Sveikos, retai be prisiduodu, nes nevalioju griežtesnio paleo laikytis.
O informaciją vis dar "geriu" ir čia ir interneto platybėse, va katik Thyroid convention savaitės finalinius pokalbius pasiklausiau...ir jau galvoju, kad ir man skydliaukė streikuoja. Teoriški turiu tam visas sąlygas: paveldimumas ir PKS. O iš kitos pusės, tai aš tikrai paveldėjau iš savo A.A. močiutės gebėjimą skųstis sveikata ir ligų ieškojimą. Ar tai realūs simptomai ar prisikalbėti, ja nė pati ne be atskiriu.
Sveiki. Skubu pasizadeti kol nepersigalvojau
nuo pirmadienio PASIZADU VALGYTI PAGAL PALEO
Siandien ipusejau skatyti knyga It starts with food, ir kol efektas sviezias, imu jauti uz ragu
Noriu pakeisti mityba ( sakyciau netgi gyvenimo buda) del to, kad jauciau, kad kazkas ne taip.. ir nezinojau kas konkreciai.. mano kuno sudejimas, svoris kaip jau beveik normalus ( ugis 159, svoris apie 57, kas jau neblogai, nes dar rugseji buvo 73
OK, OK rugseji buvau nescia
, bet kankina totalus nuovargis, apie 17 val jau bunu toookia nusivariusi nuo koju kad nebenoriu nieko, tik eit miegot.. Skaitant ISWF pateikta blogos dienos pavyzdi supratau priezasti.. as ne tik visa gyvenima energija semiu tik is angliavandeniu, bet ir esu smarkiai priklausoma nuo kavos su saldumynais, taip pat miltiniu patiekalu ir jauciu kad mano hormonai yra stipriai issibalansave.
Taigi, rytojaus uzduotis rasti kuo daugiau receptu, atsakingai apsilankyti parduotuvej ir PRADETI.
Palaikykit mane

Siandien ipusejau skatyti knyga It starts with food, ir kol efektas sviezias, imu jauti uz ragu

Noriu pakeisti mityba ( sakyciau netgi gyvenimo buda) del to, kad jauciau, kad kazkas ne taip.. ir nezinojau kas konkreciai.. mano kuno sudejimas, svoris kaip jau beveik normalus ( ugis 159, svoris apie 57, kas jau neblogai, nes dar rugseji buvo 73

Taigi, rytojaus uzduotis rasti kuo daugiau receptu, atsakingai apsilankyti parduotuvej ir PRADETI.
Palaikykit mane

QUOTE(melynas dangus @ 2014 05 17, 22:10)
Sveiki. Skubu pasizadeti kol nepersigalvojau
nuo pirmadienio PASIZADU VALGYTI PAGAL PALEO
OK, OK rugseji buvau nescia
, bet kankina totalus nuovargis, apie 17 val jau bunu toookia nusivariusi nuo koju kad nebenoriu nieko, tik eit miegot.. Skaitant ISWF pateikta blogos dienos pavyzdi supratau priezasti.. as ne tik visa gyvenima energija semiu tik is angliavandeniu, bet ir esu smarkiai priklausoma nuo kavos su saldumynais, taip pat miltiniu patiekalu ir jauciu kad mano hormonai yra stipriai issibalansave.
Palaikykit mane

Palaikykit mane

Palaikau tave

QUOTE(melynas dangus @ 2014 05 17, 22:10)
Palaikykit mane
Galiu palaikymui pasakyti tai, kad esu veik 7 men. Paleo, o tai jau daug ka sako-kad tai ne kancia, kaip dauguma sekinanciu ar monotonisku dietu, todel nera aukos sindromas, kad "va, dar pasistengsiu, dar pasilaikysiu, o tada kazada vel sve lepinsiu". Kuo daugiau domiesi, jauti pagal savo savijauta, kad tai tinka ir patinka organizmui, tuo labiau supranti, kad tai ne dieta, o gyvenimo budas, tiesiog sveika mityba.
Del cukraus, tai sunkiau buvo pirma menesi, o dabar labai ramiai atsisakau visu tu sintetiniu tortu, pyragaiciu, sausainiu ir pan. O del maisto, tai ismoksti dziaugtis paorastu, sveiku maistu. Pokyciams, iprociu pakeitimui reikia laiko,po kiek laiko viska jau automatiskai darysi, kaip ir vairuojant kasart negalvojam kur sankaba, kur stabdis

