Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetarizmas - šaunus gyvenimo būdas :)

Jinai Anglijoje gyvena, tai vietos kainomis nėra brangu. O Lietuvos kainose nelabai orientuojuosi šiuo metu g.gif

Čia yra Vilanos puslapis:

http://www.vilananaturalbeauty.com/

Kietas muiliukas plaukams 4 svarai, bet jo nesu bandžiusi, tai nieko negaliu pasakyti.

Šampūnas 200ml - 5 svarai. Po jo (bent mano plaukams) būtinai reikia kondicionieriaus. Aš turiu nusipirkusi rinkinuką dabar: šampūnas 200 ml, kondicionierius 200ml, kaukė/balzamas 100ml už 19 svarų. Esu labai patenkinta tikrai. Nežinau ar į Lietuvą siunčia, reiktų paklausti.

Dar morkų veido kremas man laaaaaabai patinka. bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos.As tik pradedancioji vegetare,gyvulines kilmes produktu nevalgau menesi laiko.Anksciau buvau tikra mesede,darzoviu nevalgiau beveik visai,isskyrus bulves.Atsirado problemu su aukstu kraujospudziu,tad nusprendziau keisti mityba.Beda ta me,kad jauciuosi alkana,bet viskas,ka pasigaminu atrodo labai neskanu..toks ispudis,kad viksas kas sveika neskanu,ir atvirksciai..Gal pasidalintumet savo receptais,kas koki patiekala megstat:-)Aisku,receptu pilnas internetas,bet dauguma ingredientu man ten nezinomi,is darzoviu esu ragavusi tik tas pagrindines,kur mociutes darze galima rast:-p
Atsakyti
QUOTE(astabil @ 2014 11 05, 09:35)
Sveikos.As tik pradedancioji vegetare,gyvulines kilmes produktu nevalgau menesi laiko.Anksciau buvau tikra mesede,darzoviu nevalgiau beveik visai,isskyrus bulves.Atsirado problemu su aukstu kraujospudziu,tad nusprendziau keisti mityba.Beda ta me,kad jauciuosi alkana,bet  viskas,ka pasigaminu atrodo labai neskanu..toks ispudis,kad viksas kas sveika neskanu,ir atvirksciai..Gal pasidalintumet savo receptais,kas koki patiekala megstat:-)Aisku,receptu pilnas internetas,bet dauguma ingredientu man ten nezinomi,is darzoviu esu ragavusi tik tas pagrindines,kur mociutes darze galima rast:-p

Labas, smagu, kad jungies smile.gif
Kad nesijausti alkanai, reikia vartoti daug ankštinių. Mirkyt, mirkyt, virt, kai kuriuos ir pakepint, bus skanu. Man skaniausia šparaginės pupulės ir avinžirniai. Visos kitos pupelės, lęšiai, žirniai nėra taip skanu, bet: valgai tam, kad gyventum, o ne gyveni tam, kad valgytum ir leisk maistui būti tavo vaistu smile.gif
Skoniams reikia vartoti gerą druską ir prieskonius, tik tiek, kad dalis žmonių ir druskos atsisako. Ypač ji nerekomenduojama kraujospūdininkams. Taigi lieka prieskoniai. Taip pat skanu vaisių kokteiliai, mmmmm, nes atskirai įvairūs vaisiai mūsų šalyje nebūtinai bus taip skanu kaip kokteilyje.
Galiu paguosti, kad su laiku ims erzinti baisūs kvapai praeinant pro kaimynų namus, visokias picerijas, kur aliejus šimtą kartų perkeptas, o tai reikš, kad organizmas išsivalęs, lengvas ir nepakenčia blogo maisto kvapų. Tada ir to maisto visiškai nesinorės. Nebegundys net vasarą skleidžiamas šašlykų kvapas, kas dabar gal atrodo neįtikėtina.
Svarbiausia yra save palaikyti. Žmonės tai daro įvairiai. Kai kurie pasigamina sau maistą, jį fotografuoja, giria, į facebook ar pan. deda smile.gif Įsikala sau, kad gyvūnai draugai, o draugai nevalgomi ir pan. Taip daug lengviau. Jei kažkas mus kažkada sugadino su mityba, tai nieko nelieka kaip atsitaisyti.
Taip pat svarbu suprasti, kad gryna mėsa ar vienas sviestas juk irgi neskanu. Skonius padaro visa ta maklionė, kepimas, raugimas, krūva prieskonių. Tada neatrodys daržovės kažkas neskanaus ir prasto.
Atsakyti
Sveikos,
Senai čia pas jus lankiausi smile.gif
Aš apie metus laiko taip maitinuosi, su nedideliais nukrypimais. Pamenu pirmą mėnesį buvau baisiai pikta ir kas antras patiekalas keliavo į šiukšlių dėžę smile.gif beja dariau nemažai klaidų, pradžioje valgiau daug miltinių ir visokio sojų sh... Vėliau savaime viskas susidėliojo, ir dabar pastebiu kad mėsa mano racione vis rečiau atsiranda , maždaug pora kartų į savaitę suvalgau žuvies, kartais kiaušinį (iš pieno produktų mano racione likęs praktiškai tik sviestas) . Nedarau iš maisto kulto, jeigu esu kažku baliuje stengiuosi iš kelių blogybių rinktis mažesnę, jeigu suvalgau kažko nelabai tinkamo , sveiko, stengiuosi kitą dieną atsigriebti.

