Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo tvarka į darželius, 12

QUOTE(simutea_ @ 2014 06 02, 14:30)
Pas mus šiandien niekas nejuda žirmūnuose verysad.gif

Mes ir žirmūnuose nebejudame... verysad.gif tikiuosi dar bus koks pasislinkimas, tiek nedaug bereikia, kad patektume... unsure.gif
Atsakyti
Galiu ir as paaiskinti kodel patekote i 4, o ne i 3, nes pas mus panasi situacija buvo ir siandien man isaiskino jau detaliai kas ir kodel.

Pagal laisvu vietu skaiciu jus galbut ir patenkate i darzeli su eiles pozicija 3, taciau tikriausiai tokiu patenkanciu, kaip ir jus, buvo ir is tu, kurie si darzeli pazymejo pirmu numeriu eileje ir todel pries jus atsirado keli zmones, del kuriu jusu vieta buvo svarstoma jau kitame darzelyje.

as irgi galiu pasidziaugti. kiek vakar gyvenau nezinomybes ir siokios tokios psichozes busenoje, kodel nepatekome i pirmu ar antru numeriu pazymetus darzelius. Siandien pirmiausiai issiaiskinau savivaldybeje kiek vietu buvo numatyta grupems, o paciuose darzeliuose issiaskinau kiek kokiu vaiku buvo priimta.

Tad kam aktualus Naujininkai , o butent 1,5-3m grupe:
- "Du gaideliai" - 12 vaiku priimti, is kuriu 9 turi prioritetus, t.y brolis ar sesute jau lanko darzeli (bet dar negavo vietos darzelyje dirbanti darbuotoja, kuri veda ir savo vaika i si darzeli, tad manau dar vienos vietos klausimas bus sprendziamas del ivykusios klaidos sistemoje)
- "Gervele" - numatyta buvo 16 vietu (nors mes ir buvome 10ti, taciau si darzeli pazymejome antru numeriu ir todel pries mus papuole tie, kad ji buvo uzrase pirmu numeriu)
- "Laselis" - numatyta 18 vietu (siryt buvome ten, tad 16 vaiku sarasa jau jie gavo, tad tikriausiai dar liko tik 2 vietos, jei dar liko...)

Nuejusi i Du gaidelius ir i Laseli - skirtumas kaip zemes ir dangaus- kiek zmoniu bendravime, kiek elgesy, tiek ir pacio darzelio aplinkos ir visos auros. Nors Du gaidelius matau pro langa, kas butu be galo patogu mums tevams, taciau be proto dziaugiuosi gavusi vieta Laselyje vien del savo mazosios - del zmoniu (kas turetu buti svarbiausias akcentas) ir aplinkos.

Prabuvome visa valanda siryt Lasely, susipazinome su kiekvienu kambareliu, pabendravome su daugeliu darbuotoju, vadove - toookia siluma eina nuo tu zmoniu, taip jauciasi kaip myli savo darba wub.gif wub.gif wub.gif pasijutau lyg buciau privaciame darzelyje (teko lankytis), ko nepasakyciau apie pilkaji (kalbu placiaja prasme) Du gaidelius.

Linkiu visoms, kad issisprestu su darzeliu vietom.

p.s o kam netinka gauti darzeliai, kiek mane informavo darzelio metodininke, bus imanoma pasirasyti sutarti su gautu darzeliu, taciau is kart pateikti ir prasyma del kito darzelio (ir kaip teige, nebutinai nuo sausio menesio, o praktiskai is karto), i kuri noretumete visgi patekti. ir tik atsilaisvintu vieta jusu svajoniu darzelyje, jusu prasymas jame butu svarstomas.

QUOTE(rytojryta @ 2014 06 02, 09:45)
Pas mus taip pat nesuprantamai kodel patekom i 4 darzeli, nors pagal laisvu vietu skaiciu tikrai dar ir i 3 darziuka turejom patekti ir jauciu kad ir i 2 darziuka galejom patekti, nes buvom viena vieta zemiau, nei buvo like laisvu vietu... turbut kas nors buve zemesnese vietose nei mes, gavo tuos darzus. Nors ir labiau noreciau ten patekti, bet jau neisiu i savivaldybe ir nesiaiskinsiu. Reikia dziaugtis, kad isviso gavom darzeli, toks akmuo nuo peciu nusirito.

Atsakyti
QUOTE(*kineziuke* @ 2014 06 02, 13:32)
Gerai kad viskas susitvarke. O jus zinojote kad ten yra vieta? ar siaip pasakete?

Man kazkodel atrodo, kad kiekviename darziuke paliko 1-2 laisvas vietas extra atvejams: jei kokie skundai/neatitikimai o gal kas labai vejus kels ar kysiuka koki kas duos. Todel ir "nesuformuotos" grupes. O kai jau visus iki vieno priims - bus suformuotos. Nors ir dabar manau pagrindiniai sarasai turi jau but.

