QUOTE(Aimma @ 2014 08 27, 18:55)
Merginos, žinau, kad greičiausiai patarimo sulaukti galėsiu čia. Turiu kelis puodus tų grybų ir vieną primityvų receptą: grybus nuverdi, gerai nuplauni, vėl užpili šiek tiek vandens, dedi ne per dar ir ne per mažai druskos, kad būtų sūru, bet ne per daug, pavirini, supili į stiklainius ir užsuki. Problema, kad tas druskos kiekis baisiai abstraktus. Gal žinot, kiek iš tikrųjų tos druskos dėti? Temoje greičiausiai yra, bet kad nebeturiu laiko ieškot. Padėkit, prašau...
Mes tai dedame daaaaug druskos, paragaujame skystį, kad būtų sūru iki blogumo, tada į stiklainius dedame česnako mažą skiltelę, porą kvepiančių pipirų, lauro lapelį, sudedame karštus grybus tiesiai iš puodo, užpilame sklidinai verdančiu grybų nuoviru kad neliktų jokio oro tarpelio, užsukam stiklainius ir apverčiam žemyn galva porai dienų, žiemą atidarome stiklainiuką, išverčiame į bliūduką ir užpilame šaltu vandeniu kokiam pusvalandžiui, kad dingtų tas sūrumas...