Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

QUOTE(" voresta " @ 2014 05 28, 19:56)
nepamenu, ar anksčiau esi skaičiavus tą indeksą ir jei taip, primink, koks jis buvo.

Nea, nesu pasiskaičiavus anksčiau doh.gif
O tai dabar 5 - gerai ar blogai? Su Paleo aš 6-as mėnuo.
Atsakyti
Aš čia, gyva ok.gif biggrin.gif Visa tokia sveika, graži ir energinga- visiška Paleo rolleyes.gif
Voresta, man komentarą šventės progą- pakvėpavau ir nestebau, 1,6 teliko mano indeksas, Paleo pradžioje 3,4 buvo. Nuo septynetuko dar labaiu į kitą pusę g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2014 05 28, 20:03)
Nea, nesu pasiskaičiavus anksčiau  doh.gif
O tai dabar 5 - gerai ar blogai? Su Paleo aš 6-as mėnuo.

na, toks indeksas rodytų, kad šiuo metu energiją gauni iš riebalo, taigi turėtų ir svoris tirpt. Gal pagaliau ir tu tirpsti? Nes, kiek prisimenu bėdojai kad tik priaugi..
Papildyta:
QUOTE(Šelma @ 2014 05 28, 20:37)
Aš čia, gyva  ok.gif  biggrin.gif  Visa tokia sveika, graži ir energinga- visiška Paleo  rolleyes.gif
Voresta, man komentarą šventės progą- pakvėpavau ir nestebau, 1,6 teliko mano indeksas, Paleo pradžioje 3,4 buvo. Nuo septynetuko dar labaiu į kitą pusę  g.gif

gal daržovių pamažini? g.gif Gal paskaičiuok, kiek dabar jų pas tave išeina?
Ir papasakok, kur basteisi, ką veikei mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 05 28, 21:22)

gal daržovių pamažini? g.gif Gal  paskaičiuok, kiek dabar jų pas tave išeina?
Ir papasakok, kur basteisi, ką veikei  mirksiukas.gif

Nesibastau toli labai, tik nuo temos kiek atitrūkau, perkandau visas paslaptis, tai tik akį užmetų pasicekavoti, kaip mano mergiotėm sekasi wub.gif Tempas gyvenimo toks lekiantis- buvau nominuota Lietuvos mamų mama (giriuosi, o ką biggrin.gif ), tada gimtadienį švenčiau,keliose mugėse sudalyvavau, naują studiją įsirengiau, nukračiau visus liškus kg, kiek norėjau, rinkimus atlaikiau, sportuoju labai, valgau teisingai..... Viskas gerai ir namie ir darbuos ir dūšioj rolleyes.gif
Ir daržovės berods tvarkingos- gal datulės ir juodas šokolasdas kiek per dažnai, per tuos bėgimus, kai stabteliu, tai jau visiškai lepintis norisi ax.gif Ryte 3-4 kiaušiniai (su lašinuku, arbe be), daržovių kalnas. Pietums mėsytė/lašinukai su daržovėm, vakare salotos su grietine/varškė su grietine ir jau minus 13 kg nuo starto (nuo 95 iki 82)
Atsakyti
Labas vakaras, noriu paantrinti dėl išlaidų maistui, taip pat nesmagiai jaučiuosi pirkdama EVO ir kokosų aliejų, mėsą ir daug nepigiausių daržovių. Tiksliai neesu paskaičiavusi , kiek realiai išleidžiu ant savo maisto ir kiek ant likusių namiškių. Tiesiog viliuosi, kad ir jų sūreliai jogurtukai daug kainuoja.

Dvi dienas svečiavosi mama ir norėdama mus palepinti tai kugelio, tai virtinukų, vis siūlo ragauti-o aš to nevalgau, ano nevalgau, ji sako:
-Nepadeda tau, tu nuo tiek riebalų tikrai sustorėsi ir ištampysi skrandį...

Aš bandau teisintis , kad tikro Paleo tesilaikiau epizodiškai, mėnesį prieš Kalėdas, tada nutrūkimas, paskui mėnsesiuką kol tyrimui ruošiausi. Išvados mane lyg ir kažkiek nuvylė, rekomendacijos vengti jūros gėrybių ir žuvies irgi nepatiko. Tai ta proga vėl gerokai nutrūkau. Paskui savaitė stažuotės Lenkijoje (šokolado, marcipano, cukrinės masės papuošimų gamyba) hm..hm...tada savaitė Vokietijoje (tipinių Saksonijos pyragų kepimas, seniausio veikiančio šokolado fabriko lankymas, kavos skrudinimo pamokos...) hm..hm...

