Įkraunama...
Įkraunama...

Elektros išvedžiojimas II

QUOTE(cibulis @ 2016 05 12, 07:01)
... bet lumenų turi tik 325-345.
Labai normalu. Iš šiltai baltos spalvos spaudžiama iki 36lm/W. Taip kad kaip iš 2700K labai neblogai. Galingas SV LED'as. Jei tik būtų pigesnis tikrai susigundyčiau kažkur pasijungt keletą ax.gif
Atsakyti
Merginos, gal kurios vyras, brolis ar dar kažkas apie elektrą supranta ir galėtų man vieną rozetę pajungti? Atsilyginsiu. Rimtai ieškau. smile.gif
Atsakyti

Na ne visi juk mėgsta daug rašyti. Nepulčiau teigti, kad yra yra pardavėjas. O net jei ir. Jo reikalas.

Šviesos diodus gamina nemaža krūva kompanijų, Cree patenka į top 10 (Philips, Osram, Panasonic, Toshiba, Cree, ENDO, Zumtobel, Koizumi, Iris Ohyama, Sharp) aišku priklauso nuo to, kas ir kaip renka geriausius. Na bet ne apie tai.
Cree pagamina LED ir jį parduoda, jį nusiperka šviestuvų gamintojas ir priklausomai nuo gebėjimų ir planuojamos produkto kainos pagamina šviestuvą. Kuris gali kainuoti €2 o gali ir €20 ir abu gali turėti tą patį LED. LED reikia gero srovės/įtampos valdymo, aušinimo. Natūralu, kad pigūs šviestuvai, tegu ir su geru LED, nebus itin ilgaamžiai ar ryškūs.
Dėl sklaidos - Visi LED yra taškiniai „spot light“ tipo. Apšvietimo/sklaidos kampas priklauso nuo reflektoriaus/lešio. SMD - Surface Mounted Diode yra LED tvirtinimo tipas. Patogu pagaminti įprastų lempučių analogus, kai į tą patį korpusą vietoj kaitrinės lemputės dedamas SMD modulis.
Mano supratimu geriau vienas galingas LED nei 50 silpnų. Apšvietimo kampas vis tiek priklausys nuo reflektoriaus o 50 LED jo tiesiog neturės ir naudosis tik savo dengiamu plotu bei kiekvieno LED apšvietimo kampu, kuris įprastai yra mažas.

Ar siauro ar plataus kampo šviestuvas – turi atsakyt pats arba interjero dizaineris. Nelygų ką nori apšviesti. Akcentiniam apšvietimui naudosi siauro kampo, o įprastam patalpų apšvietimui – plataus kampo šviestuvus. Darbe sukabino LED šviestuvus vietoj buvusiu liuminescencinių. Toje pačioje patalpoje kur anksčiau buvo apie 20 plius keturi galingi, dabar kabo ~120 led žibintuvėlių. Man nepatinka. Nors paviršiaus apšvietimas yra geresnis, bet pati patalpa yra tamsesnė. LED kabo palubėje ir apšviečia po savimi plotą. Lubos tamsios, iš kart žemėja patalpos vizualinis aukštis. Pas save namie vietoj 300w halogenų (ne reflektoriniai) sudėjau 30w LED su reflektoriais. Lubos tamsios, teko reguliuoti, kad LED šviestų dalinai į lubas. Man tai yra minusas. LED puikiai apšviečia viską kas yra po juo, bet ne aplink save ir ne virš savęs, jei LED yra įleidžiami – lubos bus tamsesnės. Mano akimis gyvenamojoje patalpoje lubos turi dirbti kaip reflektorius, t.y dalį šviesos atspindėti, o tam reikia, kad lubos irgi gautų šviesos.
Mano nuomone pigūs LED šviestuvai tinka zoniniam apšvietimui. Aišku galima į lubas sukišti LED ir padaryti keletą šviestuvų kurie suteiks ir jaukumo ir lubas apšvies.
Mažose patalpose LED tinka irgi – nuo sienų atsispindi.

QUOTE(cibulis @ 2016 05 10, 23:08)
Geriau pasakyk viską iki galo, nes akivaizdu, kad esi pardavėjas (FB neveikia, tai atėjai čia?). Man visiški nieko tavo pasakymai nesako. Konkrečiau ir aiškiau: koks gamintojas geras ar kaip atskirti gerą nuo eilinio gamaintojo? Daugiau informacijos, o ne tik noro pasirodyti, kad esi kietas. Šiais laikais kieti nieko nelaimi. Prekė parduodama daug subtiliau. Taisysiesi ar pasikeis?

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 12, 07:01)
Jos kaina - kosminė. O ir šviesos kampas nėra didelis: 10, 25, 36 ir 60 laipsnių. Įdomu tai, kad jos galia - 9,5 W, bet lumenų turi tik 325-345. Vadinasi geros lemputės negali iš vato išspausti daug lumenų.

Čia šuo ir pakastas. Nori matyti tikroviškas apšvietų daiktų spalvas - permoki už diodo liuminoforą su geru spektru ir apskritai už nišinį produktą. Kas renkasi led, dažniausiai net nežino, kad yra toks spalvų atkūrimo indeksas ir nežino, kad led jis būna prastas. Kitaip sakant šiuo metu rinkoje vyraujančių led šviesa yra nekokybiška (žemas CRI).
Nori geresnio cri - auga kaina ir krinta liumenai.
Siūlau vengti led su mažesniu kaip 90 CRI gyvenamosioms patalpoms, t.y. daugumos rinkoje esančių led. Jie tinkami tik dekoratyviniam, bet ne pagrindiniam apšvietimui.
Jeigu jums svarbu matyti tikrą pomidoro ar odos spalvą rinkitės neefektyvią kaitrinę ar efektyvesnes liuminescensines bei hid lempas, kurių CRI viršija 93-95.

