hm...atrodo tiek daug padariau atsisakius visų gyvulinės kilmės produktų...jau greit metai ,kaip griežtai to laikausi...ir tas man patinka...bet pasirodo čia tik ledkalnio viršūnė...dabar nagrinėsim,kaip Ruuttos nurodytam pokalbį,kuri žolelė ir pan.geriausia...ir darosi nebemiela,bent jau man...tiek galvoju apie maistą,ką ,kiek,kada...grauži save,kad va aliejaus šaukštelį į salotas įsipyliau,kad riešutų saujelę suvalgiau (juk ne kiaulės koją),skaičiuoji duonos kasnelius,norisi sočiau prei salotų lapų,bet baubas gliutenas...pavargau...
QUOTE(Edita K. @ 2014 05 28, 14:11)
hm...atrodo tiek daug padariau atsisakius visų gyvulinės kilmės produktų...jau greit metai ,kaip griežtai to laikausi...ir tas man patinka...bet pasirodo čia tik ledkalnio viršūnė...dabar nagrinėsim,kaip Ruuttos nurodytam pokalbį,kuri žolelė ir pan.geriausia...ir darosi nebemiela,bent jau man...tiek galvoju apie maistą,ką ,kiek,kada...grauži save,kad va aliejaus šaukštelį į salotas įsipyliau,kad riešutų saujelę suvalgiau (juk ne kiaulės koją),skaičiuoji duonos kasnelius,norisi sočiau prei salotų lapų,bet baubas gliutenas...pavargau...
pritariu Edita...iš pradžių buvo iššūkis visko atsisakyti, tada pagavo azartas, kai oda pagijo, atradau maisto, kurio nei ragavus nebuvau skonį, tada perėjau į lygmenį kai imi žiūrėti, kad va vakar to valgiau šiandien reikia kažko kito, kad jokių medžiagų netrūktų ir nuolatinis galvojimas, kad būtų gerai. Toks įspūdis, kad maistas vienintelis rūpestis

Tuk tuk... galima?
Esu naujokė šioje temoje, net nežinau ar visiškai pritinku, bet tinkamesnės temos neradau.
Mano istorija prasidėjo prieš kokį mėnesį, kai susirūpinau, jog reiktų numesti keletą kilogramų prieš vasarą. Tačiau nenorėjau bet kokios, kelių dienų, greitos ir nesveikos dietos. Norėjau svorio atsikratyti palaipsniui ir sveikai, kartu pakoreguoti savo mitybą. Pradėjau skaitinėti, domėtis internete, kol galiausiai apsistojau ties vienu variantu, kurį nusprendžiau pratestuoti savaitę laiko. Po savaitės naujos mitybos jaučiausi puikiai, nukrito 1.2kg. Nusprendžiau tęsti toliau. Dar daugiau skaitau, domiuosi ir į galvą lenda mintis visam laikui likti su šia mityba. Šiuo metu beveik dvi savaites einu raw-vegan keliu. Lietuviškai čia turbūt būtų žaliavalgystė, nors man tas žodis kažkaip keistai skamba, lyg valgytum vien žolę, nors pvz. mano racioną pagrinde sudaro vaisiai...
Žinau, kad veganizmas šiek tiek skiriasi, bet tikiuosi rasiu ir aš apie ką padiskutuoti

Esu naujokė šioje temoje, net nežinau ar visiškai pritinku, bet tinkamesnės temos neradau.
Mano istorija prasidėjo prieš kokį mėnesį, kai susirūpinau, jog reiktų numesti keletą kilogramų prieš vasarą. Tačiau nenorėjau bet kokios, kelių dienų, greitos ir nesveikos dietos. Norėjau svorio atsikratyti palaipsniui ir sveikai, kartu pakoreguoti savo mitybą. Pradėjau skaitinėti, domėtis internete, kol galiausiai apsistojau ties vienu variantu, kurį nusprendžiau pratestuoti savaitę laiko. Po savaitės naujos mitybos jaučiausi puikiai, nukrito 1.2kg. Nusprendžiau tęsti toliau. Dar daugiau skaitau, domiuosi ir į galvą lenda mintis visam laikui likti su šia mityba. Šiuo metu beveik dvi savaites einu raw-vegan keliu. Lietuviškai čia turbūt būtų žaliavalgystė, nors man tas žodis kažkaip keistai skamba, lyg valgytum vien žolę, nors pvz. mano racioną pagrinde sudaro vaisiai...
Žinau, kad veganizmas šiek tiek skiriasi, bet tikiuosi rasiu ir aš apie ką padiskutuoti

