QUOTE(Teoleda @ 2014 08 26, 09:20)
Pernai grybai labai kirmėlėti buvo,šiemet praktiškai geri.Jei iš kokių 500 grybų išmeti 10-15 vnt,tai nemanau,jog didelis nuostolis.Aš valau taip:imu sausą rankšluostuką,juo apšluostau galvutę ir paskui skutinėju kotą.Taip nuvalau visu,surūšiuoju,o paskui tik pjaustau ir rakinėju.Išrakinėtus džiovinu ar šaldau,mažuliukus marinuoju,o normalius visus džiaunu.Dabar jau turiu džiovintų 4 trilitrinius,20 ltr marinuotų ir 20 kg iškeliavusių kitiems mieliems valgytojams.Pas nieką grybų nevalgau,nes nepasitikiu "rakinėjimu"
O dėl jaunimo -sūnus mano grybauja.anūkai pypliai voveruškas atpažysta,vežuosi juos,kai noriu tik pasivaikščiot,kokie laimingi būna
.Taigi,veskimės vaikus,anūkus,gal kuris ir "užsikabliuos".Aš labiau bijau,kad kol jie užaugs,neliks nė miškų,nė grybų 







Papildyta:
QUOTE(Lyžuka @ 2014 08 26, 09:26)
Mano jaunimas irgi mėgsta pagrybauti, bet jie labiau tokiuose pušynuose, jau gink die ne kokiuose šabakštynuose 
Tokius kiekius grybų gal prieš 5 metus tik turėjau, kur čia rašote
Aš kitur valgau tik voveruškas, o labiausia nepasitikiu džiovintias grybais, tuo labiau, kad dar teko matyti, kaip žmogus mirko džiovintus grybus, o perlaužus spirgai
baltuoja irgi sudžiūvę
, nes džiauna visus sukirmijusius, tipo kirmėlės džiųstant išbėgioja 

Tokius kiekius grybų gal prieš 5 metus tik turėjau, kur čia rašote

Aš kitur valgau tik voveruškas, o labiausia nepasitikiu džiovintias grybais, tuo labiau, kad dar teko matyti, kaip žmogus mirko džiovintus grybus, o perlaužus spirgai






Papildyta:
QUOTE(Griaustinė @ 2014 08 26, 09:59)

Aš valgau visur, nes mėgstu, kai mane vaišina, o pati tai nemoku skaniai padaryt grybų, aš konditerė, ne kulinarė.
Todėl ir randat daug grybų, kai 2 km pėščiomis ne idealiu mišku nutipenat, nes aš bijau paklysti, todėl nuo mašinos toliau kaip 300 m neinu.

As grybauju su GPS`u


