Tiesą sakant jau buvau pusę metų, dabar vėl ne be.
QUOTE(Hovėja @ 2015 09 15, 11:39)
Tiesą sakant jau buvau pusę metų, dabar vėl ne be.
Nepatiko?
Gal kas Barselonoj gyvena is cia esanciu mergaiciu?
pacioj BCN nieko nebelike ir is Catalunya ko gero as viena belikus
QUOTE(Galilea @ 2015 09 15, 23:29)
pacioj BCN nieko nebelike ir is Catalunya ko gero as viena belikus
Kiek laiko gyvenat? Kaip ziemom oras? Nesigailit?
As taip noriu gyvent, kur silta, bent jau kur vasaros daug buna ir zydro dangaus, o cia uk visus istisus metus apsiniauke
QUOTE(Vai2lka @ 2015 09 16, 10:11)
Kiek laiko gyvenat? Kaip ziemom oras? Nesigailit?
As taip noriu gyvent, kur silta, bent jau kur vasaros daug buna ir zydro dangaus, o cia uk visus istisus metus apsiniauke
Gyvenu lygiai 6metai, nesigailiu patinka baveik viskas, tik paskutiniuoju metu katalunai labai pikti pasidare svajoja apie atsiskyrima nuo Ispanijos, mano kad tada atsikratys uzsienieciu ir jiem patiem pageres gyvenimas
gyvenimui pacios BCN nesirinkciau, per daug triuksminga, brangi busto nuoma, man mielesni mazesni miestukai, viskas kompaktiska ir arti, pajuriai svaresni ir zmoniu maziau aisku dar priklauso nuo kiekvieno veiklos ir pajamu
Ziemos musu regione buna labai vejuotos, zemiau 0temperatura nenukrenta bet tas saltis toks kitoks nei lt, tiesiog lauzo kaulus, tikrai pravercia zieminis paltas
QUOTE(Galilea @ 2015 09 16, 12:50)
Gyvenu lygiai 6metai, nesigailiu patinka baveik viskas, tik paskutiniuoju metu katalunai labai pikti pasidare svajoja apie atsiskyrima nuo Ispanijos, mano kad tada atsikratys uzsienieciu ir jiem patiem pageres gyvenimas
gyvenimui pacios BCN nesirinkciau, per daug triuksminga, brangi busto nuoma, man mielesni mazesni miestukai, viskas kompaktiska ir arti, pajuriai svaresni ir zmoniu maziau aisku dar priklauso nuo kiekvieno veiklos ir pajamu
Ziemos musu regione buna labai vejuotos, zemiau 0temperatura nenukrenta bet tas saltis toks kitoks nei lt, tiesiog lauzo kaulus, tikrai pravercia zieminis paltas
As galvoju apie Barselona, nes gyvenau Londone, tada persikrausciau i mazesni miesteli nors ir tik 20min nuo Londono, bet man nepatiko, man norisi veiksmo, grizau i Londona, del to galvoju Barselona geriau, kur daugiau visko vyksta, beto ir darba lengviau sosotinej gaut nei mazam miestely
Aisku as tik svajoju, neturiu jokiu planu dar
O kiek laiko trunka sauletas oras? As taip isivaziduoju kad nuo balandzio/geguzes iki spalio/lapkricio? Ar klystu? O kaip sildymas namie? Ar egzistuoja?
tiek ir trunka siltasis sezonas, nors kai +40jau irgi nesmagu is tiesu pats geriausias dabar
labai nedaug namu turi jau ivesta sildyma su radiatoriais ir dujomis, popurialiausias su kondicionierium, taip kad irgi brangiai iseina ir kaip daug lietuviu sako "pats jus nera islaidu uz sildyma" yra tik mitas (bent jau zonoj kuriuoje as gyvenu) nors jei patalpa nedidele mums labiausiai pasiteisimo tepaniniai - elektriniai sildytuvai is tiesu elektra labai brangi ispanijoj ir tiekimo kompanijos (bent jau ta pas mus aptarnauja) labai neracionaliai dirba
labai nedaug namu turi jau ivesta sildyma su radiatoriais ir dujomis, popurialiausias su kondicionierium, taip kad irgi brangiai iseina ir kaip daug lietuviu sako "pats jus nera islaidu uz sildyma" yra tik mitas (bent jau zonoj kuriuoje as gyvenu) nors jei patalpa nedidele mums labiausiai pasiteisimo tepaniniai - elektriniai sildytuvai is tiesu elektra labai brangi ispanijoj ir tiekimo kompanijos (bent jau ta pas mus aptarnauja) labai neracionaliai dirba
QUOTE(Galilea @ 2015 09 16, 13:47)
O ka dirbi jei ne paslaptis? Ispanu mokejai pries isvykdama?
QUOTE(Vai2lka @ 2015 09 16, 13:09)
O ka dirbi jei ne paslaptis? Ispanu mokejai pries isvykdama?
nedirbu, namu seimininke as. Neturejau profesiniu ambiciju vazuojant cia gyvent, karjeros atzvilgiu tikrai manau yra dekingesniu saliu uz Ispanija ir ypac Catalunya regiona, nelabai jie draugiski uzsienieciu atzvilgiu, nekosmopolitiski. Gaila nebepasijungia prie musu viena nare kuri daugiau patirties turi gyvenant BCN. Dauguma darbdaviu reikalauja ne tik literaturine ispanu kalba moket bet ir katalunu, kas uzsienieciui neturinciam cia saknu yra pakankamai sunku
QUOTE(Vai2lka @ 2015 09 16, 13:52)
O pramokai kalbos? Kaip sveikatos sistema?
Kalba vidutiniskai temoku, bet todel kad nededu pastangu mokytis ka tikrai galima pagirt tai sveikatos sistema, tikrai medikai dirba profesionaliai ir puiki sistema. pries pora men vyras keliom dienom i ligonine buvo paguldytas, tai skambinau klaust ka atvest tai sako nieko nereikia net datu pasta duoda, tikrai su lietuva net nera ko lyginti ir pats daktaru bendravimas ir poziuris i pacienta. tiesa jei eini per valstybini soc draudima tai gan dideles eiles diagnostikai bet profikaltika ir stebejimu tikrai negalima skustis.
QUOTE(Galilea @ 2015 09 16, 15:43)
tiesa jei eini per valstybini soc draudima tai gan dideles eiles diagnostikai bet profikaltika ir stebejimu tikrai negalima skustis.
o jus turit vaiku ar tik su vyru dviese?
kiek girdejus ispanijoj reikia imti privatu draudima?