Įkraunama...
Įkraunama...

Veganiškas gyvenimo būdas ;)

QUOTE(Šarlatanė @ 2014 05 28, 22:17)
O kiek ilgai išbuvai žaliavalge? Kartais pagalvojus ir man atrodo, kad gali vėliau maisto monotoniškumas atsibosti. Nevalgant nieko, kas apdorota karščiu gerokai sumažina maisto pateikimo būdus ir galimybes...  g.gif

Man dar įdomu iš kur gaunat B12 ir vitamino D? Kalbant apie B12, skaičiau, kad be gyvulinės kilmės produktų, jo iš vis neina iš kito maisto gauti, o B12 trūkumas sukelia negrįžtamus nervų sistemos pažeidimus. huh.gif  O kaip ištikrųjų yra? Ar geriat kokius nors papildus?

Jei atvirai laiko nenuėmiau, porą gal savaičių ir pavyko... blush2.gif nebeatsimenu 4u.gif ir šiaip porą protingų mergaičių Ruutta ir given444 į šoną stukseno su grūdais ir ankštiniais lotuliukas.gif tai greitai jų įtakai pasidaviau friends.gif

dėl vitamino B12, tai buvo rašoma, man rodos, kad jo šiek tiek gauname jei per daug švariai vaisių ir daržovių neplauname... o jei iš ekologiškų ūkių, tai visai neplauti galima... 4u.gif nors šalia ir atvirkštinių pasisakymų iškart galima rasti paskaityti... o vitaminą D tai saulė padeda gaminti, tai dabar vasarą tuo naudotis galime... o šiaip tai jau reiktų ir man tyrimus pasidaryti... na mintis gimė, tai pribręsiu ir iki tyrimų kada nueiti biggrin.gif

QUOTE(given444 @ 2014 05 28, 23:36)
merginos, dar grybai grybai grybai _____ bigsmile.gif ko mes juos pamirstame idet tarp savo menko pasirinkimo?

Taip, reikia nepamiršti šitų skanėstų 4u.gif nors daugiausia pati tai tik pievagrybius valgau... o jūs pačios grybaujate ar perkate? bigsmile.gif

QUOTE(Ruutta @ 2014 05 29, 09:06)
Aš turbūt būsiu kažką ne taip supratus su tais žaliaisiais kokteiliais...maniau, kad jų esmė yra visokie lapai, jų turi būti pagrindinė dalis, o koks vaisius tik dėl skanumo g.gif

niu aš kad ir kiek žalėsių privarau, ir vaisių daug tada, kad skanu būtų, nes kažkaip vadovaujuosi taisykle, kad jei neskanu, nevalgau schmoll.gif
QUOTE(Edita K. @ 2014 05 29, 09:26)
dėl grybų...mėgstu labai ir dažnai valgau,ypač pievagrybius...tik juos reikia pakepti ar kitaip termiškai apdoroti...o čia vėl dilema - keptas ne taip sveika...ant ko kepti...kaip kepti...

Orkaitėje galima kepti, tada nereikia aliejaus jokio mirksiukas.gif aš tai mėgstu pievagrybius, daržoves įvairias į skardą ir į orkaitę... mmmm... wub.gif beje viliojančiai neskamba, bet man rodos pievagrybius galima ir žalius valgyti g.gif

Papildyta:
QUOTE(Edita K. @ 2014 05 29, 10:31)
nu kad grožis ne kilogramuose,o stangrume ar kaip čia pasakius...pati nustebau ant svarstyklių užlipus,nes pagal savo kūną to nepasakyčiau...laisvesni džinsai,tik diržo skylutę pakeičiau ir tiek...na dar apatinis trikotažas pamažėjo vienu dyždiu,o čia jau nėra ko girtis  biggrin.gif ...eisiu sportuoti nieko nebus,nenoriu būti subliuškus...

orelis nekoks,o aš sėdžiu Preiloj prisiliažinus...reikia nors eiti pasivaikščioti prie jūros,net striukės neatsivežiau,tik švarkelį...

Tu teisi, kad svoris svoriui nelygus, mačiau neseniai kažkur nuotraukas kur merginos vienodo ūgio, vienodo svorio, bet išvaizda tai oj toli gražu ne vienoda schmoll.gif

aš tai tinginiukas sporto atžvilgiu... blush2.gif bet kolkas savęs per daug neprievartauju... vis pabandau kažką, kas aktyvesnio būtų, bet kolkas neatradau kas patiktų... na gal su laiku atrasiu mirksiukas.gif

o į vakarą ir orelis pasitaisė 4u.gif
Atsakyti
zaliavalgiai marinuoja grybukus. tiesiog uzpila citrina, dar kokiais pipiriukais - marinato varianto pilna - ir palaiko saldytuve.
as pievagrybius ant vandens pakepu ir daug astriu prieskoniu - negerai ipratau. smile.gif
ir svarbiausa ju neperkepti; kuo maziau virti isvis.
nu pievagrybiu neimanoma apsinodyti isvis.

misko grybai kas kita. musu seima, seneliai, verda iki triju kartu, vis pervirdami.