Labas, mergaitės 
Aš tai neturiu supratimo
Nu ot mada, kai šalta visi laukia vasaros šilumos saulės... o kai ateina vasara du variantai arba burba, kad ji šalta, arba, kad per karšta
Šiuo metu porą savaičių nieko nebedarau, norėčiau jau, kad tie paskutiniai kilogramai dingtų patys savaime
bet truputį pailsėsiu ir vėl kažkaip išjudėsiu tikiu... skaičiavau čia kalorijas keletą savaičių, bet sunkiai sekasi... erzina jau skaičiuoti, noriu kąsnio, tai dabar bėgti jį sverti reikia, saują riešutų vėl eik sverti... neprilimpa kažkaip... per daug vargo
liesesnius produktus tai išties nelabai žinau ką čia bepasirinkti... na pomidorų padažo kartais užsidedu, tai perku heinz kur dietinis, mažiau kalorijų... o iš grūdų, vaisių, daržovių, pupelių, žirnelių, tai visi jie atrodo nepiktybiniai... na gal avokadas riebesnis, riešutai, bet atrodo nepersistengiu su jais...
mano mėgstamas variantas, tai bananai, apelsinai, kivi ir žalėsiai
o datulės tai man asmeniškai per saldu... su mėta tai nebandžiau dar
o kad prasto skonio derinys nesigautų, nepamiršk bananų visada turėti
o dabar pati kalta

QUOTE(given444 @ 2014 05 25, 22:43)
tai kad netobula. todel nesuprantu. pilvas vis tiek yr, o liesos mases priaugti, tai nebutinai raumenu, tai ir kaulu tankis ieina - o kaulu tankis su sportu dideja, ar kaip? tik taip rodos...
Aš tai neturiu supratimo

QUOTE(Ruutta @ 2014 05 26, 10:50)
mane tie karščiai žada pribaigt

Nu ot mada, kai šalta visi laukia vasaros šilumos saulės... o kai ateina vasara du variantai arba burba, kad ji šalta, arba, kad per karšta

QUOTE(Edita K. @ 2014 05 26, 13:31)
Ritutia,o kaip meti svorį? kalorijas skaičiuoji,sverdama maistą? ar liesesnius produktus pasirenki?
Šiuo metu porą savaičių nieko nebedarau, norėčiau jau, kad tie paskutiniai kilogramai dingtų patys savaime

QUOTE(Ruutta @ 2014 05 27, 11:39)
Neatrandu draugystės su žaliaisiais koteiliais
Dar jeigu su bananų, keliom datulėm tai pusė bėdos, išgeriu, bet vakar banano neturėjau ir priplakiau salotų lapų su obuoliu ir trys datulės bebuvo likusio, dar mėtų kelis lapelius įmečiau, tai tokio prasto skonio derinys gavosi 

QUOTE(Ruutta @ 2014 05 27, 10:39)
Neatrandu draugystės su žaliaisiais koteiliais
Dar jeigu su bananų, keliom datulėm tai pusė bėdos, išgeriu, bet vakar banano neturėjau ir priplakiau salotų lapų su obuoliu ir trys datulės bebuvo likusio, dar mėtų kelis lapelius įmečiau, tai tokio prasto skonio derinys gavosi 

Pastebėjau, kad apelsinai labai dera su žaliaisiais kokteliais. Mėgstamiausias kol kas 2-3 apelsinai, pora saujų špinatų ir šiek tiek baziliko lapelių. Man kuo paprasčiau, tuo geriau, nei didelė makaliūzė

QUOTE(Ruutta @ 2014 05 27, 14:48)
Mergaitės, va kokią nuorodą įmetu
Ačiū

QUOTE(Edita K. @ 2014 05 28, 13:11)
Mergytės, man atrodo visoms čia tas pats užplaukia... man jau irgi visai stogas buvo pavažiavęs... užknisę buvo iki negaliu

QUOTE(Šarlatanė @ 2014 05 28, 18:33)
Tuk tuk... galima?

