Mes prisirinkom vakar grybų, bet čia ne Lietuvoj. Nieko ypatingo - keli baravykai, šilbaravykiai, raudonikiai, lepšiai ir ūmėdės. Pririnkom porą maišiukių, bet vieną bevalant teko išmesti. Kitą kartą sakiau iš karto tikrinsiu, ar nesukirmyję ir rinksiu tik baravykus, šilbaravykius ir raudonikius. Sakykit, o ką gaminat iš šviežių grybų?
QUOTE(micefee @ 2014 08 30, 00:20)
Mes prisirinkom vakar grybų, bet čia ne Lietuvoj. Nieko ypatingo - keli baravykai, šilbaravykiai, raudonikiai, lepšiai ir ūmėdės. Pririnkom porą maišiukių, bet vieną bevalant teko išmesti. Kitą kartą sakiau iš karto tikrinsiu, ar nesukirmyję ir rinksiu tik baravykus, šilbaravykius ir raudonikius. Sakykit, o ką gaminat iš šviežių grybų?
IŠ ŠVIEŽIŲ - nieko - VISUS REIKIA APDOROTI !
Ka tik is misko per 1 val. kibiras silbaravykiu, mergikes kaip skaniai sumarinuoti ziemai, dali dziovinsiu; dali noreciau uzsikoncervuoti ziemai; nuotraukikes ikelsiu ryt einu valyti grybuku ir labai Aciu uz recepteli
QUOTE(georgiana @ 2014 08 30, 13:04)
Ka tik is misko per 1 val. kibiras silbaravykiu, mergikes kaip skaniai sumarinuoti ziemai, dali dziovinsiu; dali noreciau uzsikoncervuoti ziemai; nuotraukikes ikelsiu ryt einu valyti grybuku ir labai Aciu uz recepteli
http://www.supermama...t37889-150.html
Dar Vėta parašė:
QUOTE(Vėta @ 2014 08 27, 10:15)
Sveikos, grybautojos.
Va čia yra tas receptas:
http://www.supermama...t37889-150.html
Ten pat parinkau dar keletą receptų, kurie mane sudomino:
GRYBAI SVIESTE
1 kg nuvalytų grybų (baravykų, raudonikių, šilbaravykių, kazlėkų ar pan.),
200 g sviesto,
25 g druskos.
Ištirpinkite pusę sviesto ir sudėkite juostelėmis supjaustytus grybus. Kaitinkite, kol jie suminkštės, pasūdykite. Tada sukrėskite į stiklainius ir užpilkite likusiu ištirpintu sviestu. Kaitinkite 100° C temperatūroje 2 kartus: pirmą dieną 1 val., antrą dieną 30 min. Sandariai uždarykite.
Šaltinis: Savaitė su TV (ne šių metų, pernai arba užpernai buvo spausdinta), straipsnis Tikrai geri konservavimo receptai.
ŽALIUOKĖS SU KOPŪSTAIS
Grybų,
2 kg. kopūstų,
1 kg. morkų,
0,5 kg. svogūnų,
0,5 l aliejaus,
0,5 l pomidorų padažo.
Pjaustytus svogūnus pakepinti su aliejum, supilti į puodą, pakepinti tarkuotas morkas, supilt į svogūnus. Sudėti į kepintas daržoves kopūstus, grybus, pasūdyti, supilti likusį aliejų, gerai išmaišyti ir troškinti apie 1 val. Baigiant troškinti sudėti pomidorų padažą ir dar kiek pakaitinti. Jei padažas dedasi anksčiau, kopūstai lieka kieti.
MARINUOTI GRYBAI SU PAPRIKA
marinatui:
1l. vandens
100ml acto
2-3 pipiriuko grūdai
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
Maždaug 2 litram virtų grybų imu 2 paprikas. Išverdam marinatą, jame 5 min paverdam supjaustytą papriką, dedam apvirtus grybus ir verdam viską 25min. Tada sudedam į stiklainius ir užsukam dangteliais.
MOČIUTĖS MARINAVIMO RECEPTAS
Marinatui: 1 l vandens - 1 šaukštas druskos, 2 šaukštai acto, pipirų, lauro lapelių.
Nuvalytus grybus sudėti į puodą ir virti 15 min. Išvirtus, keletą kartų švariai perplautus grybus sudėti į paruoštus stiklainius. Taip galėsime paskaičiuoti kiek prireiks litrų marinato. Grybų nepridėti iki pat stiklainio viršaus, palikti vietos brinkimui.
Didesniame puode užvirinti marinatą ir pavirti 2 minutes, iš stiklainių supilti grybus ir dar kartą užvirinus pavirti 2-3 minutes.
Dviejų litrų marinato užtenka 3 litriniams ir puslitriui. Patogiausia grybus marinuoti litriniuose stiklainiuose.
Jeigu grybavimas buvo sėkmingas ir pavyko rasti gražią, krūvoje sulipusią, sveiką baravykų šeimyną - siūlau ją įkurdinti puslitriuke, užpilti marinatu, sandariai uždaryti dangteliu ir šaltai laikyti iki Kalėdų. Ant Kūčių stalo turėsite gardų ir puošnų patiekalą. Patikėkite, nustebinsite ne vieną!