Ruuta, esme kokteiliuose lapai, gerai sakai. siaip is esmes, Boutenko, kai atrado kokteilius, pirmiausia dare eksperimenta ir issiplake zoles su vandeiu, bet gert ju negalejo; pridejo bananu ir vualia - eme dalinti net praeiviams ir klausineti skonio.
skaitosi santykius pradzioje turi buti toks: 60proc vaisiu ir 40proc zoliu - cia vaikams, ir pradedantiems, visavalgiams biggrin.gif , kurie baidosi zoliu....po to jau: 60proc lapu ir 40proc vaisiu. biggrin.gif
o is esmes, manau, reikia kuo maziau imesti vaisiu, jei norime pajusti ta zoliu galia, jei norime gerti kokteili labiau KAIP GERIMA/ARBATA/VALYMO VAISTA.

taciau.... tuomet gausim labai mazai kaloriju, ir jei kas nori kokteili naudoti iki pietu vietoj pusryciu, tuomet tinka ji prikimsti vaisiais, kad po pusvalandzio neuzisnoretum sumustinio ar pan bigsmile.gif todel kokteiliai geriami tirsti ir visokie.
beje, kokteili galima iki 3 -4 dienu laikyti saldytuve. smile.gif
bet zinoma, geriausia isgerti kuo sviezesni.
nemaisykit: spaustu sulciu negalima tiek laikyti saldytuve. isispaudem ir geriam. iskart. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritutia @ 2014 05 29, 21:44)
1. nebeatsimenu 4u.gif ir šiaip porą protingų mergaičių Ruutta ir given444 į šoną stukseno su grūdais ir ankštiniais lotuliukas.gif tai greitai jų įtakai pasidaviau friends.gif

2. dėl vitamino B12, tai buvo rašoma, man rodos, kad jo šiek tiek gauname jei per daug švariai vaisių ir daržovių neplauname...

3. beje viliojančiai neskamba, bet man rodos pievagrybius galima ir žalius valgyti  g.gif

1. Čia turbūt ne mudviejų su Given444 nuopelnas, o tai kad tada buvai sugalvojus vaisiavalge pabūti ir pamenu atšokai nuo tos minties, nes užsisaldinai iki negalėjimo biggrin.gif
Mano mityba paskutiniu metu visai nebesaldi, išskyrus šaukštą kitą obuolienės per dieną ir kelias datules. Darau su savim eksperimenta, ar galiu pati su savim susitarti ir išmesti chalvą, kozinakus, juodą šokoladą visiškai, žodžiu bet kokius parduotuvinius saldumynus ir kitą šlmštą. Tai va jau visa savaitė taip, dar matyt po tų karščių tai energijos mažoka, va cukraus ir visokių priedų galia doh.gif Oda kaifuoja aišku bigsmile.gif O aš nežinau, ar čia labai jau man smagu taip gyvent? g.gif
2. Daug kur skaičiau kad dėl neplautų daržovių visiškas mitas ir nėra jokio ten B12. Tai žinok čia žmogau doh.gif
3. tikrai galima, esu ne kartą valgiusi kavinėse salotose mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2014 05 30, 09:45)
skaitosi santykius pradzioje turi buti toks: 60proc vaisiu ir 40proc zoliu - cia vaikams, ir pradedantiems, visavalgiams  biggrin.gif , kurie baidosi zoliu....po to jau: 60proc lapu ir 40proc vaisiu.  biggrin.gif
o is esmes, manau, reikia kuo maziau imesti vaisiu, jei norime pajusti ta zoliu galia, jei norime gerti kokteili labiau KAIP GERIMA/ARBATA/VALYMO VAISTA.
taciau.... tuomet gausim labai mazai kaloriju, ir jei kas nori kokteili naudoti iki pietu vietoj pusryciu, tuomet tinka ji prikimsti vaisiais, kad po pusvalandzio neuzisnoretum sumustinio ar pan  bigsmile.gif todel kokteiliai geriami tirsti ir visokie.

