Sveiki, mums rado PPD 4-4.5 mm , labai nerimauju, vaikui 2.5 men. Ar tai labai pavojinga? Ar gali uzsitraukti pati ?
sveiki, darem siand kardiograma ir l.daug sutrikimu kompiuteris parase, pas daktare tik po 2sav, gal kas susiduret su tokiomis savokomis
6 metai
excessive noisein recording
sinus rhythm
first degree AV block
unusual axis
right axis deviation
long QTc interval, consider hypocalceamia or quinidin-like drug
6 metai
excessive noisein recording
sinus rhythm
first degree AV block
unusual axis
right axis deviation
long QTc interval, consider hypocalceamia or quinidin-like drug
QUOTE(tada @ 2014 12 17, 14:11)
Sveiki, mums rado PPD 4-4.5 mm , labai nerimauju, vaikui 2.5 men. Ar tai labai pavojinga? Ar gali uzsitraukti pati ?
Laba diena,
As taip pat skaitineju. Tada, mano sunaus situacija panasi, PPD 4mm. Uzesiai nustatyti iskart gimus, iki kardiologes eile sulaukem kai sunui jau menuo buvo, nustate, kad yra papildoma sirdies chorda (raumuo papildomas sirdyje) ir PPD. Stebejo mus klaipedoje kardiologe, 6 men nusiunte pas Lankuti i santariskes ir paliko stebeti, gal dar sumazes.
Kaip supratau, kraujo srovele i plaucius nera labai pavojingai didele, kudikis nedusta, nemelynuoja, svorio priauga beveik pakankamai.
Na, kaip ir priklauso su tokia diagnoze, pradejom sirgti visokiais bronchitais, virsutiniu kvepavimo taku uzdegimais, virusiukai ivairus, jau ir antibijotiku esam gave. Kadangi ligu eiga sunki, karsciuoja vaikas po 2 savaites, siuncia mus i santariskes anksciau, negu buvo nurodes gyd. Lankutis. Sunus bus kazkur 10 men amziaus. Kiek cia klaipedoje echoskopu matosi, skylute sirdeleje nemazeja.
Kaip skaitinejau jusu, mamytes pasnekesiuose, susidariau tokia nuomone, kad vaziuojant pasirodyti gydytojui, pravartu pasiruosti, kad galetume vilniuje pabuti ir ilgiau, nes gali ir operuoti?
Kadangi esame is klaipedos, tai galimybes, kad atvaziuos mociute ar tetukas ir atves butinu daiktu, galimybes nebus.
Gal galetumete patarti ar pasufleruoti (suprantu, kiekvienas atvejis skirtingas), kiek laiko mazdaug galime praleisti ligonineje? Kiek laiko uztrunka priesirdzio skylutes uzdarymas ir pooperacinis laikotarpis?
Gal yra kazkas, be ko neapsieisime ligonineje, pvz. blenderis?
Is viso, ar, jeigu nera didelio pavojaus, tokiems maziukams daro tokia operacija (kitur skaiciau, kad geriausias laikas operuoti 2-4 metai)?
Pasidalinkite savo patirtimi, pas ka buvo panasi problema.
Aciu mamytes, stiprybes jums kovojant uz savo mazulius.
Sveikos mamytes,
esu susitarusi su gyd. Sudikiene susiskambint sausio pradzioje. Bet ji man nei kelia ragelio nei i SMS atsako. Gal kas zinot ar ji siuo metu dirba ar atostogauja? Ir dar gal galit kas turit a.z. atsiust gydytojos telefona. Gal negerai koki skaiciuka uzsirasiau?
Aciu uz pagalba.
esu susitarusi su gyd. Sudikiene susiskambint sausio pradzioje. Bet ji man nei kelia ragelio nei i SMS atsako. Gal kas zinot ar ji siuo metu dirba ar atostogauja? Ir dar gal galit kas turit a.z. atsiust gydytojos telefona. Gal negerai koki skaiciuka uzsirasiau?
Aciu uz pagalba.
QUOTE(mama0102 @ 2015 01 07, 08:17)
Sveikos mamytes,
Aciu uz pagalba.
Aciu uz pagalba.
Parasiau Jums i az.
QUOTE(ievapieva85 @ 2015 01 05, 17:33)
Laba diena,
As taip pat skaitineju. Tada, mano sunaus situacija panasi, PPD 4mm. Uzesiai nustatyti iskart gimus, iki kardiologes eile sulaukem kai sunui jau menuo buvo, nustate, kad yra papildoma sirdies chorda (raumuo papildomas sirdyje) ir PPD. Stebejo mus klaipedoje kardiologe, 6 men nusiunte pas Lankuti i santariskes ir paliko stebeti, gal dar sumazes.
Kaip supratau, kraujo srovele i plaucius nera labai pavojingai didele, kudikis nedusta, nemelynuoja, svorio priauga beveik pakankamai.
Na, kaip ir priklauso su tokia diagnoze, pradejom sirgti visokiais bronchitais, virsutiniu kvepavimo taku uzdegimais, virusiukai ivairus, jau ir antibijotiku esam gave. Kadangi ligu eiga sunki, karsciuoja vaikas po 2 savaites, siuncia mus i santariskes anksciau, negu buvo nurodes gyd. Lankutis. Sunus bus kazkur 10 men amziaus. Kiek cia klaipedoje echoskopu matosi, skylute sirdeleje nemazeja.
Kaip skaitinejau jusu, mamytes pasnekesiuose, susidariau tokia nuomone, kad vaziuojant pasirodyti gydytojui, pravartu pasiruosti, kad galetume vilniuje pabuti ir ilgiau, nes gali ir operuoti?
