Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetarizmas - šaunus gyvenimo būdas :)

Rutta,

dar vienas thumbup.gif blogas tau....taip ir man.
Visgi seniai zinojau, kad turiu ismest gliuteno turincius produktus, kad pasalinti mane nervinancia beda....
Taigi.... unsure.gif teks eit tavo keliu...
Jei uzeis lomkes, rasysiu tau i AZ....prisakysi man darsyk, kokius begliuteninius snakc-us gamini ten is kukuruzu, ryziu....?

cool.gif
Tai butu didziausias mano issivadavimas, nes vieni tyrimai rodo, kad man vienoje vietoje negerai. g.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 10 01, 18:48)
Rutta,

dar vienas  thumbup.gif blogas tau....taip ir man.

Tiesą pasakius nelabai man šitas blogas schmoll.gif Pasižiūrėk, jis reklaminis - tikra aibė reklamuoja savo produktus ir visi receptai su viskiais jų parduotuvėje pirktinais begliuteniais miltais, kepimo milteliais, kiaušinių pakaitalais ir t.t. doh.gif Nieko gero iš tokių dirbtinų "be gliuteno" ir "be kiaušinių", tikrai neverta manau naudoti kažkokių sintetiniu būdu padarytų neaiškių pakaitalų unsure.gif
Na bet čia tik mano nuomonė, nes aš tokių produktų niekad nepirkdavau, nenaudodavau ir net neketinau pradėti smile.gif
O šiaip iš viso praktiškai nebekepu tų kukurūzinių ar kitokių duonelių, saldumynų, pyragų, nebesinori man jų. Tik labai retkarčiais, eidama į svečius, kepu keksiukus su kukurūzų miltais maišytais su avižų, vietoj sviesto tiesiog pilu aliejaus ir kiaušinių pora dedu.Tik 85% šokoladas ir datulės dar liko kaip skanumynas, na dar ryžių trapučių su obuoliene užsitepu kartais. Žodžiu mityba daržovės vaisiai ankštiniai kruopos, labai norisi virtų morkų, burokėlių. Na bulvių irgi labai labai paskutiniu metu, ypač raugintų kopūstų ir virtų bulvių salotų su alyvuogių aliejumi bigsmile.gif Jau nebėra salotų, tai vėl pradėjau pirkti pekino kopūstus, Iceberg. O grikius atrodo naktį pakelta valgyčiau, kaip norisi, dar humusą vis darau, lęšių nemažai. Paskutiniu metu suvalgau truputį sūdytų lašinių, nežinau kodėl bet tiesiog iki drebėjimo jų noriu g.gif Turbūt kūnelis riebaliuko trokšta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 10 02, 09:28)
Paskutiniu metu suvalgau truputį sūdytų lašinių, nežinau kodėl bet tiesiog iki drebėjimo jų noriu  g.gif Turbūt kūnelis riebaliuko trokšta  biggrin.gif

huh.gif
Ne geriau būtų kokosų aliejus ir jūrinių žuvų taukai? Sūrumui sojos ar grybų padažas (jie sūrūs), himalajų druska?
Tiesiog siūlau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2014 10 02, 10:32)
huh.gif
Ne geriau būtų kokosų aliejus ir jūrinių žuvų taukai? Sūrumui sojos ar grybų padažas (jie sūrūs), himalajų druska?
Tiesiog siūlau ax.gif

žinok nepadeda man nei kokosų aliejus, nei himalajų druska, juos gi valgau nedideliais kiekiais, vat užsimanau būtent sūdytų lašinukų iki seilės varvėjimo, rodos net rankos dreba biggrin.gif Suvalgau griežinuką kitą ir taip gera palieka, nors skraidyk rolleyes.gif
Nežinau, kas čia pasidarė, gal todėl, kad fizinio krūvio daugiau gaunu - pradėjau aerobiką lankyt, pastriksiu tris kartus per savaitę ax.gif
Atsakyti
o kaip čia jūs neskanei kalbat blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 10 02, 11:24)
žinok nepadeda man nei kokosų aliejus, nei himalajų druska, juos gi valgau nedideliais kiekiais, vat užsimanau būtent sūdytų lašinukų iki seilės varvėjimo, rodos net rankos dreba biggrin.gif  Suvalgau griežinuką kitą ir taip gera palieka, nors skraidyk  rolleyes.gif
Nežinau, kas čia pasidarė, gal todėl, kad fizinio krūvio daugiau gaunu - pradėjau aerobiką lankyt, pastriksiu tris kartus per savaitę  ax.gif

Matai, tai aš ir svarstau dėl to visiško veganizmo, kad ar gerai jis čia mūsų sąlygom g.gif Jau antras rudens mėnuo prasidėjo, po to žiema. Šalta juk, saulės mažiau...
Aš kai suvalgau kažko su kiaušiniais viduje, ingredientuose ta prasme, suvalgau kažkiek sūrio, kažkiek varškės kokiame įdare, kartais jogurto, tai man nieko. Aš tikrai gana nemažai sportuoju, vyriškai taip ta prasme, su giromis, štanga įskaitant ir nieko, viskas ore. Vasarą po kalnų, po didelio nuovargio ir fizinio krūvio man labiausiai daug vaisių norėdavos, taip pat kokių virtinukų su sūriu, nes ten vietoje populiaru, na ir saldumyno, vafliukų kokių pvz., popkorno. Bet tik ne mėsos schmoll.gif
Tai va, aš dar tikrai veganizmui nepasirengusi, kad ir kaip gaila būtų.
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Turbūt naudoja kokosų pieną mirksiukas.gif , o sakykit į daržovių troškinius kai pilate, dar jį po to pakaitinate ar net paverdate ar tik įsipilate ir iš kart valgote? Tas pats su kava, ar į kavą piltės jo, jeigu aplamai kavutę geriate? Aš kavos geriu max kartą i mėnesį, bet įdomu pasidarė smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 10 spalio 2014 - 08:17
QUOTE(Lyžuka @ 2014 10 10, 10:16)
Sveikos smile.gif

Turbūt naudoja kokosų pieną  mirksiukas.gif , o sakykit į daržovių troškinius kai pilate, dar jį po to pakaitinate ar net paverdate ar tik įsipilate ir iš kart valgote? Tas pats su kava, ar į kavą piltės jo, jeigu aplamai kavutę geriate? Aš kavos geriu max kartą i mėnesį, bet įdomu pasidarė smile.gif

Kavos negeriu, bet geriu kakavą arba kerobo (saldaus pupmedžio) miltelius, tai augalinius pienus pilu - sojų, anakardžių, saulėgrąžų wink.gif
o į troškinius ar sriubas tai nieko nepilu
Atsakyti
jetau, su kokiomis geromis ziniomis siandien ateinu pas jumis (ko cia taip nutile?????):
pasiemiau skydliaukes tyrimus, ir jie geri drinks_cheers.gif
vasario menesi vienas hormonas ciur nedatrauke normos, bet dabar - okei.
buvau pas gydytoja ant echo - nes turiu mazgeli - 8mm - tai mazgelis taip ir likes, gaila nezinau, koks jis buvo pries 6 metus (didesnis ar mazesnis).
Gydytoja (tikrai garsi endokrinologe, isgirta visu, nes dirba IR privacioje istaigoje) - man nieko nepasake, kaip gyvent, ka valgyt. gun_bandana.gif
Klausiu: Ka daryt, kad sveika skydliauke islaikyt?
Nulis atsakymo.
Sakau: kartais padustu, kai pabegu, didesnis prakaitavimas....
Jokiu komentaru. "Saugotis kenksmingu medziagu." bigsmile.gif tik tiek.
Zodziu, tokiam stiliuj: susirgsit, bus pakisti vaistai, o dabar dziaukis, ir duok eile kitam zmogui.
Dar pasake: "Mazgelio tai jau niekaip nepanaikinsit." g.gif
O as ruosiuos ji panaikint - che che - ir kaip tik guglinausi, kokie geriai naikina mazgeli; tai tarp tu geriu ieina kale, visokie kopustiniai, kuriuos dievinu, nes buvau persigandus, kad turint hipo skydliauke, kopustinius reikia riboti ir vartoti tik virtus.
Taip pat ketinu Montevertes pavyzdziu, vis delto gerti Macca (bet gal pradesiu lapkriti-gruodi), kai dar labiau sumazes sviezumo. noreciau vartoti spirulina ir dar mandresnius dumblius - bet pa kolkas man jie per brangus. spirulina butinai vartosiu ateityje - nes naturaliai per 5-6 metus (nuo mesos nevalgymo)man jau reikes B12.

ir vis tik ruosiuos tobulint savo mityba ir isbraukt glitima kaip ir Ruutta. vis tik manau, kad likusias bedeles man kelia tie miltiniai (nors ju ir nedaug belike.) bet man, kaip paauglei, labai padeda visokie sukiai (ir Montevertes ankstesnis moto labai pralinksmino ir tebelinksmina iki siol), tai naturaliai susigalvojau pastaraji:
CORN IS P.O.R.N
CORN IS P.O.R.N cool.gif
tease.gif
CIA BUTU geriausias mano gyvenimo atsiekimas, jei ismusciau/damusciau situs kornus is savo gyvenimelio...instinktyviai jauciu, kad pageretu viskas... ir tikiuos ...neuzsinoreti lasiniu (che che).
Nors tikrai sutinku su Montevertes pastebejimu, kad Ruuttai norisi lasiniu del to, kad ji grieztai riboja gyvuninius produktus. man, pvz, labai patinka pasikepti duonos ir uzsibarstyti surio (anksciau jo nevartojau)...tikiuosi sis noras ne dides... g.gif
taip pat jei vartoju duona, tai bemiele, bet ne kilogramais; ant jos megstu uzsikrauti visokiu zoliu su ciut sviesto (keiciu kartais i kokosini) ir niam....niam.....

p.s. Monteverte - keiti ir keiti paveiksliukus...kas cia per nuotaikos pas tave...spalvingos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 10 spalio 2014 - 11:46
QUOTE(given444 @ 2014 10 10, 12:45)
nes turiu mazgeli - 8mm - tai mazgelis taip ir likes, gaila nezinau, koks jis buvo pries 6 metus (didesnis ar mazesnis).
Gydytoja (tikrai garsi endokrinologe, isgirta visu, nes dirba IR privacioje istaigoje) - man nieko nepasake, kaip gyvent, ka valgyt.  gun_bandana.gif
Klausiu: Ka daryt, kad sveika skydliauke islaikyt?
Nulis atsakymo.
Sakau: kartais padustu, kai pabegu, didesnis prakaitavimas....
Jokiu komentaru. "Saugotis kenksmingu medziagu."  bigsmile.gif tik tiek.
Zodziu, tokiam stiliuj: susirgsit, bus pakisti vaistai, o dabar dziaukis, ir duok eile kitam zmogui.
Dar pasake: "Mazgelio tai jau niekaip nepanaikinsit."  g.gif
O as ruosiuos ji panaikint - che che - ir kaip tik guglinausi, kokie geriai naikina mazgeli; tai tarp tu geriu ieina kale, visokie kopustiniai, kuriuos dievinu, nes buvau persigandus, kad turint hipo skydliauke, kopustinius reikia riboti ir vartoti tik virtus.
Taip pat ketinu Montevertes pavyzdziu, vis delto gerti Macca (bet gal pradesiu lapkriti-gruodi), kai dar labiau sumazes sviezumo. noreciau vartoti spirulina ir dar mandresnius dumblius - bet pa kolkas man jie per brangus. spirulina butinai vartosiu ateityje - nes naturaliai per 5-6 metus (nuo mesos nevalgymo)man jau reikes B12.

ir vis tik ruosiuos tobulint savo mityba ir isbraukt glitima kaip ir Ruutta. vis tik manau, kad likusias bedeles man kelia tie miltiniai (nors ju ir nedaug belike.) bet man, kaip paauglei, labai padeda visokie sukiai (ir Montevertes ankstesnis moto labai pralinksmino ir tebelinksmina iki siol), tai naturaliai susigalvojau pastaraji:
CORN IS P.O.R.N   
CORN IS P.O.R.N    cool.gif
tease.gif
CIA BUTU geriausias mano gyvenimo atsiekimas, jei ismusciau/damusciau situs kornus is savo gyvenimelio...instinktyviai jauciu, kad pageretu viskas... ir tikiuos ...neuzsinoreti lasiniu (che che).
Nors tikrai sutinku su Montevertes pastebejimu, kad Ruuttai norisi lasiniu del to, kad ji grieztai riboja gyvuninius produktus. man, pvz, labai patinka pasikepti duonos ir uzsibarstyti surio (anksciau jo nevartojau)...tikiuosi sis noras ne dides... g.gif
taip pat jei vartoju duona, tai bemiele, bet ne kilogramais; ant jos megstu uzsikrauti visokiu zoliu su ciut sviesto (keiciu kartais i kokosini) ir niam....niam.....
p.s. Monteverte - keiti ir keiti paveiksliukus...kas cia per nuotaikos pas tave...spalvingos  biggrin.gif

Kur, kokį konkretų mazgelį? Jei nori, aš tave greitai išgydysiu, bet turėsi klausyti ir nekelti savo teorijų, neatsikalbinėti ir t.t. tongue.gif Jau matau, kad link geresnio kelio eini. Taip, supermaistai yra jėga, bet nereikia pamiršti ir kitų dalykų. Vien brokoliais ar špinatais mazgeliai nenyksta. Aš tau duosiu gaires kaip minėjau, bet parašyk konkrečiai apie mazgelį, geriau į a/ž.
Sakai šūkiai patinka? Tai turiu dar. Cituok ir mėgaukis: Jūsų mėsos šmotai man nė kiek nė motais tongue.gif
Gražūs paveiksliukai, tai ir keičiu. Aš netelpu į rėmus, tai toks man pritinka, tai jau kitas smile.gif
Atsakyti
ane gaires - ? gerai, tik neatmenu, kad man kazka zadejei patarti.... ax.gif rasyk man i za. mazgelis tai skydliaukej, 8mm.
teoriju sau tai kelti nezadu, as siaip klausau fuhrman'o ir panasiai.
jei klausyciau saves, tai dar ilgai kapanociausi su prkilausomybemis.

beje, galiu dar pasigirti (nes tik viena cia bekalbu ir Monteverte dar sureaguoja). pagaliau kokteiliai - ir gana astrus - ismuse mano poreiki kavai; tam nuolatiniam jos siurbciojimui.
nu cia tai jega tikrai.... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 10 10, 11:45)
noreciau vartoti spirulina ir dar mandresnius dumblius - bet pa kolkas man jie per brangus. spirulina butinai vartosiu ateityje - nes naturaliai per 5-6 metus (nuo mesos nevalgymo)man jau reikes B12.

Buvau nusipirkusi spiruliną pagėriau kelis kartus ir po kurio laiko atidaviau draugei pabandyti, nes dėl jos šlykštumo neprisiverčiau daugiau gerti.
Po kelių mėnesių, kai pamiršau jau koks skonis buvo, pamaniau, kad dar kartą pabandysiu spiruliną prisijaukinti, juk jau toks gerumas ten, B12 ir t.t., taigi nusipirkau vėl... Ir vėl stovi nenaudojama... biggrin.gif
Gerdavau tik užspaudus nosį ir pasiruošusi, ką nors po to užkąsti, kad tą šleikštulį panaikinti. Nu niekaip negaliu daugiau prisiversti verysad.gif
Atsakyti