QUOTE(valdus @ 2016 05 11, 18:07)
Mano nuomone svarbiausias parametras tarnavimo ilgaamžiškumui yra LED aušinimas, nes blogai aušinamo LED tarnavimo laikas trumpėja.
Sutinku. Man būtent taip sakė vienos firmos inžinierius. Su juo gal pusę valandos prakalbėjau. Iš to, ką jis pasakojo, pateiksiu santrumpą. Gal aš gerai nesupratau, o jis ne viską pasakė, bet atmetus visą fiziką esmė yra tokia.
Geros LED lemputės požymis
1. Iš vieno W nėra išspausta daug liumenų. Kiek suprantu apie 75-80 lm iš vato optimalų, nes jei iš vato spaudžia 100 lm, tai tokia lemputė greičiau perdegs.
2. Gera lemputė yra sunki lemputė. Tai reiškia, kad ji turi metalinį korpusą, kuris sugers šilumos perteklių.
3. Gera lemputė turi turėtų radiatoriaus grotelės aušinimui.
4. Daugelis ledų šviečia ilgai ir nuobodžiai. Klausimas, kiek šviesos liks po metų, kitų, t.y. būna lempučių, kurios praranda 30 proc. šviesos srauto per metus ar panašiai. Žmogus to nejaučia, nes lemputė šviečia. Bet realiai 30 proc. šviesos srauto praradusią lemputę galima išmesti į šiukšlių kibirą. Ji šviečia, bet šviesos srautas toks silpnas, kad iš tos lemputės nėra jokios naudos.
O esmė ta, kad pigių gamintojų lemputės gali per 6-12 mėn. prarasti savo šviesos srauto, kai tikrai geros tai padarys po 15 metų ir pan. Man taip pat sakė, kad geriausiai lemputę išardyti ir pažiūrėti jos vidurius. Bet tai profams.
Tas inžinierius sakė, kad šiuo metu (vakar) turi išardęs apie 50 skirtingų LED lempučių. Visko iš jo neištraukiau, nes nelabai norėjo pasakoti. Jis buvo iš Sirijaus firmos. Aišku be savo produkcijos sakė, kad nebloga gamina "Airam'as" dar kažkokios firmos, bet informaciją nutylėjo.
Papildyta:Pažiūrėjau į buto lemputes telefono kamera. Visos lemputė mirga. Mano visos lemputės kaitrinės, tik viena LED. Visos mirgėjo.