Dažnai led šviesa tiesiog erzina, ypač šaltesnė, oda atrodo išblyškusi. Samoningai to nesuvoki, bet pasamoningai kažkas negerai, kažkas dirgina. Panašiai kaip ir su deguonies trūkumu, langų varstymu. Lyg ir nieko blogo nejauti, bet kažkas negerai, kol neįsileidi šviežio oro ir akivaizdžiai nepajauti skirtumo.
Ieškančiam kokybiško pagrindinio apšvietimo, nepaisant visų pliusų, led nesiūlyčiau, bent jau kol kas.
Atsakyti
Kas galite patarti dėl LED juostų? Kurio gamintojo ar kurioje parduotuvėje kokybiškiausios? Kokios kainos? Ką sau rinkotės? Kokią galią iš 1 metro geriau: mažesnė (3 W) ar didesnė (5-6 W). Man reikia šiek tiek daugiau nei 19 metrų.
Atsakyti
koks apsvietimo tikslas? Foninis ar rimtas apsvietimas?
As perimetru 4x4 m klijavau paslepta LED lyg 11 (aqr 14) W/m.
Saltos spalvos.
Bet kambary pakankamai sviesu nuo jos

QUOTE(cibulis @ 2016 06 20, 10:16)
Kas galite patarti dėl LED juostų? Kurio gamintojo ar kurioje parduotuvėje kokybiškiausios? Kokios kainos? Ką sau rinkotės? Kokią galią iš 1 metro geriau: mažesnė (3 W) ar didesnė (5-6 W). Man reikia šiek tiek daugiau nei 19 metrų.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 06 20, 11:39)
koks apsvietimo tikslas?  Foninis ar  rimtas apsvietimas?
As perimetru 4x4 m klijavau paslepta LED lyg 11 (aqr 14) W/m.
Saltos spalvos.
Bet kambary pakankamai sviesu nuo jos

Iš esmės tik foninis, bet dizainerė pataria rinktis galingesnę LED juostą, nes ją bus galima naudoti ir kaip pagrindinę. 11 W iš metro ne per galingai šviečia? Kur pirkai? Kokios kainos?
Atsakyti
Siunciausi LED. CN. Tikrai nepergalinga, nes 3w - tai vos žibės smile.gif 5m-apie 8e gal. Nebepamenu

Arba imk dimeriuojama (reguliuojama), galesi keist stipruma.

QUOTE(cibulis @ 2016 06 20, 10:59)
Iš esmės tik foninis, bet dizainerė pataria rinktis galingesnę LED juostą, nes ją bus galima naudoti ir kaip pagrindinę. 11 W iš metro ne per galingai šviečia? Kur pirkai? Kokios kainos?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 06 20, 12:14)
Siunciausi LED. CN. Tikrai nepergalinga, nes 3w - tai vos žibės smile.gif 5m-apie 8e gal. Nebepamenu

Arba imk dimeriuojama (reguliuojama), galesi keist stipruma.

Jungiklis paprastas ne dimeriuojamas. Teks ieškoti kažko Lietuvos rinkoje. Gal kas nors domėjosi, ką gero galima įsigyti Lietuvoje. Ir kurioje firmoje?
Atsakyti
Apsilankes strategineje turgavieteje, tikrai rasi variantu, ivairiausiu mirksiukas.gif

QUOTE(cibulis @ 2016 06 20, 11:31)
Jungiklis paprastas ne dimeriuojamas. Teks ieškoti kažko Lietuvos rinkoje. Gal kas nors domėjosi, ką gero galima įsigyti Lietuvoje. Ir kurioje firmoje?

Atsakyti
Gal kas susidūrėte su video domofonais? Kokios firmos geriausi ar mažiausiai genda?

Perskambinęs kelias firmas susidariau įspūdį, kad neblogi yra Commax firmos domofonai. Vienas vadybininkas sakė, kad jie praktiškai negenda. Man iš šios firmos patiko šitas. Esminis dalykas yra tas, kad jis turi atminties kortelę, kuri gali fotografuoti skambinančiuosius. Bet kaip vienos firmos atstovas sakė: jei ateis pažįstamas ir nieko neras, tai paskambins telefonu. O jei ateis nepažįstamas, tai vis tiek nežinosite, kas toks ir kam paskambinti. Nebent ši funkcija praverstų tuo atveju, jei kažkoks apiplėšimas ar pan.

Man patiko Kocom firmos daikčiukas. Dailus dizainas ir kaina gera. Ir Commax ir Kocom yra korejietiškai gaminiai.

Už panašią kainą galima nupirkti ir kinietišką monitorių, kuris realiai panašus į planšetę. Neaišku ar bus patvarus, ar gerai laikys. Be to man nelabai tinka, nes modelis platus, o aš ieškau siauresnio modelio.

Gal yra kažkokių geresnių ar rimtesnių firmų variantų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 20 birželio 2016 - 15:21
Elektrikas prazioplino rozete virtuves saloje, t.y. kuri butu montuojama balde. Grindys isbetonuotos, sienos istinkuotos. Kokios galimybes art grioveli grindyse ir pratempinet laida? Ar laidui reikes sarvo? Ar apskritai jis ten gali buti, t.y. sildomame betone?
Atsakyti