Jaučiuosi kaip skerdikas-vegetaras, dirbdama šokolado fabrike biggrin.gif

Sunku kasdien skusti bulves ar virti makaronus šeimynai garnyrui...Aš viena iš šeimyniškių težinau kur pas mus virtuvė biggrin.gif Jausčiausi drąsiau dėl savo mitybos būdo, jei matyčiau kokių akivaizdžių pasikeitimų į gerąją pusę, bet deja svarstyklės rodo ką kitą. Greičiausiai per daug baltymo, per daug riebalo ir per mažai daržovių, kad niekas akivaizdžiai nekinta.

Ką tik paskaičiuotas kvėpavimas šokios tokios vilties įkvėpė, gavosi skaičius 2..tai čia lyg ir neblogai?

O
Atsakyti
Nežinau, dėl brangumo- perku sūdytus lašinius (po 13-15 lt už kilogramą), šoninę (po 10 litų), faršą (irgi 10), kopūstus, agurkus, pomidorus, pekino kopūstus, ridiką kokį, ar brokolį nukainuotą, morkas, svogūnus, alyvuogių aliejų (vieno butelio keliems mėnesiams užtenka), varškę, prakeiktas datules (galėtų būti brangios ir neįperkamos, ale gi ne, kapeikos mad.gif ), kiaušinius- mano kazdieninis pagrindas, visi kita šventėms, nu tiukrai nebrangus tas maistas g.gif
Atsakyti
[quote=Šelma,2014 05 28, 20:31]
Nesibastau toli labai,
[/quote]
nu kaip smagu skaityt bigsmile.gif optimizmo bomba biggrin.gif

[/quote]Jausčiausi drąsiau dėl savo mitybos būdo, jei matyčiau kokių akivaizdžių pasikeitimų į gerąją pusę, bet deja svarstyklės rodo ką kitą. Greičiausiai per daug baltymo, per daug riebalo ir per mažai daržovių, kad niekas akivaizdžiai nekinta.
[/quote]
tai gal neleidi įsisiūbuoti procesui, jei vis nutrūksti. Iš kur tada rezultatui rastis g.gif

Dėl maisto kainų, aš skaičiavau skrupulingai maisto išlaidas, kadangi turėjau su kuo prieš tai lyginti, nes buvau susikaičiavus ir nepaleo mėnesius, tai man iš pradžių lyg ir rodė, kad bus blooogai ir brangu, bet gavosi, kad išlaidos tokios pačios bigsmile.gif ir čia įvertinant tai, kad prieš tai nevalgėm jokių sūriukų - jogurtukų, kitokių ten šūdukų. Jei dar ir tokius būtume valge, tai tada išvis būtų sumažėjusios išlaidos neblogai. Tiesa, paleo pas mus taupus, neperkam brangiųjų produktų, jokių tem čia - šmia, kakavos sviestų ir kosminių daržovių, mėsą tenka rinktis pigesne - va šitoj vietoj gaila, nu bet ką daryt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nomore: 29 gegužės 2014 - 06:37
QUOTE(kristinijax @ 2014 05 28, 13:42)
Primink kiek laiko tu paleo ?

manau,kad tau labai norisi saldeskiu todel,kad pavalgai ne sociai...pamegink pavalgyti labai sociai,tai nebutinai didele porcija,svarbiausiai,kad butu sotu.

Antra savaitė, bet negaliu pasakyti, kad 100%, nes vis atsiranda kažkokių nedidelių nukrypimų.
Didžiausias kuriozas su arbata, lyg kas būtų užkerėjęs. Jau pasakojau, kaip užvakar pavaišino arbata su cukrumi, o vakar susitikau draugę, kadangi ji norėjo pavalgyti užėjom į kavinę. man buvo ne laikas valgyti, tai nutariau užsisakyti arbatos. Klausiu padavėjos, gal turi kokių žolelių arbatos. Sako, pas mus labai geros "sveikatos" arbatos - avietinė, svarainių. Sakau, ta avietinė, tai čia iš lapų, ar uogų? Sako - uogų. O ji saldi? Sako - taip. Tada sakau, o šaltalankių bus su cukrumi, sako - ne, ten tokios uogytės užplikytos. Tai ir pasiėmiau, - o ji matyt iš uogienės padaryta- vėl buvo saldi. Sakiau, kad 1,5 metų gyvenau be cukraus, niekada taip nebuvo.

