Kadangi kaimynei po pietų reikėjo į darbą,tai anksti išsiruošėme,šeštą jau buvome miške,prietema,bet manau pirmos buvome.Tai iki 10 tik ir grybavome,tai kibiras ir krepšys,neskaičiavau.Bet kaip iš nuotraukų internete mažiukai po 6-8 .Iš karto į turgų nuvežiau,spėsiu dar sau atsigrybauti,nelabai šeimyna valgo,per valandą neliko. Man svarbu procesas-grybavimas.........o žmonių išvažiuojant kaip per atlaidus.Įsivaizduoju,kas dėsis savaitgalį.
Esu as, esu, 117 baravyku, be proto lepsiuku ir raudonikiai pradejo galvas rodyti. I bedancius nevaziavau, sake ten zmoniu nesveikai daug.
QUOTE(fikuse @ 2014 08 21, 18:05)
Sveikos grybautojos,
labai "apetititna" jusu temele. Nuotraukas ziurint net silpna darosi...
mano tevai siandien buvo Jonavos rajone, per abu apie 140 baravyku rado, zmoniu, sake, kaip Laisves alejoje...
Mes planuojame savaitgali palekti, tik neapsisprendziame kur, nes vietas tai tik uz Varenos, prie Lavyso ezero ir Jurbarko rajone, uz Viesviles zinom.
kaip manot, kurioj pusej "derlingiau" butu?
labai "apetititna" jusu temele. Nuotraukas ziurint net silpna darosi...
mano tevai siandien buvo Jonavos rajone, per abu apie 140 baravyku rado, zmoniu, sake, kaip Laisves alejoje...
Mes planuojame savaitgali palekti, tik neapsisprendziame kur, nes vietas tai tik uz Varenos, prie Lavyso ezero ir Jurbarko rajone, uz Viesviles zinom.
kaip manot, kurioj pusej "derlingiau" butu?
Popietę kalbėjau su drauge iš Varėnos-sakė kelios sudžiūvę voveraitės.Nemanau,jog meluotų.Aš traukčiau link Jurbarko,jei jau taip norisi kažkur važiuot...O gal geriau į Jonavos raj,jei tėveliai rado ir dar vietas gali nurodyt
Papildyta:
QUOTE(ErikaN @ 2014 08 21, 19:17)
Esu as, esu, 117 baravyku, be proto lepsiuku ir raudonikiai pradejo galvas rodyti. I bedancius nevaziavau, sake ten zmoniu nesveikai daug.
Aaaaa,...na reiškiasi viskas gerai,grybauji O tai galvoju,gal koks šernas kur užvertė .Nė vieno lepšio pas mus,užtai kazlėkų kaimynė 6 kibirus parsitempė .Nespėsiu aš jau jų nekirmėlėtų pasirinkt....
QUOTE(Teoleda @ 2014 08 21, 18:37)
Popietę kalbėjau su drauge iš Varėnos-sakė kelios sudžiūvę voveraitės.Nemanau,jog meluotų.Aš traukčiau link Jurbarko,jei jau taip norisi kažkur važiuot...O gal geriau į Jonavos raj,jei tėveliai rado ir dar vietas gali nurodyt
Dekui tada Varena kitam savaitgaliui atidesim...
Galima ir Jonavoje, bet siandien sake melejonas zmoniu buvo, ryt dar tevai vaziuos... tai iki sestadienio ten grybu nebeliks, nebent numinti keli..
Sveikos, buvau ir as siandien su mama grybauti, vaziavom is pradziu uz Prienu biski, tai tuuuscia visiskai, gal kokios 6 umedes ir kelios voveruskos. Tada patraukem uz Birztono, tai kazleku nemoku apsakyt kiek buvo, prisirinkom be proto, ir dar palikom, nes nebeturejom kur det
QUOTE(Vėta @ 2014 08 21, 16:28)
ooo koks grooožis
Kažkuri klausėte kokio tipo miškuose auga dabar grybai Tai va, bent jau pas mus tai mėlynynuose apart ūmėdžių nieko nėra, tuščia visiškai. Visi grybai randami tik lapuočių arba mišriuose miškuose( tikrai ne šabarkštyuose, te tik lepšių sočiai) kur miško paklotė samanos persipynę su spygliais ir lapais, o jei dar koks lazdynas įsimaišęs tai visai puiku.
Šiandien miške ir pas mus žmonių be proto, gerai kad turim savo slaptų vietų
Rezultatas : 466 baravykai , 11 raudonikių, lepšių kibiras Skaičiavau, nes kai prisiskaičiau po kiek baravykų randa kiti, pasidarė įdomu ir man kiek sureku
O lietaus jau norim ir mes
Šiandien miške ir pas mus žmonių be proto, gerai kad turim savo slaptų vietų
Rezultatas : 466 baravykai , 11 raudonikių, lepšių kibiras Skaičiavau, nes kai prisiskaičiau po kiek baravykų randa kiti, pasidarė įdomu ir man kiek sureku
O lietaus jau norim ir mes
Ačiū, bet nejuokaukit Tuoj aplenksit
Dieve, dieve duokit man nors vieną baravyką , vakar vyras buvo, tik kelias nupiepusias umėdes rado , užtta šermukšniu sakė yra be proto, sakiau bent ju prisiskinsiu ir su obuoliais virsiu
QUOTE(Vėta @ 2014 08 21, 23:49)
Valentina27, ruošk galvą karūnai. Kol kas didžiausias kiekis baravykų. Džiaugiuosi už Tave .
[/url]
[/url]
tikrai