Įkraunama...
Įkraunama...

2014 m. kovinukai

QUOTE(sheila1988 @ 2014 09 11, 00:45)
Sveikos smile.gif "Milijonas metų" nerašiau čia, visgi FB ir mano aktyvistė panelė daro savo...
Džiugu matyti senus nikus, taipogi ir naujus-gerai,kad temutė gyvuoja:)Trumpai papasakosiu apie mūsų 5 mėnesiukus smile.gif
Kas pamena, kas ne-gimdžiau 2i paras, galiausiaiviskas baigėsi cezariu. Panelė nuo pat pradžių buvo rami,tik aš turėjau problemų su savo sveikata, bet viskas praėjo. Kas mėnesį priauginėjo po 1 kg, verkė nuo pirmos dienos su ašarom (iš tikro iki šiol nesuprantu, kas čia keisto - nes ne vienas asmuo stebėjosi, kad su ašarytėm). Laikui bėgant nusistovėjo ritmas - dabar kas vakarą eina miegot 19-20 h ir keliasi 7-8 ryte, bet...Turiu būt šalia, kitaip blaškosi ir nemiega, pripratau jau lovoj gulėt, nors kartais ir pabėgu:)
Kalbant apie pasiekimus-4 mėnesių pradėjo ropot, 5 atsisėdo pati, o va šį pirmadienį atsistojo lovytėje - lygiai 5,5 mėn. Dabar nebeturiu išvis ramybės - nes jai riekia vis eit kažkur, lipt, viskas įdomu tik pirmas 5 minutes,nenusėdi vaikas vietoj,per dieną pavargstu kaip nežinau kas, būna ir ašarų. Bet jau susitaikiau su tuo - kad paskutinį kartą ilsėjausi prieš gimdymą biggrin.gif
Dantukų dar neturi, valgo tik MP,bet žadu jau ryt bulvę duot smile.gif
Auga kaip ant mielių - 5mėn. TA -8300 ir 70 cm. (gimė 4380g. ir 55cm., nors 1 mėn.proga taipogi 55 cm. pamatavo).
Kai kažkokiu stebuklingu būdu randu laisvą minutėlę, siuvu žaisliukus mažiesiems - FB kovinukų temoje juokaujam, kad jie tampa simboliu jau, nerealiai smagu matyt, kaip juos "tampo" mažieji smile.gif Jei kam įdomu - foto rasit čia smile.gif Vienu žodžiu atėjau,pasipasakojau ir vsio, vėl tik skaitinėsiu smile.gif

O gal galite priimti ir i FB kovinuku tema?kaip ten papulti?aciu butu labai;)
Atsakyti
QUOTE(sheila1988 @ 2014 09 10, 22:45)
Sveikos smile.gif "Milijonas metų" nerašiau čia, visgi FB ir mano aktyvistė panelė daro savo...

Sheila, taves ir tavo linksmumo cia labai truksta, dazniau uzsuk thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sheila1988 @ 2014 09 10, 22:45)
Kalbant apie pasiekimus-4 mėnesių pradėjo ropot, 5 atsisėdo pati, o va šį pirmadienį atsistojo lovytėje - lygiai 5,5 mėn. Dabar nebeturiu išvis ramybės - nes jai riekia vis eit kažkur, lipt, viskas įdomu tik pirmas 5 minutes,nenusėdi vaikas vietoj,per dieną pavargstu kaip nežinau kas, būna ir ašarų. Bet jau susitaikiau su tuo - kad paskutinį kartą ilsėjausi prieš gimdymą biggrin.gif
Vienu žodžiu atėjau,pasipasakojau ir vsio, vėl tik skaitinėsiu smile.gif

oho, kokie pasiekimai 4u.gif

o aš vakar pasigyriau, kad maniškis išmiega visą naktį, tai šiąnakt 2 kartus kėlėsi valgyt doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sipsenele @ 2014 09 10, 19:18)
Maniškis 4-5 kartus smile.gif

Ojojoj, nesaldu mamytei...

