Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

QUOTE(melynas dangus @ 2014 05 20, 13:25)
dabar galvoju, kaip vaisiai gali būti kaip atskiras maistas, jei dienoje rekomenduojami trys valgiai, kurių pagrindas mėsa/kiaušiniai/žuvis plius daržovės. tada vaisiai lieka kaip užkandis, o paleo gi neužkandžaujama  biggrin.gif tai kur tą vaisių kišt?  rolleyes.gif


Tai suvalgyk ta vaisiu ryte ant tuscio skrandzio, palauk 20-30 min. ir valgyk pusrycius, jei taip vaisiaus reik 4u.gif Nekomplikuok visko, relax 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(melynas dangus @ 2014 05 20, 12:25)
dabar galvoju, kaip vaisiai gali būti kaip atskiras maistas, jei dienoje rekomenduojami trys valgiai, kurių pagrindas mėsa/kiaušiniai/žuvis plius daržovės. tada vaisiai lieka kaip užkandis, o paleo gi neužkandžaujama  biggrin.gif tai kur tą vaisių kišt?  rolleyes.gif



nu kartais jei labai nori, ir neturi/ar nenori iprastiniu pusryciu - gali suvalgyti vaisiu koki. tik kazi ar busi soti nuo ju..


as su Paleo jau 9tas menuo smile.gif 4u.gif
neisivaizduoju ar kada grisiu prie kitos mitybos. labai nroeciau kad ne
Atsakyti
Iskilo klausimelis,kokio dydzio porcija suvalgote ? kazkas cia minejo,kad darzoviu puslitri maziausiai reiktu.Normalus skrandis talpina 300-500 g. maisto,tai jeigu 500 g. darzoviu,o kur dar mesyte,riebaliukas.
ir dar klausimelis:
Ar tinka tarkuotus sviezius kopustus apslakstyt citrinos sultim ? ir isvis ar naudojate citrinos sultis i padazus i darzoves ?
.............................................................
Esu girdejus,kad negalima mesos su pieno produktais maisyt.Tai jeigu troskinau kalakuto sirdeles ir grietines uzdejau,tai jau netinka,ar kaip ?
Atsakyti
Labukas visoms, pradėjau domėtis paleo dieta smile.gif didelio antsvorio neturiu, na bet dailesnės figūros norisi, be to dažnai susiduriu su virškinimo problemomis, o ir spuogeliai puola vis, nors paauglystę jau išaugau biggrin.gif kol kas semiuosi informaciją, kaupiu motyvaciją ir kartu noriu paklausti tų, kurios jau kuris laikas taip maitinasi - kokie organizmo pokyčiai įvyko?
Atsakyti
QUOTE(melynas dangus @ 2014 05 20, 13:25)
  biggrin.gif tai kur tą vaisių kišt?  rolleyes.gif

Gi sakiau, kaip atskira maista, pvz ryte lotuliukas.gif
dianytis, jumi reiketu senas temas skaityti, kitaip sunku bus ka nors suprasti normaliai. Ten visa info 100 kartu sukramtyta, pasidalinta pasiekimais ne karta ir ne du:) Ir as skaiciau senas temas, kai buvau naujoke ir siaip labai daug literaturos skaiciau, kitaip nelabai isivaizduoju kaip viska issiaiskinti, nieko neskaitant.
kristinijax, niekas nesveria porciju, valgome, kol pajauciame sotuma. Nelesame kaip pauksteliai, kad uz pusvalandzio vel skrandis prasytu maisto, bet ir kaip mamutai needame, kad nepaeitumem nuo persiedimo:)
Atsakyti
skaitau skaitau, matyt dar nepriėjau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinijax @ 2014 05 20, 16:50)
Iskilo klausimelis,kokio dydzio porcija suvalgote ? kazkas cia minejo,kad darzoviu puslitri maziausiai reiktu.Normalus skrandis talpina 300-500 g. maisto,tai jeigu 500 g. darzoviu,o kur dar mesyte,riebaliukas.

iš wikipedijos : Vidutinė skrandžio talpa 1,3–1,5 l, tačiau gali svyruoti 1–3 litrų ribose. pradžioj mano porcija būdavo apie litrą, dabar- apie 0,7 litro- atsivalgiau. Valgyk, kad privalgytum.

