Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių kraikas 4

QUOTE(kombo @ 2014 09 26, 21:49)
Siaip, kas del kates pratinimo daryt i klozeta zmogiska, tai girdejau veiseju nuomone, jog kates turi refleksa kasti smeli, o ismokius daryt be kraiko ( t.y klozete) , juems sebatvej susisuka galveles.

Senatvinis galvos susisukimas manau bet kam gali būti, bet tikrai ne nuo glozeto biggrin.gif Refleksas išlieka, katė vistiek daro kasimo judesius, tik nieko nesukasa biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2014 09 26, 20:14)
Aš naudoju FINKO silicio gelio. Perku irgi tik internetu. Pvz dabar užsipirkau kurio kaina 17 LT už 7 L. Tokio pakio užteks beveik 1,5 mėn. Padauginus iš metų gaunasi apie 136 LT, bet suma padidinau, nes kartais ne planuotai gali tekti išvalyti papildomai, tarkim išvažiuojant paruošti kad katę prižiūrinčiam žmogui neužkrauti kraiko keitimo pareigos  4u.gif

Iš tikro man firma nesvarbi, tik rūšis, perku bet kokios firmos esmė kas tuo metu pigiau parduodama  4u.gif

Ačiū už paaiškinimą 4u.gif
Silicio gelį bandžiau naudoti pieš daug daug metų kai šis kraikas tik atsirado Lietuvoje. Man labai nepatiko, atsisakiau po 2 mėnesių.
Nors taupumo atžvilgiu buvo tikrai labai taupu, vieno pakelio beveik užteko mėnesius kaip gamintojas ir reklamavo.

QUOTE(Jofky @ 2014 09 26, 20:54)
O aš dar norėjau keisti kraiką, ta prasme pigesnio varianto ieškoti  biggrin.gif
Pigiau bus nebent jeigu į vonią išmokinsiu katę eiti. Į klozetą darė mano prieš tai turėta katė, tai didelis minusas kad dangtį reikia laikyti visada atidarą, todėl šios nebepratinau.  4u.gif

Turėčiau pakeisti vonią jei mano katė nuspręstų nuolat vonioje sysinti biggrin.gif Ar mano tualete. Nesu pedantė, bet nuo minties kad grįžus namo rasiu primyžtą vonią net nupurto biggrin.gif
Vėlgi nelabai aiškus pats principas darymo vonioje, jei tik šeimininkas nesėdi visą dieną namuose. Katė pasysino, sysius "stovi" vonioje, visą dieną garuoja ir kvepia. Katė vėl užsimano pasysinti, ir lipa į jau prisysintą vonią doh.gif ten pavaikšto kol "prisitaiko", atlieka reikalus ir su šlapiom susysintom kojom eina lakstyt po kambarius. Ir taip kelis kartus per dieną kol grįžta šeimininkas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ORNELLA: 29 rugsėjo 2014 - 07:19
QUOTE(ORNELLA @ 2014 09 29, 08:12)
Turėčiau pakeisti vonią jei mano katė nuspręstų nuolat vonioje sysinti  biggrin.gif Ar mano tualete. Nesu pedantė, bet nuo minties kad grįžus namo rasiu primyžtą vonią net nupurto  biggrin.gif
Vėlgi nelabai aiškus pats principas darymo vonioje, jei tik šeimininkas nesėdi visą dieną namuose. Katė pasysino, sysius "stovi" vonioje, visą dieną garuoja ir kvepia. Katė vėl užsimano pasysinti, ir lipa į jau prisysintą vonią doh.gif ten pavaikšto kol "prisitaiko", atlieka reikalus ir su šlapiom susysintom kojom eina lakstyt po kambarius. Ir taip kelis kartus per dieną kol grįžta šeimininkas  doh.gif

Na nežinau, kažkaip katė mano neilipdavo į savo sysiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2014 09 29, 08:24)
Na nežinau, kažkaip katė mano neilipdavo į savo sysiu  g.gif

O tai kur sysius dingdavo? katė juk po kiekvieno padarymo jo su dušu nenuplauna rolleyes.gif pilnai nubėgti jis negali (jei tik vonia ne kreivai stovi biggrin.gif ) Bala irgi pakankamai didelė turėtų būti (bent jau man toks vaizdas susidaro pagal "gumulo dydį tualete)
Dabar net man pačiai įdomu pasidarė g.gif biggrin.gif reiks prie progos kokiam užsienietiškam kačių forume pasiknisti, gal rasiu kokią info
Atsakyti
Sveiki. Pagelbekite 4u.gif
user posted image
Pora metu pirku si kraika, bet dabar jis isimtas is priekybos (pasake infolinijoje), koks galetu buti panasus, deja pakuotes neturiu, internete rada kad mineralinis, granules nemazos ir baltesnes spalvos, galvojau kad bentonitinis- nupirkau kita (Cento) bet ten smulkus ir tamsus kaip zvyras kraikas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Reginok @ 2014 10 01, 14:36)
Sveiki. Pagelbekite 4u.gif
Pora metu pirku si kraika, bet dabar jis isimtas is priekybos (pasake infolinijoje), koks  galetu buti panasus, deja pakuotes neturiu, internete rada kad mineralinis, granules nemazos ir baltesnes spalvos, galvojau kad bentonitinis- nupirkau  kita (Cento) bet ten smulkus ir tamsus kaip zvyras kraikas g.gif

