Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetarizmas - šaunus gyvenimo būdas :)

QUOTE(given444 @ 2014 11 06, 13:13)
gal neaiskiai parasiau: kaip tik alkanas, ir jau nezinau, kuo uzkist, nes tuomet reikia kisti tik nesveikais. ir juda, nes lanko laipiojima sienomis, tad nenoriu, kad nusilptu. vaisius valgo kibirais - bet sakau, nusibodo jam tie obuoliai. dar bananus, persimonus valgo, bet ju tokiais kiekiais nepripriksi, kiek jam sueitu ( i juodaja skyle - kaip sakau  cool.gif .

Jetus, net šparaginių keptų su prieskoniais, grybukais, trupinukais, pabarstytų sūriuku nevalgo? Juk toks gėris wub.gif O pupeles kaip jam tiekei? Išvirus ar pakepei? Tada daug skaniau, o dėl sveikumo, tai nereikia jau taip įsibaiminti, nes tada tikrai neliks ką valgyti. O avinžirniai? Galima gi ir saldžiai su medum, cinamonu ir nesaldžiai. Lęšių niekaip? O tie sojos kotletukai? Nu rašo gi, kad nemodifikuoti, tai ką dabar, netikėt? Pirma mirtis gi nuo bado mirksiukas.gif
O cukinijos, moliūgai, viskas iš jų? Gali gi ir apkepus daryt, kad ir ne su tais išvalytais kviečių miltais, o sveikesniais, gali kepti griežinėlius orkaitėje su prieskoniais, sūriuku wub.gif
Aišku, tai kainuoja, jei pati ne ūkininkė, bet tai ką daryti? O kiek kainuos, kai vaikas susirgs rimtai?
Tiesa, dabar baklažanai padoresne kaina, o jie sotūs tokie, paprikos gera kaina, kurias galima įvairiai prikimšti, žiedinis kopūstas mano pardėje buvo nebrangus, kurį išvirus prie bulvių košės liuks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 06 lapkričio 2014 - 14:12
Kazkaip tikrai,kai paskaiciau jusu postus,iskilo klausimas,o jus ir seimai gaminat ka ir sau? vistiek,vaikui,auganciam organizmui reikia baltymu,juolab,kai nevalgo ankstiniu ir tt..as jau pati jauciu,kad labai truksta energijos,jauciuos alkana,darzoves valgau tik kad valgyt,bet viskas taip neskanu...gal dar mazai laiko praejo,nepripratu prie skoniu..valgau tik svoguna,pomidora,agurka,morka,kopusta,bulve,salotas,cesnaka..visa kita egzotika,nesu ragavus baklazanu,nevalgau papriku,neskanu moliugai..is kruopu valgau tik zirnius ir pupeles..
Atsakyti
QUOTE(astabil @ 2014 11 06, 16:55)
Kazkaip tikrai,kai paskaiciau jusu postus,iskilo klausimas,o jus ir seimai gaminat ka ir sau? vistiek,vaikui,auganciam organizmui reikia baltymu,juolab,kai nevalgo ankstiniu ir tt..as jau pati jauciu,kad labai truksta energijos,jauciuos alkana,darzoves valgau tik kad valgyt,bet viskas taip neskanu...gal dar mazai laiko praejo,nepripratu prie skoniu..valgau tik svoguna,pomidora,agurka,morka,kopusta,bulve,salotas,cesnaka..visa kita egzotika,nesu ragavus baklazanu,nevalgau papriku,neskanu moliugai..is kruopu valgau tik zirnius ir pupeles..

Taip, mes šeimoje visi vienodai valgome, net šuo ir tas susiprato, kad draugų valgyti perdaug negalima lotuliukas.gif Vis zuja aplink daržoves, vaisius, kruopas ax.gif taip pat dažniau duodu varškę, kiaušinį, vis pakaitai su ta mėsa. Kol kas viskas tik į teigiamą pusę net šuniui.