QUOTE
Esu girdejus,kad negalima mesos su pieno produktais maisyt.Tai jeigu troskinau kalakuto sirdeles ir grietines uzdejau,tai jau netinka,ar kaip ?

galima, nieko bloga. Žydai, kiek girdėjau draudžia maišyt, net šaldytuvus atskirus tiem produktams turi.
Atsakyti
Sveikos, niu ką, aš po savo metinės medicininės komisijos. Išvada ANEMIJA scare.gif biggrin.gif Hemoglobinas 95 (žemiausia riba moterims 120), eritrocitų kiekis per mažas, nusėdimas per didelis, vienžo geležį labai prastai įsisavinu cool.gif Gydytojas turėdamas kraujo tyrimo rezultatus sako: "Nepatinki tu man visai". Aš išmetu pasagėlę- sad.gif , tai greit priduria: "Kaip gydytojui" laugh.gif Sako, kai kurio ten rodiklio (neatsimenu, niu po hemoglobino paprastai žemiau einantis) jei būtų kažkiek mažiau, tai siūlytų kraujo perpylimą daryti bigsmile.gif lotuliukas.gif doh.gif unsure.gif Cholesterolis 6 kažkiek ten (po to nusifotografuotus rezultatus įdėsiu), iš kurių blogasis (MTL) apie penkis doh.gif

QUOTE(LumiLumi @ 2014 05 18, 23:08)
Vat atradom kur Kaune labai skaniai mesa ruosia, ant griliaus, ir neperkepta, dar prapjovus rausvos sultys bega. Turbut sefas vyriskos lyties biggrin.gif

Nebloga cia virusa vyras partempe,

Jau ir taip penktadieni su temperatura i darba lekiau,

Bet dzin, idomiai gyvenam biggrin.gif


bigsmile.gif O čia plačiau prašyčiau 4u.gif

Laikykis friends.gif Apie virusus-man Rožinė dedervinė swoon.gif Išrašė hormoninį tepalą, praeina nuo 1-2sav. iki 2-3mėn. bigsmile.gif Jokių vonių (vandens ir saulės) gijimo metu schmoll.gif Neužkrečiama. Virusas, vieni gripu perserga, kitiems va tokiomis nusausėjusiomis rožinėmis dėmėmis išmėto kūną. Sakė yra dar įvairiaspalvė dedervinė, tai vaikštai margas, bet ta jau grybelinės prigimties.

A-ha, jo, žinau, pilnos kapinės didvyrių :piktskaimietis: -nepakeičiamų nėra.

Aš žinau apie ką tu drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2014 05 20, 13:45)
Sveika, zinau, kad paleo knygose prie receptu yra prideta tokiu variaciju kaip vaisiai ar uogos prie omleto, vistiena su vaisiais ir t.t. Bet toks derinys tikrai negeru pojuciu pilvui duos.


Pff, valgau atsipūtus vaisius su kitu maistu thumbup.gif Jokių nemalonių pojūčių pilve. Ypač man tinka trintas bananas išplaktas su kiaušais, išsikepu tokį saldų omletą, dar uogų užsikraunu. Puikūs pusryčiai thumbup.gif Šiandien dar ir špinatų primakalavau į tokį omletą biggrin.gif
Dar labai skanu salotos- greipfrutas, avokadas, pomidoras ir žalios alyvuogės essen.gif

QUOTE(melynas dangus @ 2014 05 20, 14:02)
kodėl obuoliai nevalgomi? nes šiaip knygoj rašoma kad vaisius galima valgyti su valgiu, arba iš karto po valgio. po to siūlomas kiaušinienės receptas su persikais, taip pat rašo "fruit ant eggs are surprisingly delicious combination"  4u.gif   (192-193 psl) nurijau, dėl to taip.


