Įkraunama...
Įkraunama...

2014 m. Krikštynų planavimas

Na mes planuojame būti gamtoje, tikiuosi oras nepaves, bet gegužės vidurį visko galima tikėtis. Blogiausiu atveju, o toks būtų jei labai lytų, bandysim kokią kavinę užsakinėti. Visais kitais atvejais vis tiek bandysim būti gamtoje. Ten yra jaukus namelis, su terasa.
Nu šiuo metu planai visi sutelkti į papuošimus gamtoje ir t.t. Bet planui B, būsim pasiruošę.

Norėčiau pakabinti šviečiančių girliandų, žibintų. Padaryti jaukų kampelį, kuriame norėčiau sukabinti nuotraukas iš mažylio metų visų, kadangi fotkinu mažių kiekvieną mėsesį su numeriuku. Pakabinti ant virvutės pirmuosius rūbelius ir pan.

Saldžiam stalui jau mačiau labai gražių idėjų. Mėgstam su sese gaminti visokius skanėstus, tai prikepsim keksiukų, pridarysim saldainių ant pagaliuko. Tortą taip pat padarys sesuo. Ji pas mus meistrė šioje vietoje.

Ketinu užsakyti tik kokius vieno kąsnio sumuštinukus, užkandėls, nu kažką panašaus. Rimtesnis patiekalas, bus kepamas ant grotelių.

Šnekėjau jau su krikštamote, tai ji nori padaryti krikštuką laikraštuką ir šiaip gan aktyviai nori viską pravesti, tai neprieštarauju. Susiderinsim viską, nes ir aš noriu įtraukti porą smagių dalykų.

Bus vaikučių, visokio amžiaus, tai galvoju gal jei rasiu išnuomosiu batutą.
Atsakyti
Batutas vaikams - geris. Buvom vienoj sventej, tai vaiku kaip nebuta biggrin.gif

Del duokles kunigui, manau duosim 50 E. 4u.gif

Del maisto kainu, mes krikstysim savo maziuka mazam miestelyje, o kavinukej atskira salyte uzsisakem 3-4 val. Tai maistas zmogui nuo 15-20 E. 4u.gif

Man didziausias rupestis rubai. Noriu sau ir didziajai mergytei vienodu graziu sukneliu, o berniukams irgi suderinti apranga. Bet kazko sunkiai gaunas doh.gif
Atsakyti
Ačiū merginom, atsakiusiom dėl pinigėlių. 4u.gif
Dėl drabužėlių tai aš norėčiau lininių savo mažyliui
Atsakyti
Ka tik su Nidos kunigu kalbejau. Tai mano svajone po truputi virsta realybe. Krikstysime liepos 10 nidoje. Kiek dabar rupestelio kur ka rasti. Nes tame kraste nieko nezinau.
Atsakyti
o as jau mintyse delioju dekoracijas. Kadangi svesime namie (sventem turime sale, arba uzsisakysime palapine lauke), tai man rupi tas papuosimas... gal kas pasidalins mintimis apie spalvu derinius? 4u.gif
turiu ir dar viena minti - nenoriu tradiciniu krikstynu, t.y. jokiu laikrastuku ir pan. taciau tuomet kyla klausimas kuo visa tai pakeisti, kokia veikla, ar zaidimukais uzimti? gal kas pasidalins idejomis blush2.gif
Atsakyti
o as norejau paklausti.. jei tevai nesusituoke, ar nekyla problemu? ar cia irgi priklauso nuo kunigo?

apie suma kunigui, tai as pritariu, kad uztenka 100 Lt.. na, dabar gaunasi - 30 euru.. nematau prasmes daugiau duoti, kai apeigos vyksta paskubomis.. smile.gif
Atsakyti
mes susituoke tik civiline santuoka, problemu nekilo nei pirma dukra krikstijant, nei dabar. nors manau, kad gali buti kunigu, kurie priestaraus...
Atsakyti
QUOTE(denyxe @ 2015 02 04, 13:09)
o as norejau paklausti.. jei tevai nesusituoke, ar nekyla problemu? ar cia irgi priklauso nuo kunigo?

apie suma kunigui, tai as pritariu, kad uztenka 100 Lt.. na, dabar gaunasi - 30 euru.. nematau prasmes daugiau duoti, kai apeigos vyksta paskubomis.. smile.gif

Zinokit priklauso nuo parapijos ir kunigo. Musu tai net neklause nieko kai krikstinom 2 vaikiukus.