Hippie
Be teisingos dietos išgyti nuo autoimuninių susirgimų, įskaitant ir diabetą, neįmanoma. Kas tai per dieta? Tai visiškas atsisakymas angliavandenių (išskyrus virtus kopūstus ir pageidautina Briuselio) ir visko, kas pagaminta su aliejumi ar žuvies taukais. Tai yra atsisakyti visų duonos-pyrago gaminių, cukraus, medaus, kisieliaus, kompoto, vaisių (išskyrus tamsias vynuoges), vaisių sulčių, padažų salotoms, majonezo, margarino, sūrio, sviesto, grietinėlės, jūros gėrybių, riešutų, mėsos subproduktų (kepenys, inkstai, širdis, skrandžiai ir t.t), ir žinoma visko, kas yra kepta. Tai dieta visam likusiam gyvenimui.
Ką gi valgyti? Mėsą, mėsą ir dar kartą mėsą + sočiuosius riebalus. Virtą (nebūtinai liesą) mėsą (avieną, jautieną, kiaulieną), kiaušinius, lašinius, kokoso aliejų ir virtus brokolius. kai kada galima grikių, ryžių, avižų košės. Kartą per savaitę sviestas ir augalinis aliejus.
Bet vien dieta įveikti nepagydomas ligas neįmanoma, nors be jos irgi negalima sinergizmas kaip ne kaip...
Vo kaip autoimunininkams. Net organai netinka?

Be teisingos dietos išgyti nuo autoimuninių susirgimų, įskaitant ir diabetą, neįmanoma. Kas tai per dieta? Tai visiškas atsisakymas angliavandenių (išskyrus virtus kopūstus ir pageidautina Briuselio) ir visko, kas pagaminta su aliejumi ar žuvies taukais. Tai yra atsisakyti visų duonos-pyrago gaminių, cukraus, medaus, kisieliaus, kompoto, vaisių (išskyrus tamsias vynuoges), vaisių sulčių, padažų salotoms, majonezo, margarino, sūrio, sviesto, grietinėlės, jūros gėrybių, riešutų, mėsos subproduktų (kepenys, inkstai, širdis, skrandžiai ir t.t), ir žinoma visko, kas yra kepta. Tai dieta visam likusiam gyvenimui.
Ką gi valgyti? Mėsą, mėsą ir dar kartą mėsą + sočiuosius riebalus. Virtą (nebūtinai liesą) mėsą (avieną, jautieną, kiaulieną), kiaušinius, lašinius, kokoso aliejų ir virtus brokolius. kai kada galima grikių, ryžių, avižų košės. Kartą per savaitę sviestas ir augalinis aliejus.
Bet vien dieta įveikti nepagydomas ligas neįmanoma, nors be jos irgi negalima sinergizmas kaip ne kaip...
Vo kaip autoimunininkams. Net organai netinka?
Bet needam tu organu kasdiena. As pvz karta i savaite juos valgau, kartais ir reciau. Nesuku smegenu. Man dabar paleo iprastu reikalu patapo, atsipalaidavus jauciuosi ir nestresuoju. Net jeigu iseinu kur su draugais pasedeti ar su vyru pasizmoneti tai uzsisakau koki mesgali ir salotu. Vat atradom kur Kaune labai skaniai mesa ruosia, ant griliaus, ir neperkepta, dar prapjovus rausvos sultys bega. Turbut sefas vyriskos lyties
Aisku ten ir sudmaiscio yra, bet anas manes nedomina.
Nebloga cia virusa vyras partempe, panasu, kad bronchita apturejau po labai ilgo laiko. Bet issisukau su arbatom ir nosies purskalu jau kai nepajegiau prakvepuot. Siandien dar su dviraciu pralekem, persisodinau geles, ploviau langus ir tt. Dar krenksciu, bronchai valosi, bet praeis ir vel bus gerai
Nuo ryt man atostogos, bet turiu nuojauta, kad skambines is darbo. Reiks kazkaip atfutbolinti, nes turiu reikalu, kuriuos noriu susitvarkyti. Jau ir taip penktadieni su temperatura i darba lekiau, nes turejau veiklos, kurios uz mane niekas nepadarys. Galvojau sakes bus, nes virusas, plius MM parejo ir dar vaistus susileidau, del ko labai pasigailejau, nes po to paslika puse penktadienio lovoj pragulejau be jegu. Bet dzin, idomiai gyvenam. Ir atsilo pagaliau