valgomi tie obuoliai smile.gif Būtent knygoje taip ir rašoma, kad valgyt su kitu maistu. kai mėsą orkaitėj kepu, ar kepenėles troškinu, įdedu obuolių, jei naminių yra
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cushy: 20 gegužės 2014 - 18:09
QUOTE(Hippie @ 2014 05 20, 19:03)
vienžo geležį labai prastai įsisavinu 


Paziurek sita apie baltymus, o gal jau matei? Taip iseina, mazai turi baltyminiu nesiku, kurie ant savo kupros nunestu gelezi ten, kur jai reikia.
https://www.youtube....h?v=8jgMC8Rymkk

QUOTE(cushy @ 2014 05 20, 19:06)
Pff, valgau atsipūtus vaisius su kitu maistu  thumbup.gif  Būtent knygoje taip ir rašoma, kad valgyt su kitu maistu. kai mėsą orkaitėj kepu, ar kepenėles troškinu, įdedu obuolių, jei naminių yra

blink.gif blink.gif Daug skaiciau ir visur raso, kad vaisiai nemaisomi nei su mesa, nei su riebalais ir panasiai. Todel jokia mesa nedera su vaisiais kaip ir plakta grietinele netinka su vaisiais. Zarnynui netinka.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 05 20, 20:27)
blink.gif  blink.gif Daug skaiciau ir visur raso, kad vaisiai nemaisomi nei su mesa, nei su riebalais ir panasiai. Todel jokia mesa nedera su vaisiais kaip ir plakta grietinele netinka su vaisiais. Zarnynui netinka.


Nematau ,ko stebėtis smile.gif Mano žarnynui tinka biggrin.gif
Atsakyti
Ai tiesa, dar Kalio ant mažiausios ribos ax.gif

QUOTE(Vai2lka @ 2014 05 19, 10:52)
Mergaites, ka jus valgot uzkandziams?


NeBEužkandžiauju. Net per šventes, kai valgau vieną kartą-ryte pradedu, vakare baigiu biggrin.gif

QUOTE(Vai2lka @ 2014 05 19, 11:11)
Na popiet dar galiu susilaikyt, bet po darbo niekaip nes rankos dreba silpna daros,


Man su Paleo alkis susitvarkė, jis nėra žvėriškas, tikrai dabar ramiai jausdama alkį galiu pasigaminti grįžus iš darbo vakarienę.

QUOTE(LumiLumi @ 2014 05 19, 11:57)
Mano skrandis susitraukes, as jau nepajegiu vienu valgymu daug prisikimsti.


Kiek tu jau Paleo? Ir kada susitraukė, nes mano dar OI didelis biggrin.gif

QUOTE(jaicy @ 2014 05 19, 12:24)
svtgali valgiau mesyte ant lauzo ... mmmm

na karts nuo karto netaktiskos kaimietes paklausia- o tau sito galima?????
- kas tau leido???


Mes irgi šašlykiuką pasikepėm smile.gif

lotuliukas.gif man irgi dar tokių perliukų pamėto..

QUOTE(Jolė*** @ 2014 05 19, 13:49)
Pirkau ir dorojau šviežius kalmarus, tuno didkepsnius čirškinom, ech...


Ouuujeeee wub.gif

QUOTE(nomore @ 2014 05 19, 18:29)
knygas ir info apie paleo  cool.gif  kad žinotume, kodėl užkandžiauti nereik  cool.gif


biggrin.gif

QUOTE(aFREAKa @ 2014 05 19, 19:58)
O aš pasigendu jūsų meniu idėjų. Nes dabar smegenys kaip užsikirtusios, nervuojasi tik dėl to ko man nederėtų valgyt. Kavos-ne, arbatos-ne, žuvies- ne....jei nesunku pasidalinkit, ką skanaus sugalvojate pavalgyt.


Tai, kad viskas labai paprasta. O nepaprastų galima rast kaskart google paspaudus norimo patiekalo ar daržovės/mėsos panaudojimą pridedant žodį Paleo.
Mano pusryčiai/pietūs: kalakutienos troškinys su morkom, svogūnais, pievagrybiais ir salierų lapkočiais. Vakarienei: liežuvis, pomidorai ir šviežių burokėlių su lapkočiais sriubytė su riebia giretine essen.gif Puodelis cikorijos su kokoso pienu ir šviežiu kokosu pakramtymui.


