Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 14

Sveikos 4u.gif

noriu išgirsti atsiliepimus tų, kurios naudojatės baltos spalvos indukcinėmis kaitlentėmis: ar nenusibraižo? Baltos neturėjusi, o dabar baltos noriu.

Jei fasadas balta blizgi plokštė (ne sniego baltumo, bet šiek tiek šiltesnė), kokį stalviršį rinktumėtės?

Ačiū atsakiusioms.patarusioms 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Juodai @ 2014 05 26, 12:56)
Man tai nei viens, nei kits variantai nelabai...

aš taip ir maniau, kad ateis Juodai ir padarys tvarką planeliuose drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 05 26, 12:56)
Man tai nei viens, nei kits variantai nelabai... Pirmąjam variante plautuvė nepatogiai gaunas, kaitlentė prie pat krašto šalia praėjimo - negerai  schmoll.gif . Indaplovės ir aš čia nemačiau, nes plautuvė nupiešta virš kampinės I tipo spintelės ir neišku kodėl pastumta kiek įmanoma į kairę - tai apsunkina priėjimą prie jos. Tada galima būtų svarstyt apie antrojo varianto pataisymą, nes darbastalio čia mažoka g.gif . Dar natūraliai klausimas iškyla - ar Jums tikrai reikia pakeltos orkaitės? Kas geriau - pakelta orkaitė, ar +60cm stalviršio? Šitoj vietoj reiktų teisingai susidėlioti prioritetus... Apie mikrobangę net nekalbu, ypač įmontuojamą - mesčiau ją lauk iš projekto.
Dailiau man atrodytų vienos linijos virtuvė, kur kairėje šadytuvas 600mm, paskui indaplovė 450mm, paskui 600mm plautuvė, paskui 770mm stalčių blokas, paskui 600mm kaitlentė su orkaite. Tačiau, kaip suprantu, reikia daugiau spintelių pasidėjimams, o ir darbastalio ne prūdai lieka, taigi taisom 2 variantą - nuo durų šaldytuvas, paskui nežinau kas ten - platus cargo turbūt teišeina, paskui prie kitos sienos I tipo kampinė spintelė su plautuve ~ 650+450mm, toliau indaplovė 450mm, ~870mm stalčiai ir 600mm kaitlentė su orkaite. Tokiu atveju turite didžiausią darbastalį, kokį tik galima išspausti - ~1320mm. Aišku, viryklė gaunas prie sienos, tačiau gal ją išeitų bent per 5cm atitraukti nuo jos... Bet kuriuo atveju tokioj padėty viryklė - mažesnis blogis, nei pirmąjam variante  smile.gif . Ir visur aukštos pakabinamos spintelės su įmonuotu gartraukiu. Vat.

Ačiū labai už konkrečius komentarus. Labai laukiau to.
Orkaitė nebūtinai turi būt pakelta aukštyn. Ją naudoju ne itin dažnai.
Šaldytuvas bus ne 600 mm greičiausiai, o 700... Bet kadangi jo dar neturim, tai nelabai garantuoju.
O ką manot apie tai, kad kitoje pusėje dar pasidaryti spinteles su stalviršiu? Bendram pasidėjimui, su giliais stalčiais ar lentynėlėm.
Atsakyti
Kiek žiūrinėjausi stiklinių kaitlenčių, tai man visur technikos salonuose rekomendavo baltą, nes ant jos mažiau viskas matosi nei ant juodos (t.y., lengviau prižiūrėti).

O dabar norėčiau pateikti ir savo virtuvės planelį Jūsų teismui 4u.gif
http://i1272.photobu...zpsf7ed5677.jpg
http://s1272.photobu...g...?sort=3&o=0

Iš kairės apačioje eina orkaitė/kaitlentė, 45 cm indaplovė, kampe plautuvė (o apačioje šiukšliadėžė su priėjimu į kampą), prie kitos sienos spintelė ir pastatomas šaldytuvas 55 cm.

Kadangi labai mažai stalviršio ir vietos pasidėjimui, tai kitoje pusėje bus 60 cm gylio spintelė su stalčiais.

