Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetarizmas - šaunus gyvenimo būdas :)

QUOTE(khaleesi @ 2014 05 23, 20:33)
karvės išskyras

Nu jo biggrin.gif Taip isgirdus pavadinant piena tikrai noras atsoksta ji gerti biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Ohh @ 2014 05 23, 21:44)
As darau  4u.gif ilga laika laikiaus 5:2 dietos, tai organizmas priprato gauti 'atostogas'  4u.gif

O kaip darete ? irgi kokteiliais ? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cherry_ @ 2014 05 23, 21:55)
Nu jo biggrin.gif Taip  isgirdus pavadinant piena tikrai noras atsoksta ji gerti  biggrin.gif

Kokie žmonės skirtingi...manęs visai neveikia.
Vienąsyk valgėm su draugėm kavinėje ir prasidėjo "žaidimas" žodžais, alia "tavo lėkštėj - lavonas" (ant kepsnio), arba "lavono ištrauka/limfa" (ant sultinio), o kava (balinta) su pūliais biggrin.gif Man nieko - skanu...galiu girdėt, galvot ir valgyt..visai neveikia 'britkios' kalbos rolleyes.gif
Istorija sena, dabar esu labiau artima šiai temai smile.gif
Papildyta:
Patiko "Rimi" pirkta avižų grietinėlė. Rašo, kad plakamoji...bet ji nesaldinta, aš pabalinu sriubas kaip grietine smile.gif Tiršta.

Va tokia:
user posted image

Sudėtis ir foto iš šio šaltinio: http://plantgoodness...anic_250ml.html
Atsakyti
QUOTE(Cherry_ @ 2014 05 23, 21:55)
Nu jo biggrin.gif Taip  isgirdus pavadinant piena tikrai noras atsoksta ji gerti  biggrin.gif
Papildyta:

O kaip darete ? irgi kokteiliais ?  4u.gif

Kai laikiaus 5:2 tai kokteiliu mazai gerdavau. turiu knyga, kurioje surasyta kas patartina valgyt.

Dabar tai buna arba su kokteiliais arba tiesiog tik vandeniu praleidziu diena ar dvi. Nuo savijautos priklauso. 4u.gif
Atsakyti
O kodel dvi temos? unsure.gif Kas čia nesutilpo vienoj? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cherry_ @ 2014 05 23, 20:21)
  Merginos o jus iskrovos dienas darote ? jei taip , tai kokias ? As galvoju kita savaite kelias dienas vien su zaliaisiai kokteliais padraugauti g.gif  Nezinau kodel, bet jauciu, kad organizmas nori kazka tokio  g.gif

As tai dar ne, bet veliau, kai busiu vyresne tai gal ir darysiu. O gal jau tada vegan4 busiu biggrin.gif tai irgi neprireiks.
Papildyta:
QUOTE(Nox @ 2014 05 24, 01:33)
O kodel dvi temos?  unsure.gif  Kas čia nesutilpo vienoj?  biggrin.gif

Ritutia g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Kaip šaltibarštėlių šiandien pavalgiau essen.gif Veganai geriau to neskaitytų biggrin.gif mirksiukas.gif Buvau sode, rinkau rinkau visokius lapelius, bet daugiau tik salotos, nes su tais lapeliais taip sunku, pavargau net rinkti per kaitrą, o jų vis tiek nedaug ir nedaug, gal porai kartų duok dieve. Ir kaip tokiu atveju tik iš augalų užsitikrinti visas reikiamas medžiagas? Kol kas niekaip be papildomų produktų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2014 05 24, 15:01)
As tai dar ne, bet veliau, kai busiu vyresne tai gal ir darysiu. O gal jau tada vegan4 busiu biggrin.gif tai irgi neprireiks.
Papildyta:

Ritutia g.gif  biggrin.gif

O tai kur dėtis tiems, kurie nevalgo kiaušinių, bet vartoja pieną arba atvirkščiai? Gal irgi tramuos skaitant apie pieną čia ovo vegetarus. biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
oi, Monteverte, nuo kada cia taip nesiseka su zolemis...as jau baigiau saldikli uzgrust...teks saldyta moliuga laukan mest, netilps tos zoles...
einamiausios dabar kiaulpienes, garsvos, dilgeles ir baltos dilgeles...dar trauklapiu ciut... tai maisais velkuos...