Pradžia gali būti sunki, ypač jei nėra motyvacijos, pavyzdžio. Man motyvacija ir pavyzdys yra prof. sporto žvaigždės, dainininkai, nes aš žinau, kad jie turi daugiau šaltinių nei aš. Jiems prieinama prof. dietologai, medikai, reabilitologai, chiropraktikai, kurie tikrai teisingai pataria ax.gif
Taip pat man autoritetas yra toks piktokas ir nuo kvailių su nesibaigiančiais tais pačiais klausimais pavargęs dr. R.Šulcas, kuris gydo veganizmu, sulčiu dieta, žolelinėmis tinktūromis (labai aukšta koncentracija), buvimu gamtoje, tempų kontrastais ir pan. Išgydęs tūkstančius, jei ne didesni jau skaičiai.
Kai aš į tuos žmones įsiklausiau ir išsigandau dėl savęs kaip baisiai gyvenau, kaip kartais jau jausdavausi kaip senė be energijos su papūstu pilvuku arba perdaug kraujuodavau per mėnesines, tai supratau, kad jei to nenutrauksiu, ateitis bus negraži ir miglota. Tada man momentaliai augalinis maistas patapo skanus, net be druskos. Vėliau motyvacija pati augo, nes gerėjo savijauta, oda. Aš visada buvau sportiška, aktyvi, drąsi ir daug įveikdavau, bet šią vasarą jaučiausi dar geriau, man buvo dar maloniau, kai būnant kalnuose įgyjau gerbėjų blush2.gif bigsmile.gif Manimi susidomėjo 4 sportininkai, kad aš moteris einu koja kojon su jais ir dar priedo užkeliu savo šunį kur reikia. Tai po to trasos gale jie manęs klausė kur sekančią trasą eisiu. Pasakiau kur, tai jie sakė, kad eis kitur, tipo gaila, kad nesusitiksime. O pasirodo, kad ėjo ten, kur aš, kad vėl mus su šuniu pamatyti biggrin.gif vėl susitikome ax.gif
Bet tam, kad jausti malonumą iš paties maisto ir dėl sveikatos, aš neturiu tabu jokiai daržovei, jokiam augaliniui maistui, įskaitant dumblius. Aš valgau įvairiai, plius taikau sau fitoterapiją ir esu įsitikinusi, kad vegetarizmas bei veganizmas atneš žalos, jei žmogus taikys jį neteisingai.
Mano vyrui persilaužti buvo sunkiau, turėjome 2 didelius konfliktus, kai buvo iškeltos scenos, kad namuose vėl pupelės lotuliukas.gif Bet nieko, kadangi jis turėjo pora rimtesnių sveikatos bėdų ir kai jos dėka šios mitybos, nes tik fitoterapija visgi nepadėjo, atsitraukė, jis labai greitai susivokė, kad pupelės dievų maistas cool.gif Reikia malonumų ieškoti ne maiste, o kitur, o valgyti tam, kad gyventumei, jei kas nors neskanu, nors sveika. Tada bus paprasta. Viskas mūsų galvoje...
Atsakyti
QUOTE(astabil @ 2014 11 06, 16:55)
Kazkaip tikrai,kai paskaiciau jusu postus,iskilo klausimas,o jus ir seimai gaminat ka ir sau?

didžioji dalis būna tas pats,bet kartais ir ne
namie esu vege tik aš,mažoji dukra prijaučianti tik tam. didžioji-tik mėsiško maisto reikalauja.vyras prisiderina biggrin.gif
tai va tenka laviruoti. na bent savaitgaliais. nes vyresnėlė mėsos gauna ir iš mokyklos valgyklos,tad nesistengiu gaminti dėl tos tik 4u.gif bet kita su ja bėda-nevalgo jokių ankštinių,vieną kitą daržovę tik įtinka jai, ir kruopoms kryžius irgi.pieno produktų nevalgo irgi doh.gif tai be mėsos jai badas lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fifux'e: 06 lapkričio 2014 - 22:27
radmile, labai aciu - kaip sakoma, isbandyta yra viskas...mano vaikas istikimai nemegsta razinu, cinamono taip pat nebe....obuolio jau niekur neikisi...tiesiog persivalges....kilogramais kasdien valge valge ilga laika...

naminius koldunus teks paciai darytis smile.gif o nera kada man... nebent pasiryzt prisisaldyt....
idomus pasiulymas del ryziu manu....

