Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

QUOTE(sena pažįstama @ 2016 03 07, 21:14)
Anksti dar su sėklom, jei sodinsit į nešildomą šiltnamį mirksiukas.gif Pakaks pasėti balandžio mėnesį drinks_cheers.gif
Dėl šių agurkų-paskaitykit, kas kitoj pusėj parašyta, jei skirti šiltnamiams, sodinkit į šiltnamį, jei parašyta, kad skirta auginti lauke, tada į šiltnamį nekiškit, nes derliaus neturėsit(agurkai būna savidulkiai-tie skirti šiltnamiams, ir būna moteriški ir vyriški, tad tie skirti laukui).
Agurkai su pomidorais puikiai viename šiltnamyje sutaria, nesimuša biggrin.gif Niekada į galvą neatėjo agurkams dar atskirą kambarį daryti biggrin.gif O šiaip agurkai, jei nėra tikslo pardavinėti, puikiai auga ir lauke, pasėti tiesiai į žemę gegužės antroj pusėj. drinks_cheers.gif

QUOTE(Paladė @ 2016 03 07, 22:08)
Pauliuzai, viską SP gerai susakė, bet įkišiu savo trigrašį - sodinti kelis daigus šiltnamyje tikrai verta dėl ankstumo, tavo agurkai tam labai tinkami, o jei norėsi ir lauke auginti, tai nusipirk laukui skirtus. Bet jei neketini kibirais raugti ir vakuoti, tai valgymui pakaks šiltnaminių, nereikia bandyt persiplėšt  biggrin.gif

Kadangi šiltnamyje vieta jau suplanuota ir nieko as ten perdaug neauginsiu, tai norėčiau visus auginti šiltnamyje. Tai vadinasi galiu balandžio pradžioje pradėt iauginti daigus ir po 4 savaičių sodint į šiltnamį ar teisingai supratau? Turiu omeny jei visus planuoju augint išiltnamyje, t.y. kokius penkis stiebus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pauliuzas @ 2016 03 07, 22:19)
Kadangi šiltnamyje vieta jau suplanuota ir nieko as ten perdaug neauginsiu, tai norėčiau visus auginti šiltnamyje. Tai vadinasi galiu balandžio pradžioje pradėt iauginti daigus ir po 4 savaičių sodint į šiltnamį ar teisingai supratau? Turiu omeny jei visus planuoju augint išiltnamyje, t.y. kokius penkis stiebus smile.gif

Teisingai. Tik šalnos pas mus baigiasi ne anksčiau gegužės vidurio, pomidorai šiltnamiuose nušąla ir gegužės 10, tai tuo metu, kai baigiasi šalnos, agurkų daigai turi būti maždaug 30 dienų, nes peraugę ir per ilgai neišsodinti pradeda silpnėti. O prieš išsodinant į šiltnamį, daigus reikia grūdinti - paskutinę savaitę išnešti pabūti į šiltnamį iš pradžių trumpai, paskui ilgiau
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2016 03 07, 23:29)
Teisingai. Tik šalnos pas mus baigiasi ne anksčiau gegužės vidurio, pomidorai šiltnamiuose nušąla ir gegužės 10, tai tuo metu, kai baigiasi šalnos, agurkų daigai turi būti maždaug 30 dienų, nes peraugę ir per ilgai neišsodinti pradeda silpnėti. O prieš išsodinant į šiltnamį, daigus reikia grūdinti - paskutinę savaitę išnešti pabūti į šiltnamį iš pradžių trumpai, paskui ilgiau

Tai ka, pasizymim balandzio 15 set agurku daigus, o palaukit ir pomidorams galioja tos salnos ir paprikoms, ta prasme ne anksciau to laiko sodinti i siltnami, turiu omeny po geguzes desimtos viskas tik keliauja augt i siltnami, taip? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pauliuzas @ 2016 03 07, 22:42)
Tai ka, pasizymim balandzio 15 set agurku daigus, o palaukit ir pomidorams galioja tos salnos ir paprikoms, ta prasme ne anksciau to laiko sodinti i siltnami, turiu omeny po geguzes desimtos viskas tik keliauja augt i siltnami, taip? smile.gif

Taip, sekti prognozes ir per anksti neišsodinti nei pomidorų, nei paprikų. Jei naktys nešaltos, tai indelius galima ir nakčiai palikti šiltnamyje
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 07 kovo 2016 - 22:49
QUOTE(pauliuzas @ 2016 03 07, 22:42)

Žiūrint koks šiltnamis. Aš balandžio pabaigoje paprastai susodinu, jei nunusimato žiauraus atšalimo naktimis. Jei naktį iki -5, pas mane pernakvoja normaliai po dviem agro.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 03 08, 01:04)
Žiūrint koks šiltnamis. Aš balandžio pabaigoje paprastai susodinu, jei nunusimato žiauraus atšalimo naktimis. Jei naktį iki -5, pas mane pernakvoja normaliai po dviem agro.

Maniskis aliuminio karkaso ir stiklinis. Pirmi metai. Tai dar neeau patyres kas ten per temperaturos smile.gif . tiesa as prisipirkau taip pat tos agro pleveles. Tai jus ta plevele tik is vakaro ant nakties uzklojate? Ir ant kiekvieno daigo atskirai ar ant vienos puses viena sluoksti ir ant kitos? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pauliuzas @ 2016 03 07, 22:19)

Pas mane pažymėta agurkų sėjimui balandžio 10 diena, kaip primentukas.
Atsakyti
Su kovo 8 😉

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2016 03 08, 08:31)
Pas mane pažymėta agurkų sėjimui balandžio 10 diena,  kaip primentukas.

Tai sesim kartu biggrin.gif aš ir gal spesiu ant balandžio desimtos
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 03 08, 00:04)

pirmais metais nereikia taip drastiškai biggrin.gif Įgus, tada galės eksperimentuot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2016 03 08, 07:31)
Pas mane pažymėta agurkų sėjimui balandžio 10 diena,  kaip primentukas.

Bet balandzio 10d.stoja dvynys.
Dvyniai - nevaisingas ir sausas ženklas. Šiuo metu pasėti augalai turės visiškai nestabilų stiebą, augalams reikės atramų, derlius bus minimalus.
Vėžys-tai vienas iš derlingiausių ženklų. Labai tinkamas visiems moliūginiams, tame tarpe ir agurkams. Derlius bus didelis, bet trumpam laikymui, tad sėti reikėtų tik greit suvalgomus, ar skirtus konservavimui.
Gal as klystu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *AMRI*: 08 kovo 2016 - 10:18
QUOTE(*AMRI* @ 2016 03 08, 10:16)
Bet balandzio 10d.stoja dvynys.
Dvyniai - nevaisingas ir sausas ženklas. Šiuo metu pasėti augalai turės visiškai nestabilų stiebą, augalams reikės atramų, derlius bus minimalus.
Vėžys-tai vienas iš derlingiausių ženklų. Labai tinkamas visiems moliūginiams, tame tarpe ir agurkams. Derlius bus didelis, bet trumpam laikymui, tad sėti reikėtų tik greit suvalgomus, ar skirtus konservavimui.
Gal as klystu?

taip jūs teisi. nežiūrėjau dar, kada balandį koks ženklas. tai vėžys iš karto po dvynių eina. o mėnulis koks tada? dylantis, augantis?
Atsakyti