Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetarizmas - šaunus gyvenimo būdas :)

jei vezys nuo stresu, tai visiems mums amen - juk visi nervuojames. daug apie ja zinau; nekimso burgeriu; iki dabar nemuvi dar kojiniu; viena ryta vokieciu chebra ryte stirendami bego krosa (tarp ju - nemazai su antsvoriais) ir uzklause jos, ar ji neapsiausianti kedu, o ji atsake (rodydama i sandalus, i kuriuos basa isispyre): "cia mano ziemniai batai" biggrin.gif

zodziu, ji tokia super sveikuole ir liesa.... ir va...se tau.... vaikai jau uzauginti, bet vis tiek.... unsure.gif

Monteverte, o saldumynai tau - tai kas? jei grynas sokoladas tae traukia - tai gal nera blogai? supratau, kad bandeles tave netraukia; is manes cia visi spilkavosi... kiek stuku vaisiu i diena tau reikia suvalgyti? suvalgai iki 8? ar priklauso nuo rusies?

o tai ka, chebra, meditacijai darot - kaip gaivinates? g.gif unsure.gif bigsmile.gif jei jau maistas nepades...madlso, knygos, meditacijos, sportas, tikejimas?? - kiekviena pagal savo poreikius turbut?
ar stengiates isvis issimiegoti? ar jauciat - jei metai nervingesni - tai prasciau jauciates?
ar jus sekina amzinas skubejimas, stresai? (nors ir valgot sveikiau?)

as tai po vieneriu metu du metus atgal prisiekiau sau - taip nebevarysiu; gyvensiu - kiek tai imanoma - visa gyvenima savo MALONUMUI....net jei tektu buto iki galo nesusiremontuoti, ir vis dar naujos masinos neturiu (po to kai exas ja netycia sukule...) zodziu, turtu pas mane nera....kelionems - hobiui - siaip ne taip pagal galimybes uzsidirbu - gyvenu po truputi su vaikais ir gaudau KIEKVIENOS DIENOS AKIMIRKAS....bet esu jautri tokia, ir nervuotis man tenka....o tai ziauriai mane nervina doh.gif uzburtas ratas....vnz..... dirol.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 30 spalio 2014 - 23:40
QUOTE(khaleesi @ 2014 10 30, 15:53)
gal 6 metai kaip vegetariauju, paskutiniu metu jau rimtai galvoju apie vegan dieta bet kartais dar pasitaiko pieno produktu suvalgyt.

Aš dažnai kurį tai periodą valgau tik žalias daržovės, vaisius ir varškę, pasukas smile.gif

QUOTE(Fifux'e @ 2014 10 30, 16:41)
oo,panašiai kaip aš thumbup.gif tik aš kavos negeriu išvis,tik va nėštumo metu poreikis buvo jai.tai kartkartėm išgeriu doh.gif  biggrin.gif

Na būna, kad ir aš pusę metų negeriu, tai vėl kokį puodelį vieną, kitą išgeriu, neesu prisiekus kažkokio tai valgymo metodo, sistemos propaguotoja, tai ir nesuku labai dėlto sau galvos, norisi geriu, nesinori negeriu smile.gif, mano mitybos būdas atitinka literatūroj aprašytus vertinimo kriterijus sakykim taip tongue.gif, nors užvedė ant jo kaž-kia iš serijos "Grožis ir sveikata" rusų autoriaus knygutė smile.gif, apie svori ir badavimus, beje labai norėčiau vėl ją atrasti, nes tada pasinaudojau jos ...grekomendacijomis ir atidaviau kaimynei:) al kas prisimenat ją? Geltoni, ploni viršeliai ax.gif

QUOTE(given444 @ 2014 10 30, 17:53)
Lyzuka, geras tao stazas. turetum but kaip ant sparnu. jei ne - esme visgi ta pati: suvalgomi zalio maisto kiekiai.