su tofu nieko nedarau...nei sau nei juolab vaikams....gal reiks? o kaip be to kiauso apseit? jei pirkt del plakinio, kiti kiausai suges - nu nesuvartojam mes tu kiausu ir tiek unsure.gif

zodziu, kai vaikai alkani, greit maistas nepasidaro - isvada viena....

o ka reiskia darzoves kinietiskai? rolleyes.gif prieskoniai kokie? (be kario, ciberzoles, kurkumos...)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 06 lapkričio 2014 - 23:25
Laba,
QUOTE(astabil @ 2014 11 06, 17:55)
Kazkaip tikrai,kai paskaiciau jusu postus,iskilo klausimas,o jus ir seimai gaminat ka ir sau? vistiek,vaikui,auganciam organizmui reikia baltymu,

Taip, šeimai gaminu tą patį. Baltymų reiklalas stipriai perdėtas šiaip jau. Na o jei labai jų rekia, tai tarkim tofu, baltymo vos ne dvigubai daugiau nei mėsoje, daug jo grybuose, riešutuose, ankštiniuose wink.gif

QUOTE(Monteverte @ 2014 11 06, 18:53)
Reikia malonumų ieškoti ne maiste, o kitur, o valgyti tam, kad gyventumei, jei kas nors neskanu, nors sveika. Tada bus paprasta. Viskas mūsų galvoje...

oi ne, man maistas turi būti skanus essen.gif Jei neskanu, jaučiuosi baisiai nelaiminga biggrin.gif
Va šiandien dariau kokosinį daržovių karį. Nu liežuvį praryt galima, einu ratais apie keptuvę biggrin.gif Net pati nustebau kad taip skanu gavosi , nes šiaip nesu labai jau virtuozė virtuvėje ax.gif

QUOTE(given444 @ 2014 11 07,0:21)

idomus pasiulymas del ryziu manu....

o kaip be to kiauso apseit? jei pirkt del plakinio, kiti kiausai suges - nu nesuvartojam mes tu kiausu ir tiek  unsure.gif

o ka reiskia darzoves kinietiskai?  rolleyes.gif prieskoniai kokie? (be kario, ciberzoles, kurkumos...)

kiaušinių turguj drąsiai bas bobulytes galima prašyti, net 1 smile.gif Teko kažkada pirkti, 40 cnt ir mano biggrin.gif

daržovės kinietiškai, tai supjaustau šiaudeliais morkas, papriką, cukiniją ir kepu ant kokoso aliejaus arba ghi sviesto ant didelės ugnies, trumpai, kad liktų traškios, tada dedu česnako, medaus , sojų padažo, citrinos sulčių ir šiek tiek žirnių ar kitokių be gliutenių miltų, iir viskas smile.gif

tie ryžių manai tikrai neblogas reikalas. Košė skonio atžvilgiu niekuo nesiskiria nuo manų - o yra be gliuteno wink.gif

Dar pareklamuosiu vieną gerą dalyką smile.gif Kaune vis nusiperku pas tokias merginas veganes rišutų sviesto, jos fasebooke (ir ne tik) turi psl. svietas svietuotas vadinasi. Visokių rūšių jos ten gamina, kolkas pirkau migdolų, žemės riešutų, tikrai liuks, rekomenduoju wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Radmile: 07 lapkričio 2014 - 18:32
QUOTE(khaleesi @ 2014 10 30, 16:53)
per tuos metus nustojau sirgti persalimo ir kvepavimo taku ligomis bei susirgau issetine skleroze.

Jums labai rekomenduočiau pasiskaityti apie Body ecology dietą.
Šią dietą gali prisitaikyti ir veganai bei vegetarai. Jei labai glaustai tai dietos esmė, išimti iš maiso raciono visą gliuteną ir cukrų. Maitinimosi principas yra 80 proc. turi sudaryti šarminis maistas, 20 proc, rugštinis. + kasdieną gauti probiotikų, maisto pavidale ir papildų.
Kažkada labai studijavau šią dietą, verta dėmesio, turiu ir knygą parsisiuntus. Man pačiai kažkada įtarinėjo IS, napatvirtio, bet sipmtomų buvo daug.... Kada pradėjau maistintis pagal šios knygos rekomendacijas, sveikata ėmė gerėti gan greitai. Tikrai pasidomėkite, verta dėmesio. 4u.gif

