Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetarizmas - šaunus gyvenimo būdas :)

Labas rytas 4u.gif

O man ant ghee labai gerai eina apkepti jai reikia. Neruksta, malonus kvapas wub.gif

Ar esat susidurusios su sausa oda. Kazkaip pastebejau, kad labai issausejo. Galvoju ar cia vandens per mazai geriu. Gal geruju riebalu truksta g.gif Tai sedziu su isteptu avokadu ant veido biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cherry_ @ 2014 05 27, 13:42)
Labas rytas  4u.gif

O man ant ghee labai gerai eina apkepti jai reikia. Neruksta, malonus kvapas wub.gif
Ar esat susidurusios su sausa oda. Kazkaip pastebejau, kad labai issausejo. Galvoju ar cia vandens per mazai geriu. Gal geruju riebalu truksta  g.gif  Tai sedziu su isteptu avokadu ant veido  biggrin.gif

Mano jau labai iš seniai sausoka ir niekas nepadeda, nes vandens aš gerti padidintai kaip rekomenduoja daug kas negaliu. Jis man tiesiog netinka ax.gif Susitaikiau su tuo ir tiek, net negalvoju apie tai.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2014 05 27, 13:45)
Mano jau labai iš seniai sausoka ir niekas nepadeda, nes vandens aš gerti padidintai kaip rekomenduoja daug kas negaliu. Jis man tiesiog netinka ax.gif Susitaikiau su tuo ir tiek, net negalvoju apie tai.

Man vanduo tinka, neuzsilaiko, bet... biggrin.gif Negaliu as isgerti rekomenduojamo kiekio niekaip doh.gif Duok D 1.5L isgeriu doh.gif
Atsakyti
Mergaitės, va kokią nuorodą įmetu http://www.ziniuradi...etu-stalo/32232 bigsmile.gif
Man jų tonas abiejų toks monotoniškas, migdantis, bet esmė labai patiko. To, kuris apie pagijimą nuo atopinio dermatito pasakojo istorija visiškai sutampa su mano, aš lygiai taip pat pradėjau gyti antroj dienoj, išmetus visą gyvulinę kilmę thumbup.gif Gal bus įdomu pažiūrėti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Cherry_ @ 2014 05 27, 13:42)
Labas rytas  4u.gif

Ar esat susidurusios su sausa oda. Kazkaip pastebejau, kad labai issausejo. Galvoju ar cia vandens per mazai geriu. Gal geruju riebalu truksta  g.gif  Tai sedziu su isteptu avokadu ant veido  biggrin.gif

4u.gif

Mano oda visą gyvenima sausa, kiek save pamenu. Sprendimo neradau, blogiausia su ranku oda, nes dažnai plaunu rankas (ryškiai per dažnai biggrin.gif ) tai išsausėja kartais baisiai.
Atsakyti
Į aliejų temą - kepimui geriausia ghi,kokosų arba gyvūliniai riebalai, bet čia vegetarų tema biggrin.gif alyvuogių aliejus tampa kenksmingas, esu kažkada kepus,kai nežonojau to, bet tik vieną kartą, nes pasidarė labai bjaurus skonis biggrin.gif
Manau, geriausia kepimui ghi, nes kokosas gali prieskonį suteikti, kuris nebūtinai visiems patiks.
Skaniausias man mano pačios darytas ghi iš lietuviško sviesto, bet nelabai yra laiko jį virtis...Kartais perku ghi iš parduotuvės, pagamintas Indijoje, bet skonis visiškai kitoks nei mano gaminto, toli gražu...
Dėl sausos odos - gal avokadą būtų geriau tada valgyt, o ne ant odos? biggrin.gif trūksta kažko organizmui matyt smile.gif
man buvo sausi kulnai labai, nežinau ar sutapimas, bet pradėjus valgyti kiaušinius susitvarkė, dabar dar naudoju kakavos sviestą.
Beje, kakavos sviestas gali būti geras kitų riebalų pakaitalas saldžiuose kepiniuose, jei kas mėgstate gaminti smile.gif
Papildyta:
Feline, atsimenu kitoj temoj minėjai,kad naudoji kokosų miltus.
Galvoju, kad norėčiau pasidaryti kokį sveikuolišką pyragą iš kokosų miltų, kakavos sviesto, poros kiaušinių ir bananų dėl saldumo biggrin.gif Ar tie miltai naudojami kaip ir paprasti kvietiniai, ar reikia kažko mažiau/daugiau įdėti?
gal turite kokių skanių sveiko pyrago receptų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mitsouko: 27 gegužės 2014 - 22:39
QUOTE(Mitsouko @ 2014 05 27, 23:35)

Dėl sausos odos - gal avokadą būtų geriau tada valgyt, o ne ant odos? biggrin.gif trūksta kažko organizmui matyt smile.gif
Ar tie miltai naudojami kaip ir paprasti kvietiniai, ar reikia kažko mažiau/daugiau įdėti?
gal turite kokių skanių sveiko pyrago receptų?