Nuo šaldytuvo iki sienos yra praėjimas (virtuvė jungiasi si koridoriumi, durų nebus)
Tarp orkaitės ir kitoje pusėje esančios spintelės su stalčiais eina langas (o jo apačioje - radiatorius)

Ar dar įmanoma ką nors protingesnio iš šio planelio išspausti?.. Dujų ir vandens įvadai yra ten, kur planelyje numatyta kaitlentė ir kriauklė (butas senos statybos)... mane neramina kriauklė kampe, bet padarius 45 laipsnių kriauklę, kuri būtų patogesnė, vietos pasidėjimui dar sumažėtų g.gif

Kadangi stalčius su šaukštais niekur netelpa, tai galvoju padaryti po kaitlente. T.y., eitų kaitlentė, stalčius su šaukštais ir tada orkaitė. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2014 05 26, 14:15)
O ką manot apie tai, kad kitoje pusėje dar pasidaryti spinteles su stalviršiu? Bendram pasidėjimui, su giliais stalčiais ar lentynėlėm.

Manau, kad tai visai logiškas sprendimas. Svarbu tik neužstatyti radiatoriaus ir palikti pakankamą praėjimą tarp šaldytuvo ir tų spintelių. Būtų idealu, jei ton pusėn galėtumėt perkelti kokią plautuvę, tada galėtumėt daryti 2 eilių virtuvę, turėti didelį darbastalį, viryklę ne prie pat sienos.
Atsakyti
QUOTE(laumzirge @ 2014 05 26, 14:27)
Kadangi stalčius su šaukštais niekur netelpa, tai galvoju padaryti po kaitlente. T.y., eitų kaitlentė, stalčius su šaukštais ir tada orkaitė.  blush2.gif

Pirmąkart tokį sprendimą girdžiu... O kodėl nenorite šaldytuvo kairėje planuotis ne spintelę, o stalčių bloką? Galėtų būti 2 žemesni stalčiai viršuje Jūsų šaukštams, ir vienas aukštesnis apačioje.
O negalvojot apie šaldytuvo pastatymą vietoj tos 800mm spintelės? Gal ten būtų galima įtalpinti ir kokią ūkinę spintą šalia jo, tuo pačiu šaldytuvą "aprengiant" plokštėm, kad apjungti tą dalį. Ar tiek, kiek dabar užpiešę ir tegalima užstatyti tame kampe? Tuomet šits variantas nelabai, nes ūkinė spinta gausis siaurutė... Nebent koks cargo aukštas unsure.gif . Taigi, perkėlus šaldytuvą galima būtų plautuvę prie kitos sienos pasukti. Tačiau, galgi Jūsų variantas ir geresnis... Nors ir nesižiūri dabar ten šaldytuvas, kaip iš reikalo prilipdytas, bet juk taip ir yra - iš reikalo... lotuliukas.gif . Nelabai kur kitur jį bepastatysi. Bet nors stalviršio daugiau turėsite smile.gif . Kita vertus iš tokio kampo, kaip pateiktas 3D brėžinys, niekada ir nežiūrėsit į savo virtuvę smile.gif .

O, dar sugalvojau: indaplovę Jums reikėtų sukeisti vietomis su ta spintele (arba stalčių bloku, kaip aš siūliau) šalia šaldytuvo. Tuomet šaukštai/samčiai būtų šalia viryklės.
Man kampinės spintelės durelės atrodo kiek siaurokos g.gif . Jei padarytumėt tą sukeitimą, galima būtų jas paplatinsi stalčių bloko sąskaita.
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 05 26, )
Tai aišku, kad turiu  dirol.gif

Tai gal galima i az ax.gif nes noriu protingu patarimu.... gaunas man 3kampines spinteles tai idomu kaop issptest ta klausima su kriaukle indaplove ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Freke @ 2014 05 26, 23:04)
gaunas man 3kampines spinteles tai idomu kaop issptest ta klausima su kriaukle indaplove ax.gif

