Apie metus, nuo pat kačiukės atsiradimo, naudojau tik silikoninį - geriausiai visiems (ir katei, ir šeimininkei) tiko Trixie kraikas, jis toks smulkesnis. Tik reikia žiūrėti, kad nenupirkti Trixie apvalių granulių, rašosi "pearls" kažkaip - išsibarstydavo per visus kambarius, kaip kokio gyvsidabrio rutuliukai. Du svarbūs minusai: kaina ir negalima nuleidinėti į WC.
Jei WC santehnika nauja, iš santechninio porceliano, tai aktualu, nes tie silikono gabaliukai, nors jų ir nedaug, vis tiek braižosi ir gadina tą dangą.
Finko silikoninis nepatiko, labai grubus, aštus, katė kažkaip labai atsargiai ant jo lipdavo.
Dabar persiorientavau į Okoplus - katė labai smagiai prie jo perėjo - ilgai voliojosi ant naujai supilto, kasė ir vėl perkasė, kažką gaudė, žodžiu, visaip demonstravo, kad jai patinka. Kraikas gerai sušoka, į tokį taisyklingos formos rutulį. Kvapus gerai sulaiko (katė viską užkasa). Svarbiausia priežastis, dėl ko orientuojuosi į Okoplus ir didelis pliusas - galima nuleidinėti į tuliką.
Minusas: lyginant su silikonu, reikia kasdien rankioti ne tik "kietą dalį", bet ir tą "sušokusią dalį", žodžiu, veiklos daugiau atsirado

Dar kažkada buvau nupirkus bentonitinį - žiauru, dulkių debesis, letenos apdulkėję, paskui laižosi tas letenas, tai buvo pirmas ir paskutinis kartas.
Panašiai buvo ir su kažkokiu naujovišku ekologišku kukurūziniu kraiku - katė pirmiausia jo prisirijo mano siaubui, aišku, jai labai patiko, bet kvapų visiškai nesugėrė. Aš pirmą kartą mačiau tokį kraiką, kurį kasdien valiau sulaikius kvapą, o po savaitės neapsikentus viską išpyliau. O buvo brangus, nes gi "ekologiškas" ir "naujiena". Fu. Nepamenu, kaip vadinosi.