Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo tvarka į darželius, 12

QUOTE(*kineziuke* @ 2014 06 02, 16:53)
Aciu labai uz supratima ir uzuojauta  console.gif Maniskis irgi 2011 gimimo, ir pernai irgi "streikavo" sistema, isvis eiles nerode ilga laika, nepakliuvom tarp laiminguju.. siemet ziuriu vel tas pats.. bet jau siemet nervai nekokie, nes antra karta per ta pati reikia praeit

Šiemet mano didžioji pateko, nes mažoji pateko ir taip gavom prioritetą.
Atsakyti
QUOTE(Zamba @ 2014 06 02, 19:42)
O man dar labiau keista, kaip jau formuojant grupes (po visų sutikrinimų) gali i vaiko vieta eilėje kist atvirkštine tvarka  g.gif  pvz. praeitos savaitės pirmadienio rytą vaikas buvo 35 po po dviejų valandų 37  blink.gif, kai viskas turėjo kisti tik mažėjimo tvarka ir šiuo metu mes ir likome per tas dvi pozicijas už brūkšnio  doh.gif  Ryt važiuoju aiškintis, nes jau nervai nebelaiko  schmoll.gif  pasiskambinus konsultantės nesugeba atsakyti į elementariausius klausimus, nors net kelis kartus su kažkuo konsultavosi  blink.gif Į laiškus ir užklausas nesiteikia niekas atsakyti, nors visi terminai jau praėjo, vienu žodžiu dirba taip kaip nori ir ką nori blink.gif

Mano mažoji gavo darželį, dėl to ir didžioji pakilo iš 29 į 3 vietą.. tokiu būdu kiti vaikučiai pakrito eilėje.. tai gal ir jums tai nutiko..
Atsakyti
QUOTE(*Puika* @ 2014 06 02, 21:34)
Mano mažoji gavo darželį, dėl to ir didžioji pakilo iš 29 į 3 vietą.. tokiu būdu kiti vaikučiai pakrito eilėje.. tai gal ir jums tai nutiko..

Jūsų paaiškinimas logiškas, bet ... kadangi mes stovime (pagal seną tvarką nuo gimimo) eilėje į 1,5 -3 metų grupę, o į vyresnes grupes, kiek pavyko šiandien išsiaiškinti su vedėja, vaikų nepriiminėjo, todėl manau, jog problema kitur g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zamba @ 2014 06 02, 21:42)
Jūsų paaiškinimas logiškas, bet ... kadangi mes stovime (pagal seną tvarką nuo gimimo) eilėje į  1,5 -3 metų grupę, o į vyresnes grupes, kiek pavyko šiandien išsiaiškinti su vedėja, vaikų nepriiminėjo, todėl manau, jog problema kitur g.gif

Tai mano vyresnioji, kuri pakilo eilėje, laukia darželio į 3-4 metų grupę...

Nesakau, kad mano paaiškinimas tinka visiems atvejams, bet tikrai dalį kritimų eilėje galima tuo paaiškinti..
Atsakyti
jų sistema nėra aiški net darželio darbuotojoms, jos už galvų imasi, nes pasak jų - mes nieko nesprendžiam, laukiam nurodymų iš Konstitucijos prospekto...

bet jeigu aš pati gerai suprantu, tuomet kai jūs savo antru numeriu pažymėtame darželyje B esate 10-ta, priima 16 vaikų, jeigu yra 6 vaikai, pas kuriuos šis darželis buvo eilėje pirmu numeriu, bet jie pvz 11-16 eilėje, tad jūs ir būdama 10-ta nepatenkate į šį darželį (taip nutiko ir mūsų atveju)

QUOTE(Beautiful Life @ 2014 06 02, 15:39)
Man vis tiek truputi neaiški jų skirstimo sistema.  blush2.gif

Sakykime aš antru nr. pasirinkus darželį B . Mūsų eilė B darželyje 10 iš 140. B darželis priims 16 vaikų. Pirmu nr. B darželį pasirinko 20 kitų vaikų. Taip išeina, kad mano vaikas nepatenka, nors ir yra 10 vietoje?

P.S. mes darželį gavome, tik norisi taip sakant perprasti skirstimo  tvarką

Papildyta:
Dėl papildomų vietų darželiuose aš suprantu tokį argumentą:

<..>Artėjant rugsėjo pirmajai dalies registruotų vaikų tėvų neatvyksta sudaryti sutarčių ar tiesiog atsisako vietos darželyje. Atsisakiusiųjų lankyti darželius skaičius kasmet vidutiniškai siekia apie 300, tada į šias vietas pateks šiuo metu užsiregistravę vaikai.<..>

Bet šis argumentas, man yra virš logikos ribų, nes atrodytų, kad iš karto negalėjo to numatyti...