Taip marinuoti grybai tinka skanauti ir vienus ir paruoštus su šlakeliu aliejaus bei pagardintus žaliu smulkintu svogūnu. Kas mėgsta - tokius grybus galima skaninti majonezu ar grietine. Pabandykit!
www.jovita.lt
Va čia yra tas receptas:
http://www.supermama...t37889-150.html
Ten pat parinkau dar keletą receptų, kurie mane sudomino:
GRYBAI SVIESTE
1 kg nuvalytų grybų (baravykų, raudonikių, šilbaravykių, kazlėkų ar pan.),
200 g sviesto,
25 g druskos.
Ištirpinkite pusę sviesto ir sudėkite juostelėmis supjaustytus grybus. Kaitinkite, kol jie suminkštės, pasūdykite. Tada sukrėskite į stiklainius ir užpilkite likusiu ištirpintu sviestu. Kaitinkite 100° C temperatūroje 2 kartus: pirmą dieną 1 val., antrą dieną 30 min. Sandariai uždarykite.
Šaltinis: Savaitė su TV (ne šių metų, pernai arba užpernai buvo spausdinta), straipsnis Tikrai geri konservavimo receptai.
ŽALIUOKĖS SU KOPŪSTAIS
Grybų,
2 kg. kopūstų,
1 kg. morkų,
0,5 kg. svogūnų,
0,5 l aliejaus,
0,5 l pomidorų padažo.
Pjaustytus svogūnus pakepinti su aliejum, supilti į puodą, pakepinti tarkuotas morkas, supilt į svogūnus. Sudėti į kepintas daržoves kopūstus, grybus, pasūdyti, supilti likusį aliejų, gerai išmaišyti ir troškinti apie 1 val. Baigiant troškinti sudėti pomidorų padažą ir dar kiek pakaitinti. Jei padažas dedasi anksčiau, kopūstai lieka kieti.
MARINUOTI GRYBAI SU PAPRIKA
marinatui:
1l. vandens
100ml acto
2-3 pipiriuko grūdai
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
Maždaug 2 litram virtų grybų imu 2 paprikas. Išverdam marinatą, jame 5 min paverdam supjaustytą papriką, dedam apvirtus grybus ir verdam viską 25min. Tada sudedam į stiklainius ir užsukam dangteliais.
MOČIUTĖS MARINAVIMO RECEPTAS
Marinatui: 1 l vandens - 1 šaukštas druskos, 2 šaukštai acto, pipirų, lauro lapelių.
Nuvalytus grybus sudėti į puodą ir virti 15 min. Išvirtus, keletą kartų švariai perplautus grybus sudėti į paruoštus stiklainius. Taip galėsime paskaičiuoti kiek prireiks litrų marinato. Grybų nepridėti iki pat stiklainio viršaus, palikti vietos brinkimui.
Didesniame puode užvirinti marinatą ir pavirti 2 minutes, iš stiklainių supilti grybus ir dar kartą užvirinus pavirti 2-3 minutes.
Dviejų litrų marinato užtenka 3 litriniams ir puslitriui. Patogiausia grybus marinuoti litriniuose stiklainiuose.
Jeigu grybavimas buvo sėkmingas ir pavyko rasti gražią, krūvoje sulipusią, sveiką baravykų šeimyną - siūlau ją įkurdinti puslitriuke, užpilti marinatu, sandariai uždaryti dangteliu ir šaltai laikyti iki Kalėdų. Ant Kūčių stalo turėsite gardų ir puošnų patiekalą. Patikėkite, nustebinsite ne vieną!
Taip marinuoti grybai tinka skanauti ir vienus ir paruoštus su šlakeliu aliejaus bei pagardintus žaliu smulkintu svogūnu. Kas mėgsta - tokius grybus galima skaninti majonezu ar grietine. Pabandykit!
www.jovita.lt
Nulekiau tradiciskai dviem valandom i savo vietas: karzinka (apie du krepsiukai ) pilna. Zmoniu pilna, bet ne grybautoju Baravyku nedaug jau mazu, bet pasipyle raudonikiai stipriai. Kelias gotis radau. Daug juoduku graziu, rudmesiu, umedziu, bet as ju nerenku.
QUOTE(fukse @ 2014 08 30, 13:42)
Aciu Fukiukai Tau,kaip gera tuos pacus Nickus cia rast
Oi kaip faina, ir as noriu i miska Skaitau jusu zinutes, ir nervuojuosi, kad nera prie niku gyvenamosios vietos parasyta. Tada butu aiskiau kur tie grybai
QUOTE(racke @ 2014 08 30, 18:29)
Oi kaip faina, ir as noriu i miska Skaitau jusu zinutes, ir nervuojuosi, kad nera prie niku gyvenamosios vietos parasyta. Tada butu aiskiau kur tie grybai
pora puslapių atgal ir visa info kaip ant delno
Toleda, viskas bus gerai . Šiandien daugiau paparacinau, nei grybavau. O šiaip užvedinėjau ant kelio svečius. Mano tik vienas artipilnis krepšiukas. Svečių bagažinė gausesnė.
Mane ryt žada veštis grybaut. Planas - link Prienų. Bet dabar susimąsčiau - gal link Jonavos lėkt? Fikusė tieeeek gėrybių radus Nors tų vietų - miškų nežinau, tai baisu papult kur ant Ruklos ten tų 'bajerių' karinių
(nežinau, net liūdna gal jau - Ašai tik tą puvėką, kur čia gyriaus - nu kažkaip net piktumas paėmė, jau kažkaip reikia rast, nu
(nežinau, net liūdna gal jau - Ašai tik tą puvėką, kur čia gyriaus - nu kažkaip net piktumas paėmė, jau kažkaip reikia rast, nu