Nu va, o aš kaip pradedančioji kaip griebiau turbūt 80 ir 20 santykį žolių su vaisiais ir galvoju, kas per brudas tie kokteiliai, kaip galima juos mėgti ir kur tas sumautas sotumas nuo jų g.gif biggrin.gif Išgeriu ir dar labiau valgyt užsimanau ryte doh.gif Tai dabar aš vakare prieš miegą juos pradėjau gerti, tai irgi nekas, į tualetą naktį tris kartus tenka eiti tuos lapus išsisiot doh.gif Nes vaisių aš nenoriu į kokteilius daug plakti, man daug smagiau ir skaniau juos natūraliai graužti bigsmile.gif
Atsakyti
Ruutta,parduotuvinius saldumynus keisk vaisiais,kuo daugiau...vakar tokių saldžių,prinokusių ananasų gavau,jokių blynelių nebesinorėjo...kai dabar yra mažiukų šv.agurkelių,tai aš kartais kaip vaikystėj,mirkydavau juos į medų...tai dabar į agavų sirupą ir kaip derestą valgau ir su šv.morkytėm taip galima,dar sezamais pasibarstant...prie jokių šokoladų nebetraukia...

Pievagrybius ir aš pasimarinuoju su actu,pipirais,žolelėmis...tikrai neblogas skonis,bet reikia per naktį palaikyti,kad labiau pasimarinuotu...o dažniausiai nesusiplanuoju tokių dalykų,spontaniškai va nusipirkau grybukų ir norisi juos tuoj suvalgyti ax.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edita K.: 30 gegužės 2014 - 09:30
QUOTE(Edita K. @ 2014 05 30, 11:29)
Ruutta,parduotuvinius saldumynus keisk vaisiais,kuo daugiau...

jo, aš tokį tikslą ir turiu, kad tų nenatūralių saldumynų visai nebebūtų mityboj, na nebent kokia proga kai, o ne kasdien. Net ir labai jų sumažinus, vis tiek įprotis buvo vis tai chalvos kąsnelis kitas, tai šokolado kąsnelis kitas ir žiūrėk kąsnelis po kąsnelio jau per dieną ir susidėlioja kiekis kažkoks. Tiesiog save perlaužt atėjo laikas smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Na mes dar tik pradedam su šeima veganaut, truputį rašiau vegetarizmo/veganizmo temoje smile.gif
Norėjau paklausti, kaip planuojat savo valgiaraštį? smile.gif
nes man atrodo, kad nėra ką gamint doh.gif kad medžiagų reikalingų nepritrūktų... fantazijos kažkaip pas mane nulis, o ir piniginė šiuo metu neleidžia labai brangiai maitintis...
Dietintis dabar tikrai mums nereikia, pati kadangi laukiuosi ir maitinu, tai ir valgyti reiktų ne tik salotas...
Kaip su vaikučių mityba? Ką manot šiuo klausimu? smile.gif labai nenoriu dukrytės maitinti nuo mažens gyvūliniu maistu ir šlamštu... gal yra auginančių veganiškai ar bent į tą pusę? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 05 30, 08:45)
<...>
beje, kokteili galima iki 3 -4 dienu laikyti saldytuve.  smile.gif
bet zinoma, geriausia isgerti kuo sviezesni.
nemaisykit: spaustu sulciu negalima tiek laikyti saldytuve. isispaudem ir geriam. iskart.  smile.gif

ta prasme kokteiliai žalėsiai su vaisiais irgi 3-4 dienas gali būti? kaip suprantu svarbu, kad būtų likusios visos dalys, o ne tik skystis (be skaidulų)?
QUOTE(Ruutta @ 2014 05 30, 09:10)
1. Čia turbūt ne mudviejų su Given444 nuopelnas, o tai kad tada buvai sugalvojus vaisiavalge pabūti ir pamenu atšokai nuo tos minties, nes užsisaldinai iki negalėjimo  biggrin.gif <...>

Niu čia irgi daug tiesos lotuliukas.gif
QUOTE(Iewwute @ 2014 05 30, 18:38)
Sveikos 4u.gif
<...>

Sveika prisijungusi friends.gif Aš tai pasižiūrėjau pagal šitą puslapį pradžiai VEGANIŠKA MITYBA pažiūrėjau išvis kas tos porcijos, pasigilinau, tada daugmaž susirašiau jau kiekiais kiek ko per dieną reiktų suvalgyti, plius minus primečiau kalorijas, o tada jau nukrypstu nuo normų, vieną dieną to daugiau, kitą dieną to daugiau, realiai grūdų nevalgau tiek kiek čia rašoma, daugiau daržovių, pupelių 4u.gif
šiandien ieškojau sakė Maximoje yra žurnalas "100 veganiškų receptų" kažkaip taip vadinasi, bet nebuvo bent jau mano maximoje, tai pažiūrėsiu dar kitoje, norisi pavartyti kas ten įdomaus 4u.gif o šiaip tai mažai virtuvėje sukuosi, tai pas mane tokia paprasti grynai produktai daugiausia likę...