Sveika prisijungusi

QUOTE(Ritutia @ 2014 05 28, 18:04)
Sveika prisijungusi
čia pataikei
aš irgi vienu momentu bandžiau vien su vaisiais, daržovėmis, žalumynais ir riešutais likti, bet kažkaip virto maisto pasiilgau ir norėjosi... man per sunku buvo ilgam su tuo pasilikti, tai likau tiesiog vegane ir džiaugiuosi 

O kiek ilgai išbuvai žaliavalge? Kartais pagalvojus ir man atrodo, kad gali vėliau maisto monotoniškumas atsibosti. Nevalgant nieko, kas apdorota karščiu gerokai sumažina maisto pateikimo būdus ir galimybes...

Man dar įdomu iš kur gaunat B12 ir vitamino D? Kalbant apie B12, skaičiau, kad be gyvulinės kilmės produktų, jo iš vis neina iš kito maisto gauti, o B12 trūkumas sukelia negrįžtamus nervų sistemos pažeidimus.

merginos, dar grybai grybai grybai _____
ko mes juos pamirstame idet tarp savo menko pasirinkimo?
edita, sportuoju visokias HIIT programas namie - tai didziausias dziaugsmas: tai jegos ir kartu cardio pratimai, visuma. visa gyvenima laksciau krosus, dabar del girneles negaliu, nes vos kas, krypsta koja (zodziu, didziule netektis), bet ka darysi... o sportas reikalingas ypac mums, moterims, ypac del osteoparozes: butina tureti raumenu mases, kuri nyksta sulig metais, ir del kaulu tankio, nes sportuojant kaulu tankis dideja. (be to, estetiskai labai nekoks vaizdas, kai vien ant kaulu skura ar oda uzvilkta: atrodo, kad moteris visai saves nemyli
...)
tai vot: mityba plius judejimas plius miegas - sveikas zmogus ir zinoma, kuo maziau nervu
man grazu tie lygus raumenukai, taip patraukliai atrodo, zinoma ne kvadratiniai absai' , bet moteris , manau turi buti lanksti, vikri, greita ir jegos tureti, neturi buti vien vejo blaskomas sapelis....
o del karsciu - tai jus cia mane nuliudinot....
kazka ne taip darot - nes zaliavalgiai labai lengvai pakelia karscius... as gyriausi kazkada zaliavalgiu temoje, kad anoji vasaa man buvo super: nors nebuvau tikra zaliavalge, bet pokytis karscio toleravimui ryskus. apskritai budavau karscio megeja, o dabar, veganaujant, isvis jokiu nemaloniu simptomu. Edita, tu turetum puikiai toleruot karsti, jei taip svariai valgai, svariau uz mane, netgi rodos....

edita, sportuoju visokias HIIT programas namie - tai didziausias dziaugsmas: tai jegos ir kartu cardio pratimai, visuma. visa gyvenima laksciau krosus, dabar del girneles negaliu, nes vos kas, krypsta koja (zodziu, didziule netektis), bet ka darysi... o sportas reikalingas ypac mums, moterims, ypac del osteoparozes: butina tureti raumenu mases, kuri nyksta sulig metais, ir del kaulu tankio, nes sportuojant kaulu tankis dideja. (be to, estetiskai labai nekoks vaizdas, kai vien ant kaulu skura ar oda uzvilkta: atrodo, kad moteris visai saves nemyli

tai vot: mityba plius judejimas plius miegas - sveikas zmogus ir zinoma, kuo maziau nervu

man grazu tie lygus raumenukai, taip patraukliai atrodo, zinoma ne kvadratiniai absai' , bet moteris , manau turi buti lanksti, vikri, greita ir jegos tureti, neturi buti vien vejo blaskomas sapelis....
o del karsciu - tai jus cia mane nuliudinot....

kazka ne taip darot - nes zaliavalgiai labai lengvai pakelia karscius... as gyriausi kazkada zaliavalgiu temoje, kad anoji vasaa man buvo super: nors nebuvau tikra zaliavalge, bet pokytis karscio toleravimui ryskus. apskritai budavau karscio megeja, o dabar, veganaujant, isvis jokiu nemaloniu simptomu. Edita, tu turetum puikiai toleruot karsti, jei taip svariai valgai, svariau uz mane, netgi rodos....

