QUOTE(Shana @ 2016 02 25, 11:50)
Renrena, cia kaip ir visur, yra savu pliusu yra savo minusu. Kiekvienas pagal save vertina, kas jam svarbiau, kas persveria balansa.
Man pvz pliusai gerokai persveria minusus. Visur yra savo specifika, gyveni, mokaisi, apsipranti. Prie salies, prie to kad cia viskas kitaip vyksta, kad zmones kitaip masto. Tiesiog su laiku apsigludina.
Siaip isvis geriau nesirgti
jei turi privatu draudima tai klinikos angliskai snekanti kazka dazniausiai turi. Pvz mano klinikoje yra gydytojas ukrainietis, bet vistiek visas aptarnavimas vyksta ispaniskai. Nors aisku jei no nesuprastum tai manau tikrai paaiskintu.
O del sildymo - jei planuoji busta pirkti sita problema gali isspresti pats. Blogiau kai nuomuojama, kai negali kazko padaryti. O savam gali pastatyti kad ir centrine sildymo sistema, aisku jei namas, ne butas. Mes pvz turim zidini (namas sublokuotas, tipo kotedzas). Dazniausiai 4 malku uztenka, biski nuima dregme, pakelia temparatura keliais laipsniais ir viskas.
Keli Ispanijos nagrinėjimo metai man "signalizuoja" žymiai daugiau pliusų nei minusų. Mano šeima-visiški pozityvai, sunku net išvest iš kantrybės, prie visko sugebam prisitaikyti, juo labiau tai suprantama svečioje šalyje
.
Papildyta:
QUOTE(Amica @ 2016 02 25, 13:35)
Į sveikatą, jei tik padeda
Nesinori, kad šitas kraštas taptų nebe ispaniškas, o jei dar suvažiuoja žmonės su atitinkamu mentalitetu ir įsivaizduoja, kad čia galima elgtis taip, kaip savoje šalyje, tai....
Kaip rašė Shana - geriausia išvis nesirgti
. O jei jau susergi ir nesigauna ispaniškai susikalbėti, tai galima ir vertėją pasiimti su savimi. Išeitis visuomet yra. Dėl privačios ir valstybinės medicinos. Privataus med draudimo neturim (kažkada turėjom, vėliau nutraukėm sutartį), esu labai patenkinta vaiko pediatre ir savo šeimos gydytoja. Gimdymą valstybinėje ligoninėje iki šiol prisimenu su geriausiomis mintimis, LT už tokį aptarnavimą būtume nemažus pinigus suploję.
Kiek sūnui metui? Paprastai vaikai greitai adaptuojasi ir kalbą išmoksta. O jei vaikas motyvuotas mokslui, tai mokysis gerai tiek LT, tiek čia. O jei koks dalykas nesiseka, nes vaikas nesupranta, visuomet galima pasamdyti korepetitorių, kad vaiką timptelėtų ir užlygintų susidariusias spragas.
Kai kas šildosi elektriniais radiatoriais, kai kas dujiniais pečiukais (aš asmeniškai tokio būdo nerekomenduoju), kai kas turi židinius ar krosneles (kaip Shana kad rašė, malkomis ar briketais pasikuri), kai kas šildosi vanduo-dujos būdu (radiatoriai, kuriais teka vanduo, pašildomas dujomis - dujų balionu arba dujine kolonėle). Jei šildaisi elektriniais prietaisais, tai sąskaitos už elektrą nebūna mažos, bet vasaros metu kondicionieriai sunaudoja elektros mažiau (jei jie kokybiški, inverter). Būstą rinkitės saulėtą (rytinė, pietrytinė, pietinė pusė), nes žymiai daugiau šviesos namuose, o žiemą tai labai didelis pliusas patalpoms įšilti, na, o vasarą žaliuzes užtrauki kol saulė į langus plieskia ir tiek tos bėdos.
Kovojama čia su ta korupcija, va net princesė Sofia su vyru pateko teisėsaugos akiratin.
Tas tiesa, geriau iš anksto daugiau žinoti minusų, nei sužinoti apie juos per vėlai
Sūnui 15 - amžinas šniurkštalas su alerginėm slogom ir kosuliais, tad ir ieškom palankiausio klimato
Tuo labiau jis intensyviai sportuoja, tad bandom pritraukt pažadais apie l.gerą vaikų užimtumą, o ir mokosi gerai, tai gal kaip nors su mano pagalba lengviau adaptuosis. Angliškai kalba laisvai, žinau, kad ji Ispanijoj nieko nereiškia, bet yra viltis, kad gabus kalboms-tad greit persilauš ir su Ispanų kalba
.
Ar didelis skirtumas tarp privataus ir valstybinio sveikatos draudimo? Kiek skaičiau ten tas vadinamas PSD ~600 eu metams?
Papildyta:
QUOTE(syri @ 2016 02 25, 14:33)
o mus pavyko nustebinti - muitinė "pasistengė"
dėl tarptautinės siuntos.
Arba - reik sugebėt ten susirgti - klimatas mums ten idealus prieš visokius kosulius, gripus, peršalimus, krenkštimus, kurie LT yra normalus dalykas.
Va va, prisiskaitėme apie tą superinį druskų ežero teikiamą mikroklimatą, tad tai ir buvo vienas iš stipresnių Costa Blanka pasirinkimo veiksnių