Kadangi esame is klaipedos, tai galimybes, kad atvaziuos mociute ar tetukas ir atves butinu daiktu, galimybes nebus.
Gal galetumete patarti ar pasufleruoti (suprantu, kiekvienas atvejis skirtingas), kiek laiko mazdaug galime praleisti ligonineje? Kiek laiko uztrunka priesirdzio skylutes uzdarymas ir pooperacinis laikotarpis?
Is viso, ar, jeigu nera didelio pavojaus, tokiems maziukams daro tokia operacija (kitur skaiciau, kad geriausias laikas operuoti 2-4 metai)?
PPD operacijos dazniausiai buna planines,tai manau vistiek paskirs jums kaskokia data,su visai maziukais laiko ilgiau nei su didesniais,zinoma jei nera komplikaciju.Seip po 7 d.jau paleidzia namo,jei viskas gerai,po to po savaites vel.vezi pasirodymui.Pati operacija trunka irgi +- apie 2-2.5 val.,po to para renimacijoj ir kita ryta jau perkelia i skyriu,bet cia irgi didesnius vaikucius,nes tuos mazylius laiko truputi ilgiau,mano sunu kai operavo tai buvo 3 metai.Virtuvelei visko kiek zinau yra ir virykle issivirti ir blenderis,ir virdulys.Jei guldo operacijai reikia tureti termometra savo,nauja kempine,daugiau lygtais viska duoda.Stiprybes jums,viskas bus gerai,labai geri gyd. ir visas personalas.
QUOTE(bendzia @ 2015 01 08, 11:43)
Stiprybes jums,viskas bus gerai,labai geri gyd. ir visas personalas.
Aciu, bendzia.
Bijojau, kad nuvaziuosim i vilniu sirdute echoskopu patikrinti be jokiu daiktu ir paliks ligonineje - labai noreciau, kaip jus rasete, kad is anksto zinoti. Ir, aisku, noreciau, kad didesnis butu, kuomet galima kazkiek susitarti, kad paguletu, ar tiesiog ramesne veikla uzsiimti, nes su leliuku niekaip nesusitarsi - stojas, lipa, rekia ir t.t.
QUOTE(mama0102 @ 2015 01 07, 08:17)
Sveikos mamytes,
Aciu uz pagalba.
Aciu uz pagalba.
Ar pavyko gyd. Sudikienei prisiskambinti?
QUOTE(ievapieva85 @ 2015 01 08, 14:19)
Aciu, bendzia.
Bijojau, kad nuvaziuosim i vilniu sirdute echoskopu patikrinti be jokiu daiktu ir paliks ligonineje - labai noreciau, kaip jus rasete, kad is anksto zinoti. Ir, aisku, noreciau, kad didesnis butu, kuomet galima kazkiek susitarti, kad paguletu, ar tiesiog ramesne veikla uzsiimti, nes su leliuku niekaip nesusitarsi - stojas, lipa, rekia ir t.t.
Na mums daug didesne skylute,ten jau skyle 13mm,bet vistiek buvo planinen operacija,o del amziaus mnyciau su mazesniais lengviau,zinokit sunku nulaikyt tuos vaikus,ypac tokius kurie laipo sokineja,kimbasi su rankom,tai mes pora menesiu lakstem kaip is to zaidimo,vilkas su kiausiniais,tai ir mes,kad nenukristu,kad nebutu atarankos,kad su rankomprisitraukimu nedarytu ir t.t....po operacijos tas keleta dienu tai labai labai ramus buvo iki tol kol skaudejo,o po to kaip uzsukti jie kaip gyd ir juokiasi,sako nu senas zmogus dar men paslikas guletu,o vaikas trecioj paroi jau judet nori ir didesniem vaikuciams daromas soninis pjuvis,o mazyliams per krutinkauli.Sausi vaziuojam tikrintis ziuresim ka pasakys,bet labai tikimes,kad viskas pas mus labai gerai
QUOTE(aisteja- @ 2014 11 20, 17:07)
Facebook'e esu įkurusi grupę "Širdukų mamytės". Tad jei norit, prisijunkit. Visoms kartu visas negandas įveikti daug lengviau.
Neranda mano FB tokios grupės. Manau, kad padarėte ją uždarą ir reikia pakvietimo ten patekti.
QUOTE(braškytė @ 2015 01 09, 12:16)
Neranda mano FB tokios grupės. Manau, kad padarėte ją uždarą ir reikia pakvietimo ten patekti.
as irgi neradau tokios grupes
QUOTE(bendzia @ 2015 01 09, 00:45)
Sausi vaziuojam tikrintis ziuresim ka pasakys,bet labai tikimes,kad viskas pas mus labai gerai
Bendzia, sekmes ir sveikatos, tikiuosi, kad viskas bus gerai.
As galvojau, kad skylutes uzdarineja ivedus kateteri per slaunies arterija ir paskui ta skylute kaip su sketuku uzdaro, kad kraujo sroveles nebebutu?
Matyt kiekviena vaikuti skirtingai, pagal jo specifika gydo. Aisku, ir aciu D, kad dabar jau yra technologijos visa ta pastebeti laiku, gydyti ir "taisyti".
Kaip del amziaus, tai tikrai negaliu pasakyti, bet rytoj mano mazajam 9 menesiai, o jau vaiksto visas guzuotas (aisku, ir brolis vyresnis padeda kartais), tai viliuosi, kad bus galimybe laukti.