QUOTE(Sidabriukė @ 2014 09 10, 20:24)
Vajeeee... as jau uzmirsau ka reiskia keltis nakti maitinti  bigsmile.gif Maniskis uzmiega vidutiniskai apie 23val ir pabunda pats 7-8 val ryte. Tada pavalges ne visada nori is karto dar miegoti, tai nei man jau keltis, nei ka, tai ir gulinejam  smile.gif  Kartais jei pati apie 6val prabundu, tai pakeliu pamaitinti ir toliau jis parpia iki 10val. Taip man labiau patinka  thumbup.gif

Ech, pavydžiu... Aš taip tikiuosi išsimiegoti tik po kelių mėnesių rolleyes.gif

QUOTE(troliuke @ 2014 09 10, 22:33)
Maniskis taip pat doh.gif

Smagu kad patys leliai uzsimigdo.
Maniski reikia supti doh.gif

Sese pamenu irgi pati uzmigdavo. Ne visada, bet uzmigdavo. O bernuzelis, ziuriu mamyciukas. Diena turiu buti salia jo, kad matytu mane, o jei nemato dudas paleidzi biggrin.gif

Prieš tai buvo keli mėnesiai supimo. Bac ir pasikeitė kažkas vaikui bigsmile.gif

Kaip su odele reikalai? Pas maniškį situacija labai gerėja, retsykiais tik panaudojam vaistukų.

Sveika, Sheila 4u.gif
Bet ir pasiekimai pas taviškę thumbup.gif Mano dar nesėdi pats, neropoja, vartosi bet iš reikalo tik ax.gif Bet stovi užtat biggrin.gif
Atsakyti
O aš jau nebenulaikau saviškės išvis, troliukė gali patvirtint manau - parodžiau jai biggrin.gif ...
Mano dienos bėga monotoniškai - atsikeliu, kai pažadina mane dukrytė, o pažadina baksnodama arba lipdama ant manęs (miegam kartu vis dar). Tada visą dieną praleidžiam lovoj/ant grindų (bet didžiąją dalį dienos lovoj, nes ji dar varliukė tokia, nemoka griūt normaliai, tai ant grindų daug ašarų būna, kadangi reikia visus stotis jai o ir sėdi kaip drebutis, ne visada išlaiko pusiausvyrą. Ir nuo 19 h jau einam miegot abi, tiksliau aš su ja valandėlę pamiegu ir kimbu prie savo sraigių biggrin.gif
Su tokia vijurke sunku užsukt dažniau, paskaitau tai visada ką rašot, bet atrašyt ne visada randu laiko, nors tiksliau galimybės - kadangi mažylė iškart prie kompo lekia per klaviatūrą daužyt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sheila1988: 13 rugsėjo 2014 - 08:34
Tai, kad paskaityt dabar jau visai nesunku pasidarė lotuliukas.gif Tik viena žinutė per savaitę...
O maniškis per tą savaitę beveik jau ir sėdėt pradėjo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriistina @ 2014 09 18, 21:00)
Tai, kad paskaityt dabar jau visai nesunku pasidarė  lotuliukas.gif Tik viena žinutė per savaitę...
O maniškis per tą savaitę beveik jau ir sėdėt pradėjo  bigsmile.gif

Saunuolis 4u.gif
Maniskis irgi kasdien vis labiau stengiasi. Vakar net kazkiek pavyko atsisedus pazaisti bigsmile.gif

Tikrai, cia taip tuscia pasidare, turbut jau visos i FB perbego....

Sakykit, kas pacios dar maitinate, ar dar pasitaiko pieno trukumu? Man tokiom bangom gaunasi, tai matosi, kad truksta, po keliu dienu vos ne per daug jo, paskui vel pamazeja... Galvoju, kad kai kuriomis dienomis tikrai per mazai skysciu isgeriu, tai gal del to g.gif Nesinoretu galvoti, kad del to jog sportuoti aerobika pradejau ax.gif Man taip ten gera, tiesiog atsijungiu nuo visko tai valandelei. Ir jau jauciu toki tvirtesni kuna smile.gif
Mama mano paskutiniu laiku vis susneka, kad vaikas jai toks paplonejes ir pan. Pabandziau buitiskai pasverti, tai per 3sav tik 300g pasunkejo g.gif Tai negi tikrai to pieno truksta g.gif . Valgo dvi koses per diena dazniausiai net po 200ml. Ir siaip matosi, kad labai jis nori to kitokio maisto. Jei as ka valgau, tai kasnius skaiciuoja ax.gif
Atsakyti
Labas smile.gif tikrai senokai besireiskiau blush2.gif musu maze, aki buvo 6 menesiu TA, tai buvo 7520g ir 71cm smile.gif jau daugiau kaip 2 savaites bandom duot vaisiu, kol priejom iki to, kad suspaudzia lupas ir nieko neikisi.. tai kol kas MP.. tiesa, vakar nupirkau 2 vaisiu tyreles, siandien pabandem duot, tai saukstui neprasizioja, bet is jo laizyte laize ta tyrele biggrin.gif dar vakar bandem cukinija duot, tai iskart lauk viska spjove.. bandysim siandein irgi pirktine pieniska manu kose su medum.. gal sueis.. gal bus is tu, kur pirktinius valgo.. nors ryt dar pabandysim gal kokia morka duot paskaninta MP.. ax.gif

