Įkraunama...
Įkraunama...

2014 m. kovinukai

QUOTE(jelencikas @ 2014 08 18, 13:20)
Sveikos,

Paulytė 5 mėn. svėrė 8200 g ir 65 cm. Pamaitinta:) kaip gydytoja pakomentavo.
Tai pradėjom primaitinimą - ragavom bulvę, pomidorą, persiką, slyvą. Viskas patiko, bet suvalgo po ne daug - kokių 30 ml per kartą.
Mano mažylė labai daug juda. Jau šliaužia atgal ir taip nukeliauja iki brolio žaislų. Gerai, kad kol kas jis noriai jai viską aiškina ir leidžia griauti:)

Tikrai labai judri thumbup.gif O dar sako, kad "pavalge" vaikai veliau pradeda sliauzioti ir vartytis.
Maniskis tai ir toliau tik ant sonu verciais ir ratu sukasi kojomis pasispirdamas. Sliauzti bando, bet gaunasi labiau uzpakaliuko kilnojimas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnyte_1987 @ 2014 08 18, 10:17)
Sveikutes smile.gif
Kai dar turejom nestukiu tema, man i AZ kazkokia moteriskaite pirma kart regeta parase, kur tu pradingusi esi? biggrin.gif tada kazkiek laiko neprisijungusi buvai. Tai nelabai turejau ka ir besakyti smile.gif). Bet manau nelogiska butu buve jei cia ta pati smile.gif)

Nieko sau Agnyt blink.gif

O nicas koks ? Gal pameni?

Nu kosmarikas, jei dar seka ir skaito doh.gif doh.gif

------------------

Maniskis jau ant keturiu tvirtai stovi wub.gif wub.gif
ir siubuoja, siubuoja, siubuoja lotuliukas.gif lotuliukas.gif
i prieki biski iriasi irgi jau.

bet tik kabindamas i kilima lotuliukas.gif
vartytis jau vartosi, kaip sakau-kaip virtinukas lotuliukas.gif lotuliukas.gif

I visas puses jau wub.gif wub.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes smile.gif noriu paprasyti pasidalinti patirtimi smile.gif kaip pripratinot maziukus prie papildomo maisto? Nuo ko pradejot? Mano suneliui 5,5 men, bandziau bulve, kita diena morkyte, bet abu kartus raukosi, ziaugcioja, zodziu nesuzavetas smile.gif viena bulve sublenderiuota tai lb lipni, morka nesusitrina visai be gabaleliu... nors antras vaikas, bet nepamenu kaip buvo, tik zinau, kad irgi nenorejo... o nuo ko pradejau, nepamenu smile.gif

Atsakyti
Zizi_le, aš iš karto daviau bulvę su trupučiu morkos. Gal blenderis pilnai savo funkcijos neatlieka? Sublenderiuoja man viską be jokių gabaliukų. O bulvės konsistencija priklauso gal ir nuo veislės g.gif Man irgi kartą tokia tąsi buvo doh.gif kitais kartais ne.
Tai va, išverdu bulvę, morką arba cukiniją, sublenderiuoju kartu su virusiu vandeniu šiek tiek, kad nebūtų sprangu. Kol kas (tfu, tfu, tfu) vos spėju šaukštą kišti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(linxmute @ 2014 08 20, 09:57)
Zizi_le, aš iš karto daviau bulvę su trupučiu morkos. Gal blenderis pilnai savo funkcijos neatlieka? Sublenderiuoja man viską be jokių gabaliukų. O bulvės konsistencija priklauso gal ir nuo veislės  g.gif Man irgi kartą tokia tąsi buvo  doh.gif kitais kartais ne.
Tai va, išverdu bulvę, morką arba cukiniją, sublenderiuoju kartu su virusiu vandeniu šiek tiek, kad nebūtų sprangu. Kol kas (tfu, tfu, tfu) vos spėju šaukštą kišti  biggrin.gif

Tai va, kad as bandziau ta arba ta atskirai, kartu bukve ir morka gerai susiblenderiuoja. Kazkaip baisu pradet nuo 2 darzoviu is karto. Bet turbut reikes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(linxmute @ 2014 08 20, 09:57)
Zizi_le, aš iš karto daviau bulvę su trupučiu morkos. Gal blenderis pilnai savo funkcijos neatlieka? Sublenderiuoja man viską be jokių gabaliukų. O bulvės konsistencija priklauso gal ir nuo veislės  g.gif Man irgi kartą tokia tąsi buvo  doh.gif kitais kartais ne.
Tai va, išverdu bulvę, morką arba cukiniją, sublenderiuoju kartu su virusiu vandeniu šiek tiek, kad nebūtų sprangu. Kol kas (tfu, tfu, tfu) vos spėju šaukštą kišti  biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(zizi_le @ 2014 08 20, 08:51)
Sveikos mamytes smile.gif noriu paprasyti pasidalinti patirtimi smile.gif kaip pripratinot maziukus prie papildomo maisto? Nuo ko pradejot? Mano suneliui 5,5 men, bandziau bulve, kita diena morkyte, bet abu kartus raukosi, ziaugcioja, zodziu nesuzavetas smile.gif viena bulve sublenderiuota tai lb lipni, morka nesusitrina visai be gabaleliu... nors antras vaikas, bet nepamenu kaip buvo, tik zinau, kad irgi nenorejo... o nuo ko pradejau, nepamenu smile.gif

