Įkraunama...
Įkraunama...

Veganiškas gyvenimo būdas ;)

šiek tiek off topic
Edita K.,
sakyčiau, pirmą sykį pripažinai, jog kartais persivalgai. Labai įprastas emocinio valgymo (o gal ir sutrikimo) pavyzdys - laikytis greižtos dietos, riboti save rytais ir dieną, o vakarais suvalgyti didelius kiekius 'uždrausto' maisto.
Labai nemalonu skaityti, jog kažkas turi nesveiką santykį su maistu ir tai viešame forume nuolatos teisina kaip normalų.
Linkėčiau suprasti, jog maistas yra ne tam, kad per jį išreikštume pyktį, liūdesį ir įv. kitas emocijas, ne tam, kad jį kontroliuotume, o tam, kad jis teiktų mums jėgų kiekvieną dieną, sveikatos, stiprybės. Susitaikius su maistu, svoris savaime susireguliuotų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arbataa: 03 birželio 2014 - 15:39
QUOTE(arbataa @ 2014 06 03, 17:37)
šiek tiek off topic
Edita K.,
sakyčiau, pirmą sykį pripažinai, jog kartais persivalgai. Labai įprastas emocinio valgymo (o gal ir sutrikimo) pavyzdys - laikytis greižtos dietos, riboti save rytais ir dieną, o vakarais suvalgyti didelius kiekius 'uždrausto' maisto.
Labai nemalonu skaityti, jog kažkas turi nesveiką santykį su maistu ir tai viešame forume nuolatos teisina kaip normalų.
Linkėčiau suprasti, jog maistas yra ne tam, kad per jį išreikštume pyktį, liūdesį ir įv. kitas emocijas, ne tam, kad jį kontroliuotume, o tam, kad jis teiktų mums jėgų kiekvieną dieną, sveikatos, stiprybės. Susitaikius su maistu, svoris savaime susireguliuotų.

arbataa, ar ne per griežtai Tu čia? g.gif Edita veganų temoj kaip viena iš gražiausiai veganiškos mitybos principų besilaikanti ir "uždrausto" maisto ji berods nevalgo... g.gif
turiu pasakyti, kad ne kartą darbe yra buvusios situacijos, kai namo grįžusi pagaliau pavalgydavau doh.gif Kiekvieno darbinė situacija sava ir spręsti negalima iškart, kad pas ją sutrikimai schmoll.gif O ir maisto kiekvienam skirtingai reikia per dieną, individualu, nėra bendros taisyklės kas nuo kiek sotus...
Atsakyti
gerai ta kritika,kaip spyris "gerą vietą",kuris verčia pamastyti...negyvenu tobulai ir nesimaitinu tobulai,tai faktas - todėl ir lankausi šiame skyrelyje,kad pasimokyčiau suderinti viską ir mitybą,ir darbus ir kitas aplinkybes...juk kažkaip moterys sugeba...kad iš kitų gerų pavyzdžių pamatyčiau,kad galima ir taisyklingai maitintis ir naujus požiūrius priimti,keistis...ir stresus nugalėti,kurių juk būna nemažai gyvenime...aš neteisinu savo klaidų ir atsiprašau,kad sukeliu nemalonumų savo netobulumu ir klystkeliais...

o dėl to persivalgymo,na kaip čia pasakius...tikrai nebūna galimybių darbe normaliai pavalgyti ir darbdaviams tai neįdomu...neveganiško maisto aš nevalgau,tas uždraustas maistas buvo 92 proc.šokoladas ir vaisiai...

Atsakyti
QUOTE(Edita K. @ 2014 06 04, 10:49)
neveganiško maisto aš nevalgau,tas uždraustas maistas buvo 92 proc.šokoladas ir vaisiai...

nuo kada vaisiai uždraustas maistas???? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 06 04, 09:51)
nuo kada vaisiai uždraustas maistas????  blink.gif

ta pasme,kad vakar dieną aš valgiau negerai,nesubalansuotai,nerekomenduotinai ir pan.,nesugebu susitvarkyti darbe su normalia mityba ir tas šokoladas ir tie vaisiai po tokios dienos gal negeriausias pasirinkimas vakarienei...

rašykit mergaitės,kaip jūs valgot,ką skanaus gaminat,kaip sekėsi ir kaip nesisekė...norisi daugiau gyvenimiškų pavyzdžių...
Atsakyti
QUOTE(Edita K. @ 2014 06 04, 11:27)
1. tas šokoladas ir tie vaisiai po tokios dienos gal negeriausias pasirinkimas vakarienei...

