Įkraunama...
Įkraunama...

Ispaniukių namučiai

QUOTE(~tika~ @ 2014 06 18, 20:58)
Laba diena
Norėčiau prisijungti prie Jūsų smile.gif Mes Lt, bet atsargiai svajojam apie Ispaniją smile.gif Šią žiemą buvome mėnesiui, patiko, norime pakartoti šį rudenį jau ilgesniam laikui. Norim pabėgti nuo lietuviško tamsaus iš šalto sezono. Ir tuo pačiu "pasimatuoti" Ispaniją. Galėtume - negalėtume ir pan.
Po truputį bandau skaityti kas ir kaip pas Jus. Kažkaip visi sako, ispanų kalba labai lengva. Man kažkaip taip neatrodo  blush2.gif Kaip Jums pavyko ir per kiek laiko išmokote ispanų kalbą?

Sveika sveika 4u.gif

QUOTE(vikusituka @ 2014 06 20, 11:05)
Sveikos, mergaites,

Nieko nebesakysiu. Imk 4u.gif ir siunčiu krūvą geros nuotaikos smile.gif

QUOTE(linaluk @ 2014 06 21, 21:22)
mes isikureme... o siap dabar pora dienu jau tokios siltesnes 33 laipsnius rodo smile.gif

ooo, kažkas naujo bigsmile.gif . Lauksime įspūdžių.
Atsakyti
sveikutes.

SYRI un tu sukiesi kaip vovere,viena koja cia kita jau ten. lotuliukas.gif nu kaip mamai patiko ir sesei,ka sake apie gyvenima cia patiko ar ne.kokias vietas spejai aprodyt....matyt tavo pelargonijai patinka drastiskumas lotuliukas.gif

IRMAMA sveikute.visu pirma linkiu,kad vyrui pasisektu susirast darbeli 4u.gif o antra del vaikuciu ir mokyklas ka tik neseniai AMICA rase jei nesunku perskaityk kelis puslapiukus atgal,ten buvo rasyta,nes klause kita mergina. mirksiukas.gif as ju neturiu tai negaliu nieko pasakyt :mirksiukas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(esposa @ 2014 06 25, 20:18)
sveikutes.

IRMAMA sveikute.visu pirma linkiu,kad vyrui pasisektu susirast darbeli  4u.gif o antra del vaikuciu ir mokyklas ka tik neseniai AMICA rase jei nesunku perskaityk kelis puslapiukus atgal,ten buvo rasyta,nes klause kita mergina. mirksiukas.gif as ju neturiu tai negaliu nieko pasakyt  :mirksiukas ax.gif

Aha, skaiciau mirksiukas.gif dar noreciau daugiau info ax.gif
4u.gif pas mus LT yra mokytojas ispanas, jauciu eisim per vasara pas ji pasimokyti ax.gif
O, kaip jus pacios, samdetes, ar i kursus vazinejote, jau budamos Ispanijoje ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės smile.gif

QUOTE(~tika~ @ 2014 06 23, 19:48)
Amica, dar kartą ačiū už išsamų atsakymą. Tiek naudingos informacijos  4u.gif Šaunuoliai Tavo vaikinai. Su tokiais ir į pasaulio kraštą  thumbup.gif Kiek laiko Jūs jau Ispanijoje?

Į sveikatą mirksiukas.gif . Su Ispanija mes susiję jau apie 13 metų, o gyvenam čia 9 metai.

QUOTE(Irmama @ 2014 06 25, 13:47)
Sveikutes, mergaites 4u.gif  mirksiukas.gif
Esu anksciau cia rasiusi jums mirksiukas.gif kad galvojam apie sia sali ax.gif

Turiu klausimuka rolleyes.gif toms, kas turite vaikucius.
Kaip vyksta priemimas i vidurines mokyklas? koki anglu.k. lygi reikia tureti, ar tikrai jo reikia, kitaip nepriims g.gif Kaip viskas vyksta tik atvykusiems zaliems vaikiukams g.gif  unsure.gif maniske rudeni turies eiti i I-ma klase, o dickis i VIII.
Ar juos cia, LT geriau paruosti?
Pasimetimas kazkoks, nezinau kaip elgtis unsure.gif