Tai kelkit savo planus čia, protingų patarimų už dyką gausit smile.gif .
Visgi nusprendėt daryti G tipo virtuvę g.gif . Kiek pamenu, buvau Jums kažkada dviejų linijų siūlius:

user posted image

ar sumaišiau kažką? unsure.gif

Per maža virtuvė gaunas tokia? Daugiau spintelių reikia?
Atsakyti
Dėkui už patarimus, Juodai 4u.gif

To stalčiuko po kaitlente turbūt reiks atsisakyti ir daryti viską paprasčiau. rolleyes.gif

Na šaldytuvas toje vietoje yra prielipa (nes toks tikrai ir yra smile.gif) kitavertus, jis yra per žingsnį ar du nuo orkaitės ir nuo plautuvės, kas nėra blogai. Jo dėti kitoje pusėje nesinori, nes ten palei sieną ir radiatoriaus vamzdis praeina (tad reiktų nuo kampo atitraukti), ir jis matytųsi nuo koridoriaus be durų (tad reikia, kad ta vieta būtų kuo mažiau "virtuviška").

Dėl indaplovės vietos - aš būčiau labai už Jūsų siūlomą variantą, kad indaplovė stovėtų prie šaldytuvo. Tik panašu, kad gali pritrūkti kelių cm, kad prie sienos tilptų ir indaplovė, ir šaldytuvas (dabar planelis yra preliminarus, visi centimetrai nėra iki galo sugaudyti). Tuomet reiktų koridoriaus sienoje daryti "prielipą", kad uždengtų šaldytuvo galą. Bet dabar galvoju, kad gal verta paaukoti truputį grožio dėl patogumo g.gif nes ir stalčiai su šaukštais būtų po ranka, ir šiukšlinei būtų daugiau vietos.

dėl spintelės ilgio anoje pusėje - nežinau, gal galima ir truputį ilgesnę padaryti (dabartinį ilgį pasiūlė baldininkas). Reikės pažiūrėti:)
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 05 27, 11:16)
Tai kelkit savo planus čia, protingų patarimų už dyką gausit  smile.gif .
Visgi nusprendėt daryti G tipo virtuvę g.gif . Kiek pamenu, buvau Jums kažkada dviejų linijų siūlius:

user posted image

ar sumaišiau kažką?  unsure.gif

Per maža virtuvė gaunas tokia? Daugiau spintelių reikia?

aha virtuves norejau G tipo smile.gif bet pradzioj vyras baides. veliau parodziau, kad grazu. sutiko su salyga kad gali tekt orkaites ar indaploves plaukti menesi kita biggrin.gif )

dabar keli klausimai del kriaukles ir indaploves. kaip suprantu indaplovei reik atskiros spinteles o kriaukle galima i kampine montuoti?

ismatavimai tikslus yra tokie:
siena 2,89 (kur kamino ventiliacijos matos, bet i jas nekreipiam demesiaus nes bus vedinimas daromas)
tada siena su langu 2,47 langas 1m
sukames vel kampu kad sulygiuoti 2,89
ir tada spintele kad butu patogus praejimas koks 1,50-1,60 cia su pusbariu.

centimetrai kis i mazesniaja puse nes dar tinkuosis sienos bet keliais tik dabar yra taip
https://lh6.googleus...0525_214830.jpg
cia vaizdas dar su lentom is svetaines.
https://lh6.googleus...0508_190904.jpg

virtuvini isivaizduoju kazkoki panasu na tik nesgrabnai su programa delioju biggrin.gif tai auksciai kai kur skiriasi blush2.gif

https://lh3.googleus...no/virtuve1.jpg

https://lh4.googleus...no/virtuve3.jpg

https://lh6.googleus...no/virtuve4.jpg

langas atsidaro tik vienas is dvigubo(arciau kampo) mazesnis neatsidaro, kriaukle noreciau daryt prie to dvigubo lango kuris neatsidaro. tai tada kur man indaplove kist. nes reik kanalizacija parodyt kur nuvest. aisku galima pajungt i kriaukles isbegima. bet jei yra vamzdzio gal geriau padaryt atskirai g.gif
Atsakyti
merginos ka manote apie tokios plokstes prieziura, jauciu sunku bus ja nuvalyt ji tokia kaip matine , neslidi manau koki klecka nuvalyt jau reik pasistengt, nuziurejau ja virtuvinej spintai, bet jauciu prakstiskumo nebus