Na savijauta, energija tikrai nesiskundžiu mirksiukas.gif , ką besityriau rodikliai normos ribose, na buvo cukrus sušlubavęs kažkiek, beje kažkaip juokinga, kai anakart tyriaus cholesterolis 5.5 g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 31 spalio 2014 - 08:49
QUOTE(given444 @ 2014 10 30, 23:34)
jei vezys nuo stresu, tai visiems mums amen - juk visi nervuojames. daug apie ja zinau; nekimso burgeriu; iki dabar nemuvi dar kojiniu; viena ryta vokieciu chebra ryte stirendami bego krosa (tarp ju - nemazai su antsvoriais) ir uzklause jos, ar ji neapsiausianti kedu, o ji atsake (rodydama i sandalus, i kuriuos basa isispyre): "cia mano ziemniai batai"  biggrin.gif
zodziu, ji tokia super sveikuole ir liesa.... ir va...se tau.... vaikai jau uzauginti, bet vis tiek.... unsure.gif

Monteverte, o saldumynai tau - tai kas? jei grynas sokoladas tae traukia - tai gal nera blogai? supratau, kad bandeles tave netraukia; is manes cia visi spilkavosi... kiek stuku vaisiu i diena tau reikia suvalgyti? suvalgai iki 8? ar priklauso nuo rusies?

o tai ka, chebra, meditacijai darot - kaip gaivinates?  g.gif  unsure.gif  bigsmile.gif jei jau maistas nepades...madlso, knygos, meditacijos, sportas, tikejimas?? - kiekviena pagal savo poreikius turbut?
ar stengiates isvis issimiegoti? ar jauciat - jei metai nervingesni - tai prasciau jauciates?
ar jus sekina amzinas skubejimas, stresai? (nors ir valgot sveikiau?)

as tai po vieneriu metu du metus atgal prisiekiau sau - taip nebevarysiu; gyvensiu - kiek tai imanoma - visa gyvenima savo MALONUMUI....net jei tektu buto iki galo nesusiremontuoti, ir vis dar naujos masinos neturiu (po to kai exas ja netycia sukule...) zodziu, turtu pas mane nera....kelionems - hobiui - siaip ne taip pagal galimybes uzsidirbu - gyvenu po truputi su vaikais ir gaudau KIEKVIENOS DIENOS AKIMIRKAS....bet esu jautri tokia, ir nervuotis man tenka....o tai ziauriai mane nervina  doh.gif uzburtas ratas....vnz.....  dirol.gif

Tai gal ne tik nuo stresų. Maža ką, gal ji visgi kažko nedavalgė, perspaudė su kažkokiu ten natūralumu ar pan.

Aš daugiau kalbėjau apie mano buvusią maniją saldumynams, nuo vaikystės. Tada tai ėjo viskas iš eilės, gal tik poros dalykų nemėgau. Dabar gi aš pasitenkinu kokiais ala sveikais taleriukais, juodu šokoladu, chalva kartais, gal dar kokia barankyte kartais ar naminiais keksiukais, chrustais ir viskas. Ir tai ne kasdien. Bet tai tik dėka vaisių, nes be jų tai būtų amba. O vaisių tai per dieną suvalgau taip: per vynuogių sezoną, kai jos normalios kainos, tai apie kilas, na gal iki kilo vynuogių ryte, o po to vakare dar smūfis sakykim iš pusantro banano, poros trejetos obuolių, uogų geros saujos ir žalėsių sakykim. Tai nežino čia daug ar mažai vaisių? Įtariu, kad nemažai dėl tų vynuogių. Bet aš ne košių kokių norių, o jų ryte.