Dėl receptų, neseniai dariau šitą troškinį pagal Beatą, man ir šeimynai (kuri į mano vegetariškus eksperimentus šnairai žiūri) patiko thumbup.gif http://www.beatosvir...eliu-troskinys/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Radmile: 05 lapkričio 2014 - 15:26
Po truputi ima atsipeiketi musu visuomene clap.gif nail.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 11 06, 08:18)
Po truputi ima atsipeiketi musu visuomene    clap.gif  nail.gif

Sakyčiau, kad čia ne šiaip atsipeikėjimas. Tiesiog aukščiausi sluoksniai pasitarė, kad jau perdaug, reikia stop dėti. Perdaug jau ligonių, medikų ima darytis per mažai, nespėja, įvyksta klaidos, gresia teismai, ligoninių patalpų stygius ir t.t., o farmacijos kišenės jau ir taip perpildytos jų amžiui į priekį, vaikų ir anūkų gyvenimai užtikrinti jau ir taip.
Viską jie žinojo, nebūkime naivūs ax.gif O žmonės patys naivūs ir buki buvo, kad neklausė medikų ką daryti, dėl ko čia taip, nesėdėjo jiems ant sprandų, bet noriai išsirašydavo pas juos tablečių. Leidomės apgaunami, nors visi buvome mokomi mankštos, sveikai valgyti ir pan. jau nuo vaikystės.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 11 06, 08:18)
Po truputi ima atsipeiketi musu visuomene    clap.gif  nail.gif

thumbup.gif
Atsakyti
Monteverte, bet sutik - tas "sveikai" valgyti nieko nereiskia. vat vienas nevalgo bulku ir saldainiu - tai nereiskia, kad jo mityba sveika. jei nesuvalgai dideliu kiekiu darzoviu, ar jei tavo salotos plaukia nuo alyvuogiu aliejaus (net nezinau, ko jis taip isaukstintas cool.gif ) - tai prastas reikalas.
todel tikrai zmones neturi ziniu, kaip maitintis. neuztenka tik konservantu, dazikliu, stiprikliu nevartoti, ir pienisku desreliu ar sureliu vaikams nepirkti.

o man zinokit dilema su mano vaiku. help.gif tikrai nebezinau, ko jam duoti, nes organizmas reikalajau medziagu, jauciuos kartais, kaip ta, kuri pradeda pratintis prie nauju skoniu ir meta viska siuksliadezen. mano vaikui jau nusibodo dideliu kiekiai obuoliu; dabar persimonu metas - bet vien jais nemisi. suris jam nebeskanu; koses avizines sunkiai valgo, o ankstin iu isvis nemegsta. doh.gif o juk reikia vaika kazkuo uzpildyti; jis prisivalgo vaisiu, vis tiek alkanas; mokykloj pietus irgi valgo; kartoja - vis tiek alkanas.... na, aisku, bulves - keptos, apkeptos eina i trasa.... ir darzoviu su jomis is isiulau... bet jau tikrai galva sukasi, kuo cia papildyt jo raciona; kad vel neprasidetu sausainiai, bulkytes...arba savaitgaliais pas teva neimtu "atsigrajinti" su visokiais nesveikumais - nors zinau, kad ten atsigrajina kaip turi but. g.gif
Papildyta:
p.s. ir del pieno zmones apsiramint pradeda...
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 11 06, 10:43)
Monteverte, bet sutik - tas "sveikai" valgyti nieko nereiskia. vat vienas nevalgo bulku ir saldainiu - tai nereiskia, kad jo mityba sveika. jei nesuvalgai dideliu kiekiu darzoviu, ar jei tavo salotos plaukia nuo alyvuogiu aliejaus (net nezinau, ko jis taip isaukstintas cool.gif ) - tai prastas reikalas.
todel tikrai zmones neturi ziniu, kaip maitintis. neuztenka tik konservantu, dazikliu, stiprikliu nevartoti, ir pienisku desreliu ar sureliu vaikams nepirkti.
o man zinokit dilema su mano vaiku.  help.gif  tikrai nebezinau, ko jam duoti, nes organizmas reikalajau medziagu, jauciuos kartais, kaip ta, kuri pradeda pratintis prie nauju skoniu ir meta viska siuksliadezen. mano vaikui jau nusibodo dideliu kiekiai obuoliu; dabar persimonu metas - bet vien jais nemisi. suris jam nebeskanu; koses avizines sunkiai valgo, o ankstin iu isvis nemegsta.  doh.gif o juk reikia vaika kazkuo uzpildyti; jis prisivalgo vaisiu, vis tiek alkanas; mokykloj pietus irgi valgo; kartoja - vis tiek alkanas.... na, aisku, bulves - keptos, apkeptos eina i trasa.... ir darzoviu su jomis is isiulau... bet jau tikrai galva sukasi, kuo cia papildyt jo raciona; kad vel neprasidetu sausainiai, bulkytes...arba savaitgaliais pas teva neimtu "atsigrajinti" su visokiais nesveikumais - nors zinau, kad ten atsigrajina kaip turi but.  g.gif
Papildyta:
p.s. ir del pieno zmones apsiramint pradeda...