Labukas, niu va musu kvietimai jau i pabaiga. Kita savaite tureciau jau gauti. Dabar toks durnas klausimas kilo, ieskom su sese visokiu sukneliu (sese bus kriksto mama Neiridos) o jei pastosim kuri nors iki to laiko... Tai nusprendem sita reikala atideti velesniam laikui.
Atsakyti
QUOTE(indreta @ 2015 02 04, 13:25)
Ka tik su Nidos kunigu kalbejau. Tai mano svajone po truputi virsta realybe. Krikstysime liepos 10 nidoje. Kiek dabar rupestelio kur ka rasti. Nes tame kraste nieko nezinau.

Nidos kunigas nerealus 4u.gif

QUOTE(denyxe @ 2015 02 04, 14:09)

Nors musu kunigas labai fainas, nu toks prie bajerio, bet paklause ar kriksto tevai paeme sliuba, pasakiau kad ne, tai sake kad negerai. Bet as pazadejau kad jie pasitaisys:) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(basadore @ 2015 02 04, 14:08)
o as jau mintyse delioju dekoracijas. Kadangi svesime namie (sventem turime sale, arba uzsisakysime palapine lauke), tai man rupi tas papuosimas... gal kas pasidalins mintimis apie spalvu derinius? 4u.gif
turiu ir dar viena minti - nenoriu tradiciniu krikstynu, t.y. jokiu laikrastuku ir pan. taciau tuomet kyla klausimas kuo visa tai pakeisti, kokia veikla, ar zaidimukais uzimti? gal kas pasidalins idejomis blush2.gif

Aš irgi nesu sužavėta visomis tomis "tradicijomis" - laikraštukais ir pan. Nu bet krikštamotė labai nori padaryti. Mūsų skoniai gerokai su ja skiriasi. Ir jau matau tą tardicinį varintą su nukopintais žodžiais. Bet negaliu uždrausti.
Tai sakiau pasidarysiu idėjų pati, pasiūlysiu jai. Nu bandysiu, kad bent jau viskas būtų taip kaip norėčiau aš.
Dalinkimės idėjomis smile.gif
Atsakyti
balionai kitaip
user posted image
Atsakyti
QUOTE(lauku_gele @ 2015 02 04, 16:06)
Nors musu kunigas labai fainas, nu toks prie bajerio, bet paklause ar kriksto tevai paeme sliuba, pasakiau kad ne, tai sake kad negerai. Bet as pazadejau kad jie pasitaisys:) 4u.gif

Oho, drąsiai čia Jūs, už krikštatėvius kalbat biggrin.gif
Pagal viską tėvai gali būti nesusituokę, tačiau krikštatėviai, jeigu tai pora, būtinai. Tai čia taip turi būt smile.gif o realybėj viskas nuo kunigo priklauso - vienas neleidžia krikštint, jei tėvai be santuokos sakramento, kitas leidžia krikštatėvius imt tuos, kurie gyvena antroj santuokoj, nors pirma buvo sutvirtinta bažnyčioj. Nuo kunigo priklauso, ir aišku mūsų pačių tikėjimo ir noro smile.gif

Kalbat apie sumas... mm.. aš galvoju duot 70-80 EUR, kadangi bus su mišiom.. mąstau, ar ne per mažai.. gal 100 reiktų, bet mums daugoka.. gal su 80 apsieisim.. g.gif
Papildyta:
QUOTE(pupkis @ 2015 02 04, 16:23)
Aš irgi nesu sužavėta visomis tomis "tradicijomis" - laikraštukais ir pan. Nu bet krikštamotė labai nori padaryti. Mūsų skoniai gerokai su ja skiriasi. Ir jau matau tą tardicinį varintą su nukopintais žodžiais. Bet negaliu uždrausti.

O aš tokiu atveju ne uždrausčiau, o gražiai paprašyčiau nedaryt ax.gif
Papildyta:
QUOTE(pupkis @ 2015 02 03, 21:16)
Bus vaikučių, visokio amžiaus, tai galvoju gal jei rasiu išnuomosiu batutą.

Dar faina išnuomot muilo burbulų pūtimo mašiną smile.gif bet gal batutas geriau.. g.gif nors esu girdėjus atsiliepimų, kad ant jo šokinėdami daug vaikų susižeidžia, aišku, nežinau, kiek ten tiesos ir rizikos.. unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(jowiciukas @ 2015 02 04, 15:53)
ieskom su sese visokiu sukneliu (sese bus kriksto mama Neiridos) o jei pastosim kuri nors iki to laiko... Tai nusprendem sita reikala atideti velesniam laikui.

biggrin.gif gera priežastis atidėt biggrin.gif abi planuojat? smile.gif
Atsakyti