Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetarizmas - šaunus gyvenimo būdas :)

QUOTE(Fifux'e @ 2014 10 29, 21:06)
emocine prasme gal tik smagiau jaučiuosi,kad neprisidedu prie bereikšmio žudymo :4u:

skaiciau viena bloga, kur butent "vegetarizmas" yra veidmainyste, jei tai ne veganizmas; ir kad piene dar daugiau kancios nei mesoje....bet ai, negi vel pradesim karus.... biggrin.gif darom kas kiek galim....

as tai labai pastebiu pokycius...ne tiek del mesos nevartojimo, kiek del zalio maisto kiekiu padauginimo plius kavos atsisakomyo...oda isvis issilygino, jokio kremo nenaudoju, anksciau eko pirkdavau is uoga uoga ir brangius hidrolatus, dabar visa vasara ir rudeni net tu nenaudoju - odos funkcijos dirba puikiai thumbup.gif thumbup.gif kai ziema ateis ir cia sildyt ims; tai zinoma odai turbut reiks pagalbos.

as irgi kaip monteverte, seniai smoothiuose saldumo nenoriu. jei spaudziuos juos, tai tik is agurku/pomidoru - tokius lengvus; bananai senai ismesti. dar plius imbieras, citrina.... o zoliu pas mane visad buvo daugiau nei vaisiu....
sulciaspaudes nedave issimoketinai gun_bandana.gif
monteverte, acto galvai plauti nenaudoju. tik soda. reik ziuret pagal plauku ilgi. i puoda ipilu trecdali to pakelio sodos ir visa puoda uzpilu siltu vandens is krano; sumaisau. mase gaunasi tokia drumsta pienine... vis pamakaluoju pildama ant galvos, nes soda seda ant dugno. taip ir uzsipilu vis dalimis ir patrenkiu galva....
po to issiskalauju gerai po tekanciu kranu.

bet cia pati turi atrasti, ar tau soda tiks. man tai - labai. vokietijoj su vaiku pagriebem drauges sampuna tam sykiui, tai plaukams buvo sokas.... kita diena buvo baisus, pusiau riebaluoti, pusiau negyvi.... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 30 spalio 2014 - 08:39

žinau dėl pieno produktų. skaičiau ir aš viskoių nuomonių. norių jų atsisakyti irgi su laiku,tik vis neprisiverčiu g.gif nu man skanu kefyras,jogurtas,sviestas.pačio pieno kaip tiesiogiai nereik man,bet raugtas pienas-nu man lb sknau doh.gif nu va ir neprisiverčiu atsisakyti.nors sąmoningai stengiuosi mažiau vartoti jo kiek įmanoma.

Atsakyti
Šarlatane, aš dabar tik apie du metus, deja... Anksčiau paauglystėje buvau natūraliai atsisakius, kai mane įtakojo šia prasme ir tik šia prasme, o ne religine, krišnaitai smile.gif
QUOTE(given444 @ 2014 10 30, 08:38)
skaiciau viena bloga, kur butent "vegetarizmas" yra veidmainyste, jei tai ne veganizmas; ir kad piene dar daugiau kancios nei mesoje....bet ai, negi vel pradesim karus....  biggrin.gif darom kas kiek galim....
as tai labai pastebiu pokycius...ne tiek del mesos nevartojimo, kiek del zalio maisto kiekiu padauginimo plius kavos atsisakomyo...oda isvis issilygino, jokio kremo nenaudoju, anksciau eko pirkdavau is uoga uoga ir brangius hidrolatus, dabar visa vasara ir rudeni net tu nenaudoju - odos funkcijos dirba puikiai  thumbup.gif  thumbup.gif kai ziema ateis ir cia sildyt ims; tai zinoma odai turbut reiks pagalbos.

as irgi kaip monteverte, seniai smoothiuose saldumo nenoriu. jei spaudziuos juos, tai tik is agurku/pomidoru - tokius lengvus; bananai senai ismesti. dar plius imbieras, citrina.... o zoliu pas mane visad buvo daugiau nei vaisiu....
sulciaspaudes nedave issimoketinai  gun_bandana.gif
monteverte, acto galvai plauti nenaudoju. tik soda. reik ziuret pagal plauku ilgi. i puoda ipilu trecdali to pakelio sodos ir visa puoda uzpilu siltu vandens is krano; sumaisau. mase gaunasi tokia drumsta pienine... vis pamakaluoju pildama ant galvos, nes soda seda ant dugno. taip ir uzsipilu vis dalimis ir patrenkiu galva....
po to issiskalauju gerai po tekanciu kranu.

bet cia pati turi atrasti, ar tau soda tiks.  man tai - labai. vokietijoj su vaiku pagriebem drauges sampuna tam sykiui, tai plaukams buvo sokas.... kita diena buvo baisus, pusiau riebaluoti, pusiau negyvi.... biggrin.gif

Vakar apie tą kančią su mama kalbėjau, nes ji mėsos atsisako lengviausia, o pieno produktų labai sunkiai, nors jai ir kasa netvarkoje, bet vistiek. Šiaip labai ji valinga moteris, bet tik ne maisto prasme. Tai mama vistiek bandė išsukti, kad melžiamoms karvėms visai gerai, kad joms malonu doh.gif Kaip žmonės mokam save pateisinti, šakės ax.gif