O jus ir vaikui mesos,zuvies neduodat?
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 11 06, 10:43)
o man zinokit dilema su mano vaiku.  help.gif 

Ar pakankamai juda? Sportą ar lanko kokį? Gal užsisėdėjęs, nealkanas kaip sakoma. Nors iš esmės, aš vaikystėje irgi pupelių tarkime nekenčiau iš širdies, o vat žirnių sriubytę valgydavau. Dabar atvirkščiai, žinrnius virtus valgau priverstinai.
Atsakyti
gal neaiskiai parasiau: kaip tik alkanas, ir jau nezinau, kuo uzkist, nes tuomet reikia kisti tik nesveikais. ir juda, nes lanko laipiojima sienomis, tad nenoriu, kad nusilptu. vaisius valgo kibirais - bet sakau, nusibodo jam tie obuoliai. dar bananus, persimonus valgo, bet ju tokiais kiekiais nepripriksi, kiek jam sueitu ( i juodaja skyle - kaip sakau cool.gif .

galvoju, augantis organizmas, tai varske, suris gal nebus taip blogai, kaip pensininkui; pasirodo, mano vaikai atrpate nuo varskes, kiausiniu.... bigsmile.gif (po ilgesnio nevartojimo laiko)

varskes apkepa vaikams dariau pora kartu- niekaip nesukisau; ir dregna, skanu, ne plytini padariau g.gif . kiausinius su duona kazkada bandziau pakept, bet po ilgesnio laiko kiausiniu nevalgymo vaikai jau nebevalgo kiausiniu - jiems per stipru, kaip tikros menesines, kaip sakoma - doh.gif ;

tad is silto maisto lieka bulves, koses.... o koses pakaitailioju: grikiu, avizu, soru...bet vis jiems nuobodu. vyresnelis sako: "ir vel tos koses..."
nesugalvoju, ka cia duoti, bet fatkas lieka faktu: augaline mityba nera labai plati, kai vaikas nevalgo ankstiniu ir puses zalumynu. doh.gif

dar lieka visokios buklos, bagetes...pasikepdavo batono su suriu ir tomatu padazu, bet dabar jau net suris jam nebeskanu.
nenoriu, kad nusivarytu, nes toks jautrus, verksmingas pasidare...gal jau paauglyste, hormonai, bet vis tiek mityba svarbu, nenoriu, kad kazko imtu trukti...mokslai, sportas....taigi:)
pulingo maximinio pieno tai tikrai jau nebeperku. nebent nuperku zalio pieno kartais.

pas teva savaitgaliais gauna visko - tad mesa sumedziojama. ir aisku, vsokie nesveiki birzgalai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 06 lapkričio 2014 - 13:14
Laba,

QUOTE(given444 @ 2014 11 06, 14:13)
tad is silto maisto lieka bulves, koses.... o koses pakaitailioju: grikiu, avizu, soru...bet vis jiems nuobodu. vyresnelis sako: "ir vel tos koses..."

avizine kose as verdu su dziovintais obuoliukais, razinom , cinamonu, dar itarkuoju sviezio obuolio, tik isjungus- apsivalgymas bigsmile.gif dar i kose daznai imiasau mirkytu chia

Soru kose jei verdu, salia darau darzoves kinietiskai, tada nennuobodu ir skanu

verdu manu kose- bet verdu ja is ryziu manu (yra rimi pirkti ), tada su augaliniu pienu, medaus siek tike ir saldytu uogu.

Koldunus vaikams daznokai verdu (darbe pas mus atnesa naminiu-perku su bulvem ir grybais) vaikam verdu ir tu ir tu, kartu verdu kalafioru ir brokoliu- valgo net ausys linksta, tik dar uzsipila svietinio padaziuko, kolkad be jo niekaip smile.gif

darau makaronus (pilnagrudzius, grikiu makaronus arba gluten free) su brokoliais ir zirneliais, ir padarau padaziuka is maistiniu mieliu - visai kaip su suriu gaunasi wink.gif

dar kartasi kepu tofu kepsniukus, nusiperku tofu surio, ji pamirkau padaziuke, tada kiausionio plakiny ir zirniu miltuose - labai skanu su bulviu kose ir svioziom darzovem. Vyras sako visai kaip vistiena smile.gif

kadiena vaikams spaudziu sultis su letaeige, ir butinai isspaudziu kokiu zalesiu i jas, nes mano akims ziurint jie per mazai ju valgo wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Radmile: 06 lapkričio 2014 - 14:06