Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

Netyčia aptikau straipsnį apie ALYVUOGIŲ ALIEJAUS RŪGŠTINGUMĄ Ir susibalamūtijau: kokį kokiu atveju reiktų naudoti? Jei aliejus didesnio rūgštingumo - tai jis labiau šarminantis ir priešingai? Ar kaip? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 06 13, 20:26)
Panašu, kad į ketogeninį persivertei - organizmas eneriją ima iš riebalų - tiek gaunamų su maistu, tiek kūno (svoris neauga)  g.gif


Pagal kvepavima, ta taip - ketogeninis.
Papildyta:
QUOTE(Rasa:) @ 2014 06 13, 21:25)
Netyčia aptikau straipsnį apie ALYVUOGIŲ ALIEJAUS RŪGŠTINGUMĄ Ir susibalamūtijau: kokį kokiu atveju reiktų naudoti? Jei aliejus didesnio rūgštingumo - tai jis labiau šarminantis ir priešingai? Ar kaip?  g.gif

Kiek skaiciau, tai kuo mezesnis rugstingumas, tuo geresnis alyvuogiu aliejus.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 06 13, 14:58)
http://m.lrytas.lt/n...697341402552311

Dar vienas beriebalines dietos rezultatas.


As cia taip drebtelejau, bet nepagrindziau savo argumento.
Cia raso apie plauciu alveoliu surfaktanto sudeti http://fourfoldheali...monary-disease/
Esme, kad alveolems tinkamiausi sotieji riebalai, apie ta pati ir Zabolotnyj pasakojo.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 06 13, 16:31)
Taip, kriliu taukai geriau smile.gif

didelis dekui 4u.gif
Atsakyti
Rasa, perki extra virgin ir ramiai sau vartoji. Nidulia teisi del rugstingumo.
Jurgitakar, nera uz ka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LumiLumi: 13 birželio 2014 - 21:07
QUOTE(Nidulia @ 2014 06 13, 21:46)
Kiek skaiciau, tai  kuo mezesnis rugstingumas, tuo geresnis alyvuogiu aliejus.

Kam ko reikia - pvz., jei esi šarminis/anabolinis, tai reikia rūgštinti organizmą g.gif
Žinoma, su tokiais kiekiais, kokiais naudojam aliejus - nelabai čia ką įtakosi, bet įdomu pasidarė ax.gif
Parašiau - ir susiprotėjau, kad, matyt, ne tame šaknys ax.gif Bet ištrint nebeišeina posto
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasa:): 13 birželio 2014 - 21:25
nemanau, kad reikia sarminti ar rugstinri organizma, nes jis nebuna visas rugstinis arba visas sarminis:) Reikia zinoti savo metabolinius nukrypimus ir juos valdyti. Turi dabar ph juosteles, slapimo tankio matuokli, kvepavima pasiskaiciuoji, pulsus sedint/ stovint ir t,t, pasibtaizai kryziuku ant pilvo buku daiktu, pasiplaki slapima stiklainyje ir ziurim ka turim:) Paprasta pasakyti, ne visai paprasta padaryti:)
Reikia man mesti kokosu alieju ir kibti I alyvuogiu alieju, avokadus ir lasinius, kuriu as nenoriu. Grietine irgi prie sociuju riebalu, jei gerai pamenu. O prie katru riebalu ghi sviestukas?
Atsakyti
Nidulia, primink kaip ten su tais kryziukais, gal turi kokia nuoroda. Pasibraiziau ant pilvo, paraudo, po keliu min isnyko be zymes...
Atsakyti
Gera turėti savo žolėdžių bandą- bet užknisa šienavimas, ypač tokiu oru. Pirmadienį nupjovėm žolę, tris dienas padžiūvo ir orai subjuro. Spėjom į kupetas sumesti, bet kada atšils ir jį baigsim džiovint, kada likusią žolę nupjausim? Technika samdoma, nušienauti reikia apie 3 ha, kad visiems užtektų per žiemą.


QUOTE(katinone @ 2014 06 12, 08:25)

O kokius tuos parametrus matavo?
tuos pačius, kurie rodo metabolizmo padėtį- šlapimą, seiles, kvėpavimą, spaudimą- visus mano "žaisliukus" buvo pasiėmus.
QUOTE
Ir dar labai idomu, kokia aukstoji mokykla leido rasyti toki diplomini? Pagarba jai  drinks_cheers.gif

Tokį darbą leido rašyt ir gint Klaipėdos universitetas- bet ji gi ne mediciną, o aplinkosaugą studijavo.
Dėl publikacijos- sakė ta tema netrukus parašys straipsnį.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 06 14, 01:02)
Gera turėti savo žolėdžių bandą- bet užknisa šienavimas, ypač tokiu oru. Pirmadienį nupjovėm žolę, tris dienas padžiūvo ir orai subjuro. Spėjom į kupetas sumesti, bet kada atšils ir jį baigsim džiovint, kada likusią žolę nupjausim? Technika samdoma, nušienauti reikia apie 3 ha, kad visiems užtektų per žiemą.

