Įkraunama...
Įkraunama...

2014 m. Krikštynų planavimas

QUOTE(Juodaplaukė @ 2014 05 15, 20:08)
Seniau vaikas nuo krikšto mamos gaudavo dovanų:
• česnako skiltelę, kad saugotų nuo piktosios dvasios;
• riestainių, kad čiulptuko nereikėtų;
• cukraus, kad pienas saldus būtų;
• vilnones kojines, kad nesušaltų ir sveikas būtų;
• angeliuką, kad angelą sargą įsigytų;
• šiaudinį sodą, kad lemtų lengvą gyvenimą;
• mažą pintinėlę, kad turėtų kur velykinį margutį įsidėti;
• muilo ir lininį rankšluostį, kad tvarkingas ir švarus būtų;
• šermukšnio šakelę, kad nuo piktų laumių saugotų. Ją rankoje reikia laikyti visą kelionę į bažnyčią;
• į batuką įpildavo žiupsnelį druskos, kad pikta akis nenužiūrėtų.

Įsilindau čia pom pon'ų ieškodama pirkt ir taip prajuokino kai kurių dovanų reikšmės ; kad nesusilaikiau nepakomentavusi:D
O kodėl česnakas ne nuo vampyrų? laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Į vieną batą cukraus ; o į kitą cukraus doh.gif biggrin.gif
Su muilu tai ten kaip kokios iš Socialinės tarnybos ar vaikų teisių- gal tėvai neprausia vaiko; ane?
Suprantu ; kad ruošiamasi krištynoms metus- ale per tuos metus nesąmonių prisigalvojama nerealių netinkančių katalikams biggrin.gif

Einu įsisegsiu grapkę; bo dar nužiūrėsit negera akim mano rašliavą doh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo snickers: 16 liepos 2014 - 15:45
Kokios čia neprietaringos, teisingos personos renkas. Net skaityt britku. Aš paprastenė, tad... Visoms gražios šventės, o teisingosioms- teisingos katalikiškai krikščioniškos.
Atsakyti
QUOTE(Brashkiene:) @ 2014 07 16, 16:56)
Kokios čia  neprietaringos, teisingos personos renkas. Net skaityt britku. Aš paprastenė, tad...  Visoms gražios šventės, o teisingosioms- teisingos katalikiškai krikščioniškos.

O jūs nepabijokit kunigo pasiklaust mirksiukas.gif - nebebus britku biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Brashkiene:) @ 2014 07 16, 15:56)
Visoms gražios šventės, o teisingosioms- teisingos katalikiškai krikščioniškos.

"Graži" ir "katalikiškai krikščioniška" yra suderinama. smile.gif
O jei tas "krikščioniška" tokioje šventėje nelabai pageidaujama, taip žmogiškai smalsu, kam tada krikštynos?
Suprantama, kad žmogus kartais ne iš piktos valios nežino, na nesusimąsto, nebuvo pagalvojęs. Mažas kas, ypač jei mažai su tikėjimo praktika tesusiduriama. Bet kai net atkreipus dėmesį atsisako tai padaryti, na... keista. Va kaip snickers sako, nagi sakytų "oba, nepagalvojau, pasitikslinsiu pas kunigą, pasidomėsiu". Pašnekovai gali nepatikti - tonas ne tas, intonacija ne ta, išvis nepatikimi atrodo. Bet čia gi ne apie asmeniškumus. Čia apie tai kam ruošiatės. Negi jau be to česnako pusė šventės gražumo nugaruos? Dėkit mišrainėn - daugiau naudos bus. wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 16 liepos 2014 - 17:30
Aciu visoms uz visokius atsakymus smile.gif Del sampano manau masinoj tresime, ir ziuresime pagal situacija, nes kiti ateis tik pasveikinti mazyli, ir nedalyvaus tolimesneje sventeje, tai juos kazkaip reiks pavaisinti mazumele, gal tik saldainiais, o gal ir taure sampano ax.gif