Tai as ir taip , ir taip avokada naudoju biggrin.gif

O miltus pakeisti galima maltais migdolais 4u.gif Nes yra receptu, kur naudojami migdolai. PVZ : http://www.beatosvir...igdolu-pyragas/
bet cia cukraus ir kiausiniu nemazai reikia verysad.gif
Atsakyti
Kaip įdomiai su tais apelsinais bigsmile.gif
tik įdomu, ar nieko tos žievelės, vistiek juos gal kuo apipurškia, ar čia gal tik mano tokia nuostata biggrin.gif
na aš bandyčiau cukrų keisti bananais,datulėmis gal...
Kiaušiniai man ne bėda, aš juos valgau, nors anksčiau ir buvau atsisakius
Atsakyti
Kas skaito angliškai - straipsnis apie soją (niekaip aš nenurimstu dėl jos....) http://articles.merc...our-health.aspx. Kol skaičiau straipsnį tai daug maž viskas ten buvo parašyta, ką jau žinojau, tik tiek, kad čia tik grynai iš neigiamos pusės. Straipsnį galima laikyti užsakytu ar neužsakytu, kaip kam patogu, vertinti kritiškai ar nekritiškai, tikėti ar netikėti...tačiau komentarai žmonių apačioje deja nejuokingi. Panašu, kad keli metai sojos vartojimo baigiasi liūdnai - išsivysto arba alergija jai baisi (žmonės tada kenčia nuo visų produktų, kur net maža dalelė jos įdėta) arba didelės problemos su skydliauke. Kiek supratau tai dauguma pasisakiusių, tapę vegetarais ar veganais, ją vartojo dideliais kiekiais kaip labai sveiką viso ko pilną šaltinį - gerė pienus, valgė tofu, plakė į žaliuosius kokteilius, kepė kiaušinienes ir t.t. ir pan. Nežinau, ar tokias pasekmes sukeltų kartais pavartojama soja, bet mane kažkaip įtikino. Ypač turint omeny mano polinkį į dermatitą, egzemą, tai dar sojos alergijos betrūktų doh.gif
Atsakyti
tik įdomu,kodėl japonams tokia alergija neišsivysto g.gif ...
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 05 28, 10:07)
Kas skaito angliškai - straipsnis apie soją (niekaip aš nenurimstu dėl jos....) http://articles.merc...our-health.aspx. Kol skaičiau straipsnį tai daug maž viskas ten buvo parašyta, ką jau žinojau, tik tiek, kad čia tik grynai iš neigiamos pusės. Straipsnį galima laikyti užsakytu ar neužsakytu, kaip kam patogu,  vertinti kritiškai ar nekritiškai, tikėti ar netikėti...tačiau komentarai žmonių apačioje deja nejuokingi. Panašu, kad keli metai sojos vartojimo baigiasi liūdnai - išsivysto arba alergija jai baisi (žmonės tada kenčia nuo visų produktų, kur net maža dalelė jos įdėta) arba didelės problemos su skydliauke. Kiek supratau tai dauguma pasisakiusių, tapę vegetarais ar veganais, ją vartojo dideliais kiekiais kaip labai sveiką viso ko pilną šaltinį - gerė pienus, valgė tofu, plakė  į žaliuosius kokteilius, kepė kiaušinienes ir t.t. ir pan. Nežinau, ar tokias pasekmes sukeltų kartais pavartojama soja, bet mane kažkaip įtikino. Ypač turint omeny mano polinkį į dermatitą, egzemą, tai dar sojos alergijos betrūktų  doh.gif

Tai ko vertas tada veganizmas? Jei net sojos nebevartoti, tai mirtis alyvose ax.gif Visgi reiktų ne tik kas gali būti blogai skaityti, bet kiek iš tiesų per dieną reikia žmogui, kokių medžiagų surinkti, o jei dar žmogus aktyvus, tai iš viso.
Ok, išsivalai organizmą su veganizmu tarkime pusmetį, o toliau? Ar galvojate kas bus toliau, jei net visų tofu atsisakysite? Manote nepritrūks medžiagų? g.gif Tik įdomu kokiu būdu nepritrūks ax.gif
O kaip japonai tiek daug vartoja ir turbūt bene sveikiausia tauta, neskaitant aišku kokių Tibeto vienuolių ar dar kokių kelių kalniečių ar pan.

