QUOTE(astabil @ 2014 11 06, 16:55)
Kazkaip tikrai,kai paskaiciau jusu postus,iskilo klausimas,o jus ir seimai gaminat ka ir sau? vistiek,vaikui,auganciam organizmui reikia baltymu,juolab,kai nevalgo ankstiniu ir tt..as jau pati jauciu,kad labai truksta energijos,jauciuos alkana,darzoves valgau tik kad valgyt,bet viskas taip neskanu...gal dar mazai laiko praejo,nepripratu prie skoniu..valgau tik svoguna,pomidora,agurka,morka,kopusta,bulve,salotas,cesnaka..visa kita egzotika,nesu ragavus baklazanu,nevalgau papriku,neskanu moliugai..is kruopu valgau tik zirnius ir pupeles..
Taip, mes šeimoje visi vienodai valgome, net šuo ir tas susiprato, kad draugų valgyti perdaug negalima

Vis zuja aplink daržoves, vaisius, kruopas

taip pat dažniau duodu varškę, kiaušinį, vis pakaitai su ta mėsa. Kol kas viskas tik į teigiamą pusę net šuniui.
Pradžia gali būti sunki, ypač jei nėra motyvacijos, pavyzdžio. Man motyvacija ir pavyzdys yra prof. sporto žvaigždės, dainininkai, nes aš žinau, kad jie turi daugiau šaltinių nei aš. Jiems prieinama prof. dietologai, medikai, reabilitologai, chiropraktikai, kurie tikrai teisingai pataria
Taip pat man autoritetas yra toks piktokas ir nuo kvailių su nesibaigiančiais tais pačiais klausimais pavargęs dr. R.Šulcas, kuris gydo veganizmu, sulčiu dieta, žolelinėmis tinktūromis (labai aukšta koncentracija), buvimu gamtoje, tempų kontrastais ir pan. Išgydęs tūkstančius, jei ne didesni jau skaičiai.
Kai aš į tuos žmones įsiklausiau ir išsigandau dėl savęs kaip baisiai gyvenau, kaip kartais jau jausdavausi kaip senė be energijos su papūstu pilvuku arba perdaug kraujuodavau per mėnesines, tai supratau, kad jei to nenutrauksiu, ateitis bus negraži ir miglota. Tada man momentaliai augalinis maistas patapo skanus, net be druskos. Vėliau motyvacija pati augo, nes gerėjo savijauta, oda. Aš visada buvau sportiška, aktyvi, drąsi ir daug įveikdavau, bet šią vasarą jaučiausi dar geriau, man buvo dar maloniau, kai būnant kalnuose įgyjau gerbėjų

Manimi susidomėjo 4 sportininkai, kad aš moteris einu koja kojon su jais ir dar priedo užkeliu savo šunį kur reikia. Tai po to trasos gale jie manęs klausė kur sekančią trasą eisiu. Pasakiau kur, tai jie sakė, kad eis kitur, tipo gaila, kad nesusitiksime. O pasirodo, kad ėjo ten, kur aš, kad vėl mus su šuniu pamatyti

vėl susitikome
Bet tam, kad jausti malonumą iš paties maisto ir dėl sveikatos, aš neturiu tabu jokiai daržovei, jokiam augaliniui maistui, įskaitant dumblius. Aš valgau įvairiai, plius taikau sau fitoterapiją ir esu įsitikinusi, kad vegetarizmas bei veganizmas atneš žalos, jei žmogus taikys jį neteisingai.
Mano vyrui persilaužti buvo sunkiau, turėjome 2 didelius konfliktus, kai buvo iškeltos scenos, kad namuose vėl pupelės

Bet nieko, kadangi jis turėjo pora rimtesnių sveikatos bėdų ir kai jos dėka šios mitybos, nes tik fitoterapija visgi nepadėjo, atsitraukė, jis labai greitai susivokė, kad pupelės dievų maistas

Reikia malonumų ieškoti ne maiste, o kitur, o valgyti tam, kad gyventumei, jei kas nors neskanu, nors sveika. Tada bus paprasta. Viskas mūsų galvoje...