Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetarizmas - šaunus gyvenimo būdas :)

QUOTE(Rasma @ 2014 05 26, 19:40)
Man net kepimui skirtas kokosų aliejus labai svyla ir putoja g.gif  unsure.gif
Tad esu atsisakiusi kepimo ant kokosų aliejaus, geriau taip kur nerafinuoto įdėt ar šaukštelį to kokoso aliejaus sučiulpt.

Ir išvis, aš pati keptų patiekalų mažai valgau..dabar, vasarą, tai išvis nieko gamint nesinori schmoll.gif


Stengiuosi ir aš kuo rečiau kepti ir tą aliejų naudoti, bet jei limpa prie keptuvės, reikia kažkuo pariebalinti biggrin.gif o man nei rafinuotas, nei tyras neputoja/nesvyla net ir prie labai aukštos temperatūros g.gif
Atsakyti
QUOTE(Féline @ 2014 05 26, 21:43)
Stengiuosi ir aš kuo rečiau kepti ir tą aliejų naudoti, bet jei limpa prie keptuvės, reikia kažkuo pariebalinti  biggrin.gif o man nei rafinuotas, nei tyras neputoja/nesvyla net ir prie labai aukštos temperatūros  g.gif

Labai įdomu, kokį naudojate ax.gif

Aš bandžiusi šituos:
http://www.tikraibe....tas-royal-green
http://www.violey.co...il_p_19458.html

Abu svyla, 'dūmina' klaikiai ir tokios baltos putos pradeda darytis. Man kažkaip jau tą maistą nei valgyt, nei kitiems duot nesinori po to...iš išvaizdos atrodo tas procesas l.nesveikas..jaučiu kancerogenų juodai prisigamina unsure.gif
Tuščiai keptuvės nelaikau su svylančiu aliejum.
Tiesa, kepus esu tik blynelius..čia juos kepdama ir vargstu, daugiau kažkaip nieko nekepu..

Jei ką šeimynai apkept dėl skonio, tai naudoju alyvuogių, ryžių sėlenų, vynuogių kauliukų, nerafinuotą rapsų aliejų..
Atsakyti
dabar pagalvojau, jog aš vieno gamintojo kepimu ir tebandžius biggrin.gif http://www.anira.lt/...kokosu-aliejus/

šiaip kiek domėjausi, tai tik kokosų aliejus išteisinamas (dar lyg ir palmių tinkamas, bet apie jį daug kontraversiškų nuomonių) alyvuogių labai netinka kepimui, netgi nuodinga kvėpuoti tomis kepimo metu išsiskiriančiomis medžiagomis, o tie puikūs nerafinuoti aliejai ne tik,kad savybes praranda, bet ir tampa kenksmingais unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 05 26, 20:40)
Taip, tai didžiausia 'priežastis'.
Dabar be tos žuvies gyvenu, išskyrus po operacijos trūks plyš užsinorėjau ančiuvių ir surijau visą jų stiklainėlį. Gyd. pamačius tokią trauką pamatavo kraujospūdį, o jis pas mane ypatingai žemas ir tiesiog rekomendavo daugiau druskos (kurios aš išvis žiauriai mažai naudoju, esu atsisakiusi jau daug metų). Ančiuviai gi žiauriai sūrūs, tai matyt ir 'pramušė'. Dabar truputį pasūdau maistą ir nebėr tokių 'nesveikų' norų, kaip  nestuke.gif
Bet ir vėl mesiu tą druską, esu atpratusi ir kažin ar prie man reikia dabar sugrįžti.

Bet kaip įdomiai pataria, juk reguliuoti jį reikia kitaip, druska tikrai ne tas geriausias variantas g.gif
Papildyta:
QUOTE(Féline @ 2014 05 26, 22:28)
šiaip kiek domėjausi, tai tik kokosų aliejus išteisinamas (dar lyg ir palmių tinkamas, bet apie jį daug kontraversiškų nuomonių) alyvuogių  labai netinka kepimui, netgi nuodinga kvėpuoti tomis kepimo metu išsiskiriančiomis medžiagomis, o tie puikūs nerafinuoti aliejai ne tik,kad savybes praranda, bet ir  tampa kenksmingais unsure.gif

Kur tokią informacija pateikta? Kažkokie moksliniai straipsniai ar kas? Nes jei googlini best oil for baking ar pan., tai daug gerų nerafinuotų, šalto spaudimo išvardina, tarp jų ir saulėgrąžų, rapsų... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2014 05 26, 21:59)
Bet kaip įdomiai pataria, juk reguliuoti jį reikia kitaip, druska tikrai ne tas geriausias variantas g.gif
Papildyta:

Kur tokią informacija pateikta? Kažkokie moksliniai straipsniai ar kas? Nes jei googlini best oil for baking ar pan., tai daug gerų nerafinuotų, šalto spaudimo išvardina, tarp jų ir saulėgrąžų, rapsų... g.gif

dabar 'ant greitųjų' jokio rimtesnio straipsnio nerandu,šiaip senokai aš apie tai skaičiau. Tik tiek ,jog svarbiausia žiūrėti į smoke point, atsparumą karščiui.
http://www.huffingto...s_b_821453.html
Atsakyti
QUOTE(Féline @ 2014 05 26, 23:37)
dabar 'ant greitųjų' jokio rimtesnio straipsnio nerandu,šiaip senokai aš apie tai skaičiau. Tik tiek ,jog svarbiausia žiūrėti į smoke point, atsparumą karščiui.
http://www.huffingto...s_b_821453.html