Dar norejau paklausti del balionu, kur Vilniuje juos geriau uzsakineti? Tiksliau pigiau, nes siaures miestely 8lt vienas, as galvoju kokius 5 ar 7 balionus imtis. Ir dar gal kvailas klausimas, o jus balionus i baznycia nesites, ar masinoj laikyti ir po to tik pasiimti? nes fotografas fotkins ir isejus iskart, reiktu kazkam is musu begti, gal nepatogu smile.gif blush2.gif gal kas jau zino ir patars is patirties kaip patogiau?
Atsakyti
QUOTE(just me @ 2014 07 16, 09:40)
Sveikos,man iskilo toks klausimas ar isakymus kriksto tevams dedat i remelius?

Aš dėjau 4u.gif

QUOTE(Auksoziedelis @ 2014 07 16, 11:24)
Noriu paklausti, ar sampanas yra geriamas isejus is baznycios?

Mašinoje turėjome, bet net pamiršome apie jį ir visai nepasigedome, buvome užimti kitais reikalais, tokiais kaip kiekvieno svečio palinkėjimo ant atskiro baliono rašymas bei balionų leidimas į dangų.

QUOTE(Auksoziedelis @ 2014 07 16, 22:28)
Ir dar gal kvailas klausimas, o jus balionus i baznycia nesites, ar masinoj laikyti ir po to tik pasiimti?

Mašinoje turėjome, jei norite jau turėti prieš išeinant į lauką, tikrai nesudarys sunkumų įpareigoti ką nors atnešti juos, juk teužtruks minutę laiko wink.gif Nes po ceremonijos vis tiek dar pasifotografuosit ir su krikšto tėveliais bažnyčioje ir t.t., tai per tą laiką tikrai spės atnešti kas nors 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silver sky: 16 liepos 2014 - 23:25
Turiu klausimą, gal kas žinos: ar galima krikštyti mergaitę tik su krikštatėviu? 4u.gif
Beje, balionų, balandžių, krikštukų, rankšluostukų, šampano, užduotėlių, dovanėlių neplanuojam daryti, nors šią temą paskaičius atrodo, kad šie dalykai privalomi unsure.gif Planuojam nuvykti į bažnyčią, pakrikštyti dukrą ir paskui pasibūti su artimiausiais žmonėmis be jokio baliaus ir pan. Ar taip jau nebepriimtina yra?... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksoziedelis @ 2014 07 16, 22:28)
Ir dar gal kvailas klausimas, o jus balionus i baznycia nesites, ar masinoj laikyti ir po to tik pasiimti? nes fotografas fotkins ir isejus iskart, reiktu kazkam is musu begti, gal nepatogu smile.gif  blush2.gif  gal kas jau zino ir patars is patirties kaip patogiau?

Mes balionus nesemes i baznycia(kiekvienas vaikas turejo po viena balta helini baliona, jie ispudingai ir graziai ziurejosi baznycioje, fotografavimui netrukde. Isejus is baznycios ir nusifotografavus su klebonu prie baznycios, balionai buvo paleisti i dangu. thumbup.gif
QUOTE(Ook @ 2014 07 17, 00:59)
Planuojam nuvykti į bažnyčią, pakrikštyti dukrą ir paskui pasibūti su artimiausiais žmonėmis be jokio baliaus ir pan. Ar taip jau nebepriimtina yra?... unsure.gif