Atostogavom su vyru Barselonoje pries menesi ir Benidorme buvome, labai patiko apie Barselona cool.gif  wub.gif
Dabar dar vienas maniskis vaziuos, ziures, ar rastu darba pagal savo spec., jei viskas gerai, tada musu eile laukia, del to renku visa info mirksiukas.gif

Galvosukis su vaikuciais, ju mokslais!
Papasakokite, kaip jus darete, ar LT ruosete vaikus tam, ar ten samdetes mokytojus, kaip ten viskas susikloste toliau mirksiukas.gif

Žiūrint kokiame Ispanijos krašte apsistosite. Turėkite omeny, kad čia kiekvienas regionas turi savo įstatymus, reikalavimus ir net atskiras šventes. Tad kaip pvz yra Katalonijoje, Barselonos krašte, tikrai nepasakysiu. Tik tiek, kad mokyklose vaikai mokosi katalonų kalba. O jei kalbėti apie Alicantes kraštą, tai aš tikrai labai daug info surašiau smile.gif

Papildyta:
QUOTE(syri @ 2014 06 25, 14:22)
Sveikos, draugės

prisiduodu: pabuvau ES ir jau grįžau. Buvau su mama ir jos seserimi, trys motriškos skant  biggrin.gif . Oras buvo superinis, kiek išgalėjom, tiek apėjom, apvažiavom, pamatėm, pailsėjom, pasimėgavom iki soties saule.
Amica, ačiū už jazmino priežiūrą - matyt jam mačijo tavo lankymas, įsikabino, manau - gyvens. O nuėjau iki kaimyno augalėlio, tai jis jį visai nulinčiavo, vienus stagarus paliko, suprask - duoda per vasarą ilsėtis, kad neeikvotų energijos. Kai manasis prigis ir užaugs, gal ir aš taip drastiškai pasielgsiu. Mama su seserimi negalėjo žiūrėti, kaip išvažiuodama nurėžiau pelargoniją  rolleyes.gif , norėjo per nagus duoti, bet kad aš taip kiekvieną kartą išvažiuodama su ja ir nieko - bujoja kaip reikalas  tongue.gif .
Einu skaityti temos, pliotkų pasirinkt  biggrin.gif

O jetau, jau namus palikai? unsure.gif . Tai jau galima bus pas jazminą užvažiuoti? biggrin.gif . O dėl pelargonijos tai liuks, kad apkirtai, nes jos tada gražiau atželia, krūmas tankesnis būna. Tai kada dabar namo pargrįši?

QUOTE(Irmama @ 2014 06 25, 19:39)
Aha, skaiciau mirksiukas.gif dar noreciau daugiau info ax.gif
4u.gif pas mus LT yra mokytojas ispanas, jauciu eisim per vasara pas ji pasimokyti ax.gif
O, kaip jus pacios, samdetes, ar i kursus vazinejote, jau budamos Ispanijoje ax.gif  4u.gif

doh.gif Tai kad jūs dar nežinote nei kur norėsite apsistoti, tai kokios info jūs norite? Pirmiausia reikia žinoti kur bus jūsų namai, o jau tada apie tą vietovę rinktis smulkesnę info.
Atsakyti
sveiki smile.gif as su savo ispudziais smile.gif
siaip kolkas man viskas tinka ir patinka, manau neveltui idejau tiek laiko ir darbo ,kad susirasti ta vieta kuri man bus prie sirdies smile.gif ryt vaziuojam su su sunumi i girona jam padaryti NIE , kad jau kitais metais po mokslu galetu pilnai isilieti i bendruomene smile.gif kaip pries tai rasiau kad sunus neranda draugu, tai siandien kaip tik isejas susitikti su vietiniais ispanais, tai parase zinute kad viskas super, tik man keista kolkas ,kad jie cia eina vaikscioti taip velai, as jau miegot noriu o jie cia tik judeti pradeda, naktiniai zmones lotuliukas.gif kolkas tiek, viskas kolkas super smile.gif aciu jums merginos, uz visus atsakymus i mano klausimus, kuriuos uzduodavau metu metus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
ir dar toks klausimas mano nie lapas baltas tai kiek suprantu jis buvo isduotas nt isigyti bet ant lapo apacioje parasyta kad galioja 3men tai kaip cia iseina kad man po triju men vel reikes naujo,o uz ji sumokejau pinigelius ax.gif jau visai ant vakaro susipainiojau ax.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif gal kuri gyvena netoli Barselonos rajonuose prie juros, tarkim Vilanova i la geltru ar kazkur aplink?
Atsakyti
Amica, tai Jūs jau senai Ispanijoje. Tai jau tikrai viską žinot, nes ir euforiją ir nusivylimo etapus perėjot, tiesiog gyvenate smile.gif

