Įkraunama...
Įkraunama...

2014 m. kovinukai

QUOTE(liepsnute @ 2014 06 12, 19:37)
Aš patarčiau rinktis ne kažkokį specialų aliejų masažams, pvz. J&J, o tiesiog ekologišką augalinį aliejų, kūdikiams labiausiai tinka saldžiųjų migdolų aliejus, jis švelnus, greit įsigeria. Taip pat galima į jį įlašinti ir eterinio aliejaus, kūdikiams  rekomenduojami mandarinų, levandų, arbatmedžio. Man tai toks aliejus - gėris tongue.gif

Aciu.
Eteriniu zinau buna vaistinese. O kur ta saldziuju migdolu alieju pirkti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(linxmute @ 2014 06 10, 16:56)
o kiek priaugot?

per menesiuka kazkur 450 gr 4u.gif 4u.gif

Siandiena kaip tik buvom. o buvom pries savaite, tai buvo per tris savaites 300 gr.

tai sunerimo gydytoja. bet siandiena nieko nesake. reiskias viskas ok ax.gif
Papildyta:
QUOTE(linxmute @ 2014 06 10, 16:56)
o kiek priaugot?

per menesiuka kazkur 450 gr 4u.gif 4u.gif

Siandiena kaip tik buvom. o buvom pries savaite, tai buvo per tris savaites 300 gr.

tai sunerimo gydytoja. bet siandiena nieko nesake. reiskias viskas ok ax.gif

Visas su sauniom TA wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Dezza @ 2014 06 12, 19:06)
Aciu.
Eteriniu zinau buna vaistinese. O kur ta saldziuju migdolu alieju pirkti?  g.gif

Aš perku Bio-kosmetikos parduotuvėje Vilniuje, Švitrigailos g. 5, jie turi ir internetinį puslapį. Manau, kad rastum bet kurioj aliejų parduotuvėje.
Atsakyti
QUOTE(alikute @ 2014 06 12, 19:10)
Jelencikas,zinok nznau ar butu geriau,mums jokiu vaistuku nesiūlė,tik mišinį viena kart dienoje,o savo pieno su pientraukiu nedaug nusitraukiu tai iš buteliuko nelabai mp išeis pamaitinti...
Dezza,aš darau namie masaziukus,per youtube nusiziejus ten toky neilga,tai naudoju lelytej kokosų aliejų,negaliu pasakyti ar gerai jis kūdikiams,bet mūsu neberia,tai naudoju smile.gif

Labas rytas,

mums nuo atipilinėjimo gydytoja siūlė pabandyti šitą http://www.vaistai.l...ukso-200ml.html, bet jai svoris pradėjo normaliai augti, tai aš tiesiog keičiu drabužėlius po kiekvieno maitinimo. Dabar pastebėjau, kad jau mažiau atpila ir tik dieną, kai greitai pavalgo. Naktį ramiai sau miega po valgio.

Aš naudoju migdolų aliejų iš Loccitane, kad pivo oda gražiai susitrauktų ir nėštumo metu naudojau, kad strijos neatsirastų. Man jis labai patinka. Ten dabar nuolaidos.

Važiuosim šįiandien antro skiepuko nuo roto išgerti. Tikiuosi, neatpils.

Renkuosi poilsiavietę prie jūros. Taip pasiilgau ošiančios jūros gaivaus kvapo.
Atsakyti
Labas rytas smile.gif
Siandien mano pupa apsiverte ant pilvuko nuo nugaros thumbup.gif Tik poto rankytes is po saves niekaip istraukt negalejo, tai pradejo pykti. Teko pagelbeti ax.gif

QUOTE(jelencikas @ 2014 06 13, 09:07)
Važiuosim šįiandien antro skiepuko nuo roto išgerti. Tikiuosi, neatpils.

Mes neskiepijom nuo roto. Bet as vis mastau, kad gal reiketu. Ar jau per velu siam skiepui?
Atsakyti
QUOTE(Dezza @ 2014 06 13, 09:01)
Labas rytas smile.gif
Siandien mano pupa apsiverte ant pilvuko nuo nugaros  thumbup.gif Tik poto rankytes is po saves niekaip istraukt negalejo, tai pradejo pykti. Teko pagelbeti  ax.gif
Mes neskiepijom nuo roto. Bet as vis mastau, kad gal reiketu. Ar jau per velu siam skiepui?

