aplėkiau pakraščius vieno miško-9 baravykai,5 lepšiukai,2 žydai,1 raudonikis ir gera sauja rudmėsių.Vienas baravykas gal dviejų sprindžių,kiti mažiukai storuliai.Deja,kirmėlėti,bet tirštai sriubai užteko.Trečiadienį aplankysiu kitą džiumbryną,gal ten geresnis laimikis bus Pas mus šlapia normaliai,šilumos mažoka
Joninės kitaip
Nusprendžiau, kad man jau reikia akinių naujų, nes tik šeštadienį grybavau, o šiandien pilna peraugėlių
Nusprendžiau, kad man jau reikia akinių naujų, nes tik šeštadienį grybavau, o šiandien pilna peraugėlių
Sveikos, grybautojos. Ačiū naujai šeimininkei už namučius. Šiais metais jau buvome porą kartų grybauti. Štai rezultatas:
šiandienos - grybukai labiau pakirmiję, kiek išeis dar nežinau - gamybos procese .
Prieš savaitę - išvirtų buvo visas litras. Grybukai labai sveiki, didelė išeiga.
Smagu rasti kraštietę su panašiais pomėgiais - sveika, Valentina . Konkurentėmis nebūsime, aš grybauju kitame pakraštyje .
šiandienos - grybukai labiau pakirmiję, kiek išeis dar nežinau - gamybos procese .
Prieš savaitę - išvirtų buvo visas litras. Grybukai labai sveiki, didelė išeiga.
Smagu rasti kraštietę su panašiais pomėgiais - sveika, Valentina . Konkurentėmis nebūsime, aš grybauju kitame pakraštyje .
Ėėėėėėėėėėėėėėė, grybautojos . Jūs baikit čia Sulauksiu savaitgalio kaip nors ir aš bildėsiu į mišką
Wou , kaip jūs čia šauniai grybaujate
Įkeliu praeitos temos pirmame poste Vėtos surašytas mūsų grybautojų vietikes, kad nereiktų klausinėti kas kur tiek grybukų randa, papildykite kuri sugalvosite įsirašyti
Praeita 2013 metų grybavimo tema
Įkeliu praeitos temos pirmame poste Vėtos surašytas mūsų grybautojų vietikes, kad nereiktų klausinėti kas kur tiek grybukų randa, papildykite kuri sugalvosite įsirašyti
QUOTE(Vėta @ 2013 08 05, 21:51)
hugutel22 - Tauragės raj.
rituker - Labanoro giria
Lerikyte- Prienų raj.
fukse - Nemenčinės miškuose, važiuojant link ežerų
Irjuda - Vilniaus apylinkėse, dažniausiai netoli Dūkštų arba Pagirių miškuose
Vėta - Šiaurės Lietuva
Smala- Nemenčinės miškuose link Tapelių
Minela*- Kėdainių raj. Josvainių miškuose, Medininkų, Kaune
rituker - Labanoro giria
Lerikyte- Prienų raj.
fukse - Nemenčinės miškuose, važiuojant link ežerų
Irjuda - Vilniaus apylinkėse, dažniausiai netoli Dūkštų arba Pagirių miškuose
Vėta - Šiaurės Lietuva
Smala- Nemenčinės miškuose link Tapelių
Minela*- Kėdainių raj. Josvainių miškuose, Medininkų, Kaune
Sveikos gyvos,
Netikėtai ir mes užsukome pagrybauti. Šeštadienį. Labai jau sudomino pakelėse pardavinėjamos voveraitės. Nutarėme patikrinti. Ir ką, dviese, per ~30 min. nesunkiai prisirinkom 1 litrą voveraičių, kurias skaniai pasitroškinom
Sodybos kaimynas išvaikščiojo pamiškes, rado ~10 lepšiukų.
Džiugu, prasideda sezonas
Netikėtai ir mes užsukome pagrybauti. Šeštadienį. Labai jau sudomino pakelėse pardavinėjamos voveraitės. Nutarėme patikrinti. Ir ką, dviese, per ~30 min. nesunkiai prisirinkom 1 litrą voveraičių, kurias skaniai pasitroškinom
Sodybos kaimynas išvaikščiojo pamiškes, rado ~10 lepšiukų.
Džiugu, prasideda sezonas
siandien radom pora baravyku, kelis lepsiukus ir visai nemazai jaunu, sveiku rudmesiu. ir uodu miske nera.
QUOTE(fukse @ 2014 06 25, 17:10)
Wou , kaip jūs čia šauniai grybaujate
Labutis, as is Kauno, grybauju dazniausiai aplink Prienus, kartais link Kazlu Rudos, ar Jurbarko pavaziuojam
Siandien pirkom voverusku keluje nuo Marijampoles link Kauno, tai litras 15 lt
bet grybaut laiko nebuvo.
Zadam savaitgali prie Dusios lekt, tai gal ten pagrybaut pavyks, pranesiu
Labas Vėta Jei ne paslaptis, tai kurioje kur Jūsų plotai ?
Valentina27, mūsų plotai - Biržų girios šiaurinis pakraštys. Esame ne gryni biržiečiai, grybavimo tradicijas įdiegė abiejų su vyru tėveliai. O dabar jau apie 25 metus grybaujame Biržų girioje. Gaila, kad šiais metais radome bent dvi savo grybavimo vietas iškirstas. O šiaip girioje turime aptiktas kokias šešias vieteles kur dygsta grybai.
QUOTE(Vėta @ 2014 06 26, 02:19)
Valentina27, mūsų plotai - Biržų girios šiaurinis pakraštys. Esame ne gryni biržiečiai, grybavimo tradicijas įdiegė abiejų su vyru tėveliai. O dabar jau apie 25 metus grybaujame Biržų girioje. Gaila, kad šiais metais radome bent dvi savo grybavimo vietas iškirstas. O šiaip girioje turime aptiktas kokias šešias vieteles kur dygsta grybai.
O Biržų giria kiek žinau grybinga, bet man toli, aš tik pavasariais Meškinių česnakų pasiskint porą kart nuvažiuoju. O su tais kirtimais tai visur tas pats, šiemet aš taip pat nebeturiu savo voveruškyno ir raudonikyno, baravykai čia nelabai ir taip dygsta, tai tikriausiai visą vasarą tenkinsiuos lepšiais