O kad man norisi saldumynų, tai niekur nesakiau. Aš iš vis nežinau ko noriu.
Pirmą savaitę kažkaip dingo apetitas, nežinau ar nuo paleo, ar nuo karščio, ar dar nuo ko, bet tai gal ir į gera. Iš vis dabar mokslo metų pabaiga, renginys ant renginio, daugybė rūpesčių, tiesiog gyventi nesinori, gal man tas galvos svaigimas iš vis nuo persitempimo, nes aš labai nemėgstu aktyvaus gyvenimo.



QUOTE(" voresta " @ 2014 05 28, 14:16)
cukrus ne tik cukrinėje, pvz.  gūdų produktuose 100 gr yra 50-60 gr "cukraus". jei valgei tai, tai reiškia, negyvenai be cukraus.
koks tavo pH indeksas- gal turi bėdų su per žemu cukrumi? paskaičiuok:


Suskaičiavau - išėjo 2,2. Čia gerai, ar blogai? Nežinau ar teisingai suskaičiavau kvėpavimo dažnumą, nes kai sąmoningai seki, ar nepasikeičia kvėpavimas, nuolat apie tai galvojau skaičiuodama. Nors ir stengiausi kvėpuoti kuo natūraliau. smile.gif Labiausiai nustebau, kad nekvėpavus išbuvau net 64 s. Man atrodė, kad niekada taip ilgai neišbūdavau. Vaikų laukdamasi lankydavau baseiną ir ten būdavo nardymo pratimai, atrodo daug trumpiau ištverdavau.

Maisto išlaidų labai nuodugniai neskaičiavau, bet iš pirmo žvilgsnio, tai tikrai sudėtingiau. Ir anksčiau darydavau šeimai tarkim mėsos su salotomis, kas yra brangesnis variantas, bet sutaupydavau kitiems valgymas, tarkim pusryčiams išvirus košės, ar vakarienei kokių makaronų su pienu. O dabar kai visus tris valgymus reikia galvoti brangius variantus, bent jau sau, ir dar derinti su šeima, kuri nežada atsisakyti nei saldumynų nei kitų produktų, tai man labai sunku. Dar nusipirkau kokoso aliejaus, kartais ką nors sau pasikepinu ant jo, bet kaina tai man baisi atrodo.

O galima naudoti paprastą sviestą, ne Ghi? Nes iki jo pasidarymo dar nepriaugau.

Šelma, labai žaviuosi, kad viskas taip puikiai einasi. Iš vis žaviuosi tavimi, tavo rankdarbiais ir tavo požiūriu į vaikus ir gyvenimą...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 29 gegužės 2014 - 08:49
QUOTE(Kerpena @ 2014 05 29, 08:17)
Didžiausias kuriozas su arbata, lyg kas būtų užkerėjęs.


na nežinau, gal jums visie tie silpnumai iš nervų unsure.gif ar tikrai reikia taip jaudintis dėl kiekvieno cukraus grūdelio. na nebent atvejus, kai jau turi kokią baisią baisią liga ar viršsvorio 300 kg... Kitais atvejais, mano galva, jei šiaip pagrindinį maistą prisižiūri, kad būtų tinkamas, tai gal nereikėtų savęs graužti dėl situacijų, kurių norint išvengti vėl gi reiktų save stresinti (kai tenka suvalgyti kažką netinkamo dėl mandagumo ar dėl to, kad kažkas pakišo po nosim kažką labai labai skanaus). Siūlau atsipalaiduoti 4u.gif
Atsakyti
Aš nesijaudinu taip. biggrin.gif
Bet taip norėčiau bent kažkiek laiko visiškai sąžiningai pasilaikyti, kad išsijudintų tas svoris. Ir vis tokios durnos situacijos pakiša koją.
Atsakyti
atsisakius tusciu produktu kaip balti miltai, ju gaminiai ir valgant daug vitaminu ir meneralu turinciu produktu manau galima valgyti maziau, nes turetume gauti pakankamai naudingu medziagu, ka manote? smile.gif

del nedideliu nukrypimu tikrai neverta jaudintis, svarbiausia nenukrypti labiau smile.gif nes nuo to viskas ir prasideda smile.gif

Pats krypstu kiekviena ryta su grikiu kruopomis mirkytomis per nakti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyras kitas: 29 gegužės 2014 - 09:55
QUOTE(vyras kitas @ 2014 05 29, 10:51)
Pats krypstu kiekviena ryta su grikiu kruopomis mirkytomis per nakti smile.gif

o seborejos simptomu jums nesukelia grikiai?


Atsakyti