Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo tvarka į darželius, 12

QUOTE(teisingoji1 @ 2014 06 03, 13:22)
gal kas žinot  g.gif  o aš turiu teisę prašyt sąrašo priimtų vaikų, kad nurodytų ką jie turėjo "tokio" ko neturi mano vaikas, kad pateko į darželį ?  g.gif

Sąrašo jums niekas nepateiks, nes tai pažeidžia Asmens duomenų įstatymą, bet galite prašyti nurodyti, su kokiais prioritetais buvo priimti vaikai ir kiek vaikų pagal kiekvieną prioritetą
Atsakyti
QUOTE(ežė @ 2014 06 03, 13:29)
Sąrašo jums niekas nepateiks, nes tai pažeidžia Asmens duomenų įstatymą, bet galite prašyti nurodyti, su kokiais prioritetais buvo priimti vaikai ir kiek vaikų pagal kiekvieną prioritetą

tai vat tas man ir įdomu, man pavardės neįdomios
Atsakyti
[quote=*kineziuke*,2014 06 03, 13:12]
as tai surasiau skundus ir issiunciau i visus imanomus vadovybes el.pastus (berods i 4, nors abejoju ar atsakyma gausiu), vietoje uzpildziau prasyma susitikimui su Svietimo, kulturos ir sporto departamento direktorium, taip pat vilnius.lt sistemoj surasiau oficialu skunda, kurio registracijos numeris ir patvirtinimas kad prieme ir vykdo jau atejo man i el.pasta. Per 14 d.d. (3 sav.) tureciau gauti atsakyma.

Tai padariau ne todel kad galvoju kad tai pades man gauti vieta norimam darzelyje (manau nepades, nes nera kur jau vaiku kist kaip supratau), bet bent oficialiai isnagrines mano situacija, ir zinos kad laukiu ne vienerius metus, kad man reikia darzo, mes abu dirba, mokam mokescius,o ne siaip sau as sedziu namie ir gaunu pasalpas! Jei bus galimybe tegu svarsto galimybe priimti mano vaika i betkuri darzeli esanti musu teritorijoj ar netoli namu. Jei oficialiai ir rastiskai niekur tevai nesikreips - nei savivaldybe, nei meras nematys tikro poreikia ir vietu trukumo darzeliuose! Nes jei tik sedesi ir lauksi - niekas tau nepaskambins ir neparasys kad atsilaisvino vieta ten ir ten.

O dar siandien prajuokino toks savivaldybes tarnautojos pasakymas: "Lietuvoje ikimokyklinis ugdymas nera privalomas, todel ir mes jums nieko neprivalome suteikti"

Pritariu 4u.gif Sėdėti ir laukti nėra geriausias sprendimas. Pradėjau ataka po visas instancijas. Tame tarpe ir lygių teisių kontrolieriaus tarnybai bei vaiko teisių apsaugos kontrolieriai. Manau vienintelė išeitis tėvams būti kuo aktyvesniems, o ne kiurksoti kamputyje tikintis jog kažkas išspręs tas problemas už jus/mus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zamba: 03 birželio 2014 - 12:44
O kokia nauda is tokio saraso be pavardziu? Negalesit patikrinti prikauso tie prioritetai ar ne.
Atsakyti
QUOTE(*kineziuke* @ 2014 06 03, 13:27)
Man atrodo neparodys jums niekas, tik teismo sprendimu ar antikorupcine komisija gali patikrinti sarasus ir prioritetus patekusiuju, praeitais metais kazkas reikalavo, ir nieko nepese  g.gif

Praeitais metais kai mano didžioji nepateko, važiavau į savivald išsiaiškint kodėl. Tai man atsuko kompo ekraną ir pakomentavo visus patekusius vaikus ir dar kelis atsitiktinius nepatekusius. Tiesiog tais metais dar buvo laaabai daug vaiku registruotų darželiuose o ne per sistemą. Aš irgi buvau registravus darželyje, bet kadangi buvo už patenkančiųjų ribos tai nutariau surizikuot ir reg iš naujo, per sistemą.
Atsakyti
QUOTE(Kirisama @ 2014 06 03, 12:35)
Ar yra mamyciu, laukianciu vietos Seskines Bitutej, Oze, Gelvonelyje, Peledoj, Sveikuolyje? Kas gavo pranesimus, kaip keiciasi vietos eilej?

