QUOTE(Rasa:) @ 2014 06 03, 19:01)
Vis iki galo nesugebu išsiaiškinti, kokie tie steroliniai riebalai? Jei kas konkrečiai išvardintų - būčiau dėkinga
pasijuokčiau, jei pati iškart būčiau pamačiusi Cholesterolis yra steroliniai riebalai. tačiau tik kokį penktą kart skaitydama pamačiau
taigi, žiūrėk lentelę straipsnio apačioje ir prisilaikyk šiek tiek nuo tų produktų, kur jo daugiau nei 100 mg- lašinys jau valgomas. Nu ne kilogramais.
Papildyta:
QUOTE(JolkitaS @ 2014 06 02, 15:51)
per žiemą taip atsiėdžiau šakniavaisių, kad vos tik piktžolės pasirodė, pradėjau jas valgyt. O kiaulpienes net plėvele pridengus skatinau greičiau augt.
Tinka kiaulpienės, žliūgės ir balandos, dar kartu dedu kokių porų ar cibulaiškių, krapų, kartais ir pirktinio agurko (bet jau savi žydi), ridikėliai eina kartu su visais lapais(savi) rūgštynės, rabarbarų kotai. Ai, kas po ranka papuola
Jei labai neturiu laiko, tai trilitriniame stiklainyje plaukioja virtų ir paraugintų burokėlių- galima ant greičio pavalgyt.
Dabar jau grietinės turiu sočiai, kasdien melžiu beveik 10 litrų ožkos pieno(3 ožkos), laukiu karvės apsiveršiuojant. Tada jau ir sviestui pakaks.