2. rašykit mergaitės,kaip jūs valgot,ką skanaus gaminat,kaip sekėsi ir kaip nesisekė...norisi daugiau gyvenimiškų pavyzdžių...

1. Na sutinku, kad tą dieną trūko daržovių, bet vaisiai normaliai yra, o tas šokoladas, tai ne šokoladas, o kakava gryna mirksiukas.gif Suprantu, kad po dienos būtum kritus į bliūdą bandelių, ledų ir t.t. tada gali save pliekt, o dabar viskas normaliai yra 4u.gif

2. Oi aš jau kuris laikas nieko negaminu, nieko naujo neieškau, tingiu absoliučiai ax.gif Gal čia toks etapas užėjo, kad labai skanu viskas, ko nereikia gaminti, kas paprasta: daug daržovių (elementarių pjaustytų salotų pavidalu, vis keičiant vieną kitą sudėtinę dalį, žalieji koteiliai, pvz visą Iceberg su bananų jau esu įvaldžius išlakt biggrin.gif, vos paeinu po to), vaisiai, grikiai tik išmirkyti bei įvairių spalvų ryžiai tiesiog paprastai išvirti, žirniai, lęšiai ir kiti ankštiniai. Nieko nenoriu kepti, jokių makaliūzių. Žodžiu tokia mityba dabar man ant bangos - laiko minimaliai sugaištu, viskas skanu (net su žaliom daržovėm nebesipykstu, gal todėl, kad jau nebe atsibodęs pekinas, o naminių yra visokių bigsmile.gif ) Nežinau, kiek čia dar truks tokis paprastumas g.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif
QUOTE(Ruutta @ 2014 06 04, 13:52)
) Nežinau, kiek čia dar truks tokis paprastumas g.gif

man patinka posakis: Genialumas-paprastume wink.gif
Šaunu, manau taip ir reikėtų maitintis, kuo paprasčiau , tuo sveikiau.

Aš dar saulėgražų daigus visur kišu dabar biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Radmile @ 2014 06 04, 16:48)
Sveikos smile.gif

man patinka posakis: Genialumas-paprastume wink.gif
Šaunu, manau taip ir reikėtų maitintis, kuo paprasčiau , tuo sveikiau.

Aš dar saulėgražų daigus visur kišu dabar  biggrin.gif

O kaip saulėgrąžas daigini? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 06 04, 19:26)
O kaip saulėgrąžas daigini?  ax.gif

Perku kolkas, bet jau nusipirkau seklu ir zemiu, reikia tik padeklus nusipirkti, bandysiu sodinti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Radmile @ 2014 06 04, 22:56)
Perku kolkas, bet jau nusipirkau seklu ir zemiu, reikia tik padeklus nusipirkti, bandysiu sodinti wink.gif

Sodinti į žemę? Aš galvojau, kad daigini na ten kažkaip drėgmėj laikant...
Aš turiu minčiu pabandyti saulėgrąžų, lęšių pasidaigint, reikės pagooglint kaip tas procesas daromas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 06 05, 09:08)
Sodinti į žemę? Aš galvojau, kad daigini na ten kažkaip drėgmėj laikant...
Aš turiu minčiu pabandyti saulėgrąžų, lęšių pasidaigint, reikės pagooglint kaip tas procesas daromas  g.gif

yra vienas dalykas seklas daigintas valgyt, tuomet vandeny. O jei zelmenis auginti tai tas daigintas seklas reik pasodint i zeme. As auginu zelmenis saulegrazu ir dobilu ziemos metu, anksciau dar kviecius augindavau.
o is daigintu seklu tai grikius valgau.
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2014 06 05, 09:35)
yra vienas dalykas seklas daigintas valgyt, tuomet vandeny. O jei zelmenis auginti tai tas daigintas seklas reik pasodint i zeme. As auginu zelmenis saulegrazu ir dobilu ziemos metu, anksciau dar kviecius augindavau.
o is daigintu seklu tai grikius valgau.

aaa, tai čia gaunasi skirtingi procesai ir valgomosio dalys biggrin.gif
Ačiū 4u.gif
Atsakyti