Mes laukiam i Gelvoneli. Bitute, Sveikuoli, nuo sekmadienio niekas nesikeicia sad.gif
Atsakyti
QUOTE(niekaip @ 2014 06 03, 14:03)
Praeitais metais kai mano didžioji nepateko, važiavau į savivald išsiaiškint kodėl. Tai man atsuko kompo ekraną ir pakomentavo visus patekusius vaikus ir dar kelis atsitiktinius nepatekusius. Tiesiog tais metais dar buvo laaabai daug vaiku registruotų darželiuose o ne per sistemą. Aš irgi buvau registravus darželyje, bet kadangi buvo už patenkančiųjų ribos tai nutariau surizikuot ir reg iš naujo, per sistemą.

Klausimas: ar jums tai pagelbėjo kai registravote per sistema, ar dabar patekote ?
Atsakyti
QUOTE(Zamba @ 2014 06 03, 14:08)
Klausimas: ar jums tai pagelbėjo kai registravote per sistema, ar dabar patekote ?

Šiemet patekom todėl, kad įgijom prioritetą - pateko mažesnioji sesė, antraip tame darželyje būtų likus 13 už ribos. BET savivald sakė kad greičiausiai būtų patekus į kitą darželį (gintarėlį) be prioritetų į 3-4 gr., nes ten formavo papildomą grupę.
Atsakyti
nu va, paskambinau į savivaldybę - tai nors sistema rodo 6 vietą, pasakė, kad realiai ji pirmoj vietoj, ir laukt birželio 15-tos, gal darželis dar 1 vaiką paims, o jei ne, gal kas iš tėvų priimtų nepateiks dokumentų laiku ar dar kažkas, ar koks vaikas rudenį iškris dėl kokių nors priežasčių, na vienžo, yra šansų bent iki naujų metų pradėt lankyt
Atsakyti
QUOTE(niekaip @ 2014 06 03, 14:17)
Šiemet patekom todėl, kad įgijom prioritetą - pateko mažesnioji sesė, antraip tame darželyje būtų likus 13 už ribos. BET savivald sakė kad greičiausiai būtų patekus į kitą darželį (gintarėlį) be prioritetų į 3-4 gr., nes ten formavo papildomą grupę.

O į kokį dabar patekot? Matai, Gintarėlis ne lėliukų grupę formavo, o didesnių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(niekaip @ 2014 06 03, 14:17)

Nesuprantu, kaip apskritai galima patekti į Gintarėlį be prioritetų... Panašu, kad lopšelio grupėje šiais metais nė vieno neprioritetinio ten nebus priimta, o pernai priėmė apie 60 vaikų. Ir dar šiais metais papildomą grupę 3-metinukams sudaro...
Atsakyti
buvau ir as savivaldybeje, deja sake su 2010m gimimo vaikais visam vilniuje sudetinga, labai mazai nauju priima. Vejelis turi viena misria grupe 5-7m ir dar nera pateikes savivaldybei informacijos ar iseina kas i mokykla, jei iseis tai is 4-5m grupes kazkas bus perkeltas i misria ir gal atsiras dar bent viena viena, bet deja mes 7 tai si naujiena kazkam kitam verysad.gif
Siulo ateiti rugpjucio antroje puseje ir tada ziures ar stebuklu ivyko, bet manau tai sakoma visiems tai kitaip tariant sansu nera
Tik pamirsau paklausti ten ar galime rasytis i mum nepriklausanti darzeli kitame rajone, gal kas zinote ka nors?
Ir beje ir man pasake savo pasiteisinima, priesmokyklinis ugdymas LT nera privalomas, jei vieta yra pakliuni, jei ne tai Valstybe uz tai atsakyti negali, taip kad...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baltute2: 03 birželio 2014 - 13:54