Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

Rasa, kiek kartu ikvepi per minute? ir kiek minuciu uzlaikai kvepavima?
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 05 31, 19:29)
Rasa, kiek kartu ikvepi per minute? ir kiek minuciu uzlaikai kvepavima?

Įkvepiu 8-9 k, nekvėpavus išbūnu 50-60 sek.
Gaunasi nuo -3 iki -1. Net 0 dar nebuvau pasiekusi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 05 31, 16:42)
Dabar supratau, kodėl kokoso negalima (gilina ketogeninį disbalansą) -

Blondinė, atsiprašau ax.gif Koks vertimas būtų, to katogeninio disbalanso, lietuviškai? blush2.gif Ir koks kokoso vaidmuo?
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2014 05 31, 20:21)
Blondinė, atsiprašau  ax.gif  Koks vertimas būtų, to katogeninio disbalanso, lietuviškai?  blush2.gif  Ir koks kokoso vaidmuo?

Na, aš dažausi rudai, bet ne ką gudresnė blush2.gif Galiu tik pacituot:
iš čia
Ketogeninis disbalansas
Ketogeninio disbalanso atveju energijai gaminti išnaudojami daugiausia riebalai, todėl gliukozės koncentracija kraujyje yra linkusi būti aukšta. Kadangi deginami daugiausia riebalai, tai jiems pernešti į kitus audinius pakeliama lipidų koncentracija kraujyje. Dėl nuolat padidėjusios gliukozės koncentracijos kraujyje, bet koks jos kritimas yra stipriai juntamas ir sukelia neurocheminius sutrikimus. Dėl to, kad sunkiai deginami angliavandeniai, riebalai deginami ne iki galo – susidaro nuodingi ketonai. Kartu su auktšta gliukozės koncentracija, ketonai pažeidžia audinius. Tam dalinai kompensuoti kraujas šarmėja. Su maistu patekę angliavandeniai nėra panaudojami energijai gaminti, bet verčiami riebalais ir nusėda audiniuose. Jei asmuo nenaudoja daug energijos (nesportuoja, nepatiria streso, persivalgo), tai riebalai kaupiasi organizme, jei sportuoja, patiria stresą arba valgo saikingai, toks žmogus yra liesas. Kraujo sudėties ir nervinės veiklos sutrikimai, kartu ir organizmo bandymas visą tai kompensuoti sukelia šiuos simptomus:
• energijos trūkumas
• fizinis ir ypač protinis nuovargis
• dažnai aukšta gliukozės koncentracija kraujyje
• depresija
• nerimas
• tulžies problemos
• negilus kvėpavimas
• viršsvoris arba per mažas svoris
• maža raumenų masė
• aukštas kraujospūdis arba širdies ir kraujagyslių ligos
Ketogeniniam disbalansui nevaldomai didėjant išsivysto II tipo diabetas arba kažkuris iš energijos gamybos disbalansų
.


Ketogeninis žmogus turės sekančius parodymus: Aukštą šlapimo paviršiaus įtempimą, pH indeksą 6 ar mažesnį (šarminis), kvėpavimo dažnumas 15 ar mažiau ir kvėpavimo sulaikymas 50 sek. ar daugiau.
Ketogeniniam žmogui reikėtų vengti maisto, kuris pablogina pusiausvyrą – nesočiųjų riebiųjų rūgščių ir margarino, cukraus, vaisių sulčių, maisto, kuriame yra daug krakmolo ir cukraus, organų mėsos, žemės riešutų, krevečių, omarų, jūros moliuskų. Baltymų kiekis (mėsa, paukštiena, kiaušiniai, sūris) turi būti pakankamas. Tinka alyvų aliejus


Kokosas - biochemiškai nepaaiškinsiu, bet nustatyta, kad didina ketogeninį disbalansą. Konkrečiai to parašyto dabar nerandu, tačiau pvz. čia rašoma apie MCT aliejų, kuris sudarytas, berods, iš kokoso, palmių ir kamparo aliejų
MCTs are components of an FDA-approved medical foods, namely Axona. It provides energy for neurons and is supposed to slow down their decline. Furthermore, it induces a ketogenic state...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasa:): 31 gegužės 2014 - 20:11
Šelma, noriu patikslint - kokosas geras daiktas, tik netinka turintiems ketogeninį disbalansą.
Pasmalsavau ir aš - su kuo turime garbės ax.gif Tikrai - lenkiuos žemai prieš tokias moteris, mamas, asmenybes. Šitiek vaikų, šitiek veiklos! thumbup.gif Ir kaip viską spėt? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 05 31, 19:43)
Įkvepiu 8-9 k, nekvėpavus išbūnu 50-60 sek.
Gaunasi nuo -3 iki -1. Net 0 dar nebuvau pasiekusi  unsure.gif

zemiau, savo pacios poste, pati atsakei I savo klausima:) Jei esi keto, tai is riebalo ir gaminiesi energija:)
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 05 31, 22:04)
zemiau, savo pacios  poste, pati atsakei I savo klausima:) Jei esi keto, tai is riebalo ir gaminiesi energija:)

Na, tą suprantu ax.gif Tik vis suku galvą, kokius riebalus naudot, kai kokoso ir ghee negaliu. Reikia cholesterolį sumažint ir atstatyt/sustiprint širdies raumenį, atstatyti svorį. Ar daugiau alyvuogių aliejaus (dėl cholesterolio), ar kiaulės taukų, ar po lygiai g.gif
Ar daugint baltymų, o gal mažint riebalų - dėl to paties cholesterolio g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasa:): 31 gegužės 2014 - 21:18
Riebus pieniski produktai svori pakelia, jei toleruoji. Tiesa, as niekaip nepriaugu nei vieno kg. Anksciau man juokingai atrode, kai kas rasydavo, kad nori priaugti svorio ir negali, manydavau, kad issidirbineja. Dabar zinau, kad ne tik numesti nelengva, priaugti - ne ka lengviau.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 05 31, 22:40)
Riebus pieniski produktai svori pakelia, jei toleruoji.

Nelabai toleruoju pieno baltymus ax.gif O ir vengti, bent kurį laiką, pieno riebalų reikia pagal disbalansus (ketogeninis, anaerobinis/anabolinis)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasa:): 31 gegužės 2014 - 21:55
QUOTE(Rasa:) @ 2014 05 31, 22:54)
Nelabai toleruoju pieno baltymus ax.gif  O ir vengti, bent kurį laiką, pieno riebalų reikia pagal disbalansus (ketogeninis, anaerobinis/anabolinis)

Kokiu budu pati nusistatei sau disbalansus? Dareisi tyrimus?
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 05 31, 22:56)
Kokiu budu pati nusistatei sau disbalansus? Dareisi tyrimus?

Pati ax.gif Pagal zintis.lt. Žinau žinau - tiksliai nenustatysi taip, tačiau kas belieka, kai niekas nenustatinėja rolleyes.gif Ten rašo - turi atitikti bent 3 daviniai.
Atsakyti
matavaisi visus parametrus ir rodmenis?
Atsakyti