Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių kraikas 4

Iki šiol man geriausias kraikas - normalus silikoninis iš smulkesnių granulių (ne lietuviškas), o katei - Okoplus smile.gif
Apie metus, nuo pat kačiukės atsiradimo, naudojau tik silikoninį - geriausiai visiems (ir katei, ir šeimininkei) tiko Trixie kraikas, jis toks smulkesnis. Tik reikia žiūrėti, kad nenupirkti Trixie apvalių granulių, rašosi "pearls" kažkaip - išsibarstydavo per visus kambarius, kaip kokio gyvsidabrio rutuliukai. Du svarbūs minusai: kaina ir negalima nuleidinėti į WC.
Jei WC santehnika nauja, iš santechninio porceliano, tai aktualu, nes tie silikono gabaliukai, nors jų ir nedaug, vis tiek braižosi ir gadina tą dangą.
Finko silikoninis nepatiko, labai grubus, aštus, katė kažkaip labai atsargiai ant jo lipdavo.
Dabar persiorientavau į Okoplus - katė labai smagiai prie jo perėjo - ilgai voliojosi ant naujai supilto, kasė ir vėl perkasė, kažką gaudė, žodžiu, visaip demonstravo, kad jai patinka. Kraikas gerai sušoka, į tokį taisyklingos formos rutulį. Kvapus gerai sulaiko (katė viską užkasa). Svarbiausia priežastis, dėl ko orientuojuosi į Okoplus ir didelis pliusas - galima nuleidinėti į tuliką.
Minusas: lyginant su silikonu, reikia kasdien rankioti ne tik "kietą dalį", bet ir tą "sušokusią dalį", žodžiu, veiklos daugiau atsirado smile.gif
Dar kažkada buvau nupirkus bentonitinį - žiauru, dulkių debesis, letenos apdulkėję, paskui laižosi tas letenas, tai buvo pirmas ir paskutinis kartas.
Panašiai buvo ir su kažkokiu naujovišku ekologišku kukurūziniu kraiku - katė pirmiausia jo prisirijo mano siaubui, aišku, jai labai patiko, bet kvapų visiškai nesugėrė. Aš pirmą kartą mačiau tokį kraiką, kurį kasdien valiau sulaikius kvapą, o po savaitės neapsikentus viską išpyliau. O buvo brangus, nes gi "ekologiškas" ir "naujiena". Fu. Nepamenu, kaip vadinosi.
Atsakyti
QUOTE(esarmy @ 2014 06 21, 12:52)

Dabar naudoju visas trys rūšys kraikų ir man labiausiai, netikėtai, patiko pjuveninis (Cats Best Oko Plus/Gold) nupirktas tiesiog eksperimentui.

Man jis irgi patinka. Jokio kvapo slapimo. Ir uzkasti kakuciai nedvokia. Maniske tai siaubinga uzkasinetoja. Po nakties, trecdalis tualeto budos buna svariom grindim, viskas sukasta i kalna smile.gif
Vienintelis minusas - kate - pusiau ilgo plauko - iseina is ten kaip kaledine eglute, aplipusi kraiku ir nuolat reik siurbti, sluoti sad.gif Varginantis dalykas.
Bet nesmirda, kas buvo su keleta isbandytu bentonitiniu kraiku. Be to, sakyciau gana taupus. Nereik visko ispilinet po dvieju savaiciu. Tik dapylineju, ir buna pries dapylima tiesiog i kibiriuka ispilu sena kraika ir isplaunu namuka.
gerai susoka. Dar liusas, kad i klozeta ispilt galima visus kakus.
Idealiau butu tom paciom savybem, taupus kraikas tik kad nesinesiotu.. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(VeroniQ @ 2014 12 11, 17:48)
Idealiau butu tom paciom savybem, taupus kraikas tik kad nesinesiotu.. smile.gif
Cat's Best GOLD beveik neišsineša, bet jo kaina... "Senukuose" per nuolaidas 35, be jų - 50 litų už 10 litrų... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(esarmy @ 2014 12 11, 19:41)
Cat's Best GOLD beveik neišsineša, bet jo kaina... "Senukuose" per nuolaidas 35, be jų - 50 litų už 10 litrų...  doh.gif

O kaip sulimpa? Tas smulkesnis tai labai šauniai sulimpa, bet nešiojasi irgi labai šauniai... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2015 01 12, 15:09)
O kaip sulimpa? Tas smulkesnis tai labai šauniai sulimpa, bet nešiojasi irgi labai šauniai... sad.gif
Sulimpa pastebimai silpniau, nes granulės didelės ir prie kailio/letenų nelimpa, dėl to ir nebelieka takelio nuo kačių dėžutės.
Atsakyti
QUOTE(esarmy @ 2015 01 12, 19:24)
Sulimpa pastebimai silpniau, nes granulės didelės ir prie kailio/letenų nelimpa, dėl to ir nebelieka takelio nuo kačių dėžutės.

Blogas sulipimas man nepatinka, nes kukulis gali išsidraikyti (ir išsidraiko...) dėžėje dar nespėjus jo iš ten išmesti, ir šitaip užteršti kraiką. O su kraiko takeliais, kaip jau čia kažkada rašiau, dorojuosi prie kraiko dėžės patiesus pintą takelį-tinklelį. Labai padeda, tačiau kambariuose paskirų kraiko granulyčių ilgai ieškoti nereikia... smile.gif

Atsakyti
Merginos, patarkite, kur galėčiau Kaune nusipirkti Ever Clean White kačių kraiko?

Radau tik Pifas.org

http://www.pifas.org...e-kaciu-kraikas
Atsakyti
QUOTE(Germina @ 2015 01 14, 18:27)
Merginos, patarkite, kur galėčiau Kaune nusipirkti Ever Clean White kačių kraiko?

Radau tik Pifas.org

http://www.pifas.org...e-kaciu-kraikas

Ji platina UAB Kaivana Lietuvoje. Tai turėtų jų klinikose būti jo. Veiverių g.71 ir Baltų pr. 41c
Atsakyti
QUOTE(KrioOo @ 2015 01 15, 00:33)
Ji platina UAB Kaivana Lietuvoje.  Tai turėtų jų klinikose būti jo. Veiverių g.71 ir Baltų pr. 41c

Mačiau Kaivanoje, bet ten parašyta, kad tik didmeninė prekyba, o apie jų vet Klinikas net nepagalvojau. Ačiū 4u.gif
Atsakyti
patarimų....
Silikoninio, kaip supratau, negalima į wc mest? Koks geriausias kitas, kurį galima mesti į wc?
Atsakyti
QUOTE(Aramisė @ 2015 04 04, 09:45)
patarimų....
Silikoninio, kaip supratau, negalima į wc mest? Koks geriausias kitas, kurį galima mesti į wc?
Cats Best Oko Plus (optimalus santykis kokybė/kaina, bet nešiojasi) arba Cats Best Gold (brangesnis pastebimai, bet mažiau nešiojasi, truputį blogiau sulimpa)
Atsakyti
QUOTE(esarmy @ 2015 04 04, 14:23)
Cats Best Oko Plus (optimalus santykis kokybė/kaina, bet nešiojasi) arba Cats Best Gold (brangesnis pastebimai, bet mažiau nešiojasi, truputį blogiau sulimpa)

ačiū, pasidomėsiu
Atsakyti