Šaunuolė mergytė 4u.gif

Man atrodo, galima skiepyt iki 6 mėn. Tai vėliausiai 5 mėn. galima girdyt 1 dozę. Dar biškį laiko yra.
Atsakyti
Sveikos,

pagaliau griztu i kompanija. ax.gif Pas mane ir geru, ir nelabai geru ziniu.

Gera, kad mazoji priaugo 500 g. Nelabai - po erkes ikandimo visgi man pripaise Laimo liga ir dabar geriu antibus. Tiek, kad dziaugiuos jog vaiko nedejau ant pievos pafotkinti kaip kad norejosi. Nes purto nuo minties, jei jai butu erke isisegus...

QUOTE(Dezza @ 2014 06 12, 17:15)
Sveikos smile.gif
Gal kas lankete/lankote su mazyliais masazus/kineziterapija? Mums i mankstas liepe atvykti su patogia apranga, kas tai yra? Ar tiks bodziukas ir kelnytes? Beje kazkodel ir man liepe buti su patogia apranga, tai negi ir as sportuosiu?  biggrin.gif
Del masazu klausimas, koki aliejuka rinktis? Gal esate isbandziusios ka nors? Apie J&J esu labai daug blogo skaicius, tai iskart atmetu  smile.gif
Kaip tik siandien skambino anyta ir sake , kad sode labai daug braskiu. O jas valgau turbut tik as viena  biggrin.gif  Bus proga isbandyti Pavlova  thumbup.gif

Mes jau du kartus buvome pas kineziterapeuta, tai vaikui reikejo but su bodziuku, o man tik batus nusimauti prie duru. Dar reikejo patiesaliuko ant masazinio stalo. Bliamba kaip ja ten visaip islankste. Verke maziuke, nes cia jau tikrai ne svelnios masaziste rankytes. Cia grynai tempimo pratimai. Viska dare, kad galvyte laikytu. Stiprino kakliuko raumenis, bande atpalaiduoti peciu juosta. Mokino vartytis.

QUOTE(Dezza @ 2014 06 13, 11:01)
Labas rytas smile.gif
Siandien mano pupa apsiverte ant pilvuko nuo nugaros  thumbup.gif Tik poto rankytes is po saves niekaip istraukt negalejo, tai pradejo pykti. Teko pagelbeti  ax.gif

Sveikinu 4u.gif

Dar lakstom toliau per gydytojus del nevalgumo ir mazo svorio prieaugio. Buvom jau ir pas gastro, ir pas inkstuku. Dar eisim pas hematologe ir pilvo echoskopijai. Gydytoju patarimai tokie:

Kineziterapeute-vaikus budravimo laiku laikyti ant grindu. Visos pagalbines priemones (supynes, gultukai) neskatina vaiko fizines raidos. Juose guledamas vaikas neismoks nei galvos laikyti, nei apsiversti. Ant lavinamojo kilimelio guleti irgi max 15-20 min, nes vaikai tinginiauja - jiems viskas po ranka, neskatina dometis, kas guli sone ir pan. Vaikas turi guleti ant kieto pavirsiaus.

Gastro- su gelezies preparatais nereikia skubeti, nes jie gali kauptis kepenyse, tulzyje. Jie dirgina skrandzio gleivine. Tai gali kenkti apetito neturintiems vaikams, todel siulo konsultuotis su hematologais. Rekomendavo nebeduoti colinox, nes jis taip pat dirgina skranduka. Aisku kitaip, jei vaika vis dar kamuoja pilvo diegliai.

Nefrologe (inkstai) - vaikai ir kudikiai turi gauti pakankamai skysciu. Misinuka rekomenduoja skiesti Evian vandeniu. Jo duoti gerti vietoj arbatyciu. Dar liepe stebeti putyte, nes per sav. atnesa 2-3 mergaites iki 6 men. su uzaugusiom putytem. Po to tenka siusti pas ginekologes, kad praplestu, o tai labai skausminga. Geriausia prevencija - dazniau keisti pampersus, oro vonios ir apiplovimas vandenuku ne tik isoriniu, bet ir vidiniu lupyciu.
Atsakyti
QUOTE(Liusiperiukas @ 2014 06 13, 19:40)
Misinuka rekomenduoja skiesti Evian vandeniu. Jo duoti gerti vietoj arbatyciu.

