Rudmėsės:
http://www.grybai.ne...ngrybis_rudmese
http://lietuvos-vire...s-rudmeses.html
QUOTE(Vėta @ 2014 08 31, 16:51)
Aciu!
QUOTE(fukse @ 2014 08 30, 21:47)
Į sąrašiuką kokį mišką traukti
Mūsų grybautojos grybauja
aurasta2 - dažniausiai Dzūkijoj, aplink Prienus, kartais Kazlų Rūdoj ar Jurbarke;
Astaite1 Vandžiogalos miške ;
B'ena - aplink Nemenčinę, kartais Labanore ar Pabradėje;
ErikaN Raseiniuose;
fikuse Jonavos rajone;
fukse - Nemenčinės miškuose, važiuojant link ežerų;
hugutel22 - Tauragės rajone;
IngridaB - Panevėžio rajone, Upytės miške;
Irjuda - Vilniaus apylinkėse, dažniausiai netoli Dūkšto arba Pagirių miškuose;
jurasaule už Nemenčinės, beveik Baltarusijos pasienyje;
Lerikyte- Prienų rajone;
Lyžuka - Ruklos poligone, Jonavos miškuose, Vievyje, Strošiūnų šile, dar Varėnos miškuose;
Millli - Rūdninkų girios biosferos poligone;
Minela*- Kėdainių raj., Josvainių miškuose, Medininkuose, Kaune;
Muzika mano siela - Utenos raj., Balčių girininkijoje;
rastafarinas - Kauno raj, link Braziūkų km., Šakių pusėje;
rituker - Labanoro girioje;
Saintlina Varėnos raj., ties Valkininkais;
Smala- Nemenčinės miškuose, link Tapelių;
Streamy - Nemenčines miskuose;
Teoleda - Gegužinėje, Ruklos poligone, Gaižiūnuose, Naujasodyje, Kulvos miškuose;
Valentina27- Biržų raj., Žaliojoje girioje;
Vėta - Šiaurės Lietuvoje;
p.s. ką praleidau
Mūsų grybautojos grybauja
aurasta2 - dažniausiai Dzūkijoj, aplink Prienus, kartais Kazlų Rūdoj ar Jurbarke;
Astaite1 Vandžiogalos miške ;
B'ena - aplink Nemenčinę, kartais Labanore ar Pabradėje;
ErikaN Raseiniuose;
fikuse Jonavos rajone;
fukse - Nemenčinės miškuose, važiuojant link ežerų;
hugutel22 - Tauragės rajone;
IngridaB - Panevėžio rajone, Upytės miške;
Irjuda - Vilniaus apylinkėse, dažniausiai netoli Dūkšto arba Pagirių miškuose;
jurasaule už Nemenčinės, beveik Baltarusijos pasienyje;
Lerikyte- Prienų rajone;
Lyžuka - Ruklos poligone, Jonavos miškuose, Vievyje, Strošiūnų šile, dar Varėnos miškuose;
Millli - Rūdninkų girios biosferos poligone;
Minela*- Kėdainių raj., Josvainių miškuose, Medininkuose, Kaune;
Muzika mano siela - Utenos raj., Balčių girininkijoje;
rastafarinas - Kauno raj, link Braziūkų km., Šakių pusėje;
rituker - Labanoro girioje;
Saintlina Varėnos raj., ties Valkininkais;
Smala- Nemenčinės miškuose, link Tapelių;
Streamy - Nemenčines miskuose;
Teoleda - Gegužinėje, Ruklos poligone, Gaižiūnuose, Naujasodyje, Kulvos miškuose;
Valentina27- Biržų raj., Žaliojoje girioje;
Vėta - Šiaurės Lietuvoje;
p.s. ką praleidau
mane birstonas
gražu žiūrėti foto, mano bus kada vėliau, dar tupi fotike.
vakar svečius išleidau, tai šimtas devyniasdešimt baravykų, maždaug tiek pat lepšių ir apie trisdešimt raudonviršių, turėjo kažkiek rudmėsių, bet mūsų krašte jų neperdaugiausiai ir auga.
Gražiai rašėt apie miško pavadinimus, tai mes irgi tokių turim, Smirdalynė, (ten atliekų duobė medžiotojų yra) alkūnė, rankovė( ten toks posūkis), gyvatynė, (matėm gyvatę), dar turim pagal kaimų pavadinimus, kai pamatom žmogų iš to kaimo ten ir praminam, dar kampai nr vienas, du,.šakos, kemsynė.
vakar svečius išleidau, tai šimtas devyniasdešimt baravykų, maždaug tiek pat lepšių ir apie trisdešimt raudonviršių, turėjo kažkiek rudmėsių, bet mūsų krašte jų neperdaugiausiai ir auga.
