Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetarizmas - šaunus gyvenimo būdas :)

QUOTE(Cherry_ @ 2014 05 26, 10:11)

Cherry_, 26 Geg 2014 - 10:11, para�ė:

Cherry_, 26 Geg 2014 - 10:11, para�ė:

Jau antra karta dariau Ghee sviesta  wub.gif Kur jis buvo anksciau. Koks aromatas, skonis . O kaip kazka greitai apkepti gerai ant jo. Bet tai kiek baltymu sudega ji gaminant  blink.gif Buvau uzmacius Ghee parduotuveje, bet paziurejau sudeti tai visokie palmiu aliejai  doh.gif

Merginos, jei nesunku imeskite kokiu teisingu knygu pavadinimu  4u.gif  Norisi pasiskaityti kazka gero apie vegetarizma apart straipsniu internete 4u.gif

Jau antra karta dariau Ghee sviesta  wub.gif Kur jis buvo anksciau. Koks aromatas, skonis . O kaip kazka greitai apkepti gerai ant jo. Bet tai kiek baltymu sudega ji gaminant  blink.gif Buvau uzmacius Ghee parduotuveje, bet paziurejau sudeti tai visokie palmiu aliejai  doh.gif

Merginos, jei nesunku imeskite kokiu teisingu knygu pavadinimu  4u.gif  Norisi pasiskaityti kazka gero apie vegetarizma apart straipsniu internete 4u.gif

laba,

vietoj ghee geriau kokosų aliejus smile.gif jis labai tinkamas kepimui na ir kas be ko augalinis produktas
aš skaičius Fuhrman Valgyk, kad gyventum, tai patiko, tokie pagrindai sudėti, bazinė informacija. Patiko, nes viskas racionaliai paaiškinta, nėra kažkokių kraštutinumų

aš tai labai džiaugiuosi pirma kartą paragavusi kale kopūstų (dar ir močiutės darže užaugintų bigsmile.gif ) dariausi kokteilius ir džiaugiaus biggrin.gif wub.gif kiek nedaug reikia biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Féline: 26 gegužės 2014 - 13:48
QUOTE(Monteverte @ 2014 05 26, 08:50)

Monteverte, 26 Geg 2014 - 08:50, para�ė:

Monteverte, 26 Geg 2014 - 08:50, para�ė:

Be to, paskaičius ilgamečius Rasmos įmestus tyrimus, tai dar klausimas ar veganizmas ištisą gyvenimą yra vien tik naudingas, ypač sportuojantiems g.gif Manyčiau, kad ir patiems veganams pravartu arčiau vegetarų būti ir lygintis tarpusavyje, žiūrėti kam geriau sekasi ax.gif

Be to, paskaičius ilgamečius Rasmos įmestus tyrimus, tai dar klausimas ar veganizmas ištisą gyvenimą yra vien tik naudingas, ypač sportuojantiems g.gif Manyčiau, kad ir patiems veganams pravartu arčiau vegetarų būti ir lygintis tarpusavyje, žiūrėti kam geriau sekasi ax.gif

bet sitoks postas ir mane zeidzia.
nes del Rasmos pasisakymu apie mesa as ir atsiribojau is sitos temos.
viena yra sakyti, kad valgiau mesos, bet oi, zinau, kad tai negerai, ir tt.
o kas kita, pasakyti aiskiai: "taip, mesa yra gerai - PAGAL KAI KURIUOS TYRIMUS."

tai mielos moterys,
jei jums mesa - SVEIKATAI GERAI, ir tai rodo jusu rodikliai, jei jums artima, pvz, Paleo - tai eikit ten su mesa ir toliau diskutuokit apie ja ir apie nuostabius mesos tyrimus, nes Paleo salininku kraujas irgi tobulas.

bet man jau uztenka kaip "voresta" per zaliavalgiu temas begiojo ir savo paleo visur kaisiojo.
jei jus tikit vienais tyrimasi - tikekit - bet ATSIPRASAU - sia yra VEGERATU TEMA (tai gal bent jau tokiais teiginiais nesisvaistykit), nes as renkuosi tiketi kitokiais tyrimais: Fuhrmanu, Graam, Campbellu, ir pan.

atsiprasau, jei vel delikatu draugiska bureli izeidziau....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 26 gegužės 2014 - 14:39
QUOTE(given444 @ 2014 05 26, 15:38)

given444, 26 Geg 2014 - 15:38, para�ė:

given444, 26 Geg 2014 - 15:38, para�ė:

o kas kita, pasakyti aiskiai: "taip, mesa yra gerai - PAGAL KAI KURIUOS TYRIMUS."