Oho. Aš kava niekada nepiktnaudžiavau, jokių trijų ar pan. puoduko, bet to vieno atsisakau tada, kai pakeičiu ją Maca. O maca pastoviai vartoti nenoriu, mano įsitikinimu visgi tai daugiau vyrams. Skaičiau visokių liūdnų moterų pasakojimų, kad subjurino hormonus ir pan. Tai aš ją pasilieku šiaip, profilaktiškai ir stebiu mėnesines ar viskas ok.
Malonu man gerti kavą, nežinau kaip atsisakyti. Be to, nemažai tyrimų atlikta, kad kraujagyslėms ji kaip tik gerai.
Tai pas tau dar nešildo? Kaip ištveri? Pas mane jau įjungta, tik tiek, kad aš užsukus radiatorius, nes nėra dar reikalo atsukti, bet vistiek pasijautė sausesnis oras namie. Nemėgstu to jausmo. Dėdavausi lovelį su vandeniu ant radiatoriaus, bet kažkur jis dingo, MB kažkur nugrojo g.gif

Tai bananų visai nebevalgai?
Kadangi lt gyvename, tai aš negaliu nebemalti smūfių dėl vaisių, nes nu man nebeskanu jie. Anksčiau vaisius labai mėgau, ypač vynuoges, tai vynuoges ir dabar vienas galiu valgyti, bet visų kitų nebenoriu atskirai. Man jau jie rūgštūs kokie tai ar pan. O smūfyje skonis man tinka, tada man saldu ir kaifas. Ir vaisių negaliu sumažinti, vartoju jų gana daug, nes aš turiu problemų su saldumynais. Nuo vaikystės jų turiu, nes labai jų norėdavau. Taigi vaisiai man padeda pakeisti saldumynus ir nevešėti visokiems grybeliams ar pan.

Dėl sodos tai nuliūdinsiu tave didžiai...
http://blog.kanelstr...ed-my-hair.html
https://www.youtube....h?v=Qo5bG2sVEv4
Aš irgi perskaičiau apie sodą paprastame sieniniame kalendoriuje, kad įdėti jos kažkiek į šampūną. Efektas tai super, patiko, bet matai, rašo, kad ilgainiui gali būti labai blogai. Tikrai galvoju pabandyti alų, apie tai jau irgi girdėjau ne kartą ax.gif
Atsakyti
jargaus,privertė susijuokti biggrin.gif

"... jei su sanariais bedos - valgyki kremzles reikia (zelatina).tai toms, kurioms nagai neauga, turetu juos valgyti? o toms, kurioms plaukai slenka - plaukai maitintis? "

logiška kaip ir g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fifux'e: 30 spalio 2014 - 09:46
QUOTE(Šarlatanė @ 2014 10 29, 22:54)
Man gryniems žalėsiams per anksti. Dar visai neseniai nelabai ėjo prisiversti su vaisiais žalius smoothius gerti. Dabar jau nieko, kažkur pusę ant pusės miksuoju.

Šiaip klausimas: Kas ir kiek laiko vegetariaujat/veganaujat/žaliavalgiaujat? Kokie pokyčiai, šiaip pasikeitimai, pastebėjimai?  ax.gif

Šiandien supratau kokia ilga ir niūri bus žiema vaisių atžvilgiu. Jie kone kasdien dabar brangsta, išskyrus obuolius ir kriaušes, kurie sezoniškai kol kas ant bangos. Apskritai, tie vaisiai kažkokie nedanokę, banananus kokią savaitę laikau pasidėjus, kad sunoktų. Mangai kažkokie mediniai.  verysad.gif

18 m mirksiukas.gif , plius rauginti pieno produktai, labai retai medu, dar rečiau kava smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Šarlatanė @ 2014 10 29, 23:54)
Šiaip klausimas: Kas ir kiek laiko vegetariaujat/veganaujat/žaliavalgiaujat? Kokie pokyčiai, šiaip pasikeitimai, pastebėjimai?  ax.gif

gal 6 metai kaip vegetariauju, paskutiniu metu jau rimtai galvoju apie vegan dieta bet kartais dar pasitaiko pieno produktu suvalgyt. sikarta jau del sveikatos, ne siaip sau, nors aisku veganizmui priezasciu nereikia smile.gif
per tuos metus nustojau sirgti persalimo ir kvepavimo taku ligomis bei susirgau issetine skleroze. SUpratau, kiek daug yra skaniu nemesisku dalyku, ir kad mesa yra siaip neskanu, taip pat kiausiniai, ir t.t. tas suvokimas ateina su laiku
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2014 10 30, 15:44)
18 m  mirksiukas.gif , plius rauginti pieno produktai, labai retai medu, dar rečiau kava smile.gif

oo,panašiai kaip aš thumbup.gif tik aš kavos negeriu išvis,tik va nėštumo metu poreikis buvo jai.tai kartkartėm išgeriu doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fifux'e: 30 spalio 2014 - 16:42
Monteverte, ne dabar bananu nesinori biggrin.gif

oho, na ir atkapstei apie soda...o tai ka daryt....jokie eko sampunai man netiko....gaila..... doh.gif unsure.gif