QUOTE(Ritutia @ 2014 05 28, 19:45)
o datulės tai man asmeniškai per saldu... su mėta tai nebandžiau dar
o kad prasto skonio derinys nesigautų, nepamiršk bananų visada turėti
o dabar pati kalta 

QUOTE(Šarlatanė @ 2014 05 28, 19:55)
Pastebėjau, kad apelsinai labai dera su žaliaisiais kokteliais. Mėgstamiausias kol kas 2-3 apelsinai, pora saujų špinatų ir šiek tiek baziliko lapelių. Man kuo paprasčiau, tuo geriau, nei didelė makaliūzė 

Aš turbūt būsiu kažką ne taip supratus su tais žaliaisiais kokteiliais...maniau, kad jų esmė yra visokie lapai, jų turi būti pagrindinė dalis, o koks vaisius tik dėl skanumo

QUOTE(Ritutia @ 2014 05 28, 20:04)
Ačiū
aš dabar iki galo nežiūriu kiek kokių žolelių suvalgau, kiek kokių vaisių, kiek kokių grūdų, daugmaž valgau ir tiek... ir mažiau nervinuosi

aš dabar iki galo nežiūriu kiek kokių žolelių suvalgau, kiek kokių vaisių, kiek kokių grūdų, daugmaž valgau ir tiek... ir mažiau nervinuosi

Labai pritariu, kitaip smegenys gali susirgt...
QUOTE(Šarlatanė @ 2014 05 28, 23:17)
Man dar įdomu iš kur gaunat B12 ir vitamino D?
Pitariu, neramu dėl jų. Veganystės pradžioje pasidariau abu šiuos tyrimus, kad galėčiau stebėti jų kitimą. B12 aišku viskas ok, o D žemiau žemiausios normos, geriu papildą, žiūrėsiu, kokie tyrimai bus kartojant

QUOTE(given444 @ 2014 05 29, 00:36)
1. be to, estetiskai labai nekoks vaizdas, kai vien ant kaulu skura ar oda uzvilkta: atrodo, kad moteris visai saves nemyli
...) bet moteris , manau turi buti lanksti, vikri, greita ir jegos tureti, neturi buti vien vejo blaskomas sapelis....
2. o del karsciu - tai jus cia mane nuliudinot....
kazka ne taip darot - nes zaliavalgiai labai lengvai pakelia karscius... as gyriausi kazkada zaliavalgiu temoje, kad anoji vasaa man buvo super:

2. o del karsciu - tai jus cia mane nuliudinot....

kazka ne taip darot - nes zaliavalgiai labai lengvai pakelia karscius... as gyriausi kazkada zaliavalgiu temoje, kad anoji vasaa man buvo super:
1. čia labai skonio reikalas dėl to sudėjimo, kiekvienam savo

2. Labai aštriai Tu čia pasakei...iš kur ištraukei, kad visi žaliavalgiai ar veganai turi lengvai karščius pernešt? Tik pagal save negali spręst, nes kiekvienas žmogus individualus dėl karščio toleravimo. Turiu kolegę, kuri kiaurom dienom kai karšta kepte kepa prie ežerų nuo ryto iki vakaro ir jai maža, nori dar, patinka kaifuoja, o nėra nei vegetarė, nei veganė, nei žaliavalgė. Aš visą gyvenimą sunkiai karščius pakėliau, atostogų į šiltus kraštus be spalio mėn. niekad neskrendu, pusę metų esu praktiškai normalios veganiškos mitybos, bet praeitą savaitę man buvo labai sunku per karščius, iš viso nieko nesinorėjo nei veikt, nei valgyt - ryte kol vėsiau košės suvalgydavau, po to dienos bėgyje keli vaisiai ar daržovės ir tos po prievarta

