Laba diena, mergaites,
Prisijungiu prie jusu, nes radau, jog kalbate ir apie MTHFR geno pokyti.
Siandien dali dienos sedziu internete ir ieskau bent kokios info apie ji. Lietuviskos informacijos beveik jokios, tad dziaugiuos, kad atradau jusu pokalbius. Gal jus kiek pagelbesite del informacijos.
Truputi papasakosiu apie save. Esu po 3 nesivystanciu nestumu. Pastoju lengvai... bet... Praeitas tikras pragaras
Atlikta kruvos tyrimu, visi jie buvo geri. Ir va, galu gale, genetiniai tyrimai dave kabliuka. Turiu MTHFR geno homozigotini pokyti (677C>T). Genetike pateike info ir paleido... (Eik pas ginekologe konsultacijai. Gerk folio ir viskas bus gerai)
O gyditojai, pas kuriuos toliau tesiau savo odiseja, pirma karta mate si reikala (ir ginekologe, ir hematologe, ir endokrinologe
) Niekas nieko man negalejo patarti. Tad savo nuoziura pasidariau isvadose rekomenduojamus kraujo tyrimus, geriau isvadose rekomenduojama folines rugsties kieki
Kol galiusiai po eiles menesiu vel buvau nusiusta atgal pas genetike. Ir
ir galiausiai man atsivere akys
. buvo aiskiau paaskinta KOKIE tiksliai tai turi buti tyrimai, KOKIA tiksliai ta folio rugstis turi buti, ir kas tai per reikalas isvis
Mano bendra folio, B12 ir homocisteino tyrimai yra norma. Nors, kaip supratau, tai nieko nereiskia, nes lietuvoje netiria taip smulkiai, kaip kur galetu slypeti tikroji problema... Folio r. kiekis eritrocituose irgi normos ribose, bet net ir tuo negalima remtis, nes nera lietuvoje tirtu ir nustatytu normos ribu, remiamasi JAV moteru normom, kas irgi nera tikslu
Gal zinote, galit patarti, kurie ginekologai lietuvoje yra susidure su tokiais atvejais? (Gidejau, jog Klimas
Gal kuri buvote pas ji?) Kur verta tokliau kreiptis? Ar yra kazkoks kitoks gydimas, be atitinkamos folio ir B grupes vitaminu naudojimo? Kiek ilgai reikia viska gerti? (Sake, kad lastelems reikia puses metu, kad isisavintu viska ir atsistatytu)... Ar kuri geriat folio rugsti Metfolina? (Nesu tikra, ar tikslus pavadinimas).
Buciau dekinga uz betkokia info