Aplamai nemažai skiačiau apie Paleo mitybą, yra tikrai daug faktų, kad žmonės sergantys IS (ir ne tik) pasijaučia daug geriau, pradėję taip maitintis. Bet man buvo nepriimtina jos principai ir prieštaravo tam ką aš buvau skaičiusi iš Kampbelo , Shinya knygų. Bet faktai , tų žmonių, besimaitinančių Paleo istorijos, bylojo ką kitą. g.gif Tada ėmiau ieškoti alternatyvių gydomųjų mitybų ir radau- thumbup.gif Body ecology dieta wink.gif butent atsisakymas gliuteno ir cukraus gydo žarnyną,nes nuo jo būklės priklauso visa mūsų sveikata.Bet nereikia atsisakyti absoliučiai visų kruopų, tokios kruopos kaip soros, grikiai, kynva ir burnotis drąsiai leidžiami Body ecolody dietoje. Dabar man aišku kodėl Paleo pasekėjai labai garsiai rėkia kad tai stebuklinga mityba, nes jie taip pat atsisako gliuteno ir cukraus,ir dėl to traukiasi daug gan rimtų sveikatos problemų- tokių kaip dermatitai, seborėja, egzema, astma ir net išsėtinė sklerozę---- bet bet jei valgo daug mėsos,riebalų, kas ilgainiu sukelia aibę sveikatos problemų, pradedant vidurių užkietėjimu , aukštu cholesteroliu, energijos trūkumu, širdies bedomis ir t,t....
Žodžiu kad išsigydyti rimtas sveikatos bėdas, nebūtinai griebtis mėsos, kaip kad teigia Paleoliečiai galima pasveikti ir be jos. O jei žarnynas sveikas, tai ir tas gliutenas ar cukrus, saikingai vartojant didelių bedų nesukels 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Radmile: 07 lapkričio 2014 - 19:08
O jums nebuna problemu su virskinimu ar su zarnynu,nes as negaliu valgyt daugelio kruopu,obuoliu,svogunu,ankstiniu,saldaus pieno..ziauriai pucia pilva,vaikstau kaip balionas..gal dar reikia priprast organizmui,seniau tu produktu beveik nevalgydavau..Labai jau ribotas racionas dabar gaunasi..is vis,nemoku gaminti nieko,jei koki recepta paskaitau,puse ingredientu man nezinomi:-p
Atsakyti
QUOTE(astabil @ 2014 11 07, 19:40)
O jums nebuna problemu su virskinimu ar su zarnynu,nes as negaliu valgyt daugelio kruopu,obuoliu,svogunu,ankstiniu,saldaus pieno..ziauriai pucia pilva,vaikstau kaip balionas..gal dar reikia priprast organizmui,seniau tu produktu beveik nevalgydavau..Labai jau ribotas racionas dabar gaunasi..is vis,nemoku gaminti nieko,jei koki recepta paskaitau,puse ingredientu man nezinomi:-p

