Jooo,graži ta lentinėlė,bet žiema tikrai ilgai tokia graži neišbus:(.O baziliką dar galima "blenderiu" sumalti ir sumaišyt su nedideliu kiekiu aliejaus,po to masę padalint mažom porcijom ir sušaldyt.
matyt visos seja, kad senokai niekas čia nesilankė
aš šiemet irgi pirmus metus daiginu krapus, bazilikus, petražoles jau išlindo daigeliai, tai noriu pas profes paklausti po kiek laiko ar kokio stiprumo ar ūgio daigus reikia retinti
o šiandien dar nusipirkau melisos ir žemuogių sėklų, tik va su žemuogėm nelabai dar žinau ką daryt, nes reikia šaldyt sėklas -5 laipsnių temper o tokios jau nebėra. gal kas ką nors galėtų papasakot iš savos praktikos su žemuogėm
aš šiemet irgi pirmus metus daiginu krapus, bazilikus, petražoles jau išlindo daigeliai, tai noriu pas profes paklausti po kiek laiko ar kokio stiprumo ar ūgio daigus reikia retinti
o šiandien dar nusipirkau melisos ir žemuogių sėklų, tik va su žemuogėm nelabai dar žinau ką daryt, nes reikia šaldyt sėklas -5 laipsnių temper o tokios jau nebėra. gal kas ką nors galėtų papasakot iš savos praktikos su žemuogėm
as kai bandziau daiginti krapus namuose nieko nesigavo man tik pipirine auga , bet as jos nemegstu. o praeita vasara, viena gele persodinus ir isnesus i balkona kad sudygo krapai vazone. nezinau is kur jie uzisisejo ar zemej lauke savo eiles. bet derlius buvo geras su malonumu dejau i misraines ir neisravejau kaip piktzoliu
O aš turiu laurą,bet dar nevartojau prieskoniams.
gan kvailas klausimas o jus prieskonius is seklu auginat
as bandziau nusipirkusi petrazoliu vazoneli auginti, bet nieko neisejo
QUOTE(linaj @ 2006 03 24, 19:31)
gan kvailas klausimas o jus prieskonius is seklu auginat
Man kai pridygo petražolių vazonėlyje
Krapus pasėjau, tai nė vienas neužaugo, nors buvo išlindę ir po to nukeipo, po to į tas pačias žemes kai privariau petražolių beveik visą pakelį, tai žalia žalia dabar, o ir krapiukai keli auga iš kažkur atsibudę
Aš tai ant palangės pipirus karčiuosius auginuosi
QUOTE(Samanta @ 2006 04 28, 19:08)
Aš tai ant palangės pipirus karčiuosius auginuosi
as irgi noreciau . o kaip tu juos uzsiauginai. sejai parduotuvinius pipirus, ar seklos kokios specialios ?
QUOTE(Aina @ 2006 04 28, 20:57)
as irgi noreciau . o kaip tu juos uzsiauginai. sejai parduotuvinius pipirus, ar seklos kokios specialios ?
Būtum Vilniuje, keletas padovanočiau Aš siunčiausi iš Amerikos sėklas (bet jie nepatikimi ). Labai man jie patiko. Jie laaabai aštrūs, ir neįprastai antrodantys. Mažiukai, ir turi būti beveik juodi. Spalva turi būti a le baklažano Dabar jau žydi, tad belieka laukti aštrių pipiriukų
mes jau bazilikus šiuometinius valgom , o petražolių irgi daug prižaliavo, su krapais buvo pradžioj nesusipratimas irgi galvojau kad nuleipo bet po antros sėjos supratau kad jie labai ploni ir linksta link šviesos tai dėl to toks ir vaizdas (gulinčių)
va melisos tik vienas stiebelis iš pakelio išaugo, tai saugau labai
bet turiu už tai vilties žemuogių valgyt nuo palangės
va melisos tik vienas stiebelis iš pakelio išaugo, tai saugau labai
bet turiu už tai vilties žemuogių valgyt nuo palangės
Baltai pavydžiu Gaila, kad per gėles nebeturiu vietos ir prieskoniam užsiauginti:(
Aš irgi labai norėčiau pasisėti prieskonių ir kokių kitų kvepiančių augalėlių.
Pvz. gal galite pasufleruoti kur galėčiau dabar susirasti sėklų:
levandų;
baziliko;
rozmarino
Nes kažkaip nebematau
Pvz. gal galite pasufleruoti kur galėčiau dabar susirasti sėklų:
levandų;
baziliko;
rozmarino
Nes kažkaip nebematau