"Bentonitinis" - tai sušokantis, todėl jis būna pakankamai smulkus.
O šis kraikas kaip suprantu pats paprasčiausias mineralinis, nesušokantis , tiesiog "akmenukai", būtent kažką tokio ir pabandykite nusipirkti, jų krūva visokių firmų ir pavadinimų. Tik būtent atkreipkite dėmesį kad nebūtų žodžių bentonitinis ar sušokantis (clumping). Kai kurie gamintojai ant nesušokančio kraiko rašo "Non Clumping".
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2014 09 29, 18:50)
O tai kur sysius dingdavo? katė juk po kiekvieno padarymo jo su dušu nenuplauna  rolleyes.gif  pilnai nubėgti jis negali (jei tik vonia ne kreivai stovi  biggrin.gif ) Bala irgi pakankamai didelė turėtų būti (bent jau man toks vaizdas susidaro pagal "gumulo dydį tualete)
Dabar net man pačiai įdomu pasidarė  g.gif  biggrin.gif reiks prie progos kokiam užsienietiškam kačių forume pasiknisti, gal rasiu kokią info

Bala gali buti nebent tik tuo atveju,jei neteisingai sumontuota vonia,siaip jei stato profesionalas,tai imontuoja taip kad vanduo vonioje nestovetu,ta puse kur skyle paprastai yra nuleidziama kiek zemiau.Musu vonia,pvz.,visada sausa-nubega viskas.
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2014 10 05, 14:59)
Bala gali buti nebent tik tuo atveju,jei neteisingai sumontuota vonia,siaip jei stato profesionalas,tai imontuoja taip kad vanduo vonioje nestovetu,ta puse kur skyle paprastai yra nuleidziama kiek zemiau.Musu vonia,pvz.,visada sausa-nubega viskas.

Ačiū už paaiškinimą. Kadangi visos vonios mano gyvenime buvo montuotos dar tarybinių laikų statybininkų tai idealiai sausų aš nemačiau biggrin.gif
Atsakyti
mergaites, gal galetumete patarti praaaasau 4u.gif
kaciu auginime esu dar dorai nepatyrusi ax.gif kita savaite laukiam savo dziaugsmelio atvykstant ir renkuosi visa iranga, tai jau galva apsisuko doh.gif
veiseja patare si kraika , bet klausimas del tualetuko, koki dydi rinktis uzdaro tualeto ragdoll veisles katytei? taip pat, kurie geresni? ar labai butinas tas anglies filtras bei dvigubas dugnas?
Atsakyti
QUOTE(kombo @ 2014 09 26, 19:22)
Man taip pat apie 40-50 lt menesiui gaunasi

Mums truputi daugiau,bet pas mane dvi uodegos. Man labai labai noretusi kraikui virs simtuko per metus isleist,bet ,kad niekaip neisivaizduoju kaip i tokia suma sutilpt,nu tiek to,kad ir 300lt,vistiek niekaip schmoll.gif
Atsakyti
Papildysiu savo pastebėjimus apie kraiką ax.gif
1) Cat's Best Nature GOLD - Mažiausiai išsineša/nelimpa prie kačių pėdų, gerai sugeria, pakankamai gerai sušoka. Bet kaina... todėl Nr2.
2) Stambus silikonas - Išsineša truputį daugiau, nei Nr. 1 ir ekskrementai "neaplimpa", bet kol šviežias - šlapimą idealiai sugeria. Barška.
3) Cat's Best Oko Plus - geriau sušoka nei Nr.1, gerai sugeria ir t.t. Bet išsineša po visus namus, už jį daugiau nešiojasi, tik įprasti bentonitai.

Todėl man gaunasi, kad:
Jeigu katė būtų viena, o pinigai ne problema - tai Nr.1.
Jeigu yra augintinis labai išnešantis kraiką (turiu tokį ) tai jam Nr.2.
O pagrindinis, tai Nr.3 + purvą sugerianti danga 1*2m (Senukai) + mažas kilimėlis (prie durų plastmasiniai būna, bet ne su aštriais galiukais) + siurblys smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo esarmy: 02 gruodžio 2014 - 09:48
QUOTE(esarmy @ 2014 12 02, 10:29)
O pagrindinis, tai Nr.3 + purvą sugerianti danga 1*2m (Senukai) + mažas kilimėlis (prie durų plastmasiniai būna, bet ne su aštriais galiukais) + siurblys  smile.gif

Kilimėlis prie WC su šiuo kraiku man puikiai pasiteisino tik aš ne plastmasinį tiesiau o pintą kilimėlį skirtą prie durų patiest. Visas kraikas nuo letenėlių po juo subyra tereikia pakėlus sušluot arba susiurbt.
Atsakyti