dar norejau paklaust apie kopusta, ar man vienai cia taip.
apie ta baltaji.
man pavalgius jo, zalio - ima galva skaudet. tam sykiui.
zinau, kad kuo arciau serdies, tuo daugiau ten toksinu susikaupe - tai to "core" kaip sakoma nevalgau.
bet ar rimtai maximos kpustai gali buti toks chemikalu kamstis?
man nesivaidena, nes butent jau kokie treti metai pastebiu tai. nuo morku niekad taip nesidaro, nei nuo kitu darzoviu.
siaip chemikalu tai nebijau - labai faina saltini skaiciau (berods Furhamno ar Graham), kad mes sugebam pasalint tiek chemikalu, kiek dar mokslas neatrado, tukstanciaiis tiesiog, kurie esti pas augalus. (tiek naturalius, tiek dirbtinius - zmogaus sukeltos veikos)
o vat gyvulinio maisto zalos - baltymu daromo poveikio - organizmas ne taip paveikus atsikratyt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 25 gegužės 2014 - 17:58
QUOTE(Nox @ 2014 05 25, 18:05)
O tai kur dėtis tiems, kurie nevalgo kiaušinių, bet vartoja pieną arba atvirkščiai? Gal irgi tramuos skaitant apie pieną čia ovo vegetarus.  biggrin.gif  biggrin.gif

Tai čia čia, prašom. Manęs už šaltibarščius dar niekas neprimušė, dar bujoju biggrin.gif Stengiuos aš tuos pieno produktus išmesti, bet nepavyksta schmoll.gif

Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2014 05 25, 18:58)
oi, Monteverte, nuo kada cia taip nesiseka su zolemis...as jau baigiau saldikli uzgrust...teks saldyta moliuga laukan mest, netilps tos zoles...
einamiausios dabar kiaulpienes, garsvos, dilgeles ir baltos dilgeles...dar trauklapiu ciut... tai maisais velkuos...

dar norejau paklaust apie kopusta, ar man vienai cia taip.
apie ta baltaji.
man pavalgius jo, zalio - ima galva skaudet. tam sykiui.
zinau, kad kuo arciau serdies, tuo daugiau ten toksinu susikaupe - tai to "core" kaip sakoma nevalgau.
bet ar rimtai maximos kpustai gali buti toks chemikalu kamstis?
man  nesivaidena, nes butent jau kokie treti metai pastebiu tai. nuo morku niekad taip nesidaro, nei nuo kitu darzoviu.
siaip chemikalu tai nebijau - labai faina saltini skaiciau (berods Furhamno ar Graham), kad mes sugebam pasalint tiek chemikalu, kiek dar mokslas neatrado, tukstanciaiis tiesiog, kurie esti pas augalus. (tiek naturalius, tiek dirbtinius - zmogaus sukeltos veikos)
o vat gyvulinio maisto zalos - baltymu daromo poveikio - organizmas ne taip paveikus atsikratyt.

Na aš vidury kaimų nelabai būnu g.gif Kur man jas paimti didmiestyje? Šunų nusysiotame vietiniame miškelyje ar pievoje? Aišku, aš nebumbu, pati šunį turiu ir mano sysioja, bet sakau kaip yra. O sode būnu retai, o kai būnu, tai irgi ne viskas tinka. Aną kartą dar nieko gero nebuvo, kai buvau, nes dar su striukėmis vaikčiojom, o dabar ant pačios kaitros papuoliau, kad ne intensyvus žolių ieškojimas galvoje. Be to, jas dar reikia ir pažinti, aš jau perdaug nuo vaikystės nuo augalų nutolau, tada daugiau pažinau doh.gif
Žodžiu, tikrai nedaug susigraibau, greitai baigiasi ir neturiu laiko kažkur kažkokių pievų nežinia kur su kuo ieškoti unsure.gif Tenka viską pirkti, tai ir neneši krepšiais tų žalėsių ir nerandu joios normalios įvairovės doh.gif Aš jau mąstau siųstis organiškus pokais iš užsienio (bent jau žiemai tai tikrai), nes prapulsiu aš čia taip ir kiek pinigų tam eina, tai juodai tada g.gif

O dilgėlių sezonas dar nesibaigė? unsure.gif mano tėvai jau jų lygtais neberenka, nes jau senos? unsure.gif

Nemažai tų kopūstų vartojam, neskauda. Jei kažkiek sunku galvoje, tai po riešutų pieno, nes tenka jo pasidaryti dėl papildomo maisto svorio kaip sakoma, baltymo, dėl jėgos sportui.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