P.S. aš neperšu sojos, neužsistoju jos, aš tik svarstau.

Ir dar vienas dalykas... Įdomu ko tas Dr. Mercola jau toks plikas 59 metų amžiaus ax.gif Mano tetukas daug vyresnis ir daugiau plaukų dar turi. O ir veidelis jo kai kur toks baisus, raukšlėtas g.gif Į sveiką vyrą jis man neneša. Aš dabar labai stebiu žmones, kurie kažką kritikuoja, sako taip ir ne kitaip ir kaip jie atrodo. Tai šituo netikėčiau jau vien dėl jo paties išvaizdos. Na nebent jis gimė vos gyvas ir visą jaunystę vos ne patale praleido ir vėliau tik atsitiesė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 28 gegužės 2014 - 09:32
QUOTE(Edita K. @ 2014 05 28, 11:14)
tik įdomu,kodėl japonams tokia alergija neišsivysto g.gif ...

QUOTE(Monteverte @ 2014 05 28, 11:20)
P.S. aš neperšu sojos, neužsistoju jos, aš tik svarstau.

Viskas tvarkoj, man tų svarstymų labiausiai ir reikia, todėl čia ir dalyvauju, dalinuosi, ką randu, išklausau, dėliojuos 4u.gif
Dėl to ką valgyti tai būnant veganu, kaip kuo toliau, tuo labiau įsitikinu, lieka daržovės vaisiai ir grūdai. Čia aš apie save, nes gliuteno aš atsisakius, tipo sojos negalima, užkliuvo už akių (dar reikės pasidomėti ir pasiskaityti išsamiau), kad ir kukurūzai nieko gero, visoks apdirbtas gerai apdorotas maistas, ale trapučiai negerai, ai žodžiu, viskas negerai...tai į daug ką galiu užsimerkt, XXI amžiuj čia nepagyvensi izoliuotas, bet man labai aktualu tie alergijias ir skydliaukės problemas sukeliantys produktai, nes mano skydliaukės FT4 mažokas, tai va aš ir nerimstu...nenoriu daugiau problemų prisidaryt doh.gif

Edita, nežinau ar skaitei, ten buvo išskirti fermentuoti ir nefermentuoti sojos produktai. Tai kaip suprantu japonai daugiausia tų fermentuotų valgo, ten tie visokie tempeh, natto, miso ir t.t. Kadangi pačios sojų pupelės bent man šlykštaus skonio ir pienas namie gamintas buvo šlykštus (parduotuviniai ten turbūt priskaninti, aš nežinau, neragavau) tai per google susivedus pažiūrėjau, kas tas tempeh, natto - eina sau, turėtų būti šlykštu tokius valgyt, gal japonams ir įprasta, man tai bjaurus vien vaizdas. Tai va tie fermentuoti per kelias fermentavimo dienas tampa sveiki, be to jie yra iš natūralių sojos pupelių. O ne fermentuoti sojos produktai kaip sojos pienas, jogurtas, tofu, grietinėlės ir pan. yra gaminami iš likutinių produktų, kas lieka iš sojų aliejų išspaudus, ktaip tariant iš sojų išspaudų. Šiaip soja yra labai pigi, ji auginama ne dėl pienukų ir jogurtėlių darymo, o būtent dėl aliejaus, nes jis labai pigus ir dedamas į daugumą junk food produkcijos, konservuotų gaminių ir t.t. Sojų aliejus laikomas praktiškai pačiu prasčiausiu aliejumi...Ten buvo viena moteriškė, kuri užsipuolė autorių, kad bet kurią sritį galima sukritikuoti, tipo eik ir kritikuok kaip gyvulius ant antibiotikų ir hormonų augina ir kokias tai pasekmes jiems sukelia, tai pasirodo jis yra ir tai sukritikavęs, žodžiu kažkoks neutralios pozicijos besilaikantis gydytojas, kuris negina nei mėsos pramonės, nei augalininkystės pramonės. O šiaip aišku sojos augintojai ir produkcijos gamintojai visad šauks vienaip, kritikai kitaip, o aš rizikuoti nenoriu ant savęs, nes tenka pripažinti, kad soja visada buvo ir yra diskusijų objektas, vien jau dėl GMO.
Atsakyti