Kiekvienas rytas mums - šventė !!!
KIEKVIENAS NORINTIS ATRAS 1000 GALIMYBIŲ, NENORINTIS - 1000 PRIEŽASČIŲ.
Svorį prisiduodam ir liniuotes koreguojam kiekvieną pirmadienį temoje raudonai
PYKTĮ IR BLOGĄ NUOTAIKĄ PALIEKAM ANAPUS ETERIO !!!
MŪSŲ NARIŲ IŠMĖGINTI IR PAMĖGTI RECEPTAI:
PIETŲ PATIEKALAI
Vištienos kotletai (qqtes receptas)
Vištienos file (aš visą pokiuką dėjau, gal 600 g)
Pokelis liesos varškės (tiks ir pusriebė, bet nusprendžiau sumažint kalorijas)
Svogūnas
Česnako skiltelės
Kiti prieskoniai
Kiaušinis
Vištieną, varškę, svogūną sumaliau kombaine, imaišiau kiaušinį, dėjau smulkintą česnaką, pipiriukų, druskos. Kepiau kotletus ant šlakelio aliejaus, bet galima ir orkaitej. Neišpasakyto skanumo kotletai gavosi!
Tuno salotos (Solėjos receptas)
Kalnas plėšytų "Iceberg" salotų lapų
Ketvirtadalis ilgavaisio agurko, pjaustyto šiaudeliais
2 maži arba 1 didelis pomidoras, pjaustytas skiltelėmis
1 kietai virtas kaimiškas kiaušinis, pjaustytas skiltelėmis
0,5 vnt. raudonojo svogūno, pjaustyto plonais pusžiedžiais
7-8 vnt. juodųjų alyvuogių, supjaustytų per pusę
1 indelis tuno savo sultyse
Alyvuogių aliejaus apipurškimui
Citrinos sulčių pašlakstymui
Apibarstymui labai tinka visi pavasariniai žalumynai: krapai, petražolės, laiškinis česnakas ir pan.
Dėlioju taip (man labai svarbu, kad maistas estetiškai atrodytų): didelės lėkštės dugną nukloju salotų lapais. Barstau agurką ir svogūną, apipurškiu aliejumi, nes šitas salotų dalis - pati sausiausia. Tada ratu paeiliui dėlioju pomidoro ir kiaušinio skilteles. Viską apibarstau alyvuogėm. Per vidurį sukraunu tuną ir šalia padedu citrinos skiltelę, kurią prieš valgydama išspaudžiu ant salotų.
Kai darydavau šitas salotas ne pagal sistemą, tuną dėdavau konservuotą aliejuje (skaniau, bet gerokai riebiau) ir prie salotų dar krimsdavau savo duonos su sėklomis (dabar, aišku, valgau be jos).
Sriuba greitukė (Astutks receptas)
1 skardinė savo sultyse konservuotų pomidorų
10-20 golfo kamuoliuko dydžio mėsos kukuliukų
200 gr šaldytų kukurūzų ar žirnelių
svogūnas, česnakas, kalendra
prieskoniai
Puode truputėlyje vandens patroškinti svogūną ir česnaką kad suminkštėtų. Supilti savo sultyse konservuotus pomidorus. Įberti prieskoniukų, pjaustyto aštraus pipiro. Sudėti jau apkeptus mėsos kukuliukus (kepimui tik vienas šaukštas aliejaus o nesvylančioj keptuvėj ir taip puikiai apkepa nes atsiranda riebalų iš jų pačių). Įberti šaldytų kukurūzų ar žirnelių. Užvirti. Įberti smulkintos kalendros ar petražolių.
Baklažanas orkaitėje (Astutks receptas)
Reikia:
Baklažano, 2-3vnt.
Pomidorų, 4 vnt.
Česnako 2 skiltelių
Baziliko
Druskytės
Pipiriukų
Trupučio picos prieskoių ar bet ko, ką mėgstam
Baklažanus supjaustyti griežinėliais ir pasūdžius palaikyti apie 15 min kol atsiras skystuko. Jį nupilti ir nusausinus baklažano riekeles pakepti ant sausos gril keptuvės ar grotelių. Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu ir nulupti. Sutrinti ir dadėjus prieskonių kaitinti keptuvėje (be riebalų) kol sutirštės. Tuomet į skardelę susluoksniuoti pomidorų tyrę ir baklažanus. Kepti orkaitėje apie 15 min.
Nu valgėm visi, ausys lapsėjo. Dar šeimyna duonos pasiėmė - aš su krispiuku, labai skanu.