sveikos...pakėlėt ūpą,mergaitės
...po truputį,nesigraužiant,pasimokant keliaujam toliau...
Šarlatane,sveika prisijungus
...D vitamino dabar iš saulės pasiimam,B12 kartais papildų forma galima pavartoti,geriau pasidaryti tyrimus...
Given444,sakai turėčiau karščius geriau pernešti
,o aš jų nuo mažumės nemėgstu...ne,neaplstu ar kas bloga darytusi taip nėra,tik tingėjimas iki negalėjimo per juos
...dar vandens daug geriu ir pastebiu,kad patinstu nuo to...dar pastebėjau,kad ankčiau geriau šalčius pernešdavau,niekada šiltų megstinių ir pan.nesirengdavau,galėjau be pirštiniu irbe šalikų prie -10 būti...šią žiemą jau kitaip...kažkaip šalčiau man buvo...
man iki žaliavalgystės dar toli...vėl blenderį sugadinau (bus man pigius pirkti),tad žolelės šiuo metu tik salotose pas mane...vaisius galiu nuo ryto iki vakaro valgyti,kad tik pinigėlių daugiau turėčiau
...va lietuviškos braškės pasirodė po 30 lt už kg.
...
dėl grybų...mėgstu labai ir dažnai valgau,ypač pievagrybius...tik juos reikia pakepti ar kitaip termiškai apdoroti...o čia vėl dilema - keptas ne taip sveika...ant ko kepti...kaip kepti...
dėl sporto pritariu,kad treniruotas kūnas gražu...mano koja irgi traumuota,bet užsirašiau į sporto klubą su asmeniniu treneriu...bandysiu tvirtėti...nors tie keli kg nutirpo,kur norėjau numesti,bet tai ne tas rezultatas kurį norėjau matyti...pilvukas visvien toks negražus...
pusryčiai - nektarinai (neskaičiavau gal kokie 5-6) + kava
pietums bus - burokėlių,agurkų,pupelių salotos - be aliejaus tik su citrinos sultim...
vakarienei - ką čia sugalvojus...vakar buvo grikiai...norėčiau blynelių su braškėm

Šarlatane,sveika prisijungus

Given444,sakai turėčiau karščius geriau pernešti

man iki žaliavalgystės dar toli...vėl blenderį sugadinau (bus man pigius pirkti),tad žolelės šiuo metu tik salotose pas mane...vaisius galiu nuo ryto iki vakaro valgyti,kad tik pinigėlių daugiau turėčiau

dėl grybų...mėgstu labai ir dažnai valgau,ypač pievagrybius...tik juos reikia pakepti ar kitaip termiškai apdoroti...o čia vėl dilema - keptas ne taip sveika...ant ko kepti...kaip kepti...
dėl sporto pritariu,kad treniruotas kūnas gražu...mano koja irgi traumuota,bet užsirašiau į sporto klubą su asmeniniu treneriu...bandysiu tvirtėti...nors tie keli kg nutirpo,kur norėjau numesti,bet tai ne tas rezultatas kurį norėjau matyti...pilvukas visvien toks negražus...
pusryčiai - nektarinai (neskaičiavau gal kokie 5-6) + kava
pietums bus - burokėlių,agurkų,pupelių salotos - be aliejaus tik su citrinos sultim...
vakarienei - ką čia sugalvojus...vakar buvo grikiai...norėčiau blynelių su braškėm

QUOTE(Edita K. @ 2014 05 29, 10:26)
nors tie keli kg nutirpo,kur norėjau numesti,bet tai ne tas rezultatas kurį norėjau matyti...pilvukas visvien toks negražus...
Edita, va kaip šaunu

Mano pusryčiai žaliųjų ir raudonųjų ryžių košė, keli trapučiai su moliūgiene ir datulėm. Pietums turiu pupuolių virtų, daržovių, galvoju, ką čia iš jų sumastyt?

QUOTE(Ruutta @ 2014 05 29, 09:59)
Edita, va kaip šaunu
Ir nesigyrei gi visai, taip stengeis numest, vis guodeis, kad nekrenta ir va kad nori - tikslas pasiektas
Mano pusryčiai žaliųjų ir raudonųjų ryžių košė, keli trapučiai su moliūgiene ir datulėm. Pietums turiu pupuolių virtų, daržovių, galvoju, ką čia iš jų sumastyt?

nu kad grožis ne kilogramuose,o stangrume ar kaip čia pasakius...pati nustebau ant svarstyklių užlipus,nes pagal savo kūną to nepasakyčiau...laisvesni džinsai,tik diržo skylutę pakeičiau ir tiek...na dar apatinis trikotažas pamažėjo vienu dyždiu,o čia jau nėra ko girtis

orelis nekoks,o aš sėdžiu Preiloj prisiliažinus...reikia nors eiti pasivaikščioti prie jūros,net striukės neatsivežiau,tik švarkelį...