tai mielos moterys,
jei jums mesa - SVEIKATAI GERAI, ir tai rodo jusu rodikliai, jei jums artima, pvz, Paleo - tai eikit ten su mesa ir toliau diskutuokit apie ja ir apie nuostabius mesos tyrimus, nes Paleo salininku kraujas irgi tobulas.

bet man jau uztenka kaip "voresta" per zaliavalgiu temas begiojo ir savo paleo visur kaisiojo.
jei jus tikit vienais tyrimasi - tikekit - bet ATSIPRASAU - sia yra VEGERATU TEMA (tai gal bent jau tokiais teiginiais nesisvaistykit), nes as renkuosi tiketi kitokiais tyrimais: Fuhrmanu, Graam, Campbellu, ir pan.

tai mielos moterys,

O tai čia ne tavo Fuhrmanas rašė? g.gif Tu gal net neskaitei ką Rasma įdėjo biggrin.gif
Fueling the Vegetarian (Vegan) Athlete
Joel Fuhrman and Deana M. Ferreri
Dr. Fuhrman.com, Inc., Flemington, NJ

Atsakyti
given444, o ko jūs žiūrit kas man gerai? Tai jūs žiūrėkit į save ir gyvenkit kaip norit. Nieks čia pagal jus šokinėt ir neturi, ir nesiruošia. Bent jau aš, tai tikrai. Jūsų gyvenimas yra tik jūsų, kodėl čia jūsų požiūris turi būti etalonas? Man pvz.išvis jokio skirtumo kaip jūs gyvenat, ką valgot, kokiais tyrimais tikit ax.gif Temos atskirtos, bet dievaži, kaip mažas vaikas vis ateinat koja patrepsėt biggrin.gif
Ar kas negalima vorestai ("nes jums jau užtenka"), galima jums? Kaip ten liaudyje sakoma: ant savęs adatos nemato, ant kito vežimą pakrato biggrin.gif Gal jūsų bėgiojimas ir visų auklėjimas irgi kažkam nepriimtinas? biggrin.gif
Atsakyti
prie ko cia as begioju? as niekur nebegioju. senai buvau sioje temoje, nuo tada kai Ruuta pasiule ka atgaivinti. tu prisijungei ir pasakei, kad tau mesa gerai. tai gali susirasti bendraminciu.
ir nemanau, kad mes cia svaidomes "mano/tavo nuomuone". mes daugiau maziau tikim panasiom tiesom, tuomet nebutu prasmes apie viska cia kalbetis. pilnas forumas "mano/tavo nuomuoniu"...tai ten ir galima kalbetis.
as netrepsiu jokio koja... as parasiau skirtuma, kaip atrodo teiginiai.
as pati turiu mitybos silpnybiu (anksciau buvo - konditerija), ir forumietes jas zino, bet as niekad neteigsiu, kad bandeles yra sveikatai gerai. schmoll.gif
o jei jau tu teigi, kad tau mesa gerai.... tai gal verta tikrai nueiti i paleo tema?

kam is vis cia buti, jei nuolat pasejama abejoniu? gal ziurek, kokia abejojanti, susigundys ir vel ijungs ta mesa... ar to mes siekiame?

man rodos tiesiog nesusikalbam, ir tiek.
Atsakyti
Su visom kažkaip susikalbu, o su jumis ne. Matot, ką norit matyt ir tebūnie.
O aš bendrausiu kur man norėsis 4u.gif
Ir jei mėsa man nesukelia imunoglobulinų kraujyje konc.pokyčių, aš tą ir parašysiu. Ir man tam nereik nei iš vegetarų temos išeit, nei į paleo temą eiti. Man mėsa tinka, bet valgyt nenoriu. Ir valio. Tai mano sprendimas, kuris jus mažiausiai įtakoja. Net ir norėdama jūs mano kraujo tyrimų nepakeisit smile.gif O kalba buvo būtent apie kraujo tyrimus, o ne apie požiūrį į mėsą.