sviesi LMPD
user posted image


tamsi LMPD
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GITALE: 28 gegužės 2014 - 05:38
QUOTE(GITALE @ 2014 05 28, 06:37)
merginos ka manote apie tokios plokstes prieziura, jauciu sunku bus ja nuvalyt ji tokia kaip matine , neslidi manau koki klecka nuvalyt jau reik pasistengt, nuziurejau ja virtuvinej spintai, bet jauciu prakstiskumo nebus



jeigu spalva būtų į rusvumą, tai nesimatytų niekas 4u.gif jei rinktis iš šitų dviejų, tai manau, kad praktiškiau būtų šviesesnės. Ant margų plokščių mažiau turėtų viskas matytis lyginant su vienspalvėm.
Atsakyti
QUOTE(Freke @ 2014 05 27, 11:36)
dabar keli klausimai del kriaukles ir indaploves. kaip suprantu indaplovei reik atskiros spinteles o kriaukle galima i kampine montuoti?

Indaplovei tokios kaip spintelės nereikia. Ji montuojama tarp kitų spintelių/stalčių blokų ir dengiama bendru stalviršiu.
QUOTE(Freke @ 2014 05 27, 11:36)
langas atsidaro tik vienas is dvigubo(arciau kampo) mazesnis neatsidaro, kriaukle noreciau daryt prie to dvigubo lango kuris neatsidaro. tai tada kur man indaplove kist. nes reik kanalizacija parodyt kur nuvest. aisku galima pajungt i kriaukles isbegima. bet jei yra vamzdzio gal geriau padaryt atskirai g.gif

Atskirai indaplovei vamzdžių nereikia išvesti. Ji puikiausiai pasijungia prie plautuvės vandens įvado ir nuotekų. Beje, turėkiit opemy, kad už indaplovės negali būti jokių vandens išvadų, nuotekų ir kištukinių lizdų.
Man tai viskas labai tvarkingai pas Jus susidėlioja:
nuo kairės pusės - kaip supratau norite 3x600 ūkinių spintų, kur vienoj būtų orkaitė, kitoj šaldytuvas. Ūkinę spintą pasidėjimams daryčiau pirmą, paskui orkaitės spintą, galiausiai šaldytuvą. Šaldytuvą taip traukčiau dėl to, kad visai šalia židinio nesigautų - juk bus ten, kairiajam kampe prie įėjimo į patalpą židinys, jei gerai pamenu? Paskui 450mm stalčių blokas, užsukus prie kitos sienos I tipo kampinė spintelė su 450mm durelėmis, 600mm kaitlentė su stalčiais, ~710mm stalčių blokas (kaitlentę su 710 stalčiais galima sukeist vietom, jeigu norit kaitlentės arčiau lango), toliau I tipo kampinė spintelė irgi su 450mm durelėmis, užsukus prie kitos sienos 600mm plautuvės stalčius, 600mm indaplovė (indaplovę su plautuve galima sukeist, tačiau man rodos plautuvė jau nesigautų ties langu unsure.gif ), paskui L tipo kampinė spintelė su 2x300mm durelėmis ir galiausiai 900mm stalčių blokas. Praėjimui tarp ūkinės spintos ir pussalės lieka virš metro - manau kad pakankamai.
Tam kad sulyginti su ūkine spinta, reiktų pratęsti pussalės stalviršį. Daryčiau jį min 900mm gylio, kad būtų patogu sėdėti prie pussalės, nesvarbu, kad šiek tiek išsikiš stalviršis lyginant su ūkine spinta - kad ir lygiai padarytumėt, vistiek ten dėsite dar pusbario kėdes, kurios jau nebus vienoj linijoj su ūkine spinta, tad kam tas preciziškas lyginimas? smile.gif
Na, o pakabinamos spintelės - pagal poreikį bigsmile.gif . bet su jom man rodos Jums viskas aišku ax.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 28 gegužės 2014 - 10:21