dėl vaikų mitybos tai pakomentuoti negaliu, nes savų dar neturiu, bet išties ir pati kai turėsiu nenorėsiu gyvūlinės kilmės produktų duoti, dėl to va dabar labai svarbu tvirtus pagrindus pasidėtis patiems, nes vaikai realiai perims mūsų įpročius ir tradicijas... tad palaikau Tave labai friends.gif

kas turi atžalas, manau pakomentuos daugiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif
Kalbant apie saldumus, tai aš tikras smakas esu. Jau kiekvieną dieną kažką saldaus turėdavau suvalgyti, bandelės galvoj sukosi tik biggrin.gif Bet pradėjus žaliavalgystės bandymą, visai tų bandelių nebesinori. Turbūt pakankamai iš vaisių prisisaldinu.
Paskutinėmis dienomis kažkaip mažokai valgiau. Negerai. Kartais nepavyksta suvartoti pakankamo kiekio kalorijų, ypač darbo dienomis. Vakar pavyzdžiui, pusryčiams suvalgiau bananą ir kivi, darbe per pirmą pertraukėlę 2 bananus, per antrą - du nektarinus. Grįžus namo pusę saujelės migdolų ir salotos vėliau. Mano darbas gana aktyvus, plius sporto klube buvau, kur pirma stepo treniruotėje atbuvau, o vėliau dar 1.5val fitneso salėj ant treniruoklių, bėgimo takelio. Žodžiu, ryte jau galva svaigo. Blogiausia, kad neina man per kartą daug vaisių suvalgyti, o kuo mažiau valgau, tuo mažiau norisi.
Na, savaitgalį geriau. Jau šiandien už tai apsidovanojau žaliuoju obuolių štrudeliu tongue.gif
Dėl sporto Pritariu. Pradėjau lankytis sporto klube prieš porą mėnesių. Kažkokių baisinių raumenų, aišku, nėra, bet kūnas pastangrėjęs.
Atsakyti
QUOTE(Ritutia @ 2014 05 30, 21:56)
Aš tai pasižiūrėjau pagal šitą puslapį pradžiai VEGANIŠKA MITYBA pažiūrėjau išvis kas tos porcijos, pasigilinau, tada daugmaž susirašiau jau kiekiais kiek ko per dieną reiktų suvalgyti, plius minus primečiau kalorijas, o tada jau nukrypstu nuo normų, vieną dieną to daugiau, kitą dieną to daugiau, realiai grūdų nevalgau tiek kiek čia rašoma, daugiau daržovių, pupelių 4u.gif

Ačiū už nuorodą, kažkaip tik dabar ją pastebėjau. doh.gif
Kaip tik man šios srities žinių didžiulis trūkumas. Valgau belekaip, nes nelabai žinau, kokių medžiagų ir kiek reikia, bei kur rasti. Dar mokytis ir mokytis umn.gif
Atsakyti
Šiandienos pusrytukai - vitamininis kokteilis iš sublendintų: pusės ananaso, obuolio, apelsino, geros saujos kale lapų ir šiek tiek citrinos sulčių supermama.gif
user posted image

Skanaus drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šarlatanė: 31 gegužės 2014 - 09:17
Žiūriu aš čia šiandien viena hyperaktyvi 4u.gif
Visokio gėrio nuveikiau šiandien. Pasigaminau puslitriuką anakardžių pieno.
user posted image

Po to iš šiek tiek pagaminto pienuko pasidariau avietinį milkshake'ą.
user posted image

Tada pagalvojau, kur panaudoti po pieno gamybos likusią anakardžių masę, tai dalinai improvizuodama pasidariau skaaaaaanų cheesecake'ą blush2.gif
Pagrindui panaudojau įvairių riešutų miksiuką, kelis džiovintus abrikosus, kelias datules, kokoso drožles. Viskas sumaliau kavai malti skirtu priedu.
Kremui panaudojau anakardžių liekanas, agavų nektarą, cinamoną, šaukštelį kokosų aliejaus, vanilės esensija. thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Šarlatanė @ 2014 05 31, 18:27)
Žiūriu aš čia šiandien viena hyperaktyvi  4u.gif
Visokio gėrio nuveikiau šiandien. Pasigaminau puslitriuką anakardžių pieno.

Kaip gaminote piena? 4u.gif
Atsakyti