Kiti pranešimus gaus tuomet, kai darželiuose atsiras papildomų vietų. Vien šią savaitę darželiuose atsiras 500 vietų, daliai buvusių darželinukų išėjus į mokyklas.

šaltinis - http://www.vilnius.l....php?1814731730

doh.gif bet kur gi - reikia daugiau išnaudoti žmogiškuosius resursus savivaldybėje, ilgiau panaudoti sukurtą internetinę sistemą, kad būtų uždėtas pliusas, jog ji funkcionali ir "skaidri" ir galiausiai dar šiek tiek patampyti nervines ląsteles tų mamų, kurios vis dar nežinomybės būsenoj - ar ieškoti auklės, ar privataus darželio (kuriuose patikėkit, irgi vietų ne taip ir lengva gauti - kai kuriuose net motyvacinius laiškus tėvai rašo, kad priimtų), ar užkrauti finansinę atsakomybę vyrui.

žodžiu, jeigu jau sveikatos ministras ponas Andriukaitis taip jau eskaluoja fraze "gimdykime, moterys, gimdykime", tad būtų gerai pagalvoti ir apie naujų darželių infrastruktūrą (statykime darželius ponas ministre, statykime"!!!!!!!

Atsakyti
QUOTE(ladybird4 @ 2014 06 02, 22:05)
žodžiu, jeigu jau sveikatos ministras ponas Andriukaitis taip jau eskaluoja fraze "gimdykime, moterys, gimdykime", tad būtų gerai pagalvoti ir apie naujų darželių infrastruktūrą (statykime darželius ponas ministre, statykime"!!!!!!!

Auksinės frazės kurias reiktų paviešint, kol dar bijosi viešumos, greit ir tai nebebus rodiklis smile.gif

Ladybird4 man labai patiko šios Jūsų pastabos/komentaras. clap.gif clap_1.gif drinks_cheers.gif hi.gif
Atsakyti
deja, bet ne sveikatos ministerija atsakinga už naujų daržiukų statymą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(barric @ 2014 06 02, 21:15)
deja, bet ne sveikatos ministerija atsakinga už naujų daržiukų statymą smile.gif

Toks jausmas, kad iš vis nera tokios institucijos, kuri butu atsakinga uz darželius verysad.gif
Atsakyti
Geriausia Artūro Zuoko moto „Būk realistas - siek neįmanomo". lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pupasupa @ 2014 06 02, 20:15)
ką savivaldybės darbuotojai į tai sako? g.gif

Nežinau. Gal prasideda pakišų metas???? Buvom darželyje -pasakė, kad yra 17 vietų jau suplanuotų ir užimtų, bet padarys 20 vaikų grupę. Tai mano vaikas būtų paskutinis priimtas, tai ko jie delsia!!!!????
Atsakyti
QUOTE(Ugniu @ 2014 06 02, 21:25)
Nežinau. Gal prasideda pakišų metas???? Buvom darželyje -pasakė, kad yra 17 vietų jau suplanuotų ir užimtų, bet padarys 20 vaikų grupę. Tai mano vaikas būtų paskutinis priimtas, tai ko jie delsia!!!!????

aš labai atsiprašau už tiesmukiškumą ir cinizmą, bet, matyt, tos 3 auksinės vietos tikrai ne dėl Jūsų bus suorganizuotos... blush2.gif verysad.gif čia jau VIP ui, matyt, aukcioną organizuos doh.gif
Atsakyti
Esu pasidarius prtsc vaizda darzelio pateiktu prasymu balandzio 30d. 22val. Kai liko 2 val iki tol kol buvo galima pateikt prasymus. Ir ka Jus galvojat sekanciomis dienomis i keliu poziciju darzelius vos ne po 100vnt. atsirado papildomai prasymu. Cia kalbu apie eiles kuriose laukisu ir laukiu del savo vaiko. Lb norejau ikelt vaizda bet isplaukes gaunasi.

Sau paaiskinu tik taip, kad gal kokie popieriniai variantai dar is tu laiku kur mamytes vis nesulsukia darzeliu...ikele darbuotojai :-)

Painiai prirasiau gal nesuprasit...
Papildyta:
QUOTE(pupasupa @ 2014 06 02, 22:43)
aš labai atsiprašau už tiesmukiškumą ir cinizmą, bet, matyt, tos 3 auksinės vietos tikrai ne dėl Jūsų bus suorganizuotos... blush2.gif  verysad.gif čia jau VIP ui, matyt, aukcioną organizuos doh.gif

O gal jau ir rezervuotos, ne mums ju atsikast :-(
Atsakyti