šiek tiek off topic
Edita K.,
sakyčiau, pirmą sykį pripažinai, jog kartais persivalgai. Labai įprastas emocinio valgymo (o gal ir sutrikimo) pavyzdys - laikytis greižtos dietos, riboti save rytais ir dieną, o vakarais suvalgyti didelius kiekius 'uždrausto' maisto.
Labai nemalonu skaityti, jog kažkas turi nesveiką santykį su maistu ir tai viešame forume nuolatos teisina kaip normalų.
Linkėčiau suprasti, jog maistas yra ne tam, kad per jį išreikštume pyktį, liūdesį ir įv. kitas emocijas, ne tam, kad jį kontroliuotume, o tam, kad jis teiktų mums jėgų kiekvieną dieną, sveikatos, stiprybės. Susitaikius su maistu, svoris savaime susireguliuotų.
QUOTE(arbataa @ 2014 06 03, 17:37)
šiek tiek off topic
Edita K.,
sakyčiau, pirmą sykį pripažinai, jog kartais persivalgai. Labai įprastas emocinio valgymo (o gal ir sutrikimo) pavyzdys - laikytis greižtos dietos, riboti save rytais ir dieną, o vakarais suvalgyti didelius kiekius 'uždrausto' maisto.
Labai nemalonu skaityti, jog kažkas turi nesveiką santykį su maistu ir tai viešame forume nuolatos teisina kaip normalų.
Linkėčiau suprasti, jog maistas yra ne tam, kad per jį išreikštume pyktį, liūdesį ir įv. kitas emocijas, ne tam, kad jį kontroliuotume, o tam, kad jis teiktų mums jėgų kiekvieną dieną, sveikatos, stiprybės. Susitaikius su maistu, svoris savaime susireguliuotų.
Edita K.,
arbataa, ar ne per griežtai Tu čia?

turiu pasakyti, kad ne kartą darbe yra buvusios situacijos, kai namo grįžusi pagaliau pavalgydavau

gerai ta kritika,kaip spyris "gerą vietą",kuris verčia pamastyti...negyvenu tobulai ir nesimaitinu tobulai,tai faktas - todėl ir lankausi šiame skyrelyje,kad pasimokyčiau suderinti viską ir mitybą,ir darbus ir kitas aplinkybes...juk kažkaip moterys sugeba...kad iš kitų gerų pavyzdžių pamatyčiau,kad galima ir taisyklingai maitintis ir naujus požiūrius priimti,keistis...ir stresus nugalėti,kurių juk būna nemažai gyvenime...aš neteisinu savo klaidų ir atsiprašau,kad sukeliu nemalonumų savo netobulumu ir klystkeliais...
o dėl to persivalgymo,na kaip čia pasakius...tikrai nebūna galimybių darbe normaliai pavalgyti ir darbdaviams tai neįdomu...neveganiško maisto aš nevalgau,tas uždraustas maistas buvo 92 proc.šokoladas ir vaisiai...
o dėl to persivalgymo,na kaip čia pasakius...tikrai nebūna galimybių darbe normaliai pavalgyti ir darbdaviams tai neįdomu...neveganiško maisto aš nevalgau,tas uždraustas maistas buvo 92 proc.šokoladas ir vaisiai...
QUOTE(Edita K. @ 2014 06 04, 10:49)
neveganiško maisto aš nevalgau,tas uždraustas maistas buvo 92 proc.šokoladas ir vaisiai...
nuo kada vaisiai uždraustas maistas????

QUOTE(Ruutta @ 2014 06 04, 09:51)
ta pasme,kad vakar dieną aš valgiau negerai,nesubalansuotai,nerekomenduotinai ir pan.,nesugebu susitvarkyti darbe su normalia mityba ir tas šokoladas ir tie vaisiai po tokios dienos gal negeriausias pasirinkimas vakarienei...
rašykit mergaitės,kaip jūs valgot,ką skanaus gaminat,kaip sekėsi ir kaip nesisekė...norisi daugiau gyvenimiškų pavyzdžių...
QUOTE(Edita K. @ 2014 06 04, 11:27)
1. tas šokoladas ir tie vaisiai po tokios dienos gal negeriausias pasirinkimas vakarienei...
2. rašykit mergaitės,kaip jūs valgot,ką skanaus gaminat,kaip sekėsi ir kaip nesisekė...norisi daugiau gyvenimiškų pavyzdžių...
2. rašykit mergaitės,kaip jūs valgot,ką skanaus gaminat,kaip sekėsi ir kaip nesisekė...norisi daugiau gyvenimiškų pavyzdžių...
1. Na sutinku, kad tą dieną trūko daržovių, bet vaisiai normaliai yra, o tas šokoladas, tai ne šokoladas, o kakava gryna

2. Oi aš jau kuris laikas nieko negaminu, nieko naujo neieškau, tingiu absoliučiai

Sveikos 
man patinka posakis: Genialumas-paprastume
Šaunu, manau taip ir reikėtų maitintis, kuo paprasčiau , tuo sveikiau.
Aš dar saulėgražų daigus visur kišu dabar

QUOTE(Ruutta @ 2014 06 04, 13:52)

QUOTE(Radmile @ 2014 06 04, 16:48)
Sveikos 

O kaip saulėgrąžas daigini?

QUOTE(Ruutta @ 2014 06 04, 19:26)
Perku kolkas, bet jau nusipirkau seklu ir zemiu, reikia tik padeklus nusipirkti, bandysiu sodinti

QUOTE(Radmile @ 2014 06 04, 22:56)
Perku kolkas, bet jau nusipirkau seklu ir zemiu, reikia tik padeklus nusipirkti, bandysiu sodinti 

Sodinti į žemę? Aš galvojau, kad daigini na ten kažkaip drėgmėj laikant...
Aš turiu minčiu pabandyti saulėgrąžų, lęšių pasidaigint, reikės pagooglint kaip tas procesas daromas

QUOTE(Ruutta @ 2014 06 05, 09:08)
Sodinti į žemę? Aš galvojau, kad daigini na ten kažkaip drėgmėj laikant...
Aš turiu minčiu pabandyti saulėgrąžų, lęšių pasidaigint, reikės pagooglint kaip tas procesas daromas

yra vienas dalykas seklas daigintas valgyt, tuomet vandeny. O jei zelmenis auginti tai tas daigintas seklas reik pasodint i zeme. As auginu zelmenis saulegrazu ir dobilu ziemos metu, anksciau dar kviecius augindavau.
o is daigintu seklu tai grikius valgau.
QUOTE(waidoshele @ 2014 06 05, 09:35)
yra vienas dalykas seklas daigintas valgyt, tuomet vandeny. O jei zelmenis auginti tai tas daigintas seklas reik pasodint i zeme. As auginu zelmenis saulegrazu ir dobilu ziemos metu, anksciau dar kviecius augindavau.
aaa, tai čia gaunasi skirtingi procesai ir valgomosio dalys

Ačiū