As pradejau nuo bulves. Is pradziu jos nedaug reikejo, tai net blenderis nepakabindavo tokio kiekio. Tai pirmais kartais labai gerai isvirdavau bulve ir mazame indelyje po truputi vis dapildama MP su sauksteliu ja sutryniau. Bet dariau labai skysta. Konsistencija skiriasi nei su blenderiu daryta. Kadangi maniskis labai noriai valge, tai kieki pakankamai sparciai didinau kiekviena karta, ir vis tirstesne dariau.
Jei vaikas nelabai noriau valgo, tai manau geriau skiesti su MP arba misineliu, priklausomai kuri valgo, negu su vandeniu kuriame vire. As pirmaisiais kartais didesne dali MP dejau negu bulves, kad nebutu tokio staigaus skonio pasikeitimo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zizi_le @ 2014 08 20, 08:51)

pirmiausia vaikutis turi but alkanas, ne sotus 4u.gif po to gal geriau maza kieki ne blenderiu trinti, o per sieteli mirksiukas.gif ipilti skyscio, kuriame vire, arba savo pienuko/misinuko.. turi but kaip tyrele skysta.. reikia bent 8-10 kartu paragauti, kad priprastu prie skonio, del to duoti ragauti kasdiena, didinant po nedaug, kai matysi, kad noriai valgo, duoti normaliai jau smile.gif

maniskei puikiai tinka visos darzoves, ka beduociau, as skyscio ipilu to paties, kur vire, ne misinuko:) dabar ragauja jau ir antra kose is grudu, kuria taip pat noriai valgo. tad pas mus du valgymai rimti jau dienoj yra, darzoviene, ir grudu kosyte, viska pati verdu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zizi_le @ 2014 08 20, 09:44)
Tai va, kad as bandziau ta arba ta atskirai, kartu bukve ir morka gerai susiblenderiuoja. Kazkaip baisu pradet nuo 2 darzoviu is karto. Bet turbut reikes smile.gif

reik kantrybes, pradek nuo buvlves. maniskis irgi raukesi raukesi, pirmieji kartai labai nepatiko. paskui po 5 dienu imaisiau morka, dabar prie bulves ir morkos, dedu cukinija, o nuo rytdienos desiu vietoj cukinijos moliuga.
Su blenderiu irgi vargstu. man morkos taip pat nesusitrina iki galo, lieka gabaliuku.
QUOTE(panele Morta @ 2014 08 20, 12:13)
maniskei puikiai tinka visos darzoves, ka beduociau, as skyscio ipilu to paties, kur vire, ne misinuko:) dabar ragauja jau ir antra kose is grudu, kuria taip pat noriai valgo. tad pas mus du valgymai rimti jau dienoj yra, darzoviene, ir grudu kosyte, viska pati verdu smile.gif

as ir ipilu to paties skyscio, kuriame vire darzoviene.

panele Morta, kokia grudu kosyte duodi? kaip darai?
Atsakyti
Sveikos,

aš tai pradėjau tinginiauti ir pratinu su pirktinėm daržovienėm. Kiekis neviršyja 60 ml, tai indelio 2 d. užtenka pilnai.
Kiek pamenu su pirmu vaiku, tai man pirktinės skanesnės būdavo už namines. Paulai jos irgi labiau patiko nei naminė bulvė.

O kaip jūs galvojat - vaisines tyreles už maistą skaičiuot ar ne?
Atsakyti
QUOTE(vedeja @ 2014 08 20, 15:54)

Su blenderiu irgi vargstu. man morkos taip pat nesusitrina iki galo, lieka gabaliuku.

Blenderiuok aukštam siauram inde. Pas mane prie blenderio komplekte jis buvo, viskas susitrina kuo puikiausiai.

QUOTE(jelencikas @ 2014 08 20, 16:40)

O kaip jūs galvojat - vaisines tyreles už maistą skaičiuot ar ne?

Jeigu tik pora šaukštelių tai ne. Kai suvalgys normalią porciją, tai skaięiuosiu kaip maistą. Manau, bus pienukas ryte ir vakare prieš miegą, o dieną trys košės ir pavakariams tikriausiai duosiu vaisius.
Atsakyti
Sveikutes.mes irgi jau pradejome darzoviene valgyti po truputi. Is pradziu daviau tik bulve. Tryniau per sieteli ir ipyliau vandenuko, kuriame vyre. Patiko suneliui, noriai valge. Siandien pridejau ir morkytes, tai jam nelabai, raukesi...bet manau, kad po keliu dienu pripras. Rytoj isvaziuojam poria dienu i Druskininkus pailseti, tai nusipirkau hip tyreles morku ir bulviu. Paziuresiu kaip jam pirktines patiks. O koks kiekis jau skaitosi pilna porcija? Ar po pilnos porcijos dar duodate pienuko ar misinuko? Nuo kada jau galima kruopyciu kosyte duoti? Nuo kokios pradeti?
Papildyta:
Taip pat noriu paklausti jusu nuomoniu, i ka kreipti didziausia demesi perkant maitinimo kedute???ju tiek daug, visokiu kainu, rusiu, net neisivaizuoju...gal galite pasidalinti savo patirtimi? laukiu komentaru smile.gif Aciu bus labai wink.gif
Atsakyti