Syri, ar teisingai suprantu, kad turi namus ir Ispanijoje ir Lt? Kur labiau gyvenate? wink.gif Tikriausiai Jūs irgi iš Torreviejos, jei Amica augaliukus prižiūri? smile.gif
Papildyta:
linaluk,džiaugiuosi kad Jums taip Ispanijoj tinka ir patinka. Kai rasi laiko, pasakok kaip gyvenat ir ką naujo atrandate smile.gif
Atsakyti
Karštymetis, į jūrą arba į baseiną lįsti reikia rolleyes.gif , bet teks eiti į virtuvę pietų gaminti doh.gif

QUOTE(linaluk @ 2014 06 25, 23:28)
sveiki smile.gif as su savo ispudziais smile.gif
siaip kolkas man viskas tinka ir patinka, manau neveltui idejau tiek laiko ir darbo ,kad susirasti ta vieta kuri man bus prie sirdies smile.gif ryt vaziuojam su su sunumi i girona jam padaryti NIE , kad jau kitais metais po mokslu galetu pilnai isilieti i bendruomene smile.gif  kaip pries tai rasiau kad sunus neranda draugu, tai siandien kaip tik isejas susitikti su vietiniais ispanais, tai parase zinute kad viskas super, tik man keista kolkas ,kad jie cia eina vaikscioti taip velai, as jau miegot noriu o jie cia tik judeti pradeda, naktiniai zmones lotuliukas.gif  kolkas tiek, viskas kolkas super smile.gif  aciu jums merginos, uz visus atsakymus i mano klausimus, kuriuos uzduodavau metu metus 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Linaluk, svarbiausia, kad patenkinta esi tuom, ką išsirinkai mirksiukas.gif . Sūnui iš karto daryk rezidenciją, jei tik jūs turite viską, ko reikia dabar, kad išduotų rezidenciją, nes labai sugriežtėjo reikalavimai rezidencijos išdavimui. Vasarą visi čia naktinėja, nes dieną karšta, tai į lauką visi išlenda vakare ir su vaikais iki antros nakties mėgaujasi atvėsusiu oru. O jaunimas gi jaunimu lieka biggrin.gif

QUOTE(linaluk @ 2014 06 26, 00:54)
ir dar toks klausimas mano nie lapas baltas tai kiek suprantu jis buvo isduotas nt isigyti bet ant lapo apacioje parasyta kad galioja 3men tai kaip cia iseina kad man po triju men vel reikes naujo,o uz ji sumokejau pinigelius ax.gif jau visai ant vakaro susipainiojau ax.gif

Darykis rezidenciją mirksiukas.gif . Jei NIE nurodytas terminas, vadinasi iki nurodytos datos ir galioja.

Papildyta:
QUOTE(Vai2lka @ 2014 06 26, 10:04)
Sveikos mergaites  4u.gif  gal kuri gyvena netoli Barselonos rajonuose prie juros, tarkim Vilanova i la geltru ar kazkur aplink?

Gyveno viena, bet išsikraustė užu jūsų marių vandenynų. Retkarčiais užsuka pas mus.