Dar liepe stebeti putyte, nes per sav. atnesa 2-3 mergaites iki 6 men. su uzaugusiom putytem. Po to tenka siusti pas ginekologes, kad praplestu, o tai labai skausminga. Geriausia prevencija - dazniau keisti pampersus, oro vonios ir apiplovimas vandenuku ne tik isoriniu, bet ir vidiniu lupyciu.

o tuo evian vandeniu uzmaisyti misinuka, ne virinus, ar as ne taip supratau? g.gif

kaip keista, mums kaip tik grieztai I vidines lupas liepe nelisti ir neplauti, pati naturaliai issivalo ta vieta, kadangi susidaro iskyros ir jos islenda I pavirsiu, tai mes taip ir darom, plaunam tik isoreje g.gif
Atsakyti
QUOTE(panele Morta @ 2014 06 13, 21:54)
o tuo evian vandeniu uzmaisyti misinuka, ne virinus, ar as ne taip supratau? g.gif

kaip keista, mums kaip tik grieztai I vidines lupas liepe nelisti ir neplauti, pati naturaliai issivalo ta vieta, kadangi susidaro iskyros ir jos islenda I pavirsiu, tai mes taip ir darom, plaunam tik isoreje g.gif

To vandens nereikia virinti. As jo turiu pasikaitinus termose ir kai ruosiu misinuka ipilu dali karsto vandens, ir dali is butelio salto.

Del lupyciu tai ir pyko, sako persistengia daktarai sakydami, kad ner ko list ten. Man siaip irgi taip sake, kai israsinejo is ligonines. O sita gydytoja sake, kad tik pirma men reikia atsargiau, o paskui nu i ta skylute nelendi blush2.gif , bet kur viduj atsiranda apnasytes apie vidines lupytes, tai reikia atsargiai pavalyti dregna vatyte, ar servetyte... Svarbu, kad lupytes neburktu nuo slapimo, kad gautu gryno oro.
Atsakyti
QUOTE(Liusiperiukas @ 2014 06 13, 20:25)
To vandens nereikia virinti. As jo turiu pasikaitinus termose ir kai ruosiu misinuka ipilu dali karsto vandens, ir dali is butelio salto.

Del lupyciu tai ir pyko, sako persistengia daktarai sakydami, kad ner ko list ten. Man siaip irgi taip sake, kai israsinejo is ligonines.  O sita gydytoja sake, kad tik pirma men reikia atsargiau, o paskui nu i ta skylute nelendi  blush2.gif , bet kur viduj atsiranda apnasytes apie vidines lupytes, tai reikia atsargiai pavalyti dregna vatyte, ar servetyte... Svarbu, kad lupytes neburktu nuo slapimo, kad gautu gryno oro.

o kaip tu pasildai? 4u.gif gal reiks ir man pasiziureti to vandenuko g.gif

nu taip idomiai is tikruju, netgi ana menesi perklausiau gydytojos, ar tikrai nelisti, nes matosi viduje tu nesvarumu ir ji tikrai patvirtino, kad ne.. gal cia kiek gydytoju, tiek nuomoniu? g.gif nes pvz berniukams irgi neleidzia atsmaukti ir listi, tai turbut ir mergaitems taip? idomu, kaip kitos daro 4u.gif

o siaip tai tikrai daug oro voniu darom, nes jai labai patinka. jei pikta buna, tik nuimk pampi, sypsena iki ausu biggrin.gif

Liusiperiuk, o kiek dabar taviske sveria ir ugis? ir kiek ml isgeria? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(panele Morta @ 2014 06 13, 22:53)
o kaip tu pasildai? 4u.gif gal reiks ir man pasiziureti to vandenuko g.gif

nu taip idomiai is tikruju, netgi ana menesi perklausiau gydytojos, ar tikrai nelisti, nes matosi viduje tu nesvarumu ir ji tikrai patvirtino, kad ne.. gal cia kiek gydytoju, tiek nuomoniu? g.gif nes pvz berniukams irgi neleidzia atsmaukti ir listi, tai turbut ir mergaitems taip? idomu, kaip kitos daro 4u.gif

o siaip tai tikrai daug oro voniu darom, nes jai labai patinka. jei pikta buna, tik nuimk pampi, sypsena iki ausu biggrin.gif

