agurkų konservavimo temoj radau šį receptą, gal tiks
QUOTE(orcha @ 2012 07 23, 19:24)
Aš darau taip 1 litras vandens 2 šaukštai druskos, 1 arbatinis cukraus. Cukraus galima ir nedėti. Įstiklainius dedu j. serbentų ir vyšnių lapų, krapų, česnako ir žinoma agurkus. Užpilu aukščiau parašytu sūrymu ir uždedu plastmasiniais dangteliais. Tris dienas rūgsta, po to nupilu skystį nuo agurkų ir užverdu jį. Verdančiu užpilu agurkus ir užsuku metaliniais dangteliais. Visada neužtenka to skysčio, tai dapilu paprasto virinto vandens. Laikosi puikiai, nešaudo.
Aš , kai raugiu, dedu 1 l vandens 1 šaukštą druskos ir ištirpus užpilu 3 l stiklainiuse sudėtus agurkus. Ant agurkų užmetu krieno lapo. Iškart išnešu į šaltą rūsį. Nieko nevirinu ir nekaitinu. Tik sudedu į stiklainius agurkus su vyšnių lapais ir krapais bei česnako skiltele ir uždarau plastikiniu dangteliu . Jie rūsy po truputį rišrūgsta ir stovi tokie.