Omletas su kopūstais (Solėjos receptas)
Baltagūžio kopūsto (pagal skonį)
Kiaušinių (pagal pageidaujamą kiekį)
Pieno (plakiniui)
Mėgstamų prieskonių
Aliejaus (minimaliai, kepimui)
Per burokinę tarką sutarkuojam baltagūžį kopūstą ir patroškinam keptuvėj, kol suminkštėja. Pradžiai reikia šlakelio aliejaus, o paskui uždengiam ir kopūstai troškinasi savo sultyse. Ant jų pilam kiaušinius, plaktus su pienu.
Plakinys: vienam kiaušiniui - 1 v.š. pieno. JOKIU BŪDU neplakti jokiom šluotelėm, tiesiog išmaišyti šakute.
Užpylus plakinį ant kopūstų, kuo skubiau dengiam dangtį (tada omletas kepdamas labai gražiai išsipučia ir pakyla).
Kai reikia apversti, visą keptuvės turinį lėtai perkeliam ant keptuvės dangčio ir nuo jo klestelnam atgal ant keptuvės neiškepusia puse į apačią.
Kalakutienos keksiukai (Solėjos receptas)
Dėjau:
- maltą kalakutieną;
- kiaušinį;
- smulkiai tarkuotus morką ir moliūgą;
- nedidelį svogūną;
- česnako granulių (jos švelnesnės nei šviežias česnakas);
- avižų sėlenų (vietoj batonų visokių ir džiuvėsėlių);
- šaukštą graikiško jogurto (tada maltinukai sausi niekada nebūna);
- šaukštą pomidorų padažo (kad išgaut saldžiarūgštį skonį, kurį mes visi mėgstam);
- prieskonių: druskos, pipirų, raudonos saldž. paprikos.
Viską išmaišiau, išdaužiau gerai į dubenėlį, ir dėjau į silikonines keksiukų formeles. Sūnui šitą mėsos masę pamaišiau su išvirtais makaronais ir tarkuotu "Pik Nik" sūriu ir irgi į formeles išdėjau.
Garnyrui - šviežios salotos ir ryžiai, kuriuos brinkinau orkaitėj kartu su keksiukais.
Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 45 minutes.
VAKARIENĖS PATIEKALAI
Orkaitėje keptas varškės sūris (Solėjos receptas)
Kiekį galite reguliuoti pagal poreikį. Idealiai tinka prie vyno!
Reikia:
- Lieso varškės sūrio (naudoju 0,5% riebumo)
- 2-3 v.š. natūralaus jogurto (kuo skystesnis, tuo geriau)
- Mėgstamų džiovintų žolelių bei prieskonių (aš visada naudoju "Saudos" universalius, česnaką ir daug įvairių žolelių, o dėl aštrumo - aitriosios paprikos miltelius)
- Druskos (jei mėgstate sūriau... Man pakanka sūrumo iš universalių)
- Folijos kepimui
Gaminimas:
1. Sūrį supjaustyti riekelėmis.
2. Jogurtą sumaišyti su prieskoniais.
3. Sūrio riekeles aptepti jogurto-prieskonių mišiniu.
4. Riekeles suguldyti ant folijos, gerai užlankstyti ir kepti orkaitėje 10-15 min.
Šalia sūrio kartais kepu daržovių asorti (paprikos, cukinijos, moliūgo, pomidorų, saliero koto, alyvuogių ir t.t.).
Varškės užtepėlė (DuoDuo receptas)
1 pakelis liesos varškės
Keli šaukštai (žiūrėti pagal konsistenciją) natūralaus jogurto
1 česnako skiltelė
Žalumynai (krapai, petražolės ir pan.)
Citrininių pipirų
Viską sumaišyti, išspausti česnaką ir valgyti su ruginiais krispais.
Varškės užkepėlės (DuoDuo receptai iš rusaičių forumo)
Gali būti su vaisiais arba su daržovėm.
Rusaitės į užkepėles beveik visur deda po vieną kiaušinį, nors pagal mane galima tik tam variantui vakarienės kur yra mėsa ir tai tik puse kiaušinio... Tai nežinau kiek teisingi ten jų tie receptai, nors ir surašyti prie vakarienės.
Žodžiu, varškę sumakaluoti su daržovėmis arba vaisiais, (kiaušinis) ir pašauti į orkaitę.
Galima varškę sumaišyti su tarkuotu obuoliu ir pasluoksniuoti su slyvom.
Galima varškę sumaišyti su žalumynais ir pasluoksniuoti su daržovėmis. Daržoves prieš tai pablanširuoti arba pavirti.
Obuolys, įdarytas varške (DuoDuo receptas)
Išskobi obuolio vidų, pabarstai cinamonu ir varškės prigrūdi.
Dukrai užbėriau šiek tiek vanilinio cukraus. Nors jeigu obuoliai saldūs, tai to saldumo per akis.
Garinau garpuodyje. Gavosi labai sultingi ir kvapnūs. Ir sotu...