Įkraunama...
Įkraunama...

Grybautojų kampelis, 2014 metai

O kiek mokytojų thumbup.gif

Lyja pasmus, verkia broliai vis dar biggrin.gif, gal grybų daug priverks smile.gif
Atsakyti
Na ačiū,merginos,bandysiu pažaisti su tuo įkėlimu,o tai kažkada bandžiau,nesigavo,kitur paprasta,o supermamoj kažkoks kosmosas schmoll.gif .Palynojo pora valandėlių,mažoka....
Atsakyti
Pradėjo dygti jauni lepšiukai. Apsivalgėm ir tryse nesuvalgėm. smile.gif
Atsakyti
Mano lepšiukai turbūt išėjo į Jūsų mišką Lerikyte biggrin.gif Šiandien buvau nulekus, keli senoliai tik pavargę stovėjo smile.gif biggrin.gif
Atsakyti
Na tikrai kelmutės dygo.Kažkaip netikėjau,kol važiuodama per mišką pati nepamačiau,aplipusius medžius. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Valentina27 @ 2014 07 11, 19:26)
Mano lepšiukai turbūt išėjo į Jūsų mišką Lerikyte biggrin.gif Šiandien buvau nulekus, keli senoliai tik pavargę stovėjo smile.gif biggrin.gif

gali būti, gali būti biggrin.gif
Atsakyti
Perskaičiau straipsnį apie grybus, gal kam bus irgi įdomu 4u.gif
http://grynas.delfi....u.d?id=65270044
Ištrauka iš straipsnio:
„Norėtume įspėti žmones, kad jie nerinktų grybų, kurie įtraukti į Raudonąją knygą. Yra grybautojų, kurie vaikosi sensacijų ir suradę didįjį kukurdvelkį puola ji rauti, sverti. Toks grybas kartais užauga beveik krepšinio kamuolio dydžio. Reikia leisti šiems grybams ramiai augti. Žmonės nepasidomi, kad tokių grybų rinkti negalima. Tačiau internete yra nykstamų grybų sąrašas, kurį grybautojams reikėtų žinoti. Yra ir valgomų retų grybų, kuriuos rinkti draudžiama“, - teigia J. Motėjūnaitė.
Straipsnis mane paskatino pasidomėti grybais įrašytais į raudonąją knygą.
Užkliuvo už akių, kad į raudonąją knygą įrašytas skroblyninis raudonviršis:
user posted image
didysis kukurdvelkis:
user posted image
ir dar daug kitų....
Aišku, norėtųsi raudonojoje knygoje rasti ir saugotinų grybų nuotraukas, dabar radau tik kai kurių grybų nuotraukas, ir tai tik Vikipedijoje, kitų grybų nuotraukas tenka ieškoti pačiai per google paiešką ar grybų knygoje pagal pavadinimus g.gif
http://lt.wikipedia....ji_knyga#Grybai
Atsakyti
Bandau kelti foto pagal Lyzukos pamokyma, tikiuosi pavyks g.gif

user posted image

O geras, pirma kart isejo, dekui laaabai tau 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Dabar jau mokeiu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aurasta2: 12 liepos 2014 - 12:27
QUOTE(aurasta2 @ 2014 07 12, 13:26)
Bandau kelti foto pagal Lyzukos pamokyma, tikiuosi pavyks g.gif
user posted image
O geras, pirma kart isejo, dekui laaabai tau 4u.gif  4u.gif  4u.gif
Dabar jau mokeiu thumbup.gif

Kas čiauser posted image , dyyyyydelės spurgos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fukse: 12 liepos 2014 - 13:37
Sveikos, grybautojos. Nors žadėjom ilgai nelėkti į mišką, bet grįžęs sūnus išprašė biggrin.gif . Rezultatas - desėtkas išoriškai gražių raudonikių, iš kurių nei vienas puodui netiko. Keletas tokių pat lepšių, pora baravykų. Porcija padžiūvusių voveraičių ir tokių pat kelmučių. Na, po mišką pavaikščiojom, žemuogių pavalgėm ir pietums -voveraičių. Tiesa, dar radom keletą paąžuolių, bet jų likimas kaip ir raudonikių. O šiaip miškas labai sausas, net sąmanos treška. Miške nemažai radom jau visiškai sukirmijusių ir saulėje džiovintų baravykų biggrin.gif .
Atsakyti
o pas mus labai šlapia. Daugiausiai lietaus gavome užvakar. Daržam jau geriau,kad nebelytų išvis.
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2014 07 12, 19:36)
o pas mus labai šlapia. Daugiausiai lietaus gavome užvakar. Daržam jau geriau,kad nebelytų išvis.

Sveikos grybautojos.Gal kuri turit informacijos,kuriai menulio fazei esant labiausiai dygsta grybai.Buna vaikstai po dregna miska,o grybu nera.Pasirodo ne tas menulis.Tai koks jis turi buti.Pasidalinkit,jei negaila savo ziniomis.
Atsakyti