Aš tai kol buvau sveika, nebuvau jautri, jautresnė galbūt tik šeimos reikalams, dėl gyvūnų ir pan. O šiaip tai ne. Bet kažkur virš dvidešimties, ėmė sunkėti su hormonais, mėnesinėmis, tai tada buvo jautresnių periodų. Dabar aš stebėtinai stipri, nors gyvenu pastovaus streso sąlygomis. Apie tai kalbėti nenoriu, tai konfidenciali info, bet esmė ta, kad tas stresas ne šiaip koks blogas darbdavys ar pan. Jis daug didesnis. Man siūlė psichiatrus, psichologus, tai pabandžius jie nieko nenustatė cool.gif Tai vat turiu oficialius duomenis: ne psichinė biggrin.gif Nežinau, rimtai gal mityba savo padarė arba kaip sakoma: šuva ir kariamas pripranta. Tiesiog stengiuosi tikėti savimi, laikytis savo, gyventi sutartinai su savimi ir jei mano vidiniai principai prieštarauja kažkam laižyti šikną, nusileisti, nors dauguma tą darytų mano vietoje, bet aš laikysiuosi savo ir gyvensiu sutartinai su savo vidumi, net jei ir dėl to įsigyčiau masę priešų. Bet niekada nebūsiu priešas sau, tą žinau. Tuomet ir nekankina košmarai ir šiaip vis dar tikiu šviesiu rytojumi.
Atsakyti
nu nedavalgymas kaip vezio priezastis - tai jau nesamone butu.... unsure.gif vat atrodo, kaip tik jei kemsi viska, riebalus, bruda i save kaip i siuksliadeze, tai tuomet logiska, vezys, uzkalkejimai ir aukstas kraujospudis....

nes jei drebet dabar, kad ismetes daug produktu to ar ano nedavalgysi, tai labai prasta motyvacija butu daugeliui sveikai maitintis....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 31 spalio 2014 - 12:02
Jau n rimtų mokslinių straipsnių skaičiau, kad 72 val. visiško bado - optimalus laikas, kad pilnai atnaujinti imuninę sistemą ir ją "užvesti" kovai su org-me esančiais negerumais. Ir trys paros badavimo gali sustabdyti net prasidėjusį onko procesą, visiškai panaikinti neįsisenėjusius negalavimus ar susilpninti lėtinius susirgimus. Čia aš šiaip, ne moksliškai..nedetalizuosiu gal visų smulkmenų. Kam įdomu, tai tikrai galima daugiau informacijos paieškot.

Tiesa, įvairūs med.straipsniai varijuoja dėl badavimo trukmės...bet įv.tyrimuose minimas 2-5 d intervalas..dažniausiai 72 val.
Planuoju kada išbandyti, jaučiu reiks per kokias atostogas, kai išvažiuoji į SPA. Tai tiesiog neit į tuos viešbučių restoranus, o skirti laiką sau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 10 31, 12:02)
nu nedavalgymas kaip vezio priezastis - tai jau nesamone butu.... unsure.gif  vat atrodo, kaip tik jei kemsi viska, riebalus, bruda i save kaip i siuksliadeze, tai tuomet logiska, vezys, uzkalkejimai ir aukstas kraujospudis....
nes jei drebet dabar, kad ismetes daug produktu to ar ano nedavalgysi, tai labai prasta motyvacija butu daugeliui sveikai maitintis....

O jei jis reguliarus? Kartais žmonės ir nusidurniuoja, ima šnekėti, kad saulės energija paminta ir pan. Man pvz. baisiai atrodo per kūdi žmonės, žvaigždės, man jų kažkasip natūraliai gaila unsure.gif Sakoma, kad svoris, išvaizda turi būti normali, jei viskas tvarkoje. Negali būti nei per kūdi, nei per riebūs.
Kaip ta indėnė atrodė?
Atsakyti
Aš esu mokslinių straipsnių prisiskaičius, jog veganai 30% rečiau suserga vėžiu. Dėl vegetarų nelabai ką galiu pasakyti, bet, berods, buvo parašyta, kad suserga irgi rečiau nei visavalgiai.
Atsakyti
Rasma, labai pritariu del pabadavimo.
pati esu bandziusi, ne 72 val, bet panasiai, ir ne karta.... as lb gerai toleruoju nevalgymus...nera okiu lomkiu....aisku, kai para ar dvi badauji, ju dar negali buti...tiesiog organizmas dar minta savo paties likuciais (energijos), dar giluminio issivalymo nevyksta....
bet planuoju kazkada apie savaite - 10dienu. (esu girdejusi kad gydomasis badavimas prasideda, jau ties 7 - 15d, tada organizmas isijunge i endogeneze...ima misti nesveikomis lastelemis....)