Nebloga cia virusa vyras partempe, panasu, kad bronchita apturejau po labai ilgo laiko. Bet issisukau su arbatom ir nosies purskalu jau kai nepajegiau prakvepuot. Siandien dar su dviraciu pralekem, persisodinau geles, ploviau langus ir tt. Dar krenksciu, bronchai valosi, bet praeis ir vel bus gerai

Nuo ryt man atostogos, bet turiu nuojauta, kad skambines is darbo. Reiks kazkaip atfutbolinti, nes turiu reikalu, kuriuos noriu susitvarkyti. Jau ir taip penktadieni su temperatura i darba lekiau, nes turejau veiklos, kurios uz mane niekas nepadarys. Galvojau sakes bus, nes virusas, plius MM parejo ir dar vaistus susileidau, del ko labai pasigailejau, nes po to paslika puse penktadienio lovoj pragulejau be jegu. Bet dzin, idomiai gyvenam. Ir atsilo pagaliau

Praleidau pusmetį su paleo
Be vargo, be kančios. Pamažu, bet tai jau tampa įpročiu, gyvenimo būdu

Labas.
keista ir neįtikėtina, bet aš jau be savaitėlės -kitos metus laiko su paleo
kristinijax, jei neišmoksi valgyti daržovių dideliais kiekiais, bus blogai.
keista ir neįtikėtina, bet aš jau be savaitėlės -kitos metus laiko su paleo

kristinijax, jei neišmoksi valgyti daržovių dideliais kiekiais, bus blogai.
Laba
Kazkada buvau prisijungus prie sios paleo temos, pora men. laikiausi jos, ir buvau labai patenkinta, bet grizus i darba uzmeciau ir vel bulkos pradejo eit i trasa
Tai va, griztu. Daugiausia del to, kad atsibodo vaiku ligos - alergijos, nuolatines slogos, bronchitai..Ir pati turiu siokiu tokiu sveikatos problemu, o ir kelis kg neprosali pamest butu
gal si knyga yra ir LT kalba, arba rusu. Anglu k. daug zodziu nesuprantu, o versti labai daug laiko uzimtu..(su 3 vaikais ir taip laiko paroje truksta
).
Ir pabaigai klausimelis
Ar jusu vaikai irgi paleo maitinami? Ka ruosiat valgyti jei taip? Ypac domina pusryciai. Suauges gali valgyti kasdien kiausinius ar ta pacia mesa. O ka duoti 1m., 3m. ir 8m. vaikams?

Kazkada buvau prisijungus prie sios paleo temos, pora men. laikiausi jos, ir buvau labai patenkinta, bet grizus i darba uzmeciau ir vel bulkos pradejo eit i trasa

QUOTE(melynas dangus @ 2014 05 17, 23:10)

gal si knyga yra ir LT kalba, arba rusu. Anglu k. daug zodziu nesuprantu, o versti labai daug laiko uzimtu..(su 3 vaikais ir taip laiko paroje truksta

Ir pabaigai klausimelis

Mergaites, ka jus valgot uzkandziams? As ipratus daug valgyt ir visad po pietu darbe dar nusipirkdavau ar snikersa ar krosanta. Vakare grizus irgi kol pasidarau vakariene dar uzkasdavau bandele ar granolos su jogurtu. Ka galetumet pasiulyti uzkandziavimui kai noris valgyt ir reik kazko greito jau pagaminto?
QUOTE(Vai2lka @ 2014 05 19, 10:52)
Mergaites, ka jus valgot uzkandziams?
Išmokau neužkandžiauti. Tarp valgymų gyva tik vandeniu. Bet dažnai rankinėje nešiojuosi 92% proc. šokoladą. Jis praverčia komandiruotėse, seminaruose, kai per kavos/arbatos pertraukėles siūlomi tik sausainiai, pyragėliai ar vieno kąsnio sumuštiniai

QUOTE(Laisvė @ 2014 05 19, 12:00)
Išmokau neužkandžiauti. Tarp valgymų gyva tik vandeniu. Bet dažnai rankinėje nešiojuosi 92% proc. šokoladą. Jis praverčia komandiruotėse, seminaruose, kai per kavos/arbatos pertraukėles siūlomi tik sausainiai, pyragėliai ar vieno kąsnio sumuštiniai 

Na popiet dar galiu susilaikyt, bet po darbo niekaip nes rankos dreba silpna daros, tai kartais daznai prisiryju visko is eiles dar pries vakariene, del to ir noriu surast kazkokia altenatyva. Sokolado kasdien nelabai noris valgyt, kartais gal ir nebloga alternatyva, nors juodo sokolado net nemegstu. Be to svorio nereik mesti, nes nesimatys manes visai