QUOTE(echmėja @ 2014 09 19, 12:37)
labas visoms

arteja savaitgalis ir darosi baisu kaip nenuklyst... siandien baigesi normalus maistas (vakare tik laukia apsipirkimas) tai pietums teko valgyt kiausiniene su lasisa, itariu nugrybavau biskeli bet geriau nei kokia makaronai
siaip tai geriau butu makaronai su ciut ciut surio nei taip
PIETUS
- Nesvarbu kada Jūs pietaujate prieš, ar po 12 val.
- Maistą pietums gaminame bet kaip, išskyrus kepimą ant aliejaus/taukų, maksimum - tai svogūnų pakepinimas, bet tada aliejaus, grietinės ar mojonezo jau nebegalima;
- majonezas, grietinė leidžiama iki 14 val. nedideliais kiekiais (iki arbatinio šaukšto), sojos padažas, kokosinis pienas ir saulėgrąžų aliejus arba alyvuogių aliejus taip pat nedideliais kiekias;
- sriubas verdame ant vandens su bulvėmis, arba ant buljono ir be bulvių, galima iš pupų/pupelių. Bet atsiminkite, kad sriubos neprisotina ilgam, todėl nepatariu valgyti jos dažnai;
- galima valgyti suši;
- bet kokią pieno produkciją;
- Iš sojos produktų galima tik sūrį Tofu;
- produktų derinimas bet koks, išskyrus: makaronai, bulvės ir ankštiniai nedera su produktais iš Mėsos ir žuvies grupės, tačiau kiaušinius nedideliais kiekiais galima.
- galima tik ruginius krispus, arba iš bėdos ruginę duoną;
- galima naudoti prieskonius, česnaką ir žalumynus.
Vaisiai:
1. Obuoliai (1-2 vnt. per dieną)
2. Citrusianiai vaisiai
3. Slyvos (nedaug)
4. Kivis
5. Arbūzas (1-2 gabaliukai per dieną)
6. Slyvos džiovintos
7. Ananasas
8. Avokadas.
Daržovės:
bet kokios, bet:
1. Bulves ir ankštinius (pupelės, o ne šparagai), valgome be produktų iš kategorijos "Mėsa ir mėsos produktai".
2. Šaldyti žirneliai, bet ne konservuoti
3. Šaldyti kukurūzai arba burbuolės.
4. Grybai žali arba virti.
5. Daržoves verdam, troškinam, užkepam orkaitėje arba valgome šviežias.
6. Sūdytos ir marinuotos daržovės nedideliais kiekiais, taip pat ir visokias korėjėtiškas salotas, jūros kopūstus, raugintus kopūstus, alyvuoges ir kitus raugintus produktus;
7. Grybų ir mėsos geriau nederinti (tai nereiškia kad negalima, tačiau reikėtų vengti).
Mėsa ir žuvies produktai:
1. Virta dešra ir dešrelės
2. Kotletai (ne kepti)
3. Mėsa (bet kokia; vištiena, triušiena, arkliena - BET KURI), subproduktai
4. Šaltiena
5. Žuvis (sūdyta ir silpnai sūdyta mažais kiekiais)
6. Jūros produktai
7. Krabų lazdelės
8. Šašlykas, jei nelabai riebus ir nelabai marinuotas
9. Virti kiaušiniai
10. Bendras principas mėsos gaminimui - geriausiai vartoti užkeptą, virtą, troškintą, galų gale keptą ant sausos keptuvės (t.y. be riebalų). Mėsą valgome be odelės ir riebalų.
11. Iš konservų - tik žuvies konservai savo sultyse.
Kruopos:
1. Ryžiai
2. Grikiai
3. Kietųjų grūdų makaronai (be produktų iš kategorijos "Mėsa ir žuvies produktai") (galima uždėti truputį sūrio)
4. Ryžių makaronai
5. Kukurūzų kruopos - tik ne dažniau 1 kartą į savaitę.
Kruopas verdame ant vandens.
Gėrimai:
1. Arbata bet kokia, be cukraus;
2. Kava be cukraus;
3. Raudonas sausas vynas;
4. Šviežiai spaustos sultys;
5. Pieno ir rauginto pieno gėrimai.
Merginos laikomes!!!!nepamirstam pirmadieni prisidavimas