Liusiperiuk, o kiek dabar taviske sveria ir ugis? ir kiek ml isgeria? 4u.gif

Pilu vandenuka i svaru arbatinuka ir pakaitinu. Tada karstesni laikau termose, o salta is butelio pilu. Gal ta gydytoja nesusidure su tais suaugimais.... Nes nefrologe sake, kad anksciau taip nebudavo. Sako tik pampersu laikais tas atsirado... Tai jai taip baisu, kad maniskes grozybes pora kartu apziurejo ir vis aiskino, kaip atrodo, kai yra pati pradzia suaugimo ir pan.

Su valgymu nepasistumejom. Valgom po 80-90 ml ir tik kokius 7 kartus per diena. Bet dedam fantomalt, kad butu kaloringumas didesnis. Sveriam dabar 5600g. Ai, liepe svarstykles gastro nusipirkti. Tai dabar ir namie sveriam karta per savaite.
Papildyta:
Ziurekit merginos, radau straipsni apie lytiniu lupu suaugima mergaitems

http://www.moteris.l...s.d?id=63683830

4u.gif
Atsakyti
Su menesiukais ir geromis TA 4u.gif

Liusiperiukui aciu uz informacija 4u.gif

Dezza, saunuole taviske, kad jau ant pilvo persiverte thumbup.gif Maniskis kol kas tik nuo pilvo ant nugaros.
O jus pratinate sliauzti? Kai vedziau i mankstas, tai masaziste ji mokino sliausti - stumia po viena kojytes, o paskui perkelia i prieki rankytes. Su kojytemis i atrama ir taip jis pasistumia, bet pastebejau, kad dabar pradejo pats ir viena rankyte perkelti i prieki, o kita lieka po pilvu biggrin.gif

Bandysiu vaika guldyti ant grindu. Apie tai jau ir anksciau pagalvodavau, bet vis nesuiruosdavau tinkamos vietos. Pastebejau, kad ant miegamojo lovos jam per minksta vartytis o ant sofos per siaura. Tai tik paverciu ir reikia traukti ji nuo krasto. Jau net pradejau ant saves pykti, kad per mazai ji vartau, ridenu, pratinu sliauzti. O kai isodinu i kedute, tai jis zaidzia su kabanciais zaislais, bet zinoma, labai daug pastangu nereikia norint juos apziureti, pasiekti, paciupineti kai kabo panoseje.

Pas mus irgi tapo aktuali atpylinejimo problema g.gif Iki triju menesiu labai retai kada atpildavo ir nedaug, o dabar jau i diena po kelis kartus tai visada, nakti tai beveik niekada. O rezultatas to, kad per savaite priaugo tik 125g verysad.gif Ankciau dvigubai daugiau priaugdavo g.gif Gal prie to mazo priaugimo prisidejo, kad nakti ilgai miega, t.y. isbuna nemaitintas apie 8val. Gal automatiskai paskui ir pieno gamyba mazeja g.gif Jau tikrai pradedu itarti, kad jo paskutiniu metu pamazejo g.gif Reikes vel susiimti, skatinti pienines veikla ir daugiau maitinti smile.gif

Ikalbejau vyra, kad vaziuotume i pajuri ne i Latvija, o i Palanga biggrin.gif Jam ten reikia, nes nori vaziuoti i Liepojos ezera zvejoti. Siemet as negalesiu prisijungti, tai man vienai su vaiku kempinge reiketu laika leisti. Labai jau butu nuobodu su tomis paciomis pusimis kalbetis tongue.gif Palangoje bent jau daugiau vietu pasivaiksciojimams, dar lyg drauge tuo metu poilsiaus ten. O jis gales kelias dienas nuvaziuoti i LV iki to ezero.
Planuoju is anksto nieko neuzisakineti, o kaip ir visada nuvaziavus i vieta pavaikscioti ir susirasti. Aisku, su vaiku daug variantu atkris, nes norisi daugiau patogumu, ir kad su vezimu tilpciau.
Jelencikai, o jus kaip renkates apgyvendinima?
Atsakyti