jų sistema nėra aiški net darželio darbuotojoms, jos už galvų imasi, nes pasak jų - mes nieko nesprendžiam, laukiam nurodymų iš Konstitucijos prospekto...
bet jeigu aš pati gerai suprantu, tuomet kai jūs savo antru numeriu pažymėtame darželyje B esate 10-ta, priima 16 vaikų, jeigu yra 6 vaikai, pas kuriuos šis darželis buvo eilėje pirmu numeriu, bet jie pvz 11-16 eilėje, tad jūs ir būdama 10-ta nepatenkate į šį darželį (taip nutiko ir mūsų atveju)
QUOTE(Beautiful Life @ 2014 06 02, 15:39)
Man vis tiek truputi neaiški jų skirstimo sistema.
Sakykime aš antru nr. pasirinkus darželį B . Mūsų eilė B darželyje 10 iš 140. B darželis priims 16 vaikų. Pirmu nr. B darželį pasirinko 20 kitų vaikų. Taip išeina, kad mano vaikas nepatenka, nors ir yra 10 vietoje?
P.S. mes darželį gavome, tik norisi taip sakant perprasti skirstimo tvarką
Papildyta:
Dėl papildomų vietų darželiuose aš suprantu tokį argumentą:
<..>Artėjant rugsėjo pirmajai dalies registruotų vaikų tėvų neatvyksta sudaryti sutarčių ar tiesiog atsisako vietos darželyje. Atsisakiusiųjų lankyti darželius skaičius kasmet vidutiniškai siekia apie 300, tada į šias vietas pateks šiuo metu užsiregistravę vaikai.<..>
Bet šis argumentas, man yra virš logikos ribų, nes atrodytų, kad iš karto negalėjo to numatyti...
Kiti pranešimus gaus tuomet, kai darželiuose atsiras papildomų vietų. Vien šią savaitę darželiuose atsiras 500 vietų, daliai buvusių darželinukų išėjus į mokyklas.
šaltinis -
http://www.vilnius.l....php?1814731730

bet kur gi - reikia daugiau išnaudoti žmogiškuosius resursus savivaldybėje, ilgiau panaudoti sukurtą internetinę sistemą, kad būtų uždėtas pliusas, jog ji funkcionali ir "skaidri" ir galiausiai dar šiek tiek patampyti nervines ląsteles tų mamų, kurios vis dar nežinomybės būsenoj - ar ieškoti auklės, ar privataus darželio (kuriuose patikėkit, irgi vietų ne taip ir lengva gauti - kai kuriuose net motyvacinius laiškus tėvai rašo, kad priimtų), ar užkrauti finansinę atsakomybę vyrui.
žodžiu, jeigu jau sveikatos ministras ponas Andriukaitis taip jau eskaluoja fraze "gimdykime, moterys, gimdykime", tad būtų gerai pagalvoti ir apie naujų darželių infrastruktūrą (statykime darželius ponas ministre, statykime"!!!!!!!