Lyzuka, geras tao stazas. turetum but kaip ant sparnu. jei ne - esme visgi ta pati: suvalgomi zalio maisto kiekiai.

nuo ko issetine skleroze, khaleesi?
neseniai man papasakojo apie ilgamete indene vegane, kuri ir basa vaiksto, ir tt. bet kuri tuoj mirs nuo vezio.... tai kaip visgi su ta mityba? tai a veganai daro ne taip, kad pas juos tas vezys? ia jau mistika.... suprantu, gali trukti ivairiu m-gu, skilineti plaukai, nagai, bet vezys..... unsure.gif fear.gif nu tai na.fik tuomet mes taip stengiames del saves ir gyvunu....
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 10 30, 17:53)
Monteverte, ne  dabar bananu nesinori  biggrin.gif
oho, na ir atkapstei apie soda...o tai ka daryt....jokie eko sampunai man netiko....gaila..... doh.gif  unsure.gif

neseniai man papasakojo apie ilgamete indene vegane, kuri ir basa vaiksto, ir tt. bet kuri tuoj mirs nuo vezio.... tai kaip visgi su ta mityba? tai a veganai daro ne taip, kad pas juos tas vezys? ia jau mistika.... suprantu, gali trukti ivairiu m-gu, skilineti plaukai, nagai, bet vezys..... unsure.gif  fear.gif nu tai na.fik tuomet mes taip stengiames del saves ir gyvunu....

Kaip ir minėjau, googlink apie alų, alaus mieles arba ieškok natūralių ala muilų, bet tiksliau ne muilų, bet shampoo bar.

Juk vėžys ne vien nuo maisto. O kur dar stresai? Kas žino kas tos indėnės galvoje? Be to, jei veganizmas grįstas vegan burgeriais? Mes juk jos nematome.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 10 30, 18:53)

nuo ko issetine skleroze, khaleesi?

as deja i si klausima neatsakysiu, nes to dar niekas tiksliai nezino. Yra daugybe faktoriu, vienas is ju vitamino D deficitas, kuris pasireiskia daugumai siaurieciu, ir praktiskai tik siaurieciai serga. Likimo ironija tame, kad sergant negalima perkaisti, daugbuti sauleje (vaksara pasideginau ir sugedo regejimas ) , ir lygtais susirgai nuo saules trukumo, bet persikelti i karstus krastus negali
Taip kad, neregeriau as jokiu papildu niekada, o buvo metas kai tikrai prastai maitinausi, bet nezinia ar tikrai nuo to, gali buti ir genetiskai ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(khaleesi @ 2014 10 30, 18:32)
as deja i si klausima neatsakysiu, nes to dar niekas tiksliai nezino. Yra daugybe faktoriu, vienas is ju vitamino D deficitas, kuris pasireiskia daugumai siaurieciu, ir praktiskai tik siaurieciai serga. Likimo ironija tame, kad sergant negalima perkaisti, daugbuti sauleje (vaksara pasideginau ir sugedo regejimas ) , ir lygtais susirgai nuo saules trukumo, bet persikelti i karstus krastus negali
Taip kad, neregeriau as jokiu papildu niekada, o buvo metas kai tikrai prastai maitinausi, bet nezinia ar tikrai nuo to, gali buti ir genetiskai ir t.t.

O šis dalykas iš tiesų kritinis. Žmonės nė nesupranta pas mus kaip svarbu mityba ir dėl to kenčia. Kai pagalvoji, kiek paauglių auga bele kaip, tėvai net nemato ką jie išdarinėja, o juk tada amžius kritinis, organizmui ir taip sunku augant, tystant, mokykloje krūviai. O kaip būna? Paauglės ypač dietinasi, nedavalgo, arba dar variantas, kad duotus dienpinigius normaliam maistui, išleidžia geriau čipsams, saldumynams. Ir taip tęsiasi ne mėnesį, o metais netgi.
Atrodo, ai kas čia, gyvenam, nemirštam, bet iš tiesų kokių tik negalavimų užuomazgų gali pradėti formuotis, kaip pakenkiami organai. O po to suaugus dar ima žmonės pvz. kava piktnaudžiauti, alkoholis pastoviai baliukuose, parūko, kontraceptikai ir pan. O po to nepastoja ar pagimdo nesveikus vaikus ir klausia: kodėl, kodėl, kodėl.
Vat todėl aš geriau dar už plius papildus, nei už nedavalgymą.
Atsakyti
Teko skaityt med.straipsnį, kad apie 4 proc. visų onko ligonių sudaro vegetarai/veganai. Gaila, neišsaugojau tikslaus publikavimo šaltinio. Nėra taip, kad vien pakeitus mitybą, bus garantas nesirgt onkologinėmis ligomis. Kaip ir ne visi visavalgiai ar gryni 'mėsėdžiai' sirgs vėžiu.
Onkologinės ligos labai susiję su imunine sistema..
Atsakyti