Zinojau... ax.gif man direktore buvo antradieni pasakiusi, kad kaip tik vienas berniukas iseina is vyresneliu, o mes tai eileje i ta amziaus grupe - pirmi, sako tik kol kas sutarteles dar nepasirasykim, palaukit zinutes is savivaldybes, nes tikrai tai busite jus... ir ka gaunu kad papuolem i 4 nr. tiesa dar pasiskambinau i darzeli, pries vaziuojant i savivaldybe sakau zinot ka, mes ne pas jus, gal sakau tas vaikelis persigalvojo ir nebeiseina, sako ne.... jis jau issejo..., visi duomenys savivaldybei perduoti, vaziuokit ten butinai, ir paminekit kad broliukas su sesute jau lanko, ir vietos yra, ir jei jiems ten kas nors neaisku, tegul pasiskambina mums i darzeli biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristute*: 02 birželio 2014 - 14:16
Pas mane irgi Žirmūnų darželiuose eilė nejuda sad.gif Bet ir praėjusią savaitę taip pat buvo: savaitės pradžioj visiškas štilis, tada 4dienį vos vos pajudėjo, 5dienį per kelias vietas pakilom, o labiausiai keitėsi 6dienį.

Nemanau, kad jau grupes suformavo, nes tokiu atveju jau turėtume matyt eilės vietą "už brūkšnio", todėl pozicija turėtų drastiškai pasikeist. Kadangi moterytės savivaldybėj sulaukia begalės skambučių su klausimais "kelinti mes dabar eilėj", "kada bus suformuotos grupės" ir pan., tai kad galėtų ramiau dirbt ir mažiau skambinėtų, pasakė kai kuriom, kad jau suformuotos ir jei patekot, laukit pranešimo, o jei nepatekot, pranešimo negausit. O kas joms belieka sakyt, kai pagalvoji. Aš tik bandau įsivaizduot, kad telefonai jų ištisai skamba, el. paštas laiškais užgrūstas. Kada gi dirbt joms, jei ištisai panikuojančioms mamytėms atsakinėt?! Man ir neramu, stebiu, kaip keičiasi situacija, bet nepanikuoju. Man iškart patarė laukt birželio (geriausia vidurio) ir jei dar tada nebus aišku, ar patekom, joms skambint pasitikslint, ar jau suformuotos grupės mano nurodytuose darželiuose ir kelinti galiausiai likom.

Taip kad būkit šiek tiek kantresnės ir supratingesnės, mamytės. Leiskit darbuotojoms pabaigt šį didžiulį darbą atlikt 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sudovia: 02 birželio 2014 - 14:17
QUOTE(sudovia @ 2014 06 02, 15:15)
Taip kad būkit šiek tiek kantresnės ir supratingesnės, mamytės. Leiskit darbuotojoms pabaigt šį didžiulį darbą atlikt  4u.gif

As taip isivaizduoju, kad ta darba atlieka tikrai kazkas ne prie langeliu, o auksciau, ten kur pakliunama tik su elektroninem kortelem biggrin.gif
O prie langeliu, ju darbas kaip tik kalbeti, teikti informacija, atsakineti i skambucius, atrasineti i ellaiskus ir priiminet interesantus. Bet turetumem gauti ne tik bendrine informacija, o tikslia, kad butu aisku ir ramu. O kadangi niekas nieko nezino, todel visi ir panikuoja ir skambineja ir rasineja. Nes jokios tvarkos, jokiu normaliu oficialiu pranesimu, jokiu konkreciu terminu. frusty.gif
Atsakyti
QUOTE(ladybird4 @ 2014 06 02, 14:44)

as irgi galiu pasidziaugti. kiek vakar gyvenau nezinomybes ir siokios tokios psichozes busenoje, kodel nepatekome i pirmu ar antru numeriu pazymetus darzelius. Siandien pirmiausiai issiaiskinau savivaldybeje kiek vietu buvo numatyta grupems, o paciuose darzeliuose issiaskinau kiek kokiu vaiku buvo priimta.

....

ladybird4, noriu patikslinti darželis "Laselis" pas jus buvo 1 nr., o "Gervele" - 2 nr.?
Atsakyti
QUOTE(*kineziuke* @ 2014 06 02, 11:53)
o kuriuo numeriu jus skambinot jei ne paslaptis? nes ziuriu skirtingai labai tos darbuotojos teikia informacija.. man kai paskambinau ryte ir paprasiau konkreciai mano darzeli paziureti - pasake to padaryti negali  g.gif idomu, kur reiktu skambint kad galetu tai padaryti, nes kas gi kitas, jei ne savivaldybe zinos, ar jau formavo ar dar ne??? Darzelyje sako kad laukia info is savivaldybes ir nieko pasakyti negali  doh.gif