Labai puiki ir, sakyciau, pati tikroji krikstynu svente 4u.gif
Atsakyti
Mes jau turim maziukei suknele. bet besimatuojant uztrauktukas prairo, nesiu pas siuveja.
dar pardaveja sugebejo kreiva ir suluzusia zvake ideti unsure.gif tegul ja uzgrauzia biggrin.gif

liko nusipirkti mamytei suknele doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Ook @ 2014 07 17, 00:59)
Turiu klausimą, gal kas žinos: ar galima krikštyti mergaitę tik su krikštatėviu? 4u.gif
Beje, balionų, balandžių, krikštukų, rankšluostukų, šampano, užduotėlių, dovanėlių neplanuojam daryti, nors šią temą paskaičius atrodo, kad šie dalykai privalomi unsure.gif Planuojam nuvykti į bažnyčią, pakrikštyti dukrą ir paskui pasibūti su artimiausiais žmonėmis be jokio baliaus ir pan. Ar taip jau nebepriimtina yra?... unsure.gif

mes suneli kai krikstinoms, po baznycios dar pasifotografavom, ir i kavine nuvykome.
dar krikstysim mergyte, tai ir po baznycios nuotrauku pasidaryti. ir vyksime i kokia kavine pasedet.

net siemet giminaiciai taip dare, nes papasakojau kaip mes suneli pakrikstine pasisedejom kavinei, tai ir jie nusprende pasibuti kavinei, sako gristi namoisvarges trink i lova vsa seima. o taip dar sukis namie prie puodu, ar kokioj sodyboj sveciu surmuli klausyk. kai tu vistiek pati busi su vaikais
Atsakyti
Mes pirma vaikuti kai krikstijome, i baznyteje paprastai vaziavome be balionu, bet su fotografu (tikrai nesigailiu nes be galo miela ziureti i grazias nuotraukas), jei kas ir gere po to sampano tai tikrai ne su mano palaiminimu schmoll.gif Kadangi patys gyvename uzsienyje, nuomavomes maza sale smile.gif buvom apie 20 artimiausiu zmoniu. Man paciai tiesiog patinka zaisti ivarius zaidimus susiejimuose, tad vakaras buvo pilnas uzduoteliu biggrin.gif ir mazos dovaneles visiems buvo, bet vel gi man patinka dovanoti blush2.gif gaila tik kad nors ir uzimtas vakaras buvo kai kurie zmones spejo kaip reikiant panaudoti alkoholio rolleyes.gif Fejerverku ir muzikantu nebuvo anei balandziu leidimu ir t.t. schmoll.gif Aisku ir tos visos pasizadejimu korteles menkos reiksmes, bet kaip kazkas rase ar skaiciau kazkur, vistik miela pazaisti ir pasijuokti is pasizadejimu ir patarimu biggrin.gif

Rugseji krikstysim antraji, jau uzsieni, namuos arba jeigu nebrangiai bus salyteje. Kadangi nesinori nuskriausti antrojo, bandom viska panasiai daryti kaip ir pirmajam vaikuciui smile.gif bus artimiausi draugai ir gimines, ne 20 zmoniu nebus. Ir velgi planuoju visa vakara pilna zaidimu lotuliukas.gif neina man kitaip doh.gif ir mazu dovaneliu visiems bus smile.gif Tik si karta galvoju karsto patiekalo nedaryti arba tik saslyku kepti ir puse maisto uzsisakyti kad man svente netaptu pervargimas ax.gif

Didziulis aciu visoms mergaitems kurios dalinasi savo idejomis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kempiniukasss: 17 liepos 2014 - 11:04
Sveikos merginos,esu pasiklydus apmastymuose. Siandien buvau susitikus mergaites krikstatevius. Kalbejom ir prasitare kad turi dovanu ne tik kriksto dukrai,bet ir sunui. Kadangi taip jau gavos,kad viena diena mergaites krikstas,o ryte gimtadienis tai jie jau pasistengs. Na tikrai reiktu juos apdovanot. Gal galit ka pasiulyt? unsure.gif
Atsakyti
Sveikos, krikstynos praejo puikiai, veliau gal daugiau pasipasakosiu db tik rodomes savo princese, gal kai gausiu foto nepamirsiu ikelt kaip atrode svente smile.gif db turim vos kelias foto, kurios dar neredaguotos 4u.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Siksta: 20 liepos 2014 - 18:27