Gražiai rašėt apie miško pavadinimus, tai mes irgi tokių turim, Smirdalynė, (ten atliekų duobė medžiotojų yra) alkūnė, rankovė( ten toks posūkis), gyvatynė, (matėm gyvatę), dar turim pagal kaimų pavadinimus, kai pamatom žmogų iš to kaimo ten ir praminam, dar kampai nr vienas, du,.šakos, kemsynė.
Pridėkite prašau naują grybavimo vietą - Širvintų raj.
Miriau šiandien iš pavydo, kai vyras pranešė, kad net pačioj sodyboj po beržais rado augančius raudonikius ir lepšius. Per valandą pririnko 3 didelius kibirus. Gaila, baravykai pas mus neauga. Vien raudonikiai ir lepšiai
Miriau šiandien iš pavydo, kai vyras pranešė, kad net pačioj sodyboj po beržais rado augančius raudonikius ir lepšius. Per valandą pririnko 3 didelius kibirus. Gaila, baravykai pas mus neauga. Vien raudonikiai ir lepšiai
QUOTE(skirmule @ 2014 08 31, 11:53)
QUOTE(vaidastep @ 2014 08 31, 12:35)
Ir aš buvau miške:
Ne kaži ką, bet smagu buvo. Čia per 3 val su pavažiavimais mašina iš vienos vietos į kitą, miškai nepažįstami, pirmąsyk.
Va tiek baravykučių:
O čia nu lyg rudmėsės galvojau, bet kai pamačiau tas foto tai suabejojau... Ar kas renkat tokias "rudmėses"? (čia tikrai ne tie kartūs piengrybiai, jei ką)
Aaaa, radau, kad čia "Pūkuotė arba pienė" - bet iš rudmėsių giminės. mačiau ir tų tamsesnių miške, bet nesirįžau rinkti.
Laimikis iš Prienų rajono šį syk
Nuvaziavau miskan, mano vienoje vietoje nebuta seniai grybautoju. Plotas koks 6 aru, o baravyku daug, tik jie ne vienoj kruvoj, o vienas nuo kito nutole per metra ar du. Tai pamacius nezinojau kur pulti, galu gale pastaciau karzinka vidury ploto ir vaiksciojau ratais Baravykai jau paauge, mazu nedaug. O rudmeses patikrinau, tikrai sveikos ir labai labai daug, bet as ju neemiau.
Gal kas zinote kodel kelia nevartytas foto? Kompe apvarciau
Žiūriu, daug kas renka visus grybus. Aš renku tik voveraites, po to atsiranda raudonikiai ir tikriniai baravykai. Lepšis, jei jau labai tvirtas, paimu, bet ir tai, kol grįžti, išrūšiuoji, iš jo tik lepšis ir belikę. Tiesa, tenka pasilenkti prie karčiųjų baravykų, nes nepačiupinėjus nesuprasi, nors šiemt jų nei viena dar nepasitaikė.
Kelinti metai neberenku nei rudagalvių baravykų, nei pienių, nei kazlėkų (tuos pradėsi rinkti - iki rimtų grybų kol daeisi ir vakaras bus), nei ūmedžių. Kitų net nepažįstu.
Kelinti metai neberenku nei rudagalvių baravykų, nei pienių, nei kazlėkų (tuos pradėsi rinkti - iki rimtų grybų kol daeisi ir vakaras bus), nei ūmedžių. Kitų net nepažįstu.
Jo, iš lepšių tai tik lepšeliena lieka jei senesnis.
Aš rudmėsėm susgundžiau, bo mūs miškuos jos neauga - vakar Vėta parašė, kad ant sviesto kepa, tai užsimaniau
Moteros, o tikrai rudmėsių kotas toks tuščiaviduris? [mane amžiais panika apninka grybų prisirinkus, o šių kai nesu ekpertė... ]
Va:
Syri, o ką vadinat "rudagalviais" baravykais?
Aš rudmėsėm susgundžiau, bo mūs miškuos jos neauga - vakar Vėta parašė, kad ant sviesto kepa, tai užsimaniau
Moteros, o tikrai rudmėsių kotas toks tuščiaviduris? [mane amžiais panika apninka grybų prisirinkus, o šių kai nesu ekpertė... ]
Va:
taip, rudmėsių kotas tikrai tuščiaviduris.
QUOTE(QQuska @ 2014 08 31, 17:47)
taip, rudmėsių kotas tikrai tuščiaviduris.
Valio!!!
- Ačiū
QUOTE(rastafarinas @ 2014 08 31, 18:43)
Jo, iš lepšių tai tik lepšeliena lieka jei senesnis.
Va:
Va:
čia ne rudmėsė. Kailis lupasi, bėga pienas.
tai piengrybis pūkuotė
http://www.grybai.ne...ngrybis_pukuote