Na aš tai net nesivarginau nei skambinti nei rašyti. Penktad nuvažiavau į savivald apie 14 val, priėmė prie langelio po 5 min ir viską detaliai, kantriai ir aiškiai susakė. Tikrai pavargus moteriškė sėdėjo, bet išėjau su plačia šypsena, nes užtikrino kad nors eilėje yra 17 (sistemoj), vietą tikrai gausim nes realiai buvo 12, o likusių vietų - 21. Tą patį vakarą gavom el laišką kad patekom į daržiuką. Jei jau negalit nei miegot nei valgyt (kaip aš negalėjau), nuvažiuokit ir išsiaiškinkit. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(niekaip @ 2014 06 02, 15:50)
Na aš tai net nesivarginau nei skambinti nei rašyti. Penktad nuvažiavau į savivald apie 14 val, priėmė prie langelio po 5 min ir viską detaliai, kantriai ir aiškiai susakė. Tikrai pavargus moteriškė sėdėjo, bet išėjau su plačia šypsena, nes užtikrino kad nors eilėje yra 17 (sistemoj), vietą tikrai gausim nes realiai buvo 12, o likusių vietų - 21. Tą patį vakarą gavom el laišką kad patekom į daržiuką. Jei jau negalit nei miegot nei valgyt (kaip aš negalėjau), nuvažiuokit ir išsiaiškinkit. 4u.gif

As buvau praeita ketvirtadieni,isejau "beveik" rami, man irgi isaiskino, kad nors mes 19 - realiai esame 6, ir greiciausiai pateksime, nes planavo imt 8-10 vaiku. Ir ka?.. Dabar mes esam 12, pasislinkom i prieki per 7 pozicijas, ir realiai net nesuvokiu, ar jau suformavo grupe ar ne, zadejo imt daugiau, tad galvojau kad cia braukiasi tik i kitus darziukus pateke. O dabar jau sako pagrinde jau suformuotos grupes, tik del laisvu vietu dar galite laukti pranesimo unsure.gif Del musu konkretaus darzelio niekas negali nieko pasakyti - nei darzelis nei savivaldybe - "laukit" ir viskas sad.gif
Atsakyti
ne, Laselis Nr 3:)

Musu darzeliai buvo:
1. Du gaideliai
2. Gervele
3. Laselis

QUOTE(Beautiful Life @ 2014 06 02, 14:44)
ladybird4, noriu patikslinti  darželis "Laselis" pas jus buvo 1 nr., o  "Gervele" - 2 nr.?

Atsakyti
Aš ir šiandien sužinojau, kad mes nepatenkame.
Paskambinau į darželius ir pasakė, kad 2010 m. gimimo vaikučių nepriims, nors vienu metu buvom 8, paskui 2, o dabar 4, bet pasirodo už brūkšnio.
3 -ČIUS metus niekaip negalime patekti

angel_sadangel.gif angel_sadangel.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo judvai: 02 birželio 2014 - 15:37
QUOTE(ladybird4 @ 2014 06 02, 16:10)
ne, Laselis Nr 3:)

Musu darzeliai buvo:
1. Du gaideliai
2. Gervele
3. Laselis

Man vis tiek truputi neaiški jų skirstimo sistema. blush2.gif

Sakykime aš antru nr. pasirinkus darželį B . Mūsų eilė B darželyje 10 iš 140. B darželis priims 16 vaikų. Pirmu nr. B darželį pasirinko 20 kitų vaikų. Taip išeina, kad mano vaikas nepatenka, nors ir yra 10 vietoje?

P.S. mes darželį gavome, tik norisi taip sakant perprasti skirstimo tvarką
Atsakyti
QUOTE(*kineziuke* @ 2014 06 02, 16:04)
As buvau praeita ketvirtadieni,isejau "beveik" rami, man irgi isaiskino, kad nors mes 19 - realiai esame 6, ir greiciausiai pateksime, nes planavo imt 8-10 vaiku. Ir ka?.. Dabar mes esam 12, pasislinkom i prieki per 7 pozicijas, ir realiai net nesuvokiu, ar jau suformavo grupe ar ne, zadejo imt daugiau, tad galvojau kad cia braukiasi tik i kitus darziukus pateke. O dabar jau sako pagrinde jau suformuotos grupes, tik del laisvu vietu dar galite laukti pranesimo  unsure.gif Del musu konkretaus darzelio niekas negali nieko pasakyti - nei darzelis nei savivaldybe - "laukit" ir viskas sad.gif

Tada tikrai užjaučiu nes ta nežinomybė tikrai varo iš proto, geriau jaužinoti kad tikrai ne, negu laukti kažko. Beje pernai mano didžioji nepateko, bet tas laukimas buvo lengvesnis nes pranešimus siuntė visiems iš karto. Nepatekusieji jokių pranešimų negavo, tik matėm kelinti už brūkšnio likom.
Atsakyti