QUOTE(Teoleda @ 2014 08 26, 09:20)
Pernai grybai labai kirmėlėti buvo,šiemet praktiškai geri.Jei iš kokių 500 grybų išmeti 10-15 vnt,tai nemanau,jog didelis nuostolis.Aš valau taip:imu sausą rankšluostuką,juo apšluostau galvutę ir paskui skutinėju kotą.Taip nuvalau visu,surūšiuoju,o paskui tik pjaustau ir rakinėju.Išrakinėtus džiovinu ar šaldau,mažuliukus marinuoju,o normalius visus džiaunu.Dabar jau turiu džiovintų 4 trilitrinius,20 ltr marinuotų ir 20 kg iškeliavusių kitiems mieliems valgytojams.Pas nieką grybų nevalgau,nes nepasitikiu "rakinėjimu" O dėl jaunimo -sūnus mano grybauja.anūkai pypliai voveruškas atpažysta,vežuosi juos,kai noriu tik pasivaikščiot,kokie laimingi būna .Taigi,veskimės vaikus,anūkus,gal kuris ir "užsikabliuos".Aš labiau bijau,kad kol jie užaugs,neliks nė miškų,nė grybų
mano tevai taip ir iskiepijo man meile grybavimui nuo 3 metu teciui ant kupros baravyku ieskodavau
Papildyta:
QUOTE(Lyžuka @ 2014 08 26, 09:26)
Mano jaunimas irgi mėgsta pagrybauti, bet jie labiau tokiuose pušynuose, jau gink die ne kokiuose šabakštynuose
Tokius kiekius grybų gal prieš 5 metus tik turėjau, kur čia rašote
Aš kitur valgau tik voveruškas, o labiausia nepasitikiu džiovintias grybais, tuo labiau, kad dar teko matyti, kaip žmogus mirko džiovintus grybus, o perlaužus spirgai baltuoja irgi sudžiūvę , nes džiauna visus sukirmijusius, tipo kirmėlės džiųstant išbėgioja
Tokius kiekius grybų gal prieš 5 metus tik turėjau, kur čia rašote
Aš kitur valgau tik voveruškas, o labiausia nepasitikiu džiovintias grybais, tuo labiau, kad dar teko matyti, kaip žmogus mirko džiovintus grybus, o perlaužus spirgai baltuoja irgi sudžiūvę , nes džiauna visus sukirmijusius, tipo kirmėlės džiųstant išbėgioja
todel valgau tik savo ar mamos, nes mamai prirenku as
Papildyta:
QUOTE(Griaustinė @ 2014 08 26, 09:59)
feeee
Aš valgau visur, nes mėgstu, kai mane vaišina, o pati tai nemoku skaniai padaryt grybų, aš konditerė, ne kulinarė.
Todėl ir randat daug grybų, kai 2 km pėščiomis ne idealiu mišku nutipenat, nes aš bijau paklysti, todėl nuo mašinos toliau kaip 300 m neinu.
Aš valgau visur, nes mėgstu, kai mane vaišina, o pati tai nemoku skaniai padaryt grybų, aš konditerė, ne kulinarė.
Todėl ir randat daug grybų, kai 2 km pėščiomis ne idealiu mišku nutipenat, nes aš bijau paklysti, todėl nuo mašinos toliau kaip 300 m neinu.
As grybauju su GPS`u Telefone pasizymiu masina zvaigzdute, ja issaugau. Kai reik grizt, pasiziuriu kur as ir kur masina. Jei aptinku geresne grybu augimo vieta, ja taip pat issisaugau GPS`e kitam kartui Siuolaikines technologijos As palei saule ir dar visokius kitus orientyrus nemoku... o galva man jau apsisuka po 10 min sukimosi miske .