O as per velai prie temos prisijungiau. Tai jau nebespeju prisirinkti zalesiu sad.gif nebera pas mus (UK) jaunu zalesiu . Bet man bent su parduotuvemis gerai kas lieka ekologisku vaisiu, darzoves ir salotas. Bet vistiek noretusi paragauti kazko savo pririnkto biggrin.gif

Jau antra karta dariau Ghee sviesta wub.gif Kur jis buvo anksciau. Koks aromatas, skonis . O kaip kazka greitai apkepti gerai ant jo. Bet tai kiek baltymu sudega ji gaminant blink.gif Buvau uzmacius Ghee parduotuveje, bet paziurejau sudeti tai visokie palmiu aliejai doh.gif

Merginos, jei nesunku imeskite kokiu teisingu knygu pavadinimu 4u.gif Norisi pasiskaityti kazka gero apie vegetarizma apart straipsniu internete 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2014 05 24, 22:07)
Veganai geriau to neskaitytų biggrin.gif  mirksiukas.gif

skaitom skaitom, niekur nepasislėpsit biggrin.gif O šaltibarščių ir be kefyro galima pasidaryti cool.gif biggrin.gif
Nu kaip man tai jau dabar galiu pasakyti, kad nepraeina tos dvi temos (nepyk Ritutia 4u.gif ) schmoll.gif Aš abi vis tiek skaitau, rašau, man paprasčiau būtų viena kaip ir buvo ax.gif Matau, kad ne aš viena taip darau...Iš kitos pusės per tuos karščius man nieko gero nėr, nepakeliu aš jų, tai irzli, be apetito, gal kabinėjuos dėl tų temų be reikalo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 05 26, 11:11)
skaitom skaitom, niekur nepasislėpsit  biggrin.gif O šaltibarščių ir be kefyro galima pasidaryti  cool.gif  biggrin.gif
Nu kaip man tai jau dabar galiu pasakyti, kad nepraeina tos dvi temos (nepyk Ritutia  4u.gif ) schmoll.gif Aš abi vis tiek skaitau, rašau, man paprasčiau būtų viena kaip ir buvo  ax.gif Matau, kad ne aš viena taip darau...Iš kitos pusės per tuos karščius man nieko gero nėr, nepakeliu aš jų, tai irzli, be apetito, gal kabinėjuos dėl tų temų be reikalo doh.gif

Ne bereikalo ax.gif Visų pirma turėjo būti bent "referendumas", apklausa kiek žmonių norėtų atskiros temos (dauguma ar ne), kadangi tie patys vegetarai labai stengiasi būti arti veganų, juk tikrai ne šiaip sau piktybiškai siurbia pieną ir lapnoja, pvz. varškę. Kitas dalykas, kad tikrai įdomu kaip vieniems ir kitiems sekasi, juk vistiek gana artima mityba, tikrai labai įdomu išgirsti tyrimų rezultatus, kitokius pasiekimus ar kaip tik kažkokius atsiradusius trūkumus. Kam pastoviai kažkur googlinti, jei tai būtų galima pas saviškius Lietuvoje, čia vietoje susižinoti kas ir kaip.
Pvz. netikėtai radau, kad Rasma įmetė būtent į veganų temą labai gerą straipsnį sportininkams, o mūsų temoje jau ir neįmetė, matyt pamiršo.
Taigi mano nuomone Ritutia pasielgė labai negražiai. Niekas kitas nekaltas, jei ji meta didžiulį svorį ar dėl kitų priežasčių niekaip negali paskaityti apie kitus produktus. Lygtais jinai jų kitur nemato, parduotuvėse pavyzdžiui, o čia tik vienintelėje šioje temoje ją suerziname cool.gif
Be to, paskaičius ilgamečius Rasmos įmestus tyrimus, tai dar klausimas ar veganizmas ištisą gyvenimą yra vien tik naudingas, ypač sportuojantiems g.gif Manyčiau, kad ir patiems veganams pravartu arčiau vegetarų būti ir lygintis tarpusavyje, žiūrėti kam geriau sekasi ax.gif Tikrai nei viena iš mūsų garantuoju nevalgo tokio pavyzdingo meniu, nes vienos dienos kaina būtų turbūt vos ne 50 lt g.gif Taigi tikrai pravartu sekti savo savijautą ir laikytis vieni kitų, lygintis.
Tai mano nuomonė, atsiprašau, jei ką įžeidžiau.
Atsakyti