O siaip jau 3 savaites kaip sliauzia, jau kelios dienos kaip ganetinai tvirtai sedi, atsistoja pati, visur ropscias, bet dar neropoja biggrin.gif laidai ypac domina ir rozetes doh.gif dantuku dar nera.. nors jau kokia savaite kaip labai irzli ir teko nekart viburcol duot..

Pienuko pas mane kol kas tiek, kartais uzsisako daugiau, dabar, kai pradejo sliauzt ir ropstis, tai daug energijos isnaudoja, todel ir primaitint palengva bandom, siaip buciau labai neskubejus.. o pasverem siandien, tai per 15 dienu apie 400g priaugus, tai man rodos, kad labai normaliai.. smile.gif
Atsakyti
Skaitau ir dziaugiuosi, kad jusiskiai jau sliauzioja, ropoja smile.gif O as vis laukiu, laukiu kada maniskis prades. Gal per mazai uzsiimu su juo?
Valgyt gerai valgo viska: jau pradejau mesyte duot, nes taip seimos gydytoja rekomendavo del gelezies. Is pradziu, zinoma, tas jautienos skonis ir kvapas nelabai patiko schmoll.gif bet siandien, jau trecia diena, tik ir ziojasi smile.gif Kruopas labiau megsta vaikiskas. Irgi tik spek sauskteli kist. O va, vis bandau avizas duot, tai tenka maisyt su namine obuoliu tyrele.
Atsakyti
Sveikos,

Dėl pieno kiekio tai aš irgi pastebėjau, kad įvairiom dienom jo kiekis nevienodas man pasigamina. Bet kažkaip kai jau valgo kitą maistą aš visai nesiparinu, nes košės davalgys - alkana neliks.
Labiausiai mėgsta užpiltinę košę iš pakelių, atnroj vietoj Mylyn paras avižiniai dribsniai su vaisių tyrele ir tada jau daržvienė su mėsyte. Kol kas duodu kalakutiena, man atrodo, kad jis švelnesnio skonio ir lengviau virškinama. todėl nuo jos pradėjau.

Paulytė jau gana tvirtai sėdi, bet pati tuo visai nesidžiaugia. Jai patinka stovėti pilvu pasirėmus ir krapšytiti brolio žaisliukus. Pati viena būti visai nenori - kompanijos žmogus:) Juokaujam, nors kartais jau verkti norisi, nes perdien panešiojus 9 kg sveriantį kūdikėlį, vakare vos kojas pavelku.
Pati dar atsistot nemoka, ropot - irgi. bet prilaikoma už pažastėlių gražiai dėlioja kojytes priešais save ir ruošiasi pirmiems žingsniukams.
Atsakyti
QUOTE(kufuke @ 2014 09 19, 12:08)
Labas  smile.gif  tikrai senokai besireiskiau blush2.gif musu maze, aki buvo 6 menesiu TA, tai buvo 7520g ir 71cm smile.gif jau daugiau kaip 2 savaites bandom duot vaisiu, kol priejom iki to, kad suspaudzia lupas ir nieko neikisi.. tai kol kas MP.. tiesa, vakar nupirkau 2 vaisiu tyreles, siandien pabandem duot, tai saukstui neprasizioja, bet is jo laizyte laize ta tyrele biggrin.gif dar vakar bandem cukinija duot, tai iskart lauk viska spjove.. bandysim siandein irgi pirktine pieniska manu kose su medum.. gal sueis.. gal bus is tu, kur pirktinius valgo.. nors ryt dar pabandysim gal kokia morka duot paskaninta MP.. ax.gif

O siaip jau 3 savaites kaip sliauzia, jau kelios dienos kaip ganetinai tvirtai sedi, atsistoja pati, visur ropscias, bet dar neropoja biggrin.gif laidai ypac domina ir rozetes doh.gif dantuku dar nera.. nors jau kokia savaite kaip labai irzli ir teko nekart viburcol duot..