pradzioje uztektu ir pilnu triju paru (24 plius 24 plius 24). beda ta, kad kaip sakoma, nera galimybes del "pabegimo" - tai zmones, tai nusiteikimo nera, tai maisto pilna, reikia subaigti....smile.gif esme, kad jau net trys dienos badavimo reiskia savaite visai kitokio maisto, nes reikia priskaiciuoti dar tris-keturias dienas "isejimo" is badavimo...negali imti vel viska valgyti, tuomet toksinai tik dar greiciau pateks i krauja....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 31 spalio 2014 - 20:45
QUOTE(given444 @ 2014 10 31, 20:40)
as lb gerai toleruoju nevalgymus...nera okiu lomkiu....aisku, kai para ar dvi badauji, ju dar negali buti...tiesiog organizmas dar minta savo paties likuciais (energijos), dar giluminio issivalymo nevyksta....

esme, kad jau net trys dienos badavimo reiskia savaite visai kitokio maisto, nes reikia priskaiciuoti dar tris-keturias dienas "isejimo" is badavimo...negali imti vel viska valgyti

Nėsyk nebandžiusi, bet pastaruoju metu ta mintis neapleidžia. Matyt ateina laikas, kai ryšiuosi ir tada bent žinosiu sunku ar lengva man buvo ax.gif

Būtent, išeiti reikia labai palaipsniui, tai tikrai org-mas nors truputį gauna laiko atsigavimui drinks_cheers.gif
Atsakyti
Na, aš jei badaučiau, tai kol kas nebent su sultimis. Man tai jau būtų didelis badas biggrin.gif
Atsakyti
Tai čia dauguma jau "sunkiasvorės" vegetarės, po šitiek daug metų besimaitinančios... Man tai patylėti... Nuo vasaros pradžios pradėjau, tai kokie 5 mėnesiai tik... ax.gif Labiau į veganizmą linkstu. Nesunku man atsisakyti pieno produktų, kiaušinių visokių, nors seniau buvau nemaža varškės asė. Na, sūrio gal pasiilgstu. Pati namie gaminu tik veganiškai, bet kartais išpuola suvalgyti ką nors ir vegetariško, kai tenka valgyti kavinėse, restoranuose.

Šiaip visada nekenčiau maisto gaminimo, bet dabar imu atrasti džiaugsmą tame bigsmile.gif Ir valgau daug įvairiau, nei visavalgė. Seniau atsimenu: vištiena su ryžiais, vištiena su bulvėm, kiauliena su ryžiais, kiauliena su bulvėm ir pan. Dabar vis knieti išeksperimentuoti visokius patiekalus, visokias daržoves. Jau nekalbu apie atradimus tokius kaip: avokadas, kale, bazilikas, šparagai, tofu, sviestinis moliūgas, ankštiniai ir sąrašas toliau plečiasi. Kai pasigaminu kokį taco ant lapo ar vegan makaronus su sūriu, tai ir visavalgis brangusis apie puodus sukasi biggrin.gif Bėda viena, kad vis dar, manau, per daug riešutų naudoju. Bet čia lyg ir visiems naujokams taip būna. Tikiuosi neužilgo išaugsiu.

O priemones plaukams ir odai perku iš lietuvaitės, kuri pati iš visokių aliejukų gamina. Esu labai patenkinta kol kas.

Dėl badavimo - nežinau. Esu bandžiusi 72 val ir po trumpiau. Bet nebepropaguoju.
Atsakyti
QUOTE(Šarlatanė @ 2014 11 01, 20:54)
O priemones plaukams ir odai perku iš lietuvaitės, kuri pati iš visokių aliejukų gamina. Esu labai patenkinta kol kas.

Kaip kainytės? Galima plačiau? Pvz. už 300-400 ml šampūno ar pan.?
Atsakyti