QUOTE(Juodai @ 2014 06 05, 14:57)
Kiek laiko naudojatės? Tokių be Blum ar panašaus lygio furnitūros nedaryčiau
. Turėjus nesu, bet kiek teko svečiuose atidarinėti, uždarinėti, man nepatiko. Didelis toks gargaras gaunas, aišku 60cm plotis nebūtų didelis... Svečiuose tarp kitko Blum furnitūra buvo, tačiau spintelė platesnė, nei 60cm.. Neeežinau, gal nuo įpročių priklauso
. Ypač nepatogu žemyn traukti, ten be rankenėlių buvo - gal dėl to taip nepatogiai pasirodė. Gal su rankenėlėm kitaip. Vėlgi, būtų paranoja, kad su laiku išklers ir nepriglaus man tų durelių dailiai prie spintelės
...
.
Gegužę buvo metai, kai naudojames.
Pas mane ne Blum, kiek pigesnė, bet kokybės lygiu nenusileidžianti. Nei kas atsilaisvino, nei kart neteko reguliuoti po sumontavimo. Viskas ok.
Kam gargaras, o man tai tikras išsigelbėjimas mažoje virtuvėje - pradedi gaminti, pakeli dureles ir nedaužai katos į durelių kampus. Pabaigus - uždarau dureles. Būna, kad darinėju ne po vieną ir ne po du kartus per dieną. O aš dažniausiai dar ir ne viena sukiojuosi virtuvėje.
Pas mane ten ne dvi lentynos, kaip rodoma dažniausiai kataloge, o keturios. Tilpo visos kruopos, cukrus ir dalis rečiau naudojamų indų. Tiesa, viena lentyna kiek siauresnė dėl paties mechanizmo užimamos vietos. Talpumas
Beje kai galvojau kokias daryti dureles, padėjo apsispręsti vienas bendradarbis - pas jį irgi standartinė kišenio dydžio virtuvė 6 (?) kv. metrų. Tai pas jį trumpojoje sienoje kabo dvi spintelės po 100-110 cm su tokiomis durelėmis ir
Blum mechanizmai. Iki pat lubų. Vienoje spintelėje kažkaip padaryta vieta gartraukiui (kažką vieną kart čia panašaus vienas meistras rodė), o likusi vieta normaliai naudojama virtuviniams rakandams susidėti. Beje, sakė dėl vietos stokos spintelėse nedarė rankenėlių, o tiesiog padarė dureles ilgesnes - taip patogu atidaryti, o uždaryti jam ir jo žmonai irgi nesukelia nepatogumų. Čia matyt įpročio reikalas. Aš tos virtuvės nečiupinėjau, tik nuotraukose mačiau. Bet pamačius tokį gėrį laksčiau po baldų salonus ir visur atidarinėjau visas spinteles, kurios tik pasitaikė ant kelio.
Kad tik įsitikinti, jog man būtent to reikia.
Kaip tik šiandien klausiau - kaip jam tarnauja mechanizmai - sakė viskas ok, lyg vakar būtų buvusi virtuvė sumontuota.
O jus kur turėjot anksčiau mechanizmus, tai įtariu buvo taip vadinami dujiniai. Tai nesistebėkite, kad po kurio laiko teko galva prilaikyti. Tiesiog jie jau atitarnavo savo.