tavo organizmas netoleruoja gal ju.
obuoli issikepk,svoguna megink keist melynuoju arba poru,pieno keisk augaliniu-soju,ryziu,kokosu ir t.t.,ankstinius isvirk ir pakepk.
Atsakyti
QUOTE(Radmile @ 2014 11 07, 19:03)
Aplamai nemažai skiačiau apie Paleo mitybą, yra tikrai daug faktų, kad žmonės sergantys IS (ir ne tik) pasijaučia daug geriau, pradėję taip maitintis. Bet man buvo nepriimtina jos principai ir prieštaravo tam ką aš buvau skaičiusi iš Kampbelo , Shinya knygų. Bet faktai , tų žmonių, besimaitinančių Paleo istorijos, bylojo ką kitą.  g.gif Tada ėmiau ieškoti alternatyvių gydomųjų mitybų ir radau- thumbup.gif Body ecology dieta  wink.gif  butent atsisakymas gliuteno ir cukraus gydo žarnyną,nes nuo jo būklės priklauso visa mūsų sveikata.Bet nereikia atsisakyti absoliučiai visų kruopų, tokios kruopos kaip soros, grikiai, kynva ir burnotis drąsiai leidžiami Body ecolody dietoje. Dabar man aišku kodėl Paleo pasekėjai labai garsiai rėkia kad tai stebuklinga mityba, nes jie taip pat atsisako gliuteno ir cukraus,ir dėl to traukiasi daug gan rimtų sveikatos problemų- tokių kaip dermatitai, seborėja, egzema, astma ir net išsėtinė sklerozę---- bet bet jei valgo daug mėsos,riebalų, kas ilgainiu sukelia aibę sveikatos problemų, pradedant vidurių užkietėjimu , aukštu cholesteroliu, energijos trūkumu, širdies bedomis ir t,t....
Žodžiu kad išsigydyti rimtas sveikatos bėdas, nebūtinai griebtis mėsos, kaip kad teigia Paleoliečiai galima pasveikti ir be jos. O jei žarnynas sveikas, tai ir tas gliutenas ar cukrus, saikingai vartojant didelių bedų nesukels  4u.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(astabil @ 2014 11 07, 19:40)

Gali nuskambėti juokingai, bet tai vadinama ir valymu. Atšokinėja visokios dujos ir kitos bjaurastys nuo sienelių biggrin.gif
Šiai dienai man jau niekas nieko nepučia, nebent aną dieną miltiniai (baltų miltų) blynai su obuoliais kažkaip užsistojo. Tada vėliau norėjau tik bliūdo daržovių wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Radmile @ 2014 11 07, 19:03)
Jums labai rekomenduočiau pasiskaityti apie Body ecology dietą.
Šią dietą gali prisitaikyti ir veganai bei vegetarai. Jei labai glaustai tai dietos esmė, išimti iš maiso raciono visą gliuteną ir cukrų. Maitinimosi principas yra 80 proc. turi sudaryti šarminis maistas, 20 proc, rugštinis.  + kasdieną gauti probiotikų, maisto pavidale ir papildų.

Aplamai nemažai skiačiau apie Paleo mitybą, yra tikrai daug faktų, kad žmonės sergantys IS (ir ne tik) pasijaučia daug geriau, pradėję taip maitintis. Bet man buvo nepriimtina jos principai ir prieštaravo tam ką aš buvau skaičiusi iš Kampbelo , Shinya knygų. Bet faktai , tų žmonių, besimaitinančių Paleo istorijos, bylojo ką kitą.  g.gif Tada ėmiau ieškoti alternatyvių gydomųjų mitybų ir radau- thumbup.gif Body ecology dieta  wink.gif 

Yra ir paleo vegetarians (ir forumas, ir receptų duombazės), bet l.slidi riba..jei jau vegetarui ne visada pavyksta subalansuoti mitybą, tai paleo vegetarams dar didesni iššūkiai. Labai nemaži ribojimai vaisiams ir pan. unsure.gif
Paleo man nepriimtina dėl tų pačių priežasčių kaip jums, turiu kardiologinių bėdų, kalbėjau su gyd. Su paleo būtų viskas kaip ir gerai, bet ji iki kritinio lygio sukelia cholesterolį (gal po to ir susitvarko, bet yra žmonių, kuriems tas pagerėjimo laukimas - neįmanomas, net valo kraują stacionare, kad išvengt komplikacijų). Vienžo kardiologė buvo už cukrų ir angliavandenių mažinimą (ypač kritikavo derinius riebalas+cukrus, nes pasak jos baisiausia kombinacija), bet tas mėsos, subprod.ir riebalų vartojimas labai prieštaringas.

Sudominot su body ecology principais, jau teko guglint biggrin.gif

Ačiū už pasisakymą, labai įdomu jus buvo skaityti. Bandysiu labiau pasigilint į šitą mitybą, nes iš to ką parašėt, labai tiktų. Dabar esu visiška savamokslė..tiesiog vengiu gliuteno ir tam tikrų produktų, kurie man netinka.
Atsakyti
Tegyvuoja vegai tongue.gif
http://www.delfi.lt/...i.d?id=66341480
Atsakyti