Hm, bet tai kaip dabar tikėti ir kuo, kai visur informacija tokia skirtinga? Kaip ir minėjau, pilna straipsnių, kad laisvai galime kepti kaip ir anksčiau kepę ant rapsų, kukurūzų, saulėgrąžų, alyvuogių aliejaus, svarbu, kad jis būtų nerafinuotas ir šalto spaudimo.
Ne vienas rimtas sportininkas ant alyvuogių aliejaus kepa, o jie žinau, kad ir mitybos kursus būna dažniausiai praėję.
Atsakyti
Aš labiau už dvi temas, nes, tiesą sakant, ir man nelabai patinka skaityti mėsos gynimą vegetariškoj temoje. O kadangi pagrinde valgau veganiškai, todėl ir pasisakymai už pieno prroduktus nelabai prie širdies. Mano manymu, pieno pramonė žymiai labiau prisidėjo prie gyvūnų kankinimo ir prievartavimo nei mėsos.
Atsakyti
umn.gif nežinau, nežinau... biggrin.gif
šiaip veganų plant-based judėjimas iš vis nusistatęs prieš aliejaus vartojimą, kad ir tas pats Fuhrman. Aš dabar ir ant salotų nieko nebepilu

http://www.whfoods.c...d...ip&dbid=261
Atsakyti
QUOTE(Féline @ 2014 05 27, 12:21)
umn.gif nežinau, nežinau...  biggrin.gif
šiaip  veganų plant-based judėjimas iš vis nusistatęs prieš aliejaus vartojimą, kad ir tas pats Fuhrman. Aš dabar ir ant salotų nieko nebepilu

http://www.whfoods.c...d...ip&dbid=261

aš irgi, visi mano aliejai šaldytuve stovi, "kad nesugestų", reikia arba kam nors atiduoti arba teks išpilti...vienintelis koksų likęs...lūpoms patept biggrin.gif Na kartais dukrai bulvyčių fri pakepu jame bigsmile.gif.
Mano nuomone arba nekept, arba kept tik ant gee arba kokosų aliejaus, tik jau ne ant tų visų rapsų ir saulėgrąžų unsure.gif
aliejus ant salotų per riebu ir nebeskanu darosi... Eina visokie padažiukai iš avokadų, žirnelių ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 05 27, 11:29)
tik jau ne ant tų visų rapsų ir saulėgrąžų  unsure.gif

http://www.theglobea...rticle11132046/ cool.gif Ir tokios info rasi ne vienoje vietoje ax.gif

"But even though coconut oil is cholesterol-free, it is still a saturated fat that needs to be limited in the diet and if you are looking for real health benefits, switch from saturated fats to unsaturated fats by using vegetable oils like soybean, canola, corn, or olive oil," says Kris-Etherton, a member of the 2005 Dietary Guidelines advisory committee and Institute of Medicine's panel on dietary reference intakes for macronutrients (which include fats).
Iš: http://www.webmd.com...-oil-and-health

http://www.truthinol...oking-olive-oil
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 27 gegužės 2014 - 10:43
QUOTE(Monteverte @ 2014 05 27, 12:39)
http://www.theglobea...rticle11132046/  cool.gif Ir tokios info rasi ne vienoje vietoje ax.gif

"But even though coconut oil is cholesterol-free, it is still a saturated fat that needs to be limited in the diet and if you are looking for real health benefits, switch from saturated fats to unsaturated fats by using vegetable oils like soybean, canola, corn, or olive oil," says Kris-Etherton, a member of the 2005 Dietary Guidelines advisory committee and Institute of Medicine's panel on dietary reference intakes for macronutrients (which include fats).
Iš: http://www.webmd.com...-oil-and-health

http://www.truthinol...oking-olive-oil

Bet tai ant salotų viena, o kaitinant tai daugybė literatūros, kad ypač kukurūzų, rapsų aliejus kancerogenas grynas pasidaro unsure.gif , o kokosų tinka aukšta temperatūra kaitint. Tai vien kepant matosi, kad aliejai rūksta, o kokosų jokio rūkimo, skanus kvapas...na bent aš tai buvau pastebėjus...
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 05 27, 12:03)
Bet tai ant salotų viena, o kaitinant tai daugybė literatūros, kad ypač kukurūzų, rapsų aliejus kancerogenas grynas pasidaro unsure.gif , o kokosų tinka aukšta temperatūra kaitint. Tai vien kepant matosi, kad aliejai rūksta, o kokosų jokio rūkimo, skanus kvapas...na bent aš tai buvau pastebėjus...

Aš kepu šiuo metu ant lietuviško saulėgrąžų, turėjau ir rusišką analogišką, man labai skanus kvapas wub.gif ir mano keptuvas Zepter, tai niekas man nerūksta ax.gif O ir nekepu aš daug ir dažnai.
Atsakyti