Atsakyti
Barzinskienės dieta:
Irina prisipažįsta - tokia figūra nėra Dievo dovana, o didžiulių pastangų rezultatas. Moteris atsisakė visų žalingų įpročių, nevalgo mėsos, pieno produktų, cukraus, miltinių patiekalų, bulvių ir bet kokio kito nesveiko maisto. Irinos valgiaraštį sudaro viso labo tik daržovės, vaisiai, žuvis ir kiaušiniai.

http://www.klubas.lt...7#ixzz32pymPcQ1

Visokių tų dietų būna, bet ji vistiek labai arti vegetarizmo, tai jei sugalvotų čia užeiti, vytume su kočėlu? cool.gif

Rasma, o kartais ne dėl tų visų Omega pasilikai žuvį racione? smile.gif given444 gal nesupranta to, kad tai dėl sveikatos tavo situacijoje arba neperskaitė to ant greitųjų g.gif

Šiaip given444, žinok visaip būna su ta sveikata. Mano mama buvo ženkliai išgražėjusi po poros savaičių viešėjimo Egipte. Ji ten pagrinde valgė šviežią žuvį ir pomidorus. Taip pat kita giminaitė, išvykusi gyventi į užsienį, kur vartoja daug šviežių jūros gėrybių netgi pakeitė plaukų struktūrą g.gif Anksčiau plaukai vis raitydavosi, o po pagyvenimo tenais, po kitokios mitybos tapo kitokie, natūraliai tiesūs be jokių spec. priemonių.
Aš pvz. nesiruošiu vartoti daug žuvies, nes aš jos neturiu iš kur šviežios paimti ir niekada jos nemėgau, bet nereikia sakyti, kad tai absoliučiai kenkia ir negali niekam pasiteisinti. Kad gaila gyvūnų, tai taip, gaila, čia jau atskira kalba. Bet gal žmogus būdamas šioje temoje nori išmokti būtent ir atsisakyti, pvz. žuvies, tai ką negalima? Draudžiama užeiti ir ką nors pasakyti? Aš nesu žaliavalgė, bet apsilankau toje temoje, kai randu ką paskaityti ir parašyti į temą. Niekas neveja, o gal jau bijoti, kad išvys? g.gif
Atsakyti
Panašu, jog atskiros temos nuo kivirčų neapsaugos blush2.gif
Šian ryte dariau kokteilį - raud.vynuogės, kivis, bananas, sojos pienas, linų sėmenys malti. Ryte išgėrusi ilgai jaučiausi soti. Gal dar dėl krarščių nesinorėjo daug valgyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Féline @ 2014 05 26, 14:43)

Féline, 26 Geg 2014 - 14:43, paraÅ�Ä—:

laba,

*vietoj ghee geriau kokosų aliejus  smile.gif  jis labai tinkamas kepimui na ir kas be ko augalinis produktas

**aš skaičius Fuhrman Valgyk, kad gyventum, tai patiko, tokie pagrindai sudėti, bazinė informacija. Patiko, nes viskas racionaliai paaiškinta, nėra kažkokių kraštutinumų

***aš tai labai džiaugiuosi pirma kartą paragavusi kale kopūstų (dar ir močiutės darže užaugintų  bigsmile.gif  ) dariausi kokteilius ir džiaugiaus  biggrin.gif  wub.gif  kiek nedaug reikia  biggrin.gif

laba,

*vietoj ghee geriau kokosų aliejus  smile.gif  jis labai tinkamas kepimui na ir kas be ko augalinis produktas

**aš skaičius Fuhrman Valgyk, kad gyventum, tai patiko, tokie pagrindai sudėti, bazinė informacija. Patiko, nes viskas racionaliai paaiškinta, nėra kažkokių kraštutinumų

***aš tai labai džiaugiuosi pirma kartą paragavusi kale kopūstų (dar ir močiutės darže užaugintų  bigsmile.gif  ) dariausi kokteilius ir džiaugiaus  biggrin.gif  wub.gif  kiek nedaug reikia  biggrin.gif

*tiksliai, visai apie ji pamirsus buvau bigsmile.gif

**aciu 4u.gif

***As kazkada ragavau kale man kazkaip nepatiko. Bet kokteiliuose gal reikia pabandyti g.gif

QUOTE(khaleesi @ 2014 05 26, 19:19)

khaleesi, 26 Geg 2014 - 19:19, para�ė:

Šian ryte dariau kokteilį - raud.vynuogės, kivis, bananas, sojos pienas, linų sėmenys malti. Ryte išgėrusi ilgai jaučiausi soti. Gal dar dėl krarščių nesinorėjo daug valgyti smile.gif