Mano tėveliai kaime irgi pasipjovė, o kada išdžius, velniai žino.. Koks kaifas atostogauti kaime - daug lapų, salotų ir braškės smile.gif Jau dvi savaites kaime tupiu, bet dar neprailgo.
Čia ne į temą, bet šeštadienis, tai galima - mano naktiniai pasidainavimai (nes dienomis reikia daržus ravėti smile.gif )
https://www.youtube....eature=youtu.be
Atsakyti
[quote=Nidulia,2014 06 13, 21:46]
Pagal kvepavima, ta taip - ketogeninis.
Papildyta:

Tai ko tada energijos nėra? Valgai daug riebalų ir gamini energiją. O negali būti taip, kad ne kiekvienas gali ant riebalų vaźiuot. Yra HS straipsnis kur rašoma, kad vieni yra labiau gliuko tipas(energija labiau gamina iš angliavandenių), kiti gi keto tipas(gali visą gyvenimą ant riebalų važiuot). Pvz mano atveju, kai iš gliukogeninio disbalanco persiverčiau į ketogeninį gyvenimas virto košmaru! Net kvėpuoti sunku buvo, apie energiją net nekalbu - iš lovos atsikelt sunku. Tada Rokas rekomendavo grąžinti angliavandenius, situacija po truputį gerėja, bet toli gražu dar iki geros! Apie riebalus baisu net pagalvot, nevirškina nei lašinio, nei avokado. Visada džiaugiausi savo virškinimo sistema, bet po ketogeninio disbalanco jau nejuokingai ji nedirba.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 06 14, 00:38)
Reikia zinoti savo metabolinius nukrypimus ir juos valdyti. Turi dabar ph juosteles, slapimo tankio matuokli, kvepavima pasiskaiciuoji, pulsus sedint/ stovint ir t,t, pasibtaizai kryziuku ant pilvo buku daiktu, pasiplaki slapima stiklainyje ir ziurim ka turim:) Paprasta pasakyti, ne visai paprasta padaryti:)

Taip ir darau ax.gif Tik pH juostelių dar neturiu - ilgokai eina iš JAV, kad tik muitinė neužlaikytų, nes vos vos į rėmus tilpau tongue.gif
QUOTE
Reikia man mesti kokosu alieju ir kibti į alyvuogiu alieju, avokadus ir lasinius, kuriu as nenoriu. Grietine irgi prie sociuju riebalu, jei gerai pamenu. O prie katru riebalu ghi sviestukas?

Taip, alyvuogių aliejus, pasiskaičiau, kad ir lazdyno riešutų labai jau geras (ir veido odai gerai - netgi manajai rožinei gydyti), tik sunku ne kosmetinį variantą gauti, o avokadus gal geriau pačius vartoti, nei aliejų jų. Sviestas sotesnis už kiaulės riebaliukus mirksiukas.gif Riebalų rūgštys, be to, jei ir anabolikė esi, tai pieno riebalai nerokomenduojami.
Papildyta:
QUOTE(JolkitaS @ 2014 06 14, 12:58)
Tai ko tada energijos nėra? Valgai daug riebalų ir gamini energiją. O negali būti taip, kad ne kiekvienas gali ant riebalų vaźiuot.  Pvz mano atveju, kai iš gliukogeninio disbalanco persiverčiau į ketogeninį gyvenimas virto košmaru! Net kvėpuoti sunku buvo, apie energiją net nekalbu - iš lovos atsikelt sunku. Tada Rokas rekomendavo grąžinti angliavandenius, situacija po truputį gerėja, bet toli gražu dar iki geros! Apie riebalus baisu net pagalvot, nevirškina nei lašinio, nei avokado.

O man, kai pradėjau pagal ketogeninį ir anabolinį riebalus reguliuot - pagerėjo ax.gif
Nuo angliavandenių pastaruoju metu kaip tik tarsi blogiau, bet gal čia dėl to, kad turiu dar ir kitą problemėlę - fruktozės malabsorbciją.

Papildyta:
QUOTE(LumiLumi @ 2014 06 14, 00:58)
Nidulia, primink kaip ten su tais kryziukais, gal turi kokia nuoroda. Pasibraiziau ant pilvo, paraudo, po keliu min isnyko be zymes...

Ne manęs klausta, bet Organizmo būklės tyrimo aprašas
O čia - ir su išvadomis ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasa:): 14 birželio 2014 - 13:45