Pienuko pas mane kol kas tiek, kartais uzsisako daugiau, dabar, kai pradejo sliauzt ir ropstis, tai daug energijos isnaudoja, todel ir primaitint palengva bandom, siaip buciau labai neskubejus.. o pasverem siandien, tai per 15 dienu apie 400g priaugus, tai man rodos, kad labai normaliai.. smile.gif

4u.gif Tikrai, sunkoka jums su valgymu. Bet gerai, kad priauga pakankamai ir nuo MP. Po truputi pripras prie nauju skoniu ir gal pamegs kitoki maista.
Atsakyti
QUOTE(vedeja @ 2014 09 19, 13:07)
Skaitau ir dziaugiuosi, kad jusiskiai jau sliauzioja, ropoja smile.gif O as vis laukiu, laukiu kada maniskis prades. Gal per mazai uzsiimu su juo?
Valgyt gerai valgo viska: jau pradejau mesyte duot, nes taip seimos gydytoja rekomendavo del gelezies. Is pradziu, zinoma, tas jautienos skonis ir kvapas nelabai patiko  schmoll.gif  bet siandien, jau trecia diena, tik ir ziojasi  smile.gif Kruopas labiau megsta vaikiskas. Irgi tik spek sauskteli kist. O va, vis bandau avizas duot, tai tenka maisyt su namine obuoliu tyrele.

Nepergyvenk, viskam ateis laikas mirksiukas.gif Buna, kad irgi vis pasirupinu, kad kazko nedaro, o praeina kelios dienos ir matai progresa 4u.gif

Beja, as irgi pastebejau, kad is kruopu kosiu labiausiai megsta avizine ir su obuoliais smile.gif Bet nedarau as atskirai tyreles, o virdama kose ipjaustau obuoli, o paskui viskas kartu susiblenderiuoja. Tikrai ir man labai skani, tokia net saldi ir kvepia obuoliais 4u.gif Kartais imetu kelias sviezias ar saldytas avietes, bet nuo ju saldumo nebuna, tik skonis kitoks.
Ryziu ir grikiu koses virdavau is ju miltu, bet man ju skonis tai fuiiii ir vaikui neypatingai patiko schmoll.gif Paskaiciau kazkur, kad skani gaunasi is apvaliu ryziu. Pabandziau, tai tikrai nepalyginamai skaniau nei i tu ryziu miltu thumbup.gif O grikiu miltus ismaiiau i ekologiskus grikiu dribsnius, tai irgi skonis daug geresnis thumbup.gif
O ka jus manot apie kruopu ir dribsniu skirtuma? Is dribsniu virti greiciu, paprasciau, bet kruopos vertingesnes maistiniu poziuriu g.gif

Papildyta:
QUOTE(jelencikas @ 2014 09 19, 16:12)
Sveikos,

Dėl pieno kiekio tai aš irgi pastebėjau, kad įvairiom dienom jo kiekis nevienodas man pasigamina. Bet kažkaip kai jau valgo kitą maistą aš visai nesiparinu, nes košės davalgys - alkana neliks.
Labiausiai mėgsta užpiltinę košę iš pakelių, atnroj vietoj Mylyn paras avižiniai dribsniai su vaisių tyrele ir tada jau daržvienė su mėsyte. Kol kas duodu kalakutiena, man atrodo, kad jis švelnesnio skonio ir lengviau virškinama. todėl nuo jos pradėjau.

kaip matau, jau daug kas mesyte pradejo valgyti bigsmile.gif Speju, jau ir mums lieps, kai po savaites i TA eisim.
O is kur perkate mesa? Ieskote kur naminiu, ekologisku ar perkate kaip ir sau?
Ir kaip ja laikote? Girdejau, kad labai patogu yra mesa sumalti i farsa ir uzsaldyti mazais rutuliukais, t.y. po kiek reikia vienam kartui. Ir verdant darzoviene imesti kukuliuka, tai jis greiciau isvirs ir lengviau susiblenderiuos nei mesos gabalas. Gal zinot ir kitokiu patogiu budu?
Atsakyti