Papildyta:
QUOTE(melynas dangus @ 2014 05 20, 07:37)
išsiviriau du kiaušinius, valgiau su 1/2 obuolio ir keliom riekelėm avokado.

Dar noriu pasitikslinti dėl kavos, skaičiau kad jūs atsisakot whole30 metu, bet knygoj to neradau, kad būtų nerekomenduojama


O kur daug daržovių? lens.gif Mano pusyčiai: 3 kiaušiniai, lašinuko, daržovių salotos arba patroškintos kartu.

Per whole 30 atpratau nuo jos, bet dabar karts nuo karto išgeriu. Pagrinde dabar geriu cikorijų kavą su kokoso grietinėle. Beje kava atitolina Parkinsoną, Alzhaimerį.

QUOTE(Egliukasz @ 2014 05 20, 11:45)
Gal daugiau apsiribok didesniu darzoviu kiekiu, jos cia svarbiausias maistas, ne mesa ar riebalai

aFREAKa, as beveik negaminu 4u.gif Omletas su grybais ar darzovem, ar virtas kiausinis su darzovem, kokia virta sonine ar liezuvis su krienais ir daug virtu burokeliu salia, troskintos darzoves, darzoviu uztepele su agurku ar morka. Viskas smile.gif


drinks_cheers.gif

Labai gerai viską surašei, aš dar pridėčiau vasaros meniu-lauke keptą mėsytę, daržoves, kepenėlių/širdelių paštetus. Vakar pasidariau Pate su brendžiuku, Ghi, daug morkyčių keptų, svogūniuko, ančiuo kepenėlės ir širdelės rolleyes.gif

QUOTE(melynas dangus @ 2014 05 20, 12:02)
kodėl obuoliai nevalgomi?


Paskutinį obuolį suvalgiau spalio mėnesį-dingo pilvo pūtimas. Dabar lauksiu rudens derliaus natūralių, šviežių lietuviškų, nepurkštų obuolių. Žiūrėsim ar dar bus likęs poreikis jiems smile.gif



QUOTE(Nidulia @ 2014 05 20, 18:27)
Paziurek sita apie baltymus, o gal jau matei? Taip iseina, mazai turi baltyminiu nesiku, kurie ant savo kupros nunestu gelezi ten, kur jai reikia.
https://www.youtube....h?v=8jgMC8Rymkk


Nemačiau. Kaip padidint tų nešėjų kiekį? Neturiu laiko pažiūrėt, turiu užleist mažiui kompą.
Papildyta:

*******************

QUOTE(melynas dangus @ 2014 05 20, 12:25)
dabar galvoju, kaip vaisiai gali būti kaip atskiras maistas, jei dienoje rekomenduojami trys valgiai


Dėl to jie ir nėra kaip pagrindinis Paleo maistas, nes fruktozė tas pats cukrus, kaip ir gliukozė, laktozė ir kitos -ozės.

QUOTE(dianytis @ 2014 05 20, 16:42)
kaupiu motyvaciją ir kartu noriu paklausti tų, kurios jau kuris laikas taip maitinasi - kokie organizmo pokyčiai įvyko?


Man nukrito 7kg, pagražėjo oda (nors tik pradėjus laikytis (apie mėnesį, kitą) buvo dar labiau pablogėję), nustojau valgyti naktį, užkandžiauti, dingo nuotaikų šokinėjimai, "miegojimai" po pietų.

QUOTE(" voresta " @ 2014 05 20, 17:46)
iš wikipedijos : Vidutinė skrandžio talpa 1,3–1,5 l, tačiau gali svyruoti 1–3 litrų ribose.


O, man čia patinka nail.gif
Papildyta:
Čia galima paskaitinėt apie mikroelementus, pasiskaičiuot ką reikia, papramogaut smile.gif
http://www.megaukismaistu.lt
Atsakyti