QUOTE(Verteris @ 2017 02 14, 17:49)
o hidroforą - dingus elektrai, slėgio jame dar pakaks, kad išstumti tuos kelis litrus vandens nusplovimui. Išsiurbti iš boilerio vandens, nepaduodant į sistemą naujo (ar neįleidžiant oro) nepavyks.
Hidroforas skirtas amortizuoti vandens tiekimo netolygumams, ir stovint po dušu tu nepajusi kada dingo elektrą, tad pastebėsi, kai slėgi ir didžiausiame hidrofore dings. Ne sprendimas.
Sprendimas būtų upsas, per kurį veikia vandens siurblys. Jis viską išspręstų. Problema tik viena, siurblys yra galingas, pav. mano 0,75kW galios, bet startinis galingumas užkyla tikrai iki 1,2kW. Tokį pavyko užfiksuoti. Įtariu, kad ir iki didesnių galingumų pakyla, tad upso reikėtų tikrai galingo. Beje, upsuose naudojamas "VA" galios žymėjimas, neatitinka vatų, yra gerokai mažesnio galingumo, nei vatai. Variantas būtų kažkas panašaus jungiamas prie normalaus švininio automobilinio ar dar geriau gilaus iškrovimo akumuliatoriaus. Bėda, kad mano nuorodoje pateikti ir kiti panašūs rasti didžiausio galingumo 0,6kW, tad mano gręžinio siurbliui per silpni.
Papildyta:
QUOTE(funtikas2999 @ 2017 02 14, 21:37)
dingsta elektra, na į ketvirtį kokį kartą manau tikrai...
Tai trumpalaikis dingimas yra visai realus dalykas.
Tokiu atveju gerai: hidrofore bus vandens, jei ką spėsi ir su šiltu ir su šaltu pabaigt praustis... ar bent dantis išsivalyt biggrin.gif šiltas namas per kelias valandas ar dieną neatšals (tad dėl šilumos šaltinio ir jo cirkuliacinio manau jaudintis nereikėtų...), dėl išsijungusio rekuperatoriaus žmonės neuždus... Skalbiankė, indaplovė pastovės ir vėl pasileis, orkaitei išsijungus teks užsisakinėt picą ar į načnyką hotdogų važiuot biggrin.gif vietoj teliko ir kompo užteks ir knygų prie žvakių šviesos...
Aš prie Upso būtinai jungčiau vandens siuirblį. Jei dirbs siurblys, karšto vandens užteks pabaigt nusiprausti, nes bet kokiu atveju prausiantis naudojamas boileryje sušildytas vanduo ir bent jau manasis, kaip ne greitaeigis, tai besiprausiant tikrai nespėja jo sušildyti ir jei užtenka šilto vandens prausiantis, kai yra elektra, užteks jo ir dingus elektrai. Dar mąstau, kad prie upso pajungčiau rekuperatorių (jei jis eksploatuojamas be teno), šaldytuvą, signalizaciją, vaizdo stebėjimo sistemą ir pan, tad kokius du gilaus iškrovimo akumuliatorius po 150Ah manau vertėtų turėti, problema tik su pakankamo galingumo inverteriu, bei įdomu būtų kur nors pamatyti principines tokio jungimo schemas.