QUOTE(~tika~ @ 2014 06 26, 11:29)
Amica, tai Jūs jau senai Ispanijoje. Tai jau tikrai viską žinot, nes ir euforiją ir nusivylimo etapus perėjot, tiesiog gyvenate smile.gif

Syri, ar teisingai suprantu, kad turi namus ir Ispanijoje ir Lt? Kur labiau gyvenate? wink.gif Tikriausiai Jūs irgi iš Torreviejos, jei Amica augaliukus prižiūri? smile.gif
Papildyta:
linaluk,džiaugiuosi kad Jums taip Ispanijoj tinka ir patinka. Kai rasi laiko, pasakok kaip gyvenat ir ką naujo atrandate smile.gif

Oi, visko žinoti turbūt neįmanoma biggrin.gif . Tiesą sakant nusivylimo nebuvo biggrin.gif , 3k tfu doh.gif , nei karto nebuvo minties grįžti gyventi į LT, niekada nesijautėm čia antrarūšiais užsieniečiais, 3k tfu biggrin.gif . Man čia patinka, tik va jau ko trūksta, tai žalumos unsure.gif . Bet čia jau toks klimatas.

Syri, aš ir Shana gyvenam Torreviejoj mirksiukas.gif . Šiaip daug čia lietuvių gyvena, tik mažai kas SM lankosi.

drinks_cheers.gif Linaluk, rašyk kaip jums seksis toliau kurtis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(esposa @ 2014 06 23, 16:00)
AMICA aha mes istvermingiausios,visos kazkur issilakste,palauksim kol ruduo ateis,prasysis,kad priimtumem atgal  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif mes tada pagalvosim  lotuliukas.gif 

as dar paskaitineju kartas nuo karto, net kazkaip nesurezgu sakiniu parasyt blush2.gif mes buvom isskride i lietuva, bet tik gera savaite istverem, labai nuobodu pasidare orai baisus, pasilgom namu ir suniuko tai islekem staigiai atgal biggrin.gif aj as sese savo pasiemiau pas save menesiui tai dabar turiu kompanione bigsmile.gif wub.gif

Vikusituka - sveikateles tau 4u.gif

Shana - kuku!!!! tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2014 06 26, 14:39)

Gyveno viena, bet išsikraustė užu jūsų marių vandenynų. Retkarčiais užsuka pas mus.

Tai visos cia daugmaz gyvenat Alikantes rajonuose? smile.gif
Man reiktu informacijos labiau apie Barselonos apylinkes, nes kaip suprantu siek tiek skiriasi viskas?
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2014 06 25, 21:32)

doh.gif  Tai kad jūs dar nežinote nei kur norėsite apsistoti, tai kokios info jūs norite? Pirmiausia reikia žinoti kur bus jūsų namai, o jau tada apie tą vietovę rinktis smulkesnę info.

rolleyes.gif zinau tik tiek, kad iki 100 km. spinduliu nuo Barselonos ax.gif mirksiukas.gif
Vienas pazistamas Barsoj gyvena, tai sake, kad mokesi ispanu kalbos, o dokumentus pildyti reikia katalonu kalba rolleyes.gif tipo yra ir mokyklu, kur tik ispanu, yra ir kur tik kalanonu kalba...
Tai va zmogau ir zinok doh.gif smile.gif
mirksiukas.gif 4u.gif
Dabar niurios dienos LT, vis palyja, ir silumos truksta unsure.gif
O, kaip reikalai su geriamu vandeniu g.gif gal yra kokia sistema, nereikia vis pirktis is pardes?
Ka manote del baseino kieme? jis butinas, ar galima ir be jo nuomotis ax.gif
Aciu mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Vai2lka @ 2014 06 26, 15:21)
Tai visos cia daugmaz gyvenat Alikantes rajonuose?  smile.gif
Man reiktu informacijos labiau apie Barselonos apylinkes, nes kaip suprantu siek tiek skiriasi viskas?

Sveika mirksiukas.gif 4u.gif
Kiek jau laiko gyvenate? rolleyes.gif mes viesbuti buvome pasieme Castelldefels miestelyje wub.gif super patiko cool.gif mirksiukas.gif man rodos, kad netoli jusiskio miestelio ax.gif
Dar Sitges aplankeme, noreciau ten gyventi mirksiukas.gif
Papildyta:
[quote=Amica,2014 06 26, 14:39]
Karštymetis, į jūrą arba į baseiną lįsti reikia rolleyes.gif , bet teks eiti į virtuvę pietų gaminti doh.gif

Oj, niu kaip faina wub.gif cool.gif baltas pavydas tongue.gif
Atsakyti