O man jei neidedu zalesiu greitai dingsta sotumas po kokteilio blink.gif
Siandien dariau is braskiu, avieciu, bananu, vandens ir sojos pieno. Ir po kokios valandeles vel alkana buvau. O jei idedu bet saujele spinatu kitas reikalas 4u.gif
Atsakyti
po rasmos ir montevertes postu ir man su zuvim ir su mesa viskas gerai. as cia viena keliu audras stiklineje kaip matau.
nuo siol i viska ziuresiu atlaidziai - pro pirstus. viska po truputi ragausiu.
ir prieisiu prie tokio seikatos lygio, kaip mirinejau tada 20+ budama.

monteverte, prie ko cia "atsisakyti zuvies". tai cia visi ir renkasi, kurie nenori vartoti mesos, bet kokios. tai aisku galima visiems rinktis, kurie nori buti vegetarais. vel nesusikalbam.

tiek to, as geriau jusu pasiklausysiu kai kada.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 26 gegužės 2014 - 18:39
QUOTE(given444 @ 2014 05 26, 19:34)

given444, 26 Geg 2014 - 19:34, para�ė:

given444, 26 Geg 2014 - 19:34, para�ė:

po rasmos ir montevertes postu ir man su zuvim ir su mesa viskas gerai. as cia viena keliu audras stiklineje kaip matau.

monteverte, prie ko cia "atsisakyti zuvies". tai cia visi ir renkasi, kurie nenori vartoti mesos, bet kokios. tai aisku galima visiems rinktis, kurie nori buti vegetarais. vel nesusikalbam.

Man toks vaizdas, kad tu neskaitai iki galo ką žmonės rašo arba susinervini gal ir galo jau blaiviai nebeskaitai? smile.gif Aš sakau tau, kad gal kai kurie čia ateina dar ne visiški vegetarai ir nori mokytis. Tai blogai? Geriau, kad nepasakytų teisybės, o nesąmones rašinėtų, svaigtų kokie dideli veganai nors taip dar nėra? g.gif Ar gi visi tobuli? O kartais ne tu ten vieną kartą apie lašišą rašei? Ir kas iš to, kad po to save nusibaudei neva, gailėjaisi? Nusikaltėliai kai kurie irgi gailisi, bet vistiek sodinami. Tai taip išeina, kad tave jau irgi iš tokių temų vistiek reikėjo išvaryti? mirksiukas.gif Gal nepradėkim žaisti vaikų darželio čia, juk suaugę visi esam.
Atsakyti
QUOTE(Féline @ 2014 05 26, 14:43)

vietoj ghee geriau kokosų aliejus  smile.gif  jis labai tinkamas kepimui na ir kas be ko augalinis produktas

vietoj ghee geriau kokosų aliejus  smile.gif  jis labai tinkamas kepimui na ir kas be ko augalinis produktas

Man net kepimui skirtas kokosų aliejus labai svyla ir putoja g.gif unsure.gif
Tad esu atsisakiusi kepimo ant kokosų aliejaus, geriau taip kur nerafinuoto įdėt ar šaukštelį to kokoso aliejaus sučiulpt.

Ir išvis, aš pati keptų patiekalų mažai valgau..dabar, vasarą, tai išvis nieko gamint nesinori schmoll.gif

Nei vienas apie kraštutinumus nekalba, nei Fuhrman'as, nei Campbell'as. Klausiausi ir interviu, ir paskaitų, ir knygas skaičiau drinks_cheers.gif

QUOTE(Monteverte @ 2014 05 26, 18:59)

Monteverte, 26 Geg 2014 - 18:59, para�ė:

Monteverte, 26 Geg 2014 - 18:59, para�ė:

Rasma, o kartais ne dėl tų visų Omega pasilikai žuvį racione? smile.gif

Rasma, o kartais ne dėl tų visų Omega pasilikai žuvį racione? smile.gif

Taip, tai didžiausia 'priežastis'.
Dabar be tos žuvies gyvenu, išskyrus po operacijos trūks plyš užsinorėjau ančiuvių ir surijau visą jų stiklainėlį. Gyd. pamačius tokią trauką pamatavo kraujospūdį, o jis pas mane ypatingai žemas ir tiesiog rekomendavo daugiau druskos (kurios aš išvis žiauriai mažai naudoju, esu atsisakiusi jau daug metų). Ančiuviai gi žiauriai sūrūs, tai matyt ir 'pramušė'. Dabar truputį pasūdau maistą ir nebėr tokių 'nesveikų' norų, kaip nestuke.gif
Bet ir vėl mesiu tą druską, esu atpratusi ir kažin ar prie man reikia dabar sugrįžti.

QUOTE(khaleesi @ 2014 05 26, 19:19)

Apsaugos 4u.